Word 2016 Tutorials for Beginners: Solving the Most Popular Tasks

Pin
Send
Share
Send

Manuia le aso

O le pou o le aso o le a faapaiaina i le tusitusiga tusitusiga fou o le Microsoft Word 2016. O lesona (pe a mafai ona e valaʻauina latou) o le a avea ma ni aʻoaʻoga puʻupuʻu pe faʻapefea ona faʻatumu se galuega patino.

Na ou filifili e ave mataupu ole lesona, o mea ia e tatau ona ou masani ai fesoasoani i tagata faʻaaoga (o lona uiga, o le fofo i sili ona lauiloa ma masani faʻafitauli o le a faʻaalia, aoga mo tagata fou). O le fofo i faʻafitauli taʻitasi o loʻo tuʻuina atu i faʻamatalaga ma se ata (o nisi taimi e tele).

Mataupu autu o le lesona: itulau numera, faaofiina laina (e aofia ai i lalo o laina), mumu laina, faia se laulau o anotusi po o mea (i le auto mode), tusiina (faaofiina fuainumera), tapeina o itulau, fatuina o faavaa ma vaefaamatalaga, faaofiina numera Roma, faʻapipiʻi pepa laufanua i totonu le pepa.

Afai e te leʻi mauaina le autu o le lesona, ou te fautuaina ia e vaʻai i le vaega lea o laʻu blog: //pcpro100.info/category/obuchenie-office/word/

 

Upu 2016 Tutorials

Lesona 1 - Auala e Fainumera Itulau

O le galuega sili lea e masani ai ile Word. E faʻaaogaina mo le toetoe o pepa uma: pe o iai sau tipiloma, se pepa pepa, pe naʻo oe lolomiina se pepa mo oe lava. A uma mea uma, afai e te le faʻailoaina numera itulau, ona pe a lolomi se pepa, o laupepa uma e mafai ona le mautonu faʻalavelave ...

Lelei, pe a fai e te i ai 5-10 itulau e mafai faʻatulagaina faʻatulagaina i le faʻasologa i ni nai minute, ma pe a iai o le 50-100 pe sili atu ?!

Ina ia faʻapipiʻi numera itulau i totonu o se pepa, alu i le "Insert" vaega, ona i le menu e aliali mai, saili le "Headers ma vaefa" vaega. O le ai ai se mataua i lalo menu ma le itulau numera numera (vaʻai Ata 1).

Fig. 1. Faʻaofi le numera itulau (Upu 2016)

 

E masani lava o le galuega o faʻaaloaloga isi nai lo le muamua (pe muamua lua). E moni lenei mea pe a o le ulutala itulau po o mea i luga o le itulau muamua.

E faigofie tele lenei mea. Faalua-kiliki i luga o le numera o le itulau muamua: i le pito i luga o le Upu se isi menu "Galuega ma ulutala ma vaefa" o le a aliali mai. Le isi, alu i lenei lisi ma tuʻu se faʻailoga siaki i luma o le aitema "Special footer on the first page". Ae o le mea moni lava lena - o lau numera o le a alu mai le itulau lona lua (vaʻai Ata 2).

Faʻaopoopoina: a manaʻomia e tuʻu le numera mai le itulau lona tolu - ona faʻaaoga lea o le mea faigaluega "Layout / insert page break"

Fig. 2. Tulaga muamua o itulau muamua

 

Lesona 2 - faʻapefea ona tusia se laina i le Upu

A latou fesili i laina i le Word, e te le malamalama vave i le uiga. O le mea lea, o le a ou iloiloina ni filifiliga e maua tonu ai le "taulaiga". Ma faapena ...

Afai e te manaʻomia le vase lalo o se upu ma se laina, ona i ai lea i le "Fale" vaega ei ai se faʻapitoa faʻapitoa mo lenei - "Lalo i lalo" pe naʻo le mataitusi "H". Ua lava le filifilia o se tusitusiga poʻo se upu, ona kiliki ai lea o lenei faʻatinoga - o le tusitusiga o le a avea ma se laina vase eseʻese (vaai. Fig. 3).

Fig. 3. Matau le upu

 

Afai e te manaʻomia le faʻaofi o se laina (e le afaina poʻo le a: ogatasi, tūmau, faʻataʻavalevale, ma isi mea), ona alu lea i le vaega "Insert" ma filifili le "Shapes" tab. I totonu o foliga eseese o loo i ai foi se laina (lona lua i luga o le lisi, vaai Ata 4).

Fig. 4. Faaofi se fuainumera

 

Ma le mea mulimuli, o se isi auala: na o le uʻuina i luga o le kiliva "-" ki i luga o le keyboard (i tafatafa o "Backspace").

