Faaofi se tasi MS Word pepa aloaia i le isi

Pin
Send
Share
Send

Afai o loʻo e galue ma se tusi tele tusi MS Word, e faʻatelevaveina le gasologa o galuega, e mafai ona e filifili e vaevae i ni vavaeʻese mataupu ma vaega. O nei mea o loʻo mafai ona tuʻufaʻatasia i totonu o ni faila eseese, e manino lava le tatau ona tuʻufaʻatasia i se faila e tasi pe a oʻo iai le galuega o loʻo latalata i lona iʻuga. O le a matou taʻuina atu pe faʻafefea ona e faia lea tulaga i lenei tusitusiga.

Lesona: Faʻafefea ona kopi se laulau i Word

O le mea moni, o le mea muamua e sau i le mafaufau pe a manaʻomia e tuʻufaʻatasia lua pe sili atu tusitusiga, o lona uiga, faʻapipiʻi le tasi i le isi, naʻo le kopi mai le tusitusiga mai le tasi faila ma faapipii i le isi. O le mea e masani ai, aua o lenei faiga e mafai ona tele se taimi, ma o mea uma i tusitusiga e foliga mai e faʻaleagaina.

Lesona: Faʻafefea ona suia le vai upu i le Upu

O le isi metotia o le faia lea o se tasi pepa autu o a latou "vaega" pepa faʻapipiʻi i totonu. O le auala e leʻo le sili ona faigofie, ma matua le mautonu. E lelei ona i ai le sili atu - e sili ona talafeagai, ma fetaui lelei. O le faʻaofiina atu nei o mea sa i totonu o faila i totonu o le tusitusiga autu. Faitau i luga pe faʻapefea ona fai lenei mea i lalo ifo.

Lesona: Faʻafefea ona tuʻu se laulau mai le Word i se ata

1. Tatala le faila e tatau ona amata le pepa. Mo le manino, matou te taʻuina “Pepa aloaia 1”.

2. Faatulaga le faasino ala i le mea e te manao e faapipii ai mea i se isi pepa.

    Fautuaga: Matou te fautua atu e faʻaopopo le itulau malolo i lenei taimi - i le mea lea “Pepa 2” o le a amata mai se itulau fou, e le vave vave i tala atu “Pepa aloaia 1”.

Lesona: Faʻafefea ona faʻapipiʻi itulau malepe i le MS Word

3. Alu i le laupepa “Faʻaofi”pe a o le vaega “Tusitusiga” faʻalautele le lisi o mea "Sini".

4. Filifili “Tusitusiga mai le faila”.

5. Filifili se faila (e taʻua o “Pepa 2”) o ana mea e te manaʻo e faʻapipiʻi i totonu o le tusitusiga autu (“Pepa aloaia 1”).

Tusi: I la matou faʻataʻitaʻiga, o le polokalame faʻaaogaina le Microsoft Word 2016, i lomiga muamua o lenei polokalame ile tab “Faʻaofi” E tatau ona e faia mea nei:

    • kiliki ile faʻatonuga “Faila”;
    • i le faamalama “Faʻaofi faila” saili le pepa tusia talafeagai;
    • fetaomi le faamau “Faapipii”.

6. Afai e te manaʻo e faʻaopopo sili atu i le tasi faila i le faʻamaumauga tele, toe fai laasaga i luga (2-5) le manaʻomia numera o taimi.

7. O mea i totonu o pepa faʻapipiʻi o le a faʻaopoopoina i le faila autu.

Oe o le a i ai ma se atoa pepa tusia e aofia ai le lua pe sili atu faila. Afai na i ai ni sikola i faila faʻatasi, mo se faʻataʻitaʻiga, ma numera itulau, o le a latou faʻaopopo foi i le faʻamaumauga autu.

    Fautuaga: Afai e ese le faʻatulagaina o tusitusiga mataupu o loʻo i totonu o faila eseese, e sili atu le lelei e aumai i se sitaili e tasi (o le mea moni, pe a manaʻomia) ae e te leʻi faʻauluina le tasi faila i le isi.

Na pau lava lena, mai lenei tusitusiga na e aʻoaʻo ai pe faʻapefea ona faʻapipiʻi mea o i totonu o le tasi (pe tele) Upu tusitusiga i se isi. O lenei o le a mafai ona sili atu le aoga lelei.

Pin
Send
Share
Send