Faʻafefea ona fatuina musika i luga o lau komepiuta e faʻaaoga ai le FL Studio

Pin
Send
Share
Send


Afai e te lagona le naunautaiga e fausiaina musika, ae e te le o lagona i le taimi e tasi faʻanaunauga poʻo le avanoa e maua ai se tele o mea fai musika, e mafai ona faia uma nei mea i le polokalame FL Studio. Lenei o se tasi o sili sili fale faigaluega mo le fatuina o oe oe lava musika, lea e faigofie foi ona aʻoaʻo ma faʻaaoga.

FL Studio o se polokalame alualu i luma mo le fausiaina musika, palu faatasi, puleaina ma faʻatulaga. E faʻaaogaina e le toʻatele o tagata fai pese ma pesepesega i fale puʻe faʻapolofesa. Faatasi ai ma lenei fale faigaluega, mea moni na faia, ma i lenei tusitusiga o le a tatou talanoa e uiga i le auala e fatuina ai oe lava musika i le FL Studio.

Sii mai FL Studio mo le leai

Faapipiiina

A maeʻa ona faʻatu mai le polokalama, tamoʻe le faʻapipiʻi faila ma faʻapipiʻi i luga o le komupiuta, mulimuli i musumusuga a le "Wizard". Ina ua maeʻa faʻapipiʻi le fale faigaluega, o le ASIO leo avetaavale, lea e tatau ai mo lona saʻo faʻagaioiga, o le a faʻapipiʻiina foi i le PC.

Faia musika

Talipalau Vaega Tusitusiga

E tofu lava le au fai pese ma lona 'auala e tusitusi ai musika. O se tasi e amata ile pesega autu, ose isi e iai i metotia ma tuʻufauga, muamua ona fatuina se sitaili faalanu, ia ole a tupu ma tupu ma tumu i mea faifaaili. O le a tatou amata mai talipalau.

O le fausiaina o musika fatuga i le FL Studio o loʻo faʻatautaia faʻatulagaina, ma o le galuega ole alualu i luma e alualu i luga i luga o faʻatusa - fasi vaega, ona tuʻufaʻatasia lea i totonu o se ala atoa, o loʻo i totonu o le lisi.

O se tasi-fana ni mea na manaʻomia mo le fausiaina o se talipalau vaega o loʻo i ai i totonu o le FL Studio faletusi, ma e mafai ona e filifilia ni mea talafeagai e ala i le faigofie browser o le polokalama.

E tatau ona tuu mea taʻitasi i se isi laina o le mamanu, ae o ala i latou lava e mafai ona leai. O le umi o le faʻatusa e le faʻatapulaʻaina foi soʻo se mea, ae o le 8 poʻo le 16 o fua o le a sili atu nai lo le lava, talu ai soʻo se vaega e mafai ona toe faʻaluaina i le playlist.

Nei o se faʻataʻitaʻiga o se mea e ono foliga vaeluaina o le drum vaega i le FL Studio:

Fausia le tatagi

Ole seti o lenei fale faigaluega o loʻo iai se aofaʻi tele o mea fai musika. Le tele o latou o ni synthesizer eseese, e tofu lava ma le tele faletusi o leo ma faʻataʻitaʻiga. Avanoa i nei meafaigaluega mafai foi ona maua mai le polokalama polokalama. Ina ua uma ona filifilia se talafeagai faʻapipiʻi, oe manaʻomia le faʻaopopo i le mamanu.

O le fati lava ia e tatau ona lesitala i le Piano Roll, e mafai ona tatalaina i le taumatau kiliki i luga o le mea faigaluega.

E sili na fautuaina le lesitala o le vaega o mea fai musika taʻitasi, mo se faʻataʻitaʻiga, se kitara, piano, paelo poʻo kusi, i se isi faʻasologa. Lenei o le a matua faʻafaigofie le gaioiga o le palu faatasi o le tuʻufaʻatasiga ma le gaosia o aʻafiaga o mea fai mea faigaluega.

O se faʻataʻitaʻiga lea e ono foliga foliga o se fati na tusia i le FL Studio:

E fia ni mea faifaaili e faʻaaogaina e fatu ai sau oe fatuga e faʻatatau ia te oe ma, ioe, ituaiga e te filifilia. I le mea sili, e tatau ona i ai ni taʻili, laina laina, o le fati ma isi isi mea faʻaopoopo poʻo leo mo se suiga.

Galulue ma taʻaloga

O fati musika na e fatuina, tufatufaina e tagata taʻitoʻatasi FL Studio mamanu, e tatau ona tuu i totonu o le lisi. Mulimuli i le mataupu faavae tutusa ma mamanu, o lona uiga, tasi meafaigaluega - tasi track. O le mea lea, i le faʻaopopoina pea o vaega fou poʻo le aveʻesea o ni vaega, o le a e faʻaputuputu faatasi le faʻavae, faia ia ese, ae le soona faʻatupuina.

O se faʻataʻitaʻiga nei pe faʻapefea ona tuʻufaʻatasia se ata mai ni mamanu i se lisi.

Leo gaioiga gaosiga

Taʻitasi leo ma fati e tatau ona lafo atu i se isi faʻasologa o le FL Studio mea palu, lea e mafai ona faʻagaioia ma eseʻese aʻafiaga, e aofia ai le faʻatusatusaina, faʻamalosiʻau, faʻamama, reverb limiter ma sili atu.

