Faʻafefea ona faʻateleina le saoasaoa ile Wi-Fi network? Aisea e tele ai le saoasaoa Wi-Fi nai lo faʻailoa i luga o le pusa ma le router?

Pin
Send
Share
Send

Talofa lava i tagata asiasi uma ile blog!

O le tele o tagata e faʻaaogaina, ina ua maeʻa faʻatulaga se Wi-Fi network mo latou, fai atu le fesili lava lea e tasi: "aisea ua faʻailoa ai le saoasaoa i luga o le router 150 Mb / s (300 Mb / s), ma le saoasaoa o le download faila o le matua maualalo lava nai lo 2-3 Mb / ma le ... " E matua moni lava lenei mea ma e leʻo se mea sese! I lenei tusitusiga, o le a tatou taumafai e malamalama i le mea o loʻo tupu ona o lenei, ma e i ai nisi auala e faʻaopopoina le saoasaoa i totonu o se fale Wi-Fi network.

 

1. Aisea o le saoasaoa e maualalo ifo nai lo faʻailoga i luga o le pusa ma le router?

O mea uma e uiga i faʻasalalauga, faʻasalalauga o le afi o le faʻatau atu! Ioe, o le sili atu le numera i luga o le afifi (ioe, faʻaopopo foi se ata sili ona susulu ma le tusiga "Super") - o le tele o le mafai ona faia le faʻatau ...

O le mea moni, o le afifi e sili ona maualuga mafai faʻatulaga saoasaoa. I tulaga moni, throughput mafai ona eseese tele mai numera i luga o le afifi, faalagolago i le tele o mea: le iai o papupuni, puipui; faʻalavelave mai isi masini; mamao i le va o masini, etc.

Laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai fuainumera mai le faʻataʻitaʻiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, se router e faʻapipiʻi le saoasaoa o 150 Mbit / s - i tulaga moni, o le a maua ai le saoasaoa o faʻamatalaga fefaʻasoaaʻi i le va o masini e le sili atu nai lo 5 MB / s.

Wi-Fi tūlaga

Faʻamatalaga faʻasolosolo Mbps

Moni bandwidth Mbps

Moni bandwidth (i faʻataʻitaʻiga) *, Mb / s

IEEE 802.11a

54

24

2,2

IEEE 802.11g

54

24

2,2

IEEE 802.11n

150

50

5

IEEE 802.11n

300

100

10

 

2. Faʻalagolago ile saosaoa ole Wi-Fi ile mamao ole kalani ile router

Ou te manatu o le toʻatele o tagata na faʻatuina se Wi-Fi network na maitauina o le tele o le router e sau mai le kalani, o le tuʻu i lalo le faʻailoga ma i lalo ole saoasaoa. Afai e te faʻaali mai lata mai faʻamaumauga mai faʻataʻitaʻiga i luga o le ata, oe maua le ata lea (vaʻai le ata i lalo).

Ata o le faʻalagolago i le saoasaoa i se Wi-Fi network (IEEE 802.11g) ile mamao ole kalani ma le router (faʻamatalaga lata mai *).

 

O se faʻataʻitaʻiga faigofie: afai o le router e 2-3 mita mai le komepiuta (IEEE 802.11g sootaga), o lona uiga ole maualuga ole saoasaoa o le a i totonu ole 24 Mbps (vaʻai le laulau i luga). Afai o le komipiuta feaveaʻi i se isi potu (mo ni nai puipui) - o le saoasaoa e mafai ona faʻaititia i nisi taimi (e peiseai o le komepiuta e le o le 10, ae 50 mita mai le router)!

 

3. Faʻavavevave i wi-fi network ma le tele o tagata faʻatau

E foliga mai afai o le saoasaoa o le router, mo se faʻataʻitaʻiga, 54 Mbps, ona tatau lea ona galulue ma masini uma i lena saoasaoa. Ioe, afai e te faʻafesoʻotaʻi le tasi laupepa lapisi i le router i le "lelei vaʻaia", ona avea ai lea o le saoasaoa maualuga i totonu ole 24 Mbps (vaʻai le laulau i luga).

O se router ma tolu velo.

