Faʻafefea ona puipuia lau komepiuta mai le soona vevela - filifili se sili-lelei cooler

Pin
Send
Share
Send

Ma i le vevela ma le malulu, matou komepiuta tatau ona galulue, o nisi taimi mo aso i le iuga. Ma e seasea lava tatou te manatu o le atoa-faʻagaioiga o se komipiuta e faʻalagolago i mea e le vaaia i le mata, ma o se tasi o nei o le masani gaioiga o le cooler.

Sei o tatou taumafai e fuafua po o le a lea mea ma pe faʻafefea ona maua se talafeagai cooler mo lau komepiuta.

Mataupu

  • O le a le foliga malulu ma o le a lona mafuaʻaga
  • E tusa bearings
  • O le leoa ...
  • Gauai atu i mea

O le a le foliga malulu ma o le a lona mafuaʻaga

Tele tagata faʻaaoga e le faʻapipiʻi taua tele i lenei auiliiliga, ma o se taua taua tiaʻi. Ole galuega a isi vaega uma ole komepiuta e manaʻomia le filifiliga saʻo ole maalili, o le mea lea e manaʻomia ai e lenei galuega se auala talafeagai.

Fiafia - Ole masini lea na mamanuina e faʻamalulu ai le malo tisiki, ata vitio, komipiuta komipiuta, ma lalo ifo le aotelega o le vevela i totonu ole vaega. O le maalili o se faʻavae e aofia ai se ili, o le radiator ma vaega o vevela faʻamafanafana i le va o latou. Suauu gaʻo o se vailaʻau ma maualuga le faʻamalosia gaioiga e faʻaliliuina le vevela i le radiator.

Le iunite o le vaega lea e leʻi leva ona faʻamamaina - o mea uma i le efuefu ... Efuefu, i le ala, e mafai ona mafua ai overheating o le PC ma sili atu pisa galuega. Ui i lea, afai o faʻamafanafana lau komepiuta, siaki lenei tusiga.

O auiliiliga o se komipiuta o onapo nei e vevela tele ile taimi e faʻagaioi ai. Latou te tuʻuina atu le vevela i le ea faʻatumuina le avanoa i totonu o le masini iunite. O le ea vevela e lafoina mai i fafo o le komepiuta ma le fesoasoani a se sili atu ona malulu, ma malulu ea ea ulufale atu i lona nofoaga mai fafo. I le leai o se faʻasalalauga, o le vevela i totonu o le system unit o le a faʻateleina, o ona vaega o le a ova aʻe, ma le komepiuta e ono leiloa.

E tusa bearings

Tautala e uiga i coolers, e le mafai e se tasi ae taʻua bearings. Aisea? Liliu ane o lenei lava auiliiliga e taua pe a filifilia se cooler. Ma, e uiga i tauvaga. Bearings o ituaiga nei: taʻamilosaga, faʻaseʻe, faʻaseʻe / faʻaseʻe, hydrodynamic bearings.

E masani ona faʻaaoga soʻo tauau ona o lo latou taugofie. O le latou faʻaletonu o le le mafai lea ona latou tatalia tulaga maualuga ma e naʻo le faʻapipiʻi i luga. Hydrodynamic bearings faʻatagaina oe e maua se filemu galue malu, faʻaitiitia vibration, ae latou tau sili atu, ona ua faia i mea taugata.

Tuuina i totonu o se maalili.

O le faʻaseʻeina / faʻasolosolo o se soʻotaga lelei o le a avea ma se lelei lelei isi filifiliga. O le taʻavale faʻatinoga e aofia ai mama e lua, i le va o tino o le faʻataamilomilo e fuli - polo poʻo faasee. O le latou lelei o le a se ili ma se 'avega mafai ona faʻapipiʻi uma i luga o le faʻalava ma le faʻalava, e pei foi i le tetee atu i le maualuga vevela.

Ae o lenei ua aliali mai se faʻafitauli: e le mafai ona galue gofie mea na. Ma mai iinei o mulimulitaʻi i se faitioga e tatau foi ona amanaia pe a filifilia se sili atu - leo tulaga.

O le leoa ...

E leai lava se mea na faia e uiga i le maalili e leai se pisa. E ui lava ile faʻatauina ole komipiuta sili ona onapo ma taugata, ae e le mafai ona e maua atoa le leo ile taimi ole faʻagaioiga ole ili. E le mafai ona e maua le leoa pe a ola le komipiuta. O le mea lea, o le fesili e sili atu tuʻuina atu e uiga i le tele o le a le a aoga.

Ole maualuga ole leo na faia e le ili e faʻalagolago ile saosaoa. Faʻaavaveʻa o faʻamauina o se aofaiga tino tutusa ma le aofaʻi o suiga atoa i le iunite o taimi (rpm). O faʻataʻitaʻiga lelei e faʻaogaina ma fili o 1000-3500 rpm, ogatotonu laina - 500-800 rpm.

Cooler ma se otometi faʻatonutonu vevela e faʻatau atu foi. Fuafua i le vevela, o na masini e ofuina latou mafai lava faʻateleina pe faʻaitiitia le saoasaoa. Ole tino mai ole paddle blade e afaina ai foʻi le faʻagaioia ole ili.

O lea la, pe a filifilia se cooler, e tatau ona e amanaia le taua o le CFM. O lenei faʻatusa e faʻaalia ai le tele o le ea e pasi i le ili mo le minute. O le itu o lenei taua o kupita vae. Ole fua e talia ai lenei tau o le a avea ma 50 ft / min, i le faʻamatalaga pepa i lenei mataupu o le a faʻailoaina: "50 CFM".

Gauai atu i mea

Ina ia aloese mai le faʻatauina oloa maualalo-lelei, e tatau ona e mafaufau lelei i le mea o le faʻamaʻi vaega. O le palasitika o le mataupu e le tatau ona lemu tele, a le o le isi i se vevela luga 45 ° C o le faʻagaioiga o le masini o le a le faʻafeiloaʻi ma le faʻamatalaga faʻapitoa. Maualuga-lelei vevela faʻamamaluina ua mautinoa e se alumini fale. Ole tau ole radiator e tatau ona faia ile apamemea, alumini poo alumini uʻamea filogia.

Titan DC-775L925X / R - cooler mo Intel processors faʻavae i luga o le Socket 775. O le heatsink tino e faia i le alumini.

Peitai, sulu manifinifi manifinifi e tatau na o le faia o 'apamemea. Sea tau o le a tau sili atu, ae vevela faʻamaloloina o le a sili atu. O le mea lea, aua le faʻasaoina i luga o le lelei o le faʻataʻavale mea - o le fautuaga lea a tagata faʻapitoa. O le nofoaga o le radiator, faʻapea foi ma le laualuga o apaau ili e le tatau ona aofia ai faʻaletonu: maosiosia, maʻimau, ma isi mea.

O le laualuga e tatau ona faʻaalia Tele taua i le aveeseina o le vevela ma le lelei o le soldering i le soʻoga o ivi asoaso ma le faʻavae. E le tatau ona avea ma se soʻoga.

Pin
Send
Share
Send