O le mea lea, o le ae faʻaopoopoina vaega taʻitasi o tulaga maualuga, potu leo. I se faʻaopopoga i le faʻapipiʻiina o aʻafiaga o mea faigaluega taʻitasi, e manaʻomia foʻi ona mautinoa e taʻitasi o latou leo ​​i lona lava faʻasologa, e le alu ese mai le ata, ae le malemo / tipiina seisi mea fai mea faigaluega. Afai ei ai sau tala (ma e mautinoa lava talu ai, talu ai na e filifili e fai musika), e le tatau ona i ai ni faʻafitauli. I soo se tulaga, e tele auiliiliga tusi lesona, faʻapea foi ma le aʻoaʻo lesona lesona i luga o le galulue ma FL Studio i luga o le Initaneti.

I se faʻaopopoga, o loʻo iai le avanoa e faʻaopopoina ai se tulaga lautele poʻo ni aʻafiaga e faʻaleleia atili ai le lelei o le leo o le tuʻufaʻatasiga i se tulaga atoa i le matai auala. O nei aʻafiaga o le a faʻaaogaina i le aotelega atoa. Lenei oe manaʻomia le matua mataala ma le faʻaeteete ina ia aua neʻi afaina se mea sa e faia muamua ma leo / laina taʻitasi faʻapitoa.

Otometi

I le faʻaopopoga i le faʻaogaina o leo ma fati ma aʻafiaga, o le autu o le galuega o le faʻaleleia o le leo lelei ma faʻaitiitia le aotelega ata musika i totonu o se tasi ata, o nei lava aʻafiaga e mafai ona otometi. O le a le uiga o lenei? Mafaufau faapea, i se taimi i luga o le tuʻufaʻatasiga, o se tasi o mea faifaaili e manaʻomia ona amata tataina teisi lemu, "alu" i se isi auala (agavale po o le itu taumatau) pe taʻalo ma se ituaiga o aʻafiaga, ona amata loa lea ona toe taʻalo i lona "mama" fomu. O lea la, nai lo le toe resitaraina o lenei mea faigaluega i le mamanu, lafoina i se isi auala, faʻasolosolo ma isi aʻafiaga, e mafai ona e otometi le faʻatonutonuina e nafa ma lenei mea ma faia le musika fasi vaega i se vaega patino o le auala ia amio faapenei pe a tatau ai.

Ina ia faʻaopopoina se otometi kilipa, oe manaʻomia le taumatau-kiliki i luga o le pule manaʻo ma filifili "Faia Automation Laʻau" i le lisi o loʻo aliali mai.

O le otometi kilipa foliga mai foi i le playlist ma oʻo atu i le umi atoa o le meafaigaluega filifilia faʻatatau i le ala. I le puleaina o le laina, o le a e setiina mea talafeagai mo le faʻatonutonu tui, lea o le a suia lona tulaga i le taimi o le faʻataʻitaʻiga o le ala.

Lenei o se faʻataʻitaʻiga o le auala le otometi o le "mou atu" se piano vaega i FL Studio ono foliga foliga:

I se auala tutusa, e mafai ona faʻapipiʻi masini otometi i luga o le ala atoa atoa. Mafai ona e faia lenei mea i le matai auala o le palu.

O se faʻataʻitaʻiga o le otometi faʻamalosia maliega o le atoa o le faʻavae:

Auina atu i fafo musika fatuga

Ua maeʻa ona fatuina lau mea faʻatautaia matagofie, aua nei galo e sefe le poloketi. Ina ia maua se musika musika mo le faʻaaogaina atili pe faʻalogologo i fafo atu ole FL Studio, e tatau ona auina atu i fafo i le faʻatulagaina foliga.

Lenei mafai ona faia e ala i le "Faila" menu o le polokalama.

Filifili le faʻatulagaina faʻatulagaina, faʻailoa le lelei ma kiliki i le "Amata" faʻamau.

I le faʻaopopoga e faʻaulu mai uma le musika, e faʻatagaina oe e FL Studio e faʻaulu mai laina eseese (e tatau ona e tufatufaina muamua mea uma o loʻo tuʻufaʻatasia mea uma ma isi leo). I lenei tulaga, o mea fai musika taʻitasi o le a faʻasaoina o se 'ese laina (tuʻu ese faila faila). E manaʻomia i mataupu pe a e manaʻo e tuʻuina atu lau faʻasologa i se isi mo nisi galuega. Lenei mafai ona avea ma gaosia poʻo inisinia leo o le a faʻaitiitia, aumaia i le mafaufau, pe i se auala suia le ala. I lenei tulaga, o lenei tagata o le a mafai ona maua uma vaega o le faʻavae. I le faʻaaogaina o nei vaega uma, o le a mafai ona ia fatuina se pese e ala i le faʻaopopoina o se vaega leo i le maeʻa fausaga.

Ina ia faʻasaoina le faʻavasegaina ala-poto (mea faigaluega taʻitasi o se ala 'eseʻese), e tatau ona e filifilia le WAVE faʻatulagaina mo le sefe ma filifili le "Split Mixer Tracks" i le faʻamalama e aliali mai.

Na pau lava lena, o lena, o lea ua e iloa ona faʻatupu musika i le FL Studio, pe faʻafefea ona tuʻuina atu i le tusiga se tulaga maualuga, leo leo ma pe faʻapefea ona teu i lau komepiuta.

Pin
Send
Share
Send