Faʻaopopo tusitusiga i luga ole ata ile Microsoft Word

Pin
Send
Share
Send

I le faʻaopopoina o galuega ma tusitusiga, e faʻatagaina foi oe e le MS Word e te faʻatinoina ni faila faila e mafai ona suia i totonu (tusa lava pe laʻititi). O lea la, e masani lava o se ata faʻaopopo i se tusitusiga e tatau ona sainia pe faʻaopopo, e le gata i lea, o lenei e tatau ona faia ina ia o le tusitusiga lava i luga o le ata. E faʻapefea ona vaʻavaʻai tusitusiga i luga o se ata i le Word, o le a tatou taʻuina atu i lalo.

E i ai auala e lua e mafai ai ona faʻapipiʻi tusitusiga i luga o le ata - faʻaaogaina le WordArt sitaili ma faʻaopopoina se laufanua tusitusiga. I le tulaga muamua, o le tusiga o le a matagofie, ae o le templet, i le lona lua - e i ai ia oe le saolotoga e filifili ai vai, pei o le tusitusi ma le faʻatulagaina.

Lesona: Faʻafefea ona suia le vai upu i le Upu

Faaopopo WordArt-style captions luga o le ata

1. Tatala le laupepa “Faʻaofi” ma i le kulupu “Tusitusiga” kiliki i le aitema “Upusii”.

2. Mai le mea e oso mai ai le filifiliga, filifili le sitaili talafeagai mo le tusitusiga.

3. A uma ona e kiliki i le sitaili filifilia, o le a faʻaopopo i le pepa pepa. Ulu atu i le tusiga manaʻomia.

Tusi: A uma ona faʻaopopo le WordArt, o le a aliali mai se faʻapipiʻi. “Faatulagaina”lea e mafai ai ona e faia ni isi faʻatulaga. Ma le isi mea, e mafai ona e suia le tele o le tusitusiga i le tosoina o tuaoi o le fanua lea o loo i ai.

4. Faʻaopopo le ata i le pepa faʻaaoga e faʻatonuga i luga ole fesoʻotaʻiga i lalo.

Lesona: Faʻafefea ona tuʻu se ata i le Upu

5. Faʻagasolo le faʻamatalaga o le WordArt, tuu i luga o le ata pe a e manaʻomia. I se faʻaopopoga, e mafai ona e ogatasi tulaga o le tusitusiga i le faʻaaogaina o matou faʻatonuga.

Lesona: Faʻafefea ona ogatasi tusitusiga i le Word

6. Faia, e sili atu lau upu WordArt-i luga o le ata.

Faʻaopopo tusitusiga faigofie i luga o le ata

1. Tatala le laupepa “Faʻaofi” ma i le vaega “Pusa tusitusiga” filifili mea “Tusi faigofie”.

2. Ulu atu i le mau e tatau i le atigipusa e faʻaali. Ogatasi le tele o le fanua, pe a tatau ai.

3. I le laupepa “Faatulagaina”e aliali mai pe'ā faʻaopopo se tusitusiga fanua, fai ni tulaga talafeagai. O lesi foi mea, e mafai ona e suia foliga o tusitusiga i le fanua i le masani ala (tab “Fale”vaega 'Oa').

Lesona: Faʻafefea ona faʻaliliu upu i le Word

4. Faʻaopopo se ata i le pepa aloaia.

5. Faʻasolo le atigipusa i le ata, pe a manaʻomia, ia ogatasi tulaga o mea faʻaaoga i mea faigaluega i totonu o le kulupu “Parakalafa” (itulau “Fale”).

    Fautuaga: Afai o loʻo faʻaalia le laufanua tusitusiga o se tusitusiga i luga o le paʻepaʻe paʻepaʻe, ua faʻapipiʻiina le ata, taumatau kiliki i lona pito ma i le vaega "Faatumu" filifili mea “Leai se faatumu”.

Faʻaopoopoina se faʻamatalaga i se ata

I se faʻaopopoga le faʻapipiʻi o le ata i luga o le ata, e mafai foi ona e faʻaopopoina se saini (ulutala) ia te ia.

1. Faʻaopopo se ata i se Word pepa aloaia ma taumatau kiliki i luga.

2. Filifili “Faaofi le ulutala”.

3. I le faamalama o loʻo matala, faʻaopopo le mau taua pe a maeʻa le upu “Ata 1” (e tumau le suia i lenei faʻamalama). A manaʻo, filifili le tulaga saini (luga pe lalo ifo le ata) i le faʻalauteleina o le lisi o le vaega talafeagai. Fetaomi faamau “Ua lelei”.

4. O le saini o le a faʻaopopo i le ata faila, o le tusiga “Ata 1” mafai ona tapeina, ma totoe na o le tusitusiga na e ulufale iai.


Naʻo le mea lava lena, o lea ua e iloa fai sau tusitusiga i luga o se ata i le Word, faʻapea foi ma le auala e sainia ai ata i lenei polokalama. Matou te faʻamanuia atu ia te oe le manuia i le toe atiaʻeina o lenei ofisa oloa.

Pin
Send
Share
Send