Faʻaofi se parakalafa faʻailoga i le Microsoft Word

Pin
Send
Share
Send

O le faʻailoga parakalafa o se faʻailoga ua tatou masani ai i aʻoga tusi aoga ma toetoe lava leai se mea tatou te vaʻaia. Ae ui i lea, i luga o typewriters sa faʻaalia ma se isi faʻamau, ae o se komipiuta komipiuta e leai. I le mataupu faavae, e fetaui mea uma, aua e manino lava e le o se mea e manaʻomia ma taua pe a lolomi, e pei o brackets tutusa, upusii faʻailoga, ma isi, ae le taʻua ai le faʻailoga faʻailoga.

Lesona: Faʻapefea ona tuʻu puipui puipui i le MS Word

Ma, pe a oʻo mai i le manaʻoga e tuʻuina se parakalafa faʻailoga i le Upu, toʻatele tagata faʻaaogaina paʻu i le le mautonu, le iloa le mea e sue ai. I lenei mataupu, tatou te talanoa e uiga i le mea o le parakalafa faʻailoga "nana" ma pe faʻapefea ona faʻaopopo i le pepa.

Faʻaofi se parakalafa amio e ala i le Symbol menu

Pei o le tele o mataʻitusi e le oi luga ole keyboard, e mafai foi ona maua le parakalafa amio ile vaega “Faailoga” Polokalame Microsoft Word. Moni, pe a fai e te le iloa le faʻapotopotoga o ai, le suʻesuʻega faʻatasi ma le tele o isi faʻailoga ma faʻailoga e umi se taimi e alu ai.

Lesona: Faʻaofi mataʻitusi i le Upu

1. I le pepa o loʻo e manaʻo ai e tuʻu se parakalafa faʻailoga, kiliki i le nofoaga e tatau ona i ai.

2. Alu i le laupepa “Faʻaofi” ma faʻamau le faʻamau “Faailoga”ia ua i le kulupu 'Faailoga'.

3. I le mataua i lalo lisi, filifili “Isi mataʻitusi”.

4. O le a e vaʻai i se faʻamalama ma le tele o faʻaavanoa faʻailoga ma faʻailoga i totonu o le Upu, tusi i lalo o le a e mautinoa maua ai le parakalafa faʻailoga.

Na matou filifili e faʻafaigofie lou olaga ma faʻatelevave le faiga lea. I le mataua lalo lisi “Seti” filifili “Faaopoopo Latina - 1”.

5. Sue le palakalafa i le lisi o mataʻitusi e aliali mai, kiliki i luga ma faʻamau le faʻamau “Faapipii”tu i le pito i lalo ole faamalama.

6. Tapuni le faʻamalama “Faailoga”, le parakalafa faʻailoga o le a faʻaopopoina i le pepa aloaia i le nofoaga faʻapitoa.

Lesona: Faʻafefea ona tuʻu le saini faʻapitoa i Upu

Faʻaofi se parakalafa amio faʻaaoga faʻaaoga code ma ki

E pei ona matou masani ona tusia, taʻitasi uiga ma faʻailoga mai le seti Word faʻavae i ai lona lava faʻailoga. O le mea na tupu na tusia ai o parakalafa faʻailoga o nei tulafono laiti e lua.

Lesona: Faʻafefea ona faʻamalosiʻau i le Upu

O le metotia o le ulufale i le code ma lona mulimuli mai liua i se faʻailoga e ese ese ese i tulaga uma e lua.

Faiga 1

1. Kiliki i le nofoaga i le pepa lea e tatau ona iai le parakalafa faʻailoga.

2. Suʻe ile faʻasologa Igilisi ma ulufale “00A7” aunoa ma ni upusii.

3. Kiliki “ALT + X” - o le numera tusia ua liua i le parakalafa faʻailoga.

Faiga 2

1. Kiliki le mea e te manaʻo ai e tuʻu le parakalafa faʻailoga.

2. Tuu i lalo le ki “ALU” ma e aunoa ma le tatalaina faʻamau, ulufale i numera i le faasologa “0167” aunoa ma ni upusii.

3. Tatala le ki “ALU” - o le parakalafa faʻailoga e aliali mai i le nofoaga na e faʻamaonia.

O le mea lena, o lea ua e iloa ona tuʻu se palakalafa icon i le Word. Matou te fautuaina ina ia e vaʻai totoʻa i le vaega "Faʻailoga" i totonu o lenei polokalame, atonu o iina e te maua ai na faʻailoga ma faʻailoga na leva ona e sailia.

Pin
Send
Share
Send