Pe a faʻafesoʻotaʻi 2 masini (fai atu 2 komipiuta feaveaʻi) - le saoasaoa o fesoʻotaʻiga, pe a fesiʻosaʻi faʻamatalaga mai le tasi komepiuta i le isi o le a naʻo le 12 Mbit / s. Aisea?

Le mea o le tasi iunite o taimi le router galue ma se tasi mea fuafua tuatusi (se tagata faʻatau, mo se faʻataʻitaʻiga, se komipiuta). يعني maua uma masini maua se leitio faailo o le router o loʻo lafoina nei faamatalaga mai lenei masini, i le isi iunite o le router suia i se isi masini, ma isi. يعني pe a e faʻafesoʻotaʻi le 2nd masini i le Wi-Fi network, o le router e tatau ona sui faʻalua taimi i le tele o taimi - o le saoasaoa e tusa faʻapea foʻi ona paʻu faalua.

 

Faʻaiʻuga: faʻafefea ona faʻateleina le saoasaoa i se Wi-Fi network?

1) A faʻatau, filifili se router ma le maualuga tapulaʻa faʻatulagaina fua faatatau. E manaʻomia le i ai o se velo i fafo (ma le le fausia i le masini). Mo nisi faʻamatalaga e uiga i uiga o le router, vaʻai le tala lea: //pcpro100.info/vyibor-routera-kakoy-router-wi-fi-kupit-dlya-doma/.

2) O le itiiti masini o le a fesoʻotaʻi i le Wi-Fi network - o le maualuga o le saoasaoa! Faʻapea foi, aua neʻi galo, afai, mo se faʻataʻitaʻiga, oe faʻafesoʻotaʻi se telefoni ma le IEEE 802.11g tulaga faʻatulagaina i luga o le fesoʻotaʻiga, ona faʻaaoga lea o isi uma tagata faʻatau (faʻapea, o se komepiuta e lagolagoina le IEEE 802.11n) o le IEEE 802.11g tulaga faʻapitoa pe a kopi atu faʻamatalaga mai ai. يعني Wi-Fi network speed o le a pa'ū tele!

3) Ole tele o fesoʻotaʻiga o loʻo puipuia e le faʻailogaina WPA2-PSK. Afai e te faʻamaea le faʻailoaina atoa, ona faʻataʻitaʻia lea o nisi o faʻataʻitaʻiga a le au faigaluega e vave tele atu (e oʻo atu i le 30%, faʻamaonia e se poto masani). Moni, o le Wi-Fi network i lenei tulaga o le a le puipuia!

4) Taumafai e tuʻu le router ma tagata faʻatau (komepiuta, komepiuta, ma isi) ina ia latou latalata o le tasi i le isi. E sili ona manaʻomia i le va oi latou e leai ni mafiafia puipui ma vasega (aemaise lava lagolago).

5) Faʻafou le avetaʻavale luga o le upega tafailagi faʻapipiʻiina i totonu o le komepiuta komipiuta. Le tele o mea ou te fiafia i le otometi metotia faʻaaogaina DriverPack Solution (sa ou lalagaina le 7-8 GB faila tasi, ona faʻaaoga lea i luga o le tele o komipiuta, faʻafouina ma toe tuʻuina atu Windows OS ma avetaavale). Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le faʻafouina avetaʻavale, vaʻai iinei: //pcpro100.info/kak-iskat-drayvera/.

6) Mulimuli i lenei fautuaga i lou lava faigata ma lamatia! Mo nisi faʻataʻitaʻiga o routers, o loʻo i ai le sili atu alualu i luma firmware (microprograms) tusia e tagata fiafia. O nisi taimi o ia firmware e sili atu le aoga nai lo ofisa aloaia. Ma le lava le poto masani, o le firmware o le masini tupu vave ma aunoa ma faʻafitauli.

7) O loʻo i ai nisi "tufuga" o loʻo fautuaina le faʻauiga o le velo o le router (e foliga mai o le a faʻaleleia le faʻailoga). O se faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, latou te fautuaina le faʻatautauina o se atigi apa alumini i lalo o le limu i luga o le antena. O le tupe maua mai lenei, i loʻu manatu, e matua masalosalo ...

Nao le pau lena, o mea sili mo tagata uma!

 

Pin
Send
Share
Send