Filifiliga o se Linux tufatufaina atu mo se komipiuta vaivai

Pin
Send
Share
Send

Ole taimi nei e le o iai tagata uma e maua le avanoa e faʻatau ai se komepiuta poʻo se komipiuta ma ni masini lelei, e toʻatele o loʻo faʻaaogaina lava tuai faʻataʻitaʻiga e sili atu ma le lima tausaga mai le aso o le tatalaina. O le mea moni, pe a galue ai ma masini tuai, eseese faʻafitauli e masani ona aliaʻe, o loʻo tatala faila mo se taimi umi, e le lava le RAM e oʻo lava e faʻamatuʻu se browser. I lenei tulaga, e tatau ona e mafaufau e uiga i le suia o le faʻafoega o le polokalama. O le faʻamatalaga faʻaalia i aso nei tatau ona fesoasoani ia te oe maua le malamalama mama Linux tufatufaina o le OS.

Filifiliga o se Linux tufatufaina atu mo se komipiuta vaivai

Na matou filifili e taulai atu i le OS o loʻo faʻaaogaina le kernel Linux, aua i lona tulaga o loʻo iai le tele o faʻaaliga eseese. O nisi o latou na fuafuaina e mo na o se komepiuta tuai e le mafai ona faʻatautaia galuega i luga o se tulaga e faʻaaogaina ai le vaega tele a 'oa uma uʻamea. Sei o tatou nonofo i fonotaga lauiloa uma ma mafaufau ia latou auiliili.

Lubuntu

Ou te manaʻo e amata ma Lubuntu, talu ai o lenei faʻapotopotoga e manatu tonu lava o se tasi o sili. O loʻo i ai le ata vaʻaia, ae o loʻo galue i lalo o le pulega a le atigi atigi LXDE, lea i le lumanaʻi ono mafai ona suia e LXQt. Lenei desktop faʻatulagaina siosiomaga mafai ai e te faʻaititia teisi le pasene o taumafaina o sisitema punaoa. E mafai ona faʻamasani oe i le foliga mai o le atigi o loʻo iai nei i le ata lea.

Faiga manaʻoga iinei e matua faatemokalasi foi. E te manaʻomia na o le 512 MB o le RAM, soʻo se mea e gaosia ma le uati saoasaoa o 0.8 GHz ma le 3 GB o avanoa i luga o le fausia-in drive (e sili atu le tuʻuina atu o 10 GB ina ia iai se avanoa mo le sefeina o faila fou). Faigofie tele lenei tufatufaina faia le le lava o soʻo se mea vaʻaia mata pe a galue i le Ofisa ma le faʻatapulaʻaina o galuega. A maeʻa ona faʻapipiʻiina, o le a e mauaina se seti o tagata faʻaaoga talosaga, e pei o le Mozilla Firefox browser, tusitusiga faʻatonutonu, leo leo, se Transmission torrent client, a archiver, ma le tele o isi malamalama malamalama o polokalame talafeagai.

Sii mai le loupani Lubuntu mai le tulaga aloaia itulau

Linux Mint

I se tasi taimi, Linux Mint o le sili ona lauiloa tufatufaina, ae na tuʻuina atu i Ubuntu. O lenei fonotaga e talafeagai e le gata mo tagata fou faʻaaogaina oe mananao e faʻamasani ma le siosiomaga Linux, ae mo faʻapea vaivai komipiuta. A e lalagaina mai, filifili se kalafi pusa na taua Cinnamon, ona e manaʻomia le laʻititi punaoa mai lau PC.

Ae mo le tuʻutuʻuga vaega manaʻomia, e tutusa lelei lava ma Lubuntu. Peitai, a oʻo mai i uta, vaʻai i sina leo loloto - o le x86 version e sili atu ona lelei mo masini tuai. I le faʻamaeʻaina o le faʻapipiʻiina, o le ae mauaina se faʻavae seti o malamalama mama polokalama o le a aoga atoatoa e aunoa ma le faʻaaluina o se tele tele o punaoa.

Sii mai Linux Mint tufatufa mai le tulaga aloaia itulau

Puppy linux

Matou te fautua e faʻalogo faapitoa ile Puppy Linux, aua e tu matilatila mai le vasega i luga, e le manaʻomia ni muamua faʻapipiʻi ma e mafai ona galue tuusaʻo mai se flash drive (o le mea moni, e mafai ona e faʻaogaina se taʻavale, ae o le faatinoga e paʻu i tele taimi). I lenei tulaga, o le sauniga o le a sefeina lava, ae o suiga e le lafoaia. Mo gaioiga masani, Puppy manaomia na 64 MB o RAM, a o loʻo i ai lava o se GUI (kalafi faʻatulagaina), e ui lava ua matua faʻaititia i le tulaga o le lelei ma faʻaopopo faʻaaliga vaaia.

