E fia ni cores i totonu o le computer, laptop?

Pin
Send
Share
Send

Talofa.

O se fesili foliga foliga taua "ae pe fia ni cores o i ai i le computer?"latou fesili mai soo. E le gata i lea, o lenei fesili na amata tupu mai i se taimi lata mai. E tusa o le 10 tausaga talu ai, pe a faʻatauina se komepiuta, tagata faʻaaoga gauai atu i le faʻauʻuina naʻo le numera o megahertz (aua o le au faʻagasologa e tasi le toatasi).

Lenei ua suia le tulaga: gaosi oloa e masani ona gaosia PC ma komepiuta ma faʻapipiʻi dual-, quad-core (latou te tuuina atu maualuga faʻatinoga ma e taugofie mo le lautele lautele o tagata faʻatau).

Ina ia iloa le tele o kernel i luga o lau komepiuta, e mafai ona e faʻaaogaina mea aoga faʻapitoa (sili atu i latou i lalo), pe e mafai ona e faʻaogaina le fausia-i totonu o meafaigaluega Windows. Sei o tatou mafaufau i metotia uma ile faasologa ...

 

1. Metotia numera 1 - task manager

Ina ia valaʻau le pule pule: taofi i lalo le "CNTRL + ALT + DEL" poʻo le "CNTRL + SHIFT + ESC" faamau (galue i le Windows XP, 7, 8, 10).

Le isi, alu i le "faatinoga" tab ma o le ae vaʻai i le numera o cores i luga o le komupiuta. Ui i lea, o lenei metotia o le sili ona faigofie, vave ma o se tasi o sili ona faʻatuatuaina.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o laʻu komepiuta ma Windows 10, o le galuega pule e foliga i le Fig. 1 (teisi teisi i lalo i le tusitusiga (2 cores i luga o se komepiuta)).

Fig. 1. Task Manager i le Windows 10 (faʻaalia le numera o cores). Ui i lea, gauai atu i le mea moni o loʻo i ai ni 4 logical processors (tele confuse latou i kernels, ae e le o lea). Sili atu i luga i lenei i le pito i lalo o lenei tusitusiga.

 

I le auala, i le Windows 7, fuafuaina o le numera o cores e tutusa. E sili atu ona manino, talu ai 'autū taʻitasi o loʻo i ai lana' atigipusa 'ma utaina. Ata 2 lalo mai ole Windows 7 (FaʻaPeretania version).

Fig. 2. Pupuni 7: o le numera o cores - 2 (i le ala, e le o taimi nei auala e faʻatuatuaina, aua o loʻo faʻaalia ai le numera o logical processors, e le o taimi uma e o gatasi ma le moni numera o cores. O lenei o lo o faamatalaina i sili auiliiliga i le faaiuga o le tusitusiga).

 

 

2. Metotia numera 2 - e ala i le Device Manager

E te manaʻomia le tatalaina o le masini pule ma alu i le "o faigaO le pule o le masini, i le ala, e mafai ona tatalaina e ala i le Windows Control Panel e ala i le ulufale i se fesili o le fomu "tagata lafo ... "Vaai i le fuainumera 3.

Fig. 3. Pulea vaega - saili mo le masini pule.

 

Sili atu i le masini pule, i le tatalaina ai le tatau tab, tatou mafai ona fuafua le tele o cores i totonu o le masini.

Fig. 3. Pule Polokalama (faʻagasologa tab). Lenei komepiuta ei ai se lua-core processor.

 

 

3. Auala numera 3 - HWiNFO aoga

Blog tala e uiga ia te ia: //pcpro100.info/harakteristiki-kompyutera/

O se lelei aoga mo le fuafuaina o mea taua o se komepiuta. Ma le isi, o loʻo i ai se telefoni feaveaʻi e le manaʻomia ona faʻapipiʻi! Pau le mea e manaʻomia o oe o le tamoe o le polokalama ma tuʻuina atu i le 10 sekone e aoina faʻamatalaga e uiga i lau PC.

Fig. 4. O le ata o loʻo faʻaalia: e fia cores o loʻo i totonu o le Acer Aspire 5552G laptop.

 

4e filifiliga - Aida aoga

Aida 64

Upega tafaʻilagi aloaia: //www.aida64.com/

Lelei aoga i itu uma (minus - vagana ua totogia ...)! Faʻatagaina oe e maua le sili atu faʻamatalaga mai lau komepiuta (komepiuta). E faigofie tele ma vave ona suʻe faʻamatalaga e uiga i le mea e gaosi ai (ma le aofaʻi o ona kalori). A uma ona amata le aoga, alu ile: motherboard / CPU / tab Multi CPU.

Fig. 5. AIDA64 - Vaʻai faʻagasologa gaioiga.

 

Ui i lea, tasi faamatalaga e tatau ona fai iinei: e ui i le mea moni o le 4 laina o lo o faʻaalia (i le Ata 5) - o le numera o cores e 2 (o lenei mafai ona faʻatuatuaina mautinoa pe a e vaʻai i le laupepa "aotelega faʻamatalaga"). Ile taimi lea, sa ou tosina patino iai, talu ai le toatele o tagata ua le mautonu le numera o cores ma logical processors (ma, o nisi taimi, e le faamaoni tagata faʻatau atu e faʻaaogaina lea pe a faʻatau atu se masini e lua-core o se quad-core ...).

 

Ole numera o cores o 2, o le numera o logical processors e 4. Faʻafefea e lenei?

I fou Intel prosesors, faʻatulagaina gaosi lua sili atu 2 taimi tele atu nai lo faʻamalosi tino faʻafetai i le HyperThreading tekinolosi. E tasi le autu e faʻaogaina 2 filo i le taimi e tasi. E leai se lagona i le saʻilia o le numera o "ituaiga na mea" (i loʻu manatu ...). O le tupe maua mai i lenei tekonolosi fou e faʻalagolago i talosaga o loʻo faʻalauiloa ma le faʻapolokikiina o latou.

O nisi taʻaloga atonu latou te le mauaina se faʻatinoina o se gaioiga, aʻo isi o le a faʻaopopoina tele. O se faʻatelega faʻateleina e mafai ona mauaina, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻapipiʻi se vitio.

I se tulaga lautele, o le mea autu iinei: o le numera o cores o le numera o cores ma e le tatau ona fenumiai ma le numera o logical processors ...
PS

O a isi mea aoga e mafai ona faʻaogaina e fuafua ai le numera o komepiuta cores:

  1. Everest;
  2. PC Tusitala;
  3. Faapitoa
  4. CPU-Z, ma isi.

Ma i luga o lenei ou te alu ese, ou te faamoemoe o le faamatalaga o le a aoga. Mo faaopoopoga, pei ona masani ai, tagata uma faʻafetai tele.

Uma le sili sili 🙂

Pin
Send
Share
Send