Faʻaofi Faʻateleina Faʻailoga i le Microsoft Word

Pin
Send
Share
Send

A e manaʻo e tuʻu se faʻailoga tele i le MS Word, o le tele o tagata e filifilia le sese fofo. Ua tuu e se tasi le "*", ma seisi e sili atu le faʻaʻupuga, tuu le mataʻitusi masani "x". O filifiliga uma na e sese tele, e ui ina mafai ona tiʻetiʻe i nisi o tulaga. Afai e te lolomiina faʻataʻitaʻiga, fuainumera, faʻataʻitaʻiga fuainumera i le Upu, e tatau ona e matua faʻailoina le faʻailoga saʻo lelei.

Lesona: Faʻafefea ona faʻapipiʻi se faʻasologa ma faʻasologa i le Word

Masalo, tele tagata manatua pea mai le aʻoga e faapea i tusitusiga eseese e mafai ona outou o mai i ni faʻailoga eseese o le faʻateleina faʻailoga. E mafai ona oʻo i se tui, pe mafai foi ona taua le soʻona tusi "x", ma le pau lava le eseʻesega o le tatau ai ona iloa uma nei uiga uma i le ogatotonu o le laina ma e mautinoa lava e itiiti ifo nai lo le tusi resitala autu. I le mataupu lea, o le a tatou talanoa e faʻatatau i le faʻapipiʻi o le faʻateleina o faʻailoga i totonu o le Word, o ona igoa taʻitasi.

Lesona: Faʻafefea ona tuʻu se tikeri faʻailoga i le Word

Faʻaopopoina o se Faʻailoga Faʻailoga Sini

Oe atonu iloa o le Word ei ai se tele tele seti o le non-keyboard igoa ma faatusa, lea i le tele o tulaga mafai ona matua aoga. Ua uma ona matou tusia e uiga i foliga o le galulue ma lenei vaega o le polokalame, ma o le a matou vaʻai foi mo le faʻateleina o faʻailoga i foliga o se togi iina.

Lesona: Faʻaopopoina mataitusi ma amio faʻapitoa i Word

Faʻaofi se amio e ala i le "Faʻailoga" menu

1. Kiliki i le nofoaga o le pepa lea e te manaʻo e tuu le faʻailoga faʻateleina i le foliga o se togi, ma alu ile tab “Faʻaofi”.

Tusi: E tatau ona iai se avanoa i le va o le numera (number) ma le multiplication sign, ma e tatau foi ona iai le avanoa i tua atu o le faʻailoga, aʻo leʻi oʻo i le isi numera (numera). I se isi itu, e mafai ona e vave tusia numera e manaʻomia ona faʻateleina, ma tuʻu vave i le va o latou avanoa e lua. Ole faʻailoga tele e faʻaopopo saʻo i le va o nei avanoa.

2. Tatala le pusa talanoaga “Faailoga”. Mo lenei mea i totonu o le kulupu 'Faailoga' fetaomi le faamau “Faailoga”, ma filifili ai lea “Isi mataʻitusi”.

3. I le lisi paʻu “Seti” filifili mea “Matematika Faagaoioia”.

Lesona: Faʻafefea ona tuʻu se aofaiga faʻailoga i le Word

4. I le suiga o lisi o mataʻitusi, saili le faʻailoga faʻateleina i foliga o se togi, kiliki i luga ma kiliki “Faapipii”. Tapuni le faamalama.

5. A faʻateleina faʻailoga i le foliga o se togi o le a faʻaopoopoina i le nofoaga e te faʻailoaina.

Faʻaofi se amio e faʻaaoga ai numera

Taitasi uiga faaalia i le faamalama “Faailoga”i ai lona lava faʻailoga. O le mea moni, o le i totonu o lenei dialog pusa e mafai ona e vaʻai poʻo le a le numera o loʻo iai se faʻailoga tele i le faʻailoga o se togi. O iina e mafai ona e vaʻaia se ki faʻapitoa o le a fesoasoani e faʻaliliuina le ulufale atu numera i se amio.

Lesona: Pepa laupapa i le upu

1. Faʻatulaga le faʻataʻitusi i le tulaga e tatau ai ona i ai le faʻailoga soʻo se faʻailoga o se togi.

2. Ulufale le numera “2219” aunoa ma ni upusii. E tatau ona e faia lenei mea i luga o le numera kiypad (o lo oi le itu taumatau), pe a uma ona e mautinoa o le NumLock auala o loʻo galue.

3. Kiliki “ALT + X”.

4. O numera e te ulufale ai o le a suia i le faʻateleina faʻailoga i le foliga o se togi.

Faʻaopopoina se faʻailoga tele i le faʻasologa o le mataitusi "x"

O le tulaga ma le faʻaopopoina o le faʻailoga faʻailoga, faʻaalia i foliga o se koluse poʻo, latalata atili, le mataʻitusi laititi "x", e sili atu faigata. I le "Symbol" faʻamalama i le "Mathematical Operators" seti, pei o isi seti, e te le mauaina. Ae ui i lea, e mafai ona e faʻaopopoina lea amio faʻaaoga ai se tulafono faʻapitoa ma se isi ki.

Lesona: Faʻafefea ona tuʻu se lapoa i totonu o le Upu

1. Tuʻu le faʻata i le mea e tatau ona i ai le faʻailoga tele i foliga o se koluse. Suʻe ile faʻasologa Igilisi.

2. Tuu i lalo le ki “ALU” ma ulufale i le numera ile numera numera (taumatau) “0215” aunoa ma ni upusii.

Tusi: A o e o le ki “ALU” ma ulufale i fuainumera, e le foliga mai i le laina - e tatau ona faapena.

3. Tatala le ki “ALU”, i lenei nofoaga o le ai ai faʻateleina faʻailoga i le ituaiga mataitusi "x", o loʻo tu i le ogatotonu o le laina, pei ona tatou masani ai e vaʻai i tusi.

Na pau lava lena, o le mea moni, mai lenei tusitusiga puʻupuʻu na e aʻoaʻo ai pe faʻapefea ona tuʻu se faʻailoga tele i le Upu, pe o se faʻailoga poʻo se kolosi kolosi (mataitusi "x"). Aʻo aʻoaʻoga fou a le Upu ma faʻaaoga atoa le malosi o lenei polokalame.

Pin
Send
Share
Send