Faʻafefea ona e vaʻai poʻo ai e fesoʻotaʻi ma laʻu Wi-Fi router

Pin
Send
Share
Send

Oa mai le aoauli

O e iloa o le mafuaʻaga mo le televave pa'ū i totonu o le Wi-Fi network atonu o tuaoi ia na fesoʻotaʻi i lau router ma nofoia le atoa auala ma a latou oso? Ma, lelei, pe a na o latou download, ma pe a amata ona latou solia le tulafono faʻaaogaina lau Initaneti initaneti? O tagi o le a muamua lava ia oe!

O le mafuaʻaga lea e fautuaina ai e seti se faʻamatalaga i luga o lau Wi-Fi ma o nisi taimi vaʻai poʻo ai e fesoʻotaʻi i le Wi-Fi router (o fea masini, o latou na?). Sei o tatou mafaufau auiliili i le auala e faia ai lenei mea (O le tusiga saunia 2 auala)…

 

Metotia numera 1 - ala i le faʻatulagaga o le router

Sitepu 1 - ulufale i le router seti (fuafua le tuatusi IP e ulufale ai i le tulaga)

Ina ia sailia poʻo ai e fesoʻotaʻi i se Wi-Fi network, e tatau ona e ulufale i le router seti. O loʻo i ai se itulau faʻapitoa mo lenei mea, peitaʻi, e matala i isi faʻata - i tuatusi eseese. Faʻafefea ona maua lenei tuatusi?

1) Laʻu faʻapipiʻi ma mea faʻapipiʻi i luga o le masini ...

O le auala e sili ona faigofie o le vaʻai totoʻa i le router (poʻo ni tusitusiga mo ia). I luga o le tulaga masini, o loʻo i ai se faʻapipiʻi o loʻo faʻaalia ai le tuatusi mo le faʻatulagaina, ma se login ma se upu faʻaulu e ulufale ai.

I le ata. Ata 1 faʻaalia ai se faʻataʻitaʻiga o sea faʻapipiʻi, mo avanoa ma "admin" aia tatau i le faʻatulagaina, oe manaʻomia:

  • tuatusi tuatusi: //192.168.1.1;
  • login (igoa ole igoa): admin;
  • upu faataga: xxxxx (i le tele o tulaga, i le faʻaletonu, o le faʻamatalaga e leʻo setiina mea uma pe fetaui ma le login).

Fig. 1. Tumau i luga o le router ma faʻatulagaina.

 

2) O le laina laina ...

Afai e iai sau Initaneti i lau komupiuta (laptop), ona mafai lea ona e iloa le faitotoʻa autu e ala ai ona faʻagaoioia le upega (ma o le tuatusi lea o le IP mo le ulufale atu i le itulau ma le router tulaga).

O le faasologa o gaioiga:

  • muamua tamoe le laina faʻatonu - o se tuʻufaʻatasiga o WIN + R faʻamau, ona e manaʻomia lea e ulufale CMD ma fetaomi ENTER.
  • i le command prompt, lolomi ipconfig / all ma oomi le ENTER;
  • o se lisi tele e tatau ona aliali mai, i totonu, saili lau mea fuafua (e ala i le Initaneti alu atu) ma vaʻai i le tuatusi o le autu gateway (e tatau ona e ofi i totonu i le tuatusi pa o lau browser).

Fig. 2. Le laina o le faʻatonuga (Windows 8).

 

3) Faapitoa aoga

E iai faʻapitoa. Aoga mo le sailia ma le fuafuaina o le tuatusi IP mo le ulufale atu i tulaga. O loʻo faʻamatalaina se tasi o ia auiliiliga i le vaega lona lua o lenei tusitusiga (ae e mafai ona e faʻaaogaina ni analog ina ia lava se mea o loʻo ia "lelei" i le tele o fesoʻotaʻiga :)).

 

4) Afai e le mafai ona e ulufale i totonu ...

Afai e te le mauaina le tulaga itulau, ou te fautuaina e te faitau i le tala lea:

//pcpro100.info/kak-zayti-v-nastroyki-routera/ - ulufale i le router seti;

//pcpro100.info/kak-zayti-na-192-168-1-1-pochemu-ne-zahodit-osnovnyie-prichinyi/ - aisea e le alu ai i le 192.168.1.1 (o le IP sili ona lauiloa le tuatusi o router)

 

Sitepu 2 - vaʻai poʻo ai e fesoʻotaʻi i luga o le Wi-Fi network

Ole mea moni, afai e te ulufale i faʻatulagaga o le router, ona e vaʻai lea i le tagata o loʻo fesoʻotaʻi atu i ai o se mataupu o tekonolosi! Moni, o le Ofisa i tulaga eseese o routers mafai eseese laititi, o le a tatou iloiloina nisi o latou.

Le tele o isi faʻataʻitaʻiga ata (ma eseese faʻamatalaga firmware) o le a faʻaalia ni tulaga tutusa. O le mea lea, i le vaʻai atu i faʻataʻitaʻiga i lalo atu, o le a e mauaina lenei laupepa i lau router.

