Faʻapefea ona faʻaaoga le axonometric projection i le AutoCAD

Pin
Send
Share
Send

I le faʻaopopoga i le faia o ata e lua-lautele, e mafai e le AutoCAD ona ofoina atu le mamanuina galuega ma ni foliga tolu-foliga ma mafai ai ona e faʻaalia ia i latou i foliga e tolu. O le mea lea, AutoCAD mafai ona faʻaaogaina i le pisinisi gaosi, fausiaina faʻataʻamilomilo atoa-tolu-faʻataʻitaʻiga o oloa ma faia faʻataʻitaʻiga fausiaina o foliga geometric.

I lenei mataupu, tatou iloiloina le tele o foliga o axonometry i AutoCAD e aʻafia ai le aoga i le tolu-itu siosiomaga o le polokalama.

Faʻapefea ona faʻaaoga le axonometric projection i le AutoCAD

E mafai ona vaeluaina fale faigaluega i ni vaʻaiga lautele. Mo se faʻataʻitaʻiga, i se tasi o latou o le ai ai se vaʻaiga vaʻaia, i le isi - o se pito i luga.

Faitau atili: Viewport ile AutoCAD

Faʻatinoina Axonometry

Ina ia faʻamalosia le faʻasologa o le axonometric i AutoCAD, na o le kiliki i luga o le aikona ma se fale latalata i le vaʻaiga pusa (pei ona faʻaalia i le ata).

Afai e leai sau sikola matamata i le faʻataʻitaʻiga fanua, alu i le "View" tab ma kiliki i le "View cube" faʻamau

I le lumanaʻi, o le vaʻaiga pusa o le a faigofie tele peʻa galue i axonometry. I le kiliki i ona itu e mafai ona e vave liliu i poloketi orthogonal, ma i luga o tulimanu - vili axonometry i 90 tikeri.

Navigation pa

O se isi fesoʻotaʻiga elemene atonu e aoga ia te oe o le pa folau. O loʻo aofia i le mea lava e tasi e pei ole vaʻai pusa. O lenei laupepa e aofia ai faʻamau mo le taupulega, autilo ma faʻataʻamilomilo faʻataʻamilo i le faʻafanua fanua. Sei o tatou nonofo ia i latou i auiliiliga sili.

E faagaoioia le fagu i le fetaomi atu o le ata ma le alofilima o lou lima. O lenei e mafai ona faʻaleleia le faʻaaliga i soo se mea i luga o le mata. E mafai foi ona faʻaogaina lenei faʻaogaina e ala i le na o le uu i lalo o le isumu uili.

O le faʻateleina e mafai ai ona e faʻalauteleina ma suʻesuʻe atili i nisi auiliiliga i le kalafa o fanua. E faagaoioia le gaioiga i le oomiina o le faamau ma se tioata faʻatele. O se lisi mataʻu i lalo ma le zoom filifiliga o avanoa i lenei faʻamau. Mafaufau i nisi o sili ona masani ona faʻaaoga.

"Faʻaali atu i tuaoi" - faʻalauteleina le mea ua filifilia i le faʻamalama atoa, pe fetaui i ai i aitema uma ile vaaiga peʻa leai se mea e tasi ua filifilia.

"Faaali mea faitino" - i le filifilia o lenei gaioiga, filifili mea talafeagai o le vaaiga ma fetaomi "Ulufale" - latou o le a faʻalauteleina i luga o le lau atoa.

"Faʻalautele i totonu / fafo" - o lenei faʻatinoga e aumaia le vaaiga latalata mai ma latalata. Ina ia maua se tali tutusa, naʻo le mimilo o le uili isumu.

O le faʻatautaiga o le fuafuaga e faʻatinoina i ni ituaiga se tolu - “Orbit”, “Free Orbit” ma le "Continuous Orbit". O le maila e faʻataʻapeina le faʻataʻitaʻiga o se tulaga faʻaletonu vaalele. O le sao matau faʻatagaina oe e faʻataʻamilomilo le vaʻaiga i tulaga uma, ma o loʻo faʻaauau pea ona faʻataʻamilomilo pea le taʻamilosaga pe a maeʻa ona e filifilia le faʻatulagaina.

Axonometric Vaaia o sitaili

Suʻe ile faʻataʻitaʻiga 3D pei ona faʻaalia i le ata ata.

Alu i le "Faʻaaliga" tab ma saili le laupepa o le igoa tutusa iina.

I le mataʻu i lalo lisi, e mafai ona filifili le ituaiga o valiina o elemene i se vaaiga faʻaaliga.

"2D wireframe" - faʻaalia na o foliga o totonu ma fafo o mea.

"Moni" - faʻaalia tino volumetric ma malamalama, paolo ma lanu.

"Tinted with edge" e tutusa o "Realistic", faʻaopopo i totonu ma laina i fafo atu o le mea.

Faʻamatalaga - O pito o mea faitino o loʻo faʻatusaina o ni ata tusi.

"Translucence" - volumetric tino e aunoa ma le paolo, ae i ai le manino.

Isi Faʻamatalaga: Auala e Faʻaaoga ai le AutoCAD

O lea na matou fuafuaina foliga o le axonometry i AutoCAD. Ua maeʻa faʻavasega lelei galuega e faʻatautaia ai galuega o le tolu-dimensional faataitaiga i lenei polokalama.

Pin
Send
Share
Send