 

Lesona 3 - faʻafefea ona fai se mumu mumu

I nisi o tulaga, e manaʻomia le tusia o se pepa e iai manaʻoga faapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, tusi se pepa pepa ma faʻamatala manino le faiaoga pe faʻapefea ona tusia.) E masani lava, i ia tulaga, e manaʻomia le laina mumu mo palakalafa taʻitasi o le tusi. Tele tagata faʻaaoga e i ai se faʻafitauli: faʻafefea ona fai, ma fai lava le saʻo o le tele.

Mafaufau i le mataupu. Muamua e tatau ona e ki i luga ole Ruler mea faigaluega (a le o lona uiga e tapeina ile Word). Ina ia faia lenei mea, alu i le "View" menu ma filifili le mea talafeagai meafaigaluega (vaʻai le Ata 5).

Fig. 5. Liliu le pule

 

Le isi, tuu le faʻataʻoto i luma o le mataitusi muamua i le muamua fuaiupu o soʻo se palakalafa. Ma, i luga o le pule, toso le pito i luga faailoilo i le itu taumatau: o le ae vaʻai i le faʻaalia o le laina mumu (vaʻai i le Fig. 6. I le ala, o le toʻatele ua sese ma faʻaleleia uma sliders, ona o lea latou le aoga). Faafetai i le pule, o le laina mumu e mafai ona fetuunai tonu i le manaʻomia tele.

Fig. 6. Faʻafefea ona fai se mumu mumu

O isi parakalafa, pe a e fetaomi le "Enter" ki, o le a mauaina otometi ma se laina mumu.

 

Lesona 4 - faʻafefea ona fatuina se laulau o mea (poʻo le anotusi)

O le lisi o mea e aofia ai o se taimi e alu ai i se galuega (pe a fai o le le saʻo). Ma o le tele o tagata fou faʻaaogaina latou lava faia se laupepa ma mea o i ai i mataupu uma, tuʻuina i lalo itulau, ma isi. Ma i totonu o le Word o loʻo i ai se faʻapitoa faʻapitoa mo auto-faia se laulau o mea faʻatasi ma le faʻatulaga tuʻusaʻo o itulau uma. Lenei ua faia vave!

Muamua, i Word, e manaʻomia le faʻapupula o ulutala. E faigofie tele lenei mea: tusi i luga o lau tusitusiga, fetaui ma le ulutala - filifili ma le faʻataʻoto, ona iloa ai lea i le vaega "Fale" le ulutala faʻailoilo galuega (vaʻai i le faʻa. 7. I le ala, ia maitau e mafai ona ese ulutala: ulutala 1, ulutala 2 ma Aʻo isi mea e eseese ai i le matutua: o lona uiga, ulutala 2 o le a aofia ai i le vaega o lau tusitusiga ua makaina ma ulutala 1).

Fig. 7. Faʻailoaina o ulutala: 1, 2, 3

 

O lenei, ina ia fausia se laulau o mea (anotusi), na o le alu i le "Links" vaega ma filifili le laulau o mataupu mea. O le laulau o mea o loʻo aliali mai i luga o le faʻatautaiga nofoaga, i itulau i luga o ulutala talafeagai (lea na matou faailogaina muamua) o le a tuu i lalo otometi!

Fig. 8. Anotusi

 

Lesona 5 - pe faʻafefea ona "tusia" i le Upu (faʻaopopo fuainumera)

Faʻaopopo ituaiga eseese i le Word e mafai ona aoga tele. E fesoasoani tele i le faʻaali manino o le mea e tatau ona faʻalogo i ai, e faigofie ai le iloa o faʻamatalaga i le tagata faitau o lau pepa.

Ina ia faʻaofi se fuainumera, alu i le "Insert" menu ma i totonu o le "Shapes" tab, filifili le filifiliga e te manaʻo ai.

Fig. 9. Faaofi fuainumera

 

By the way, o tuʻufaʻatasiga o fuainumera ma sina lelei mafai ona avatua le sili atu le le mautonu iʻuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e tusia se mea: ata, ata, ma isi mea (vaʻai. Ata 10).

Fig. 10. Tusiina i le Upu

 

Lesona 6 - tapeina o se itulau

E foliga mai o se faʻafaigofie gaioiga e mafai ona avea i nisi taimi ma faʻafitauli moni. E masani a, e tape le itulau, faʻaaoga le Delete ma Backspace ki. Ae tupu le mea latou te le fesoasoani ...

