Faʻaopopo numera otometi laina i le Microsoft Word laulau

Pin
Send
Share
Send

Afai e te manaʻomia le fauina o laina i le faia ma atonu ua uma ona faʻatumuina i le laulau i MS Word, o le mea muamua e sau i le mafaufau o le faia i le lima. O le mea moni, e mafai ona e faʻaopopo pea seisi koluma i le amataga o le laulau (agavale) ma faʻaaogaina mo le faanumera e ala i le ulufale i fuainumera i le alu aʻe i luga iina. Ae o se auala e le mamao mai le masani fautuaina.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laulau i le Word

O le faʻaopopoina o numera numera i se laulau e mafai ona avea ma se fofo talafeagai lava pe a e mautinoa o le laulau o le a le toe suia. A leai, pe a faʻaopopoina se laina ma poʻo aunoa ma faʻamaumauga, o le numera o le a leiloa i soʻo se mataupu ma e tatau ona suia. Pau lava le filifiliga saʻo i lenei mataupu o le faia otometi laina numera i le Word laulau, lea o le a tatou talanoaina i lalo.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaopopoina laina i le Word table

1. Filifili le koluma i le laulau e faʻaogaina mo numera.

Tusi: Afai o lau laulau ei ai se ulutala (laina faatasi ma igoa / faʻamatalaga o mea i mea o loʻo i ai i totonu), e te le manaʻomia le filifilia o le sela muamua o le laina muamua.

2. I le laupepa “Fale” i le kulupu “Parakalafa” fetaomi le faamau “Fainumera”, mamanuina e fai faanumera lisi i totonu o tusitusiga.

Lesona: Faʻafefea ona faʻatulaga tusitusiga i le Upu

3. Sela uma i le koluma filifilia o le a faitaulia.

Lesona: Faʻafefea ona faʻavasega le lisi i le Upu faʻapitoa

A manaʻomia, e mafai lava ona suia le faanumera numera, lona ituaiga sipelaga. E faia i auala tutusa ma tusitusiga manino, ma oa tatou lesona o le a fesoasoani ia te oe i lenei.

Aoaoga upu:
Faʻafefea ona suia le faatanoa
Faʻafefea ona ogatasi tusitusiga

I se faʻaopopoga i le suia o le faatanoa, pei o le tusiina o le lapoʻa ma isi tapulaʻa, e mafai foi ona e suia le tulaga o numera numera i le sela, faʻaitiitia le iʻuga pe faʻateleina. Ina ia faia lea mea, mulimuli i laʻasaga nei:

1. Kiliki taumatau i totonu o le sela ma le numera ma filifili “Lisi o Mea Tau”:

2. I le faʻamalama e matala, seti mea e tatau ai mo faʻasologa ma numera numera.

Lesona: Faʻafefea ona tuʻufaʻatasiga sela i le Word laulau

Ina ia suia le numera numera, faʻaaoga le faʻamau menu “Fainumera”.

O lenei, afai e te faʻaopopoina laina fou i le laulau, faʻaopopo faʻamaumauga fou ia i latou, o le a numera e suia lava, ma faʻasaoina oe mai faʻafitauli le talafeagai.

Lesona: Faʻafefea ona numera itulau i le Word

Na o le pau lava lena, moni, ua e iloa atili e uiga ile galueina ma laulau i Word, e aofia ai le faʻafefea ona fai otometi laina numera.

Pin
Send
Share
Send