E faʻapefea ona aveese le root o soʻo se tikeri i le Excel 2010-2013?

Pin
Send
Share
Send

Oa mai le aoauli

Mo se taimi umi ou te leʻi tusia ni pou i luga o le Word ma Excel i luga o itulau blog. Ma o lenei, e leʻi leva talu ai nei, na ou mauaina ai se fesili sili ona manaia mai se tasi o le au faitau: "pe faʻafefea ona aveese le aa o le iva tikeri mai se numera i Excel." O le mea moni, e pei ona ou manatua, o Excel o loʻo i ai le "ROOT" galuega, ae naʻo le faʻatulagaina o le sikuea aʻa, pe a fai e te manaʻomia se aʻa o soʻo se isi tikeri?

Ma faapena ...

Ae ui i lea, o faʻataʻitaʻiga i lalo o le a aoga i le Excel 2010-2013 (ou te leʻi siakiina la latou galuega i isi faʻamatalaga, ma e le mafai ona ou fai atu pe o le a aoga).

 

E pei ona silafia mai le matematika, o le aʻa o soʻo se tikeri n o se numera o le a tutusa i le siʻitia i le mana o le tutusa numera e 1 / n. Ina ia manino le tulafono lea, o le a ou avatua se tamai ata (vaʻai i lalo).

O le vaega lona tolu o le 27 o le 3 (3 * 3 * 3 = 27).

 

I Excel, faʻateleina i se mana e faigofie tele, aua o lenei faʻapitoa faʻapitoa o loʻo faʻaaoga ^ ("Ufiufi", e masani lava o se aikona e tu i luga o le keyboard "6" ki).

يعني e suʻe mai le aʻa o le nth tikeri mai soʻo se numera (mo se faʻataʻitaʻiga, mai le 27), e tatau ona tusia le fua faʻapea:

=27^(1/3)

peʻa 27 le numera na tuʻu mai ai le aʻa;

3 - tikeri.

O se faʻataʻitaʻiga o le galuega i lalo ifo i le puʻe ata.

O le aʻa o le 4 tikeri mai le 16 o le 2 (2 * 2 * 2 * 2 = 16).

I le ala, le tikeri mafai foi ona tusia vave i le tulaga o se numera numera. Mo se faʻataʻitaʻiga, nai lo le 1/4, e mafai ona e tusia le 0.25, o le iʻuga lava o le a tutusa lava, ae o le vaʻai e maualuga atu (talafeagai mo faʻasologa umi ma le fuafuaina tele).

Nao le pau lava lena, lelei le galuega ile Excel ...

 

Pin
Send
Share
Send