O le manatu iinei o le i luga o le itulau atonu e i ai "le vaaia" elemene e le o tapeina i le masani auala (mo se faʻataʻitaʻiga, itulau malologa). Ina ia vaʻai ia latou, alu i le "Fale" vaega ma kiliki le faʻamau mo le faʻaali mai o tagata e le mafai ona lolomiina (vaai Fig. 11). A uma lena, filifili nei mea faʻapitoa. mataʻitusi ma filemu filemu - o le mea ua tupu, ua aveese le itulau.

Fig. 11. Vaai i le va

 

Lesona 7 - Fausiaina o se Fua

E manaʻomia se laʻasaga i nisi taimi e manaʻomia ai le faamamafa, faʻailoga poʻo le aotelega o faʻamatalaga i luga o ni laupepa. O lenei mea e faigofie tele: alu i le "Fuafuaga" vaega, ona filifili lea o le "Itulau Tuafa" galuega (vaʻai Ata 12).

Fig. 12. Itulau o Tuaoi

 

Ma e tatau ona e filifilia le ituaiga faʻavaʻa: ma le ata lafoia, lua faʻavaʻa, ma isi. Ona faʻalagolago uma lea i lou mafaufau lelei (pe o manaʻoga o le tagata faʻatau o le pepa).

Fig. 13. Filifiliga o faʻavaʻa

 

Lesona 8 - faʻafefea ona fai vaefaamatalaga i Upu

Ae o vaefaamatalaga (e ese mai i faʻavaʻa) e taatele. Mo se faʻataʻitaʻiga, oe faʻaogaina se upu e seasea lava - e manaia le tuʻuina i lalo o le faʻamatalaga i lalo ma faʻavasega saʻo i le faʻaiuga o le itulau (e faʻaoga foʻi i upu e lua uiga).

Ina ia faia se vaefaamatalaga, tuʻu le faʻasino i luga o le nofoaga manaʻomia, ona e alu lea i le "Links" vaega ma kiliki le "Faaofi vaefaamatalaga" faamau. A maeʻa, o le a "lafoina" oe i le pito o le itulau ina ia mafai ai ona e tusia le tusitusiga o le faʻamatalaga pito i lalo (vaʻai Fig 14).

Fig. 14. Faaopopo vaefaamatalaga

 

Lesona 9 - faʻafefea ona tusia numera Roma

Roma numera e masani lava ona manaʻomia e faʻasino i seneturi (i.e. sili ona masani ia i latou e fesoʻotaʻi ma talaʻaga). O le tusitusi i le numera numera e faigofie tele: na ona sui i le Igilisi ma ulufale, fai mai "XXX".

Ae o le a le mea e fai pe a e le iloa pe o le a le numera 655 o le a foliga mai i le Roma mode (mo se faʻataʻitaʻiga)? O le fua faʻatusa o le mea lea: muamua fetaomi le CNTRL + F9 faʻamau ma ulufale i le "= 655 * Roman" (aunoa ma se faʻamatalaina) i totonu o puipui o loʻo aliali mai ma oomi le F9. Upu ole a otometi ona faʻamaonia le iuga (vaʻai i le Ata 15)!

Fig. 15. Taunuuga

 

Lesona 10 - faʻafefea ona fai se laufanua laufanua

O le tulaga masani, i le upu o laupepa uma o loʻo i le ata faʻatusa. E masani ona tupu o se laupepa album e masani ona manaʻomia (o le taimi lea o le pepa o loʻo i ou luma e le faʻavae i luga, ae o le faʻalava.

E faigofie tele lenei mea: alu i le "Layout" vaega, ona tatala lea o le "Orientation" tab ma filifili le filifiliga oe manaʻomia (vaʻai Fig 16). I le ala, pe afai e te manaʻomia e suia le faʻapitoa o le le o uma pepa i se pepa, ae naʻo se tasi o latou - faʻaaoga malepe ("Lisi / itulau malologa").

Fig. 16. lauʻaunaga ma laufanua

 

PS

O le mea lea, i lenei tusitusiga, na ou iloiloina uma mea e tatau mo le tusia: o se tala, se lipoti, se faaupuga pepa, ma isi galuega. O le mea atoa e faʻavae i luga o le poto masani a le tagata lava ia (ma e le o ni tusi poʻo ni faʻatonuga), o le mea lea, afai e te iloa le faigofie o le faʻatinoina o galuega i luga (pe sili atu) - O le a ou faʻafetai mo le faʻamatalaga ma le faʻaopopoga i le tusitusiga.

Pau lava lena mo aʻu, manuia galuega uma!

 

Pin
Send
Share
Send