Aʻoaʻo faʻapefea ona tuʻu le iʻu umi i le Microsoft Word

Pin
Send
Share
Send

A tusia ni ituaiga eseese o tala ile MS Word, e masani lava ona manaʻomia le tuʻu umi o le vase i le va o upu, ae le naʻo se titi (hyphen). Tautala e uiga i le mea mulimuli, iloa uma tagata le mea o loo i ai lenei faʻailoga i luga o le keyboard - o le sao taumatau poloka ma le laina pito i luga ma numera. Lenei ua naʻo tulafono mautu tuʻuina atu mo tusitusiga (aemaise lava pe a fai o se pepa pepa, tusitusiga, taua tele faʻamaumauga), manaʻomia le saʻo faʻaogaina o faʻailoga: se tuʻuga i le va o upu, o le faʻaofu - i upu o loʻo tusia faatasi, pe a mafai ona e taʻua lena.

Ae e te lei fuafuaina pe faʻafefea ona fai se dash umi i totonu o le Word, o le a le i fafo mai le avanoa e talanoa ai e uiga i le mea moni o loʻo i ai ni ituaiga se tolu o dash - faaeletonika (o le puupuu, o le hyphen), ogatotonu ma umi. E uiga i le mea mulimuli o le a tatou talanoaina i lalo.

Suia o le sui tagata

Microsoft Word otometi lava suia le hyphen ma dash i nisi tulaga. E tele taimi, o le AutoCorrect, e tupu i le taimi e alu ai, tuusaʻo i le taimi na faʻaigoaina, ua lava ma totoe le tusi saʻo.

Mo se faʻataʻitaʻiga, oe tusia mea nei i le tusitusiga: “O le tuai le mea”. O le taimi lava e te tuʻuina se avanoa pe a uma le upu e mulimulitaʻia le faʻailoga uila (i la matou mataupu, lenei upu “Lenei”) le vevesi i le va o nei upu ua suia i se uila umi. I le taimi lava lea e tasi, o le avanoa e tatau ona i le va o le upu ma le faʻa, i itu uma e lua.

A faʻaaogaina se vevesi i se upu (mo se faʻataʻitaʻiga, "Se tasi"avanoa, i luma ma luma e le tu, ona mautinoa lava e le mafai ona suia ma se tui umi pe.

Tusi: Ole ofa sa setiina i le Word ile AutoCorrect e le umi (-), ma auala (-) E matua faʻamalieina nei tulafono mo le tusia o se tusitusiga.

Hexadecimal tulafono laiti

I nisi o tulaga, faʻapea foi i nisi ituaiga o Upu, se faʻamomoe e le otometi suia ai se vasa umi. I lenei tulaga, oe mafai ma e tatau ona tuu le vavae oe lava, faʻaaoga se seti o numera ma se tuʻufaʻatasiga o ki vevela.

1. I le nofoaga o loʻo e manaʻo ai e tuʻuina se vasa umi, ulu atu i fuainumera “2014” aunoa ma ni upusii.

2. Fetaomi se ki tuufaatasi “Alt + X” (o le faʻataʻamilomilo e tatau ona maeʻa pe a maeʻa ona faanumera fuainumera).

3. Ole numera fuainumera e te ulufale ai o le a otometi lava ona suia i se umi vasa.

Fautuaga: Ina ia tuu se kiliva puʻupuʻu, ulu atu i fuainumera “2013” (o le dash lea e setiina a AutoCorrect, lea na matou tusia e uiga i luga). Ina ia faʻaopopo se faʻaoso, e mafai ona e ulufale i totonu “2012”. Ina ua uma ona ulufale i soʻo se hex code, naʻo le kiliki “Alt + X”.

Faʻaofi uiga

E mafai ona e setiina se uumi ile Word faʻaaoga le isumu, filifili le tagata talafeagai mai le fausia-i le seti polokalama.

1. Faʻatulaga le faʻatautee i le nofoaga o le mau i le mea e tatau ona i ai le uila umi.

2. Suʻe ile laupepa “Faʻaofi” ma kiliki i le faʻamau 'Faailoga'o loʻo i ai i le vaega lava e tasi.

3. I le pop-up menu, filifili “Isi mataʻitusi”.

4. I le faʻamalama e aliali mai, saili se tamai mata o le umi talafeagai.

Fautuaga: Ina ia aua le sailia mo se amio taua mo se taimi umi, na o le alu i le laupepa “Tagata faʻapitoa”. Saili se tami umi iina, kiliki i luga, ona kiliki lea i le ki “Faapipii”.

5. Ole mataʻu umi o le a aliali mai i totonu o tusitusiga.

Hotkey faʻatasiga

Afai o lau ki lau poloka se poloka o numera numera, o se tamai dash mafai ona seti faʻaaoga e faʻaaoga:

1. Tapē le faʻataʻitaʻiga “NumLock”i le faʻaaogaina o le ki talafeagai.

2. Faʻatulaga le faʻatautee le mea e te manaʻo e tuʻu i le uila umi.

3. Fetaomi ki “Alt + Ctrl” ma le “-” luga o le numera numera.

4. O se tamai mataua e aliali mai i totonu o le tusitusiga.

Fautuaga: Ina ia tuu le dash puupuu, kiliki “Manoa” ma le “-”.

Lautele metotia

O le auala mulimuli e faʻaopopo ai se vasa umi i le tusitusiga e lautele ma e mafai ona faʻaaogaina e le gata i le Microsoft Word, ae faapea foi i le tele o HTML faatonu.

1. Tulaga le fetuu le mea e te manao e seti le uila umi.

2. Tuu i lalo le ki “Alt” ma ulufale i fuainumera “0151” aunoa ma ni upusii.

3. Tatala le ki “Alt”.

4. O se tamai mataua e aliali mai i totonu o le tusitusiga.

Naʻo le mea lava lena, o lea ua e iloa tonu le auala e tuʻu ai se tui umi ile Word. O lou tiute lea e filifili poʻo le fea le metotia e faʻaaoga mo nei faʻamoemoe. O le mea taua o le e faigofie ma lelei. Matou te manaʻo ia sili atu lau gaioiga ma naʻo ni faʻaiuga lelei.

Pin
Send
Share
Send