Faʻataʻuina ata tuai i le fale

Pin
Send
Share
Send

Talofa.

E mautinoa o tagata uma i totonu o le fale e iai ni ata tuai (atonu o loʻo iai ni ata tuai), o nisi e mou atu, ma faʻaletonu, ma isi. Taimi e faʻasolosolo ona leaga, ma afai e te le o "maua atu i latou" (pe le faia se kopi mai ia i latou), ona i ai lea o sina taimi - o ia ata e mafai ona leiloa e faʻavavau (leaga).

Na vave ona ou manaʻo e fai se vaefaamatalaga ou te le o se tagata digitizer faapolofesa, o lea o le faamatalaga i totonu o lenei pou o le a mai le poto masani a le tagata lava ia (lea na ou maua i le tofotofoga ma mea sese :)). I luga o lenei, ou te manatu, ua oʻo i le taimi e faʻamuta ai le faʻatomuaga ...

 

1) Le mea e manaʻomia mo digitalization ...

1) Ata tuai.

Masalo e te maua lenei, a le o lenei tala e le fiafia mo oe ...

O se faʻataʻitaʻiga o se ata tuai (ma o le a ou galue ai) ...

 

2) Paʻu faitauvafa.

O le sili masani masani fale scanner talafeagai, tele o loʻo i ai se mea lolomi-scanner-kopi.

Afitusi mafolafola.

I le auala, aisea tonu le scanner, ae le o se mea pueata? O le mea moni o le mea e mafai ona maua se sili atu-tulaga maualuga ata i luga o le sikaili: o le a leai se silila, leai se efuefu, leai ni manatunatuga ma isi mea. A pueina se ata tuai (ou te faatoese atu mo le tautogi) e faigata tele ona filifilia le tulimanu, moli, ma isi taimi, tusa lava pe e te maua se mea pueata taugata.

 

3) Le ituaiga o ata faʻatonutonu.

Talu ai o se tasi o sili ona lauiloa polokalama mo le faʻatonutonuina o ata ma ata o Photoshop (faʻaopopo, o le tele o latou ua uma ona tasi i luga o se PC), o le a ou faʻaaogaina o se vaega o lenei tusitusiga ...

 

2) O le a le scan scan e filifili ai

I le avea ai o se tulafono, faatasi ai ma le avetaavale, a "moni" scanning talosaga o loʻo faʻapipiʻiina foi i luga o le scanner. I ia talosaga uma, e mafai ona filifilia ni filifiliga taua faʻatonutonuina. Mafaufau ia i latou.

Aoga mo le tilotilo solo: ae e te leʻi faitauina, tatala ia tulaga.

 

Tulaga leleiO le maualuga o le siaki tulaga, sili atu. I le tulaga masani, masani 200 dpi ua faamaotiina i le tulaga. Ou te fautua atu ia e setiina le itiiti ifo 600 dpi, o lenei uiga lelei lea e faʻatagaina oe e maua se maualuga-lelei siaki vave ma galue atili ma le ata.

Faitau vave ata lanu: tusa lava pe o lau ata tuai ma uliuli ma paʻepaʻe, ou te fautuaina le filifilia o se lanu scan auala. I le avea ai o se tulafono, i le lanu o le ata e sili "ola", e itiiti ifo "leo" i luga (o nisi taimi le "ata o le efuefu" auala tuuina lelei taunuuga).

Faʻamatalaga (e sefe ai le faila): i loʻu manatu, e sili le filifilia o le JPG. O le tulaga lelei o le ata o le a le faʻaititia, ae o le faila faila o le a avea tele faʻaitiiti nai lo le BMP (aemaise lava taua pe a fai e te 100 pe sili atu ata e mafai ona tele aveina avanoa avanoa).

Vaʻavaʻai tulaga - togi, lanu, ma isi.

 

O le mea moni, ona seʻe uma lea o au ata ma lena tulaga lelei (pe sili atu) ma sefe i se isi itu. O le vaega o le ata, i se mataupu faʻavae, e mafai ona mafaufau o oe ua uma ona faʻataʻitaʻia, o isi mea e tatau ona faʻasaʻoina teisi (O le a ou faʻaali atu pe faʻafefea ona faasaʻoina le tele o faʻaleagaina pito i pito o le ata, e masani ona maua, vaʻai le ata i lalo).

Uluai ata ma faʻaletonu.

 

Faʻafefea ona foʻii pito o ata o loʻo iai ni faʻaletonu

Mo lenei mea, e te manaʻomia se faʻatusa ata (O le a ou faʻaaogaina Photoshop). Ou te fautuaina le faʻaogaina o le modern version o le Adobe Photoshop (i le mea tuai meafaigaluega o le a ou faʻaaogaina, atonu e le o le ...).

1) Tatala le ata ma filifili le itu e te manaʻo e faʻasaʻo. Le isi, taumatau-kiliki i le eria filifilia ma filifili "Faatumu ... " (Ou te faʻaaogaina le Igilisi o le Photoshop, i le Rusia, e fuafua i le faʻaaliga, e ono ese teisi la faaliliuga: faʻatumu, faʻatumu, vali, ma isi.) Ole isi auala, e mafai na ona sui le gagana ile Igilisi mo sina taimi.

Filifiliga o se faaletonu ma faʻatumuina i le anotusi.

 

2) Le isi, e taua le filifilia o se tasi filifiliga "Anotusi-Ailoa"- o lona uiga, ia faʻatumu e le gata i se lanu malu, ae i mea mai i le ata o loʻo i tafatafa o lenei. O se filifiliga sili ona manaia lea e mafai ai ona e aveese le tele o faʻaletonu laiti i le ata. E mafai foi ona e faʻaopopo le filifiliga"Valivali fetuunaiga" (lanu fetuutuunai).

Faʻatumu le anotusi mai le ata.

 

3) O le mea lea, filifili i lea taimi uma mea laiti faaletonu i le ata ma faatumu i latou (pei i le laasaga 1, 2 luga). O le iʻuga, ua e maua se ata e aunoa ma ni faʻaletonu: paepae paʻepaʻe, mea e fai aʻi, maanuminumi, maʻa faʻapepeina, ma isi mea (pe a uma ona aveʻesea nei faʻaletonu, o le ata e foliga sili atu ona manaia).

Faasaʻo le ata.

 

O lenei e mafai ona sefe le faʻasaʻoina faʻamatalaga o le ata, o le numera ua atoatoa ...

 

4) I le ala, i le Photoshop e mafai foi ona faʻaopopo nisi faʻavaʻa mo lau ata. Faaaoga le "Tiute foliga foliga"i luga ole toolbar (masani ona i ai i le itu tauagavale, vaʻai le ata i lalo). I le Photoshop auupega o loʻo i ai ni faʻavaʻa e mafai ona faʻatulaga i le tele manaʻomia (pe a maeʻa ona faʻaofi le faavaa i totonu o le ata, na o le fetaomi atu o le ki ki" Ctrl + T ").

Faʻavaʻa i Photoshop.

 

O sina mea laititi i lalo i le faʻamalamalamaga foliga vaʻaia se ata toso i totonu ole faʻavaʻa. Ou te ioe o le lanu tuʻufaʻatasiga o le tino e foliga mai e le sili ona manuia, ae peitaʻi ...

Ata ma le tino, sauni ...

 

O lenei e faaiʻu ai i le tala numera. Ou te faamoemoe o le a aoga fautuaga mo se tasi. Fai se galuega lelei 🙂

Pin
Send
Share
Send