TP-Laʻasaga

Mo le silafia poʻo ai e faʻafesoʻotaʻia, na ona tatala le vaega uaealesi, ona faʻaaoga lea o le faʻamaumauga o le Wireless Statistics. Le isi, oe vaʻai i se faʻamalama ma le numera o fesoʻotaʻiga masini, latou tuatusi MAC. Afai i le taimi tuʻuina e te faʻaaogaina naʻo le fesoʻotaʻiga, ma e iai sau 2-3 masini e fesoʻotaʻi, e talafeagai le mataala ma suia le upu faʻatonu (faʻatonuga mo le suia o le Wi-Fi password) ...

Fig. 3. TP-Maʻimau

 

Fuataga

O lisi o loʻo i le routers mai Rostelecom, o se tulafono, e i totonu o Rusia ma e masani lava e leai ni faʻafitauli i le sailiga. Ina ia vaʻaia masini i luga o le fesoʻotaiga, na ona faʻalautele le "Device Information" vaega, DHCP tab. I le faʻaopopoga i le tuatusi MAC, iinei o le ae vaʻaia le tuatusi IP i totonu o lenei fesoʻotaʻiga, le igoa o le komipiuta (masini) e fesoʻotaʻi i le Wi-Fi, ma le taimi o le network (vaʻai le Ata 4).

Fig. 4. Router mai le Rostelecom.

 

O sootaga

O se sili lauiloa ituaiga o routers, ma e masani lava o le lisi i le Igilisi. Muamua e tatau ona e tatalaina le vaega uaealesi, ona tatala lea o le Tulaga vaega (i le faʻavae, o loʻo lelei mea uma).

Ma le isi, e tatau ona e vaʻai i se lisi ma soʻoga uma masini i le router (pei o le Ata 5).

Fig. 5. D-Link na auai

 

Afai e te le iloa le faʻamatalaga mo le ulufale atu i le seti o le router (pe naʻo oe e le mafai ona ulufale i ai, pe e te le mauaina le faʻamatalaga talafeagai i le faʻatulagaina), ou te fautuaina le faʻaaoga le auala lona lua e vaʻai ai fesoʻotaʻiga masini i lau Wi-Fi network ...

 

Metotia numera 2 - e ala i le faʻapitoa. aoga

O lenei metotia ei ai ona lelei: e te le manaʻomia le faʻaalu o se taimi e suʻe ai se tuatusi IP ma ulufale atu i le faʻatulagaina o le router, e te le manaʻomia e faʻapipiʻi pe faʻatulaga se mea, e te le manaʻomia e iloa se mea, o mea uma e tupu vave ma otometi (e te manaʻomia le taufetuli tasi laʻititi aoga faʻapitoa - Uaeʻa Nofoaga Mataʻitu).

 

Lelei le fesoʻotaʻiga 'upega tafaʻilagi

Upega Tafaʻilagi: //www.nirsoft.net/utils/wireless_network_watcher.html

O se tamaʻi aoga e le manaʻomia ona faʻapipiʻi, o le a fesoasoani ia te oe e vave iloa ai poʻo ai e fesoʻotaʻi i se Wi-Fi router, a latou MAC MAC ma IP tuatusi. Galue i ituaiga uma fou a Windows: 7, 8, 10. I le minus - e leai se lagolago mo le gagana Rusia.

A maeʻa le faʻaaogaina, o le ae vaʻai i se faʻamalama, pei ona i ai le fig. 6. O le a iai ni laina i ou luma - faʻalogo i le koluma "Faʻamatalaga masini":

  • lau router - lou router (o loʻo faʻaalia ai foʻi lona tuatusi IP, o le tuatusi o tulaga na matou sailia mo se taimi umi i le vaega muamua o le tusitusiga);
  • o lau komepiuta - lau komepiuta (mai le mea lea o loʻo e faʻatautaia ai nei le aoga).

Fig. 6. Le fesoʻotaʻiga uilaealesi.

 

I se tulaga lautele, o se mea sili ona faigofie, aemaise lava pe a fai e te leʻi iloa lelei le lavelave o au faʻasologa seti. Moni, e taua le matauina o le le lelei o lenei metotia o le fuafuaina masini fesootai i se Wi-Fi fesootaiga:

  1. o le aoga faʻaalia na o laina fesoʻotaʻi luga o le upega tafaʻilagi i luga o le fesoʻotaʻiga (o lona uiga, afai o lou tuaoi o moe ma tapē le PC, o le a ia le mauaina ma o le a le faʻaalia o ia o loʻo ia faʻafesoʻotaʻi lau upega tafailagi. pe a fai e se tagata fou e fesoʻotaʻi atu i le upega tafailagi);
  2. e tusa lava pe e te vaʻaia se tasi "fafo" - o le a le mafai ona e faʻatagaina o ia pe suia le upega tafailagi numera (mo lenei mea e tatau ona e ulufale i le router tulaga ma faʻatapulaʻa avanoa mai iina).

Lea e faʻaiʻu ai le tusitusiga, Oute faafetai mo le faaopoopoga o le ulutala o le tusitusiga. Ia maua se laki

Pin
Send
Share
Send