E le gata i lea, o Puppy ua avea ma lauiloa lauiloa faʻavae i luga o paplets ua fausia - fou fausia mai tutoʻatasi atiaʻe. I totonu o latou o le Russified lomiga o PuppyRus. O se ata ISO e naʻo le 120 MB, e fetaui lelei ma le tamai flash drive.

Sii maia le Puppy Linux tufatufaina mai i le 'upega tafaʻilagi aloaia

Lelei Iti Linux (DSL)

Ua le toe faaauauina le lagolago aloaʻia mo le Damn Small Linux, peitaʻi o le OS o loʻo taʻutaʻua lava i le lotoifale, o lea na matou filifili ai e talanoa foi i ai. Na maua le igoa o le DSL (suli "Damn Little Linux") mo se mafuaʻaga. E i ai le tele na o le 50 MB ma e utaina mai le tisiki poʻo le USB drive. I se faʻaopopoga, e mafai ona faʻapipiʻi i luga o totonu o fafo totonu o fafo poʻo fafo fafo. Ina ia tamoe lenei "pepe" e te manaʻomia 16 MB o RAM ma se faʻaaogaina ma se tusiata e le sili atu nai lo 486DX.

Faatasi ai ma le faʻagaioioiga faiga, o le ae mauaina se seti o faʻavae autu - o le Mozilla Firefox 'upega tafaʻilagi' upega tafaʻilagi, faʻatonutonu tusitusiga, ata faʻatulagaina, faila faila, se leo leo, mea aoga faamafanafana, lolomi le lagolago, ma se PDF faila matamata.

Fedora

Afai e te fiafia i le mea moni o le faʻapipiʻi tufatufaina e le gata e faigofie, ae mafai foi ona galue ma lomiga lata mai polokalama, matou te fautuaina oe e te tilotilo i Fedora. O lenei fausaga na fuafuaina e faʻataʻitaʻi foliga o loʻo mulimuli ane faʻaopopo i le Red Hat Enterprise Linux Enterprise OS. O le mea lea, i latou uma Fedora umia masani maua se tele eseese o fou ma mafai ona galulue ma i latou i luma o se isi tagata.

Le faiga manaoga iinei e le maualalo pei o nisi tufatufaina muamua. E manaʻomia le 512 MB o le RAM, o le CPU ma le taimi e le itiiti ifo i le 1 GHz ma le 10 GB o le avanoa avanoa i luga o le fausiaina totonu. O tagata e vaivai le malosi e tatau ona latou filifilia le 32-bit version ma le LDE poʻo le LXQt desktop environment.

Sii mai le Fedora tufatufa mai le 'upega tafaʻilagi aloaia

Manjaro

Mulimuli i la matou lisi o Manjaro. Na matou filifili e faʻamaonia tonu i lenei tulaga, talu ai o le a le talafeagai mo i latou e matua uʻamea tuai. Mo le faʻafaigofie galuega, e te manaʻomia le 1 GB o le RAM ma se masini e iai le x86_64 tusiata. Faʻatasi ma Manjaro o le ae mauaina le seti atoa o manaʻomia polokalama, lea ua uma ona matou talanoa, mafaufau i isi fonotaga. A o mo le filifiliga o atavili atigi, e aoga downloading na o le faʻamatalaga ma KDE, o le sili ona talafeagai o tau uma maua.

E taua le vaʻai totoʻa i lenei faiga faʻagaioiga aua o loʻo televave ona tupu, maua le lauiloa i totonu o le atunuʻu ma o loʻo lagolagoina malosi e. E maua uma mea sese i se taimi lata mai, ma lagolago mo lenei OS ua saunia mo ni tausaga i luma mo mautinoa.

Sii maia le Manjaro tufatufa mai le upega tafaʻilagi aloaʻia

O le aso na e faʻafeiloaʻi ai i le ono lightweight Linux tufatufaina o le OS. E pei ona e vaʻai, e tofu lava i latou ma mea e manaʻomia e le tagata lava ia ma e tuʻuina atu foʻi eseʻese o galuega, o lea la, o le filifiliga e faʻalagolago i naʻo au mea e fiafia iai ma lau komipiuta. E mafai ona faʻamasani oe i manaʻoga o isi, sili atu faigata faʻapotopotoga i tatou isi tusitusiga i le fesoʻotaʻiga lenei.

Sili atu: Tulaga manaʻoga mo eseese Linux tufatufaina

Pin
Send
Share
Send