O a a latou virus virus, o latou ituaiga

Pin
Send
Share
Send

Toetoe o tagata taʻitasi komipiuta, pe afai e le masani i siama, masalo na faʻalogoina tala eseese ma tala e uiga ia i latou. O le tele o na, ioe, e faʻateleina e isi tagata faʻaaogaina.

Mataupu

  • O le a lea le siama?
  • Ituaiga o Virus komepiuta
    • Le muamua siama (talafaasolopito)
    • Polokalama siama
    • Maʻi siama
    • Tusitusiga siama
    • Trojan polokalame

O le a lea le siama?

 

Leiloa - O le tagata lava ia-faʻasalalauga polokalama. Le tele o siama e leai se mea e faʻaleagaina ai lau PC, o nisi o siama, mo se faʻataʻitaʻiga, fai sina laʻititi palapala: latou faʻaali se ata, faʻalauiloa ni auaunaga le aoga, tatala itulau Initaneti mo tagata matutua, ma isi ... Ae o loʻo i ai nisi e mafai ona faʻaalia lau se komepiuta ua i fafo atu o le tulaga i le faʻatulagaina o le disk, pe o le faʻaleagaina o le BIOS o le motherboard.

Mo amataga, atonu e ono aoga e feagai ai ma tala lauiloa e uiga i siama o loʻo feosofi i luga o upega.

1. Antivirus - puipuiga mai siama uma

Ae paga lea, e le o le mea lea. E tusa lava pe iai se antivirus poto ma le lata mai database - oe le puipuia mai se siama. Ui i lea, o le a sili atu oe pe sili atu ona puipuia mai ua iloa siama, naʻo fou, e le iloa faʻamaumauga siama o le a avea ma faʻamataʻu.

2. Virus salalau atu ma ni faila

O lenei e le o lea. Mo se faʻataʻitaʻiga, ma musika, ata vitio, ata - e le salalau faʻamaʻi. Ae e masani ona tupu o se siama nana o nei faila, faamalosia se tagata e le masani ai le faia o se mea sese ma amatalia se polokalame leaga.

3. Afai e te maua se siama - PC i se tulaga lamatia lamatiaga

O lenei foi e le o lea. Le tele o siama e leai se mea e faia. E lava mo latou le na ona latou faʻasaina polokalame. Ae i soʻo se mea, e taua lava le faʻalogo i lea: a itiiti e siaki atoa le komipiuta ma antivirus faʻatasi ai ma faʻamaumauga lata mai. Afai na e aafia i se tasi, aisea la e le mafai ai ona avea latou ma lona lua?!

4. Aua le faʻaogaina meli - se faamaoniga o le saogalemu

Ou te fefe e le fesoasoani lea. E tupu i le meli oe maua tusi mai ni tuatusi tuatusi. E sili le na ona le tatalaina i latou, vave aveese ma faʻafoi le ato. E masani lava, o se siama e alu i totonu o se tusi e pei o se mea faʻapipiʻi, tamoʻe i ai, o le a faʻapagota lau PC. E faigofie ona puipuia le tagata lava ia: aua le tatalaina imeli mai tagata ese ... E lelei foi faʻatu ni faʻamama antispam.

5. Afai na e kopiina se faila ua aafia, ua e aafia

I se tulaga lautele, seia e solia le faila faʻatinoina, o le siama, pei o se faila masani, o le a na ona pepelo i luga o lau disk ma o le a leai se mea sese ia te oe.

Ituaiga o Virus komepiuta

Le muamua siama (talafaasolopito)

O lenei tala na amata ile tausaga 60-70 i nisi US laboratories. I luga ole komepiuta, e ese mai i polokalame masani, sa iai foi ma i latou na galulue na o latou, e le pulea e se isi. Ma o le a lelei mea uma pe a latou le mamafa aveina komipiuta ma e le faʻaleaogaina punaoa le aoga.

Ina ua mavae ni tausaga se sefulu, i le 80s, ua uma ona iai le selau selau o polokalame faapena. I le 1984, na taʻua ai le upu "computer virus".

O ia siama e masani lava e le i nana ai a latou mea mai le tagata faaaoga. Tele taimi na latou faʻalavelave ai i lana galuega, ma faʻaali mai ai nisi feau.

Brain

I le 1985, muamua lamatia (ma sili ona taua vave faʻasolosolo) Brain komepiuta siama foliga mai. E ui lava, na tusia mai i le agaga lelei - e faʻasalaina ai tagata faʻasolitulafono le kopiina o polokalama. Sa galue le siama i luga o kopi faasolitulafono o polokalama.

O suli o le Brain virus, sa i ai mo le tusa ma le luasefulu tausaga, ma na amata ona paʻu maualalo a latou oloa. Sa latou amio e le poto: latou tusi i lalo o latou tino i se polokalama faila, ma faateleina lona tele. E vave ona iloa e Antivirus pe faʻafefea ona iloa le tele ma maua ni faila faʻamaʻi.

Polokalama siama

I le maeʻa ai o siama na faapipii atu i le tino polokalama, na amata ai ona aliali mai ituaiga fou - i foliga o se isi polokalama. Ae, o le mea sili ona faigata o le faʻafefea ona faʻatonu le tagata e faʻaaogaina se polokalame leaga? E aliali mai e matua faigofie! E lava le faʻaigoaina o se ituaiga taʻape mo le polokalama ma tuʻu i luga o fesoʻotaʻiga. E tele na o download, ma e ui lava i lapataʻiga uma antivirus (pe a iai) - o le a latou faʻalauiloa pea ...

I le 1998-1999, na solomuli le lalolagi mai le siama sili ona lamatia - Win95.CIH. Na ia faʻaleaogaina le Bios o le motherboard. E afe ma afe komupiuta ile lalolagi atoa ua lē atoatoa.

Se siama e salalau atu ile imeli.

I le 2003, na mafai ai e le siama SoBig ona ofi le faitau selau o afe o komipiuta, ona o le mea moni o ia lava na faapipii i tusi na lafoina mai e le tagata faʻaaoga.

Le taua tele faasaga i ia siama: masani faʻafouina o le Windows OS, faʻapipiʻiina o se antivirus. Tetee foi i le faalauiloaina o ni polokalama maua mai fesili fesiligia.

Maʻi siama

Tele tagata faʻaaoga, masalo, e le masalosalo e faʻaopopo atu i le exe poʻo com e faʻaaogaina faila, o faila masani mai le Microsoft Word poʻo le Excel e ono faʻapea foi ona avea ma ni mea moni taufaamataʻu. E mafai faapefea lenei mea? Na o le faʻaaogaina VBA gagana gagana i totonu o nei faatonu i le taimi e tasi ina ia mafai ona faʻaopopo mea faʻaopoopo o se faʻaopopoga i pepa. O lea la, afai e te suia i latou ma lau makro, e ono liliu ese le siama ...

I aso nei, toetoe lava o faʻamatalaga uma o polokalame a le ofisa, ae e leʻi amataina se pepa mai se mea e le masani ai, e mautinoa lava o le a toe fai atu ia te oe, e te manaʻo lava e te faʻataʻitaʻia faʻataʻitaʻiga mai lenei pepa, ma afai e te kiliki i le leai se faʻamau, e leai se mea o le a tupu e tusa lava pe sa i ai le pepa ma se siama. O le feteenaiga o le tele o tagata faʻaoga latou lava kiliki i le "ioe" faʻamau ...

O se tasi o siama makro sili ona lauiloa e mafai ona mafaufauina Mellis'y, o le tumutumu na tupu i le 1999. O le siama na aafia ai pepa aloaia ma ala mai ile Outlook meli na lafo ai se imeli i au uo ma le ua aafia. O lea, i se taimi puʻupuʻu, ua latou aafia ai le fiasefulu afe o komepiuta i le lalolagi atoa!

Tusitusiga siama

Macrovirus, o se ituaiga maoti, ua aofia i totonu o le vaega o script virus. O le mea pito i lalo o lenei e le gata o le Microsoft Office faʻaaogaina scripts i ana oloa, ae o isi polokalama afifi e aofia ai foi. Mo se faʻataʻitaʻiga, Media Player, Initaneti Explorer.

Ole tele o nei siama e salalau atu ile imeli. O mea e faʻaalu e faʻaalu e pei o se ituaiga ata fou po o ni fusifusiga. I soo se tulaga, aua le amataina ma e sili atu le le o le faʻamalolo o mea faʻapipiʻi mai i tulaga e le masani ai.

E masani ona le mautonu tagata faʻaaoga i le faʻalauteleina faila ... Ina ua maeʻa, ua leva na iloa o saogalemu ata, aisea la e le mafai ai ona e tatalaina le ata na e lafoina i le meli ... O le mea masani, e le faʻaalia e le Explorer le faʻateleina o faila. Ma afai e te vaʻai i le igoa o le ata, pei o le "interesnoe.jpg" - e le o lona uiga o le faila ei ai se faʻaopoopoga.

Ia vaʻai i le faʻalauteleina, mafai ai le filifiliga lenei.

Matou te faʻaalia le faʻataʻitaʻiga o le Windows 7. Afai e te alu i soʻo se faila ma kiliki "faʻatulaga / faila ma suʻesuʻe filifiliga", e mafai ona e alu i le "vaʻaiga" menu. O loo i ai le matou pele pele.

Uncheck le filifiliga "lalafi faʻateleina mo resitalaina faila faila", ma mafai foi le "faʻaali faila lilo ma faila" galuega tauave.

O lenei, afai e te vaʻavaʻai i le ata na lafo atu ia oe, e ono aliali mai na "interesnoe.jpg" faʻafuaseʻi ona avea ma "interesnoe.jpg.vbs". O le mea moni, o le togafiti atoa. Tele o tagata fou ua latou o mai i lenei mailei sili atu i le tasi, ma latou o le a maua le tele sili atu ...

O le puipuiga autu i faʻamaumauga siama o le vave faʻafouina o le OS ma antivirus. Faʻapea foi, musu e vaʻavaʻaia imeli masalosalo, aemaise i latou o loʻo i ai ni faʻamatalaga mafaufau ... I le ala, o le a le faʻamau ona faʻaoga pea i tua faʻamaumauga taua. Ma o oe o le 99.99% puipuia mai soʻo se faʻamataʻu.

Trojan polokalame

O lenei ituaiga, e ui lava na faʻavasegaina o se siama, e leʻo tuusaʻo se siama. O lo latou faʻailoaina i totonu o lau PC, e tele lava mea e tutusa ai ma siama, naʻo latou e ese a latou galuega. Afai o le siama e i ai le galuega o le faʻafitauli i le tele o komipiuta ma faia le gaioiga o le aveeseina, tatalaina faʻamalama, ma isi, ona o le Trojan's polokalama, o se tulafono, e tasi le sini - o le kopiina o lou passwords mai le tele o tautua ma saili nisi faʻamatalaga. E masani ona tupu e mafai ona pulea se Trojan ala fesootaiga, ma i luga o poloaiga a lē e ona, e mafai ona toe amataina vave lau PC, pe, sili atu ona leaga, tape nisi faila.

E aoga foi ona matauina seisi vaega. Afai o siama e masani ona afaina ai isi faʻatinoina faila, e le faia e Trojans lenei, o se tagata lava-tutasi ese polokalama e galue na o ia. E tele lava ina faʻaalia o ia lava e pei o se ituaiga o faiga faʻagasologa ina ia faigata mo se tagata fou ona faʻaaogaina.

Ina ia aua neʻi avea oe ma tagata na aʻafia i trojan, muamua, aua le siiina ni faila, e pei o le osofaʻia o le Initaneti, hacking o ni polokalama, ma isi. Lua, faʻaopopo i le antivirus, e manaʻomia foʻi se polokalama faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga: The Cleaner, Trojan Remover, AntiViral Toolkit Pro, ma isi mea lona tolu. Faʻapipiʻiina se firewall (o se polokalame e pulea le ulufale atu i le Initaneti o isi talosaga), faʻatasi ai ma le faʻatulagaina o tusi, le mea o le a poloka uma oe masalosalo ma le le iloa faʻagaioioiga e oe. Afai o le Trojan e le maua se avanoa i le 'upega tafaʻilagi, o le mataupu ua uma ona faia, e le itiiti ifo o au upu faataga e le alu ese ...

I le aotelega, ou te manaʻo e fai atu o faiga uma ma fautuaga na avea o le a le aoga pe a fai o le tagata o ia lava, ona o lona fia iloa, lafo faila, le atoatoa polokalama anti-virus, ma isi. O le paradox, o siama ua afaina i 90% o mataupu ona o le sese o le PC pule. Ia, ina ia aua neʻi e lavea i na 10%, ua lava lena e faʻapipiʻi ai faila i nisi taimi. Ona e mafai ona mautinoa mo toetoe lava 100 o mea o le a lelei mea uma!

Pin
Send
Share
Send