Ole a le eseʻesega ile netbook ma le laptop

Pin
Send
Share
Send

Fiafia i se komipiuta feaveaʻi i se tulaga le tumau, e le o tagata uma e iloa o lenei vaega, faʻaopopo i laupepa, o loʻo i ai foi netbooks ma ultrabooks. O nei masini e tutusa lelei i le tele o itu, ae e tele foʻi eseʻesega i le va oi latou, e taua e iloa ina ia mafai ona faia le filifiliga saʻo. Le aso o le a tatou talanoa ai e uiga i netbook e ese mai komepiuta feaveaʻi, ona o mea faʻapitoa e uiga i ultrabooks ua i ai i luga o la tatou 'upega tafaʻilagi.

Faitau atili: Ole a le mea e filifili ai - laptop or ultrabook

Le eseesega i le va netbooks ma komepiuta feaveaʻi

E pei ona faʻaalia le igoa, netbooks e muamua tuʻuaina o ni masini mo le faimalaga i le Initaneti, ae e le gata o le a latou fetaui mo lenei. Pe a faʻatusa atu i komipiuta feʻaveaʻi, e i ai uma a latou numera lelei ma faʻaletonu. Sei o tatou mafaufau ia i latou o se faʻataʻitaʻiga o eseesega iloga.

Pauna ma lapoa uiga

E faigata ona aua neʻi eʻi uaʻi atu i le eseesega e sili ona taua i le va o le komepiuta ma le netbook - o le mea muamua e matauina i taimi uma, pe sili atu foi teisi laititi atu, tele atu nai lo le lona lua. Naʻo o mai ma mea taua.

Faaali taiala
Le tele o taimi, o komepiuta feʻaveaʻi o le matala sikoa o 15 "poʻo 15.6" (inisi), ae mafai ona laiti pe (mo se faʻataʻitaʻiga, 12 ", 13", 14 ") pe sili atu (17", 17.5 ", ma I mataupu e seasea lava, uma 20 ") Netbooks e tele foʻi faʻaaliga laititi - o le laʻasaga tele o 12" ma o le pito maualalo o 7 ". O le uiga auro e sili ona manaʻomia i tagata faʻaaogaina - masini mai le 9 "i le 11" i le tikerona.

O le mea moni, o le eseʻesega lea e toetoe lava o le sili ona taua matata pe a filifilia se mea talafeagai masini. I luga o se netbook aoga, e faigofie lava ona alu i luga o le Initaneti, matamata i luga o le initaneti vitio, talatalanoa i feau vave ma fesoʻotaʻiga lautele. Ae o le galue ai ma tusitusiga tusitusiga, laulau, taʻalo taʻalo pe matamata ata tifaga i luga o se laʻasaga talafeagai e ono le maua se lelei, o se komepiuta mo nei faʻamoemoe e sili atu ona talafeagai.

Tele
Talu ai o le faʻaaliga o se netbook e sili laitiiti atu nai lo lena o se komepiuta feaveaʻi, ae sili atu foi puʻupuʻu i ona foliga. O le mea muamua, pei o se papamaa, e fetaui ma toetoe o soʻo se ato tupe, ato taga, pe oʻo foi i se peleue. Lona lua o se fesoʻotaiga i ni tulaga talafeagai.

Le komepiuta komipiuta i aso nei, seʻi vagana ai le taʻaloga faʻataʻitaʻi, ua leva ona puʻupuʻu, ma afai e manaʻomia, o loʻo latou tauaveina e leʻo se mea tele. Afai e te manaʻomia i taimi uma pe naʻo le fia i ai i luga o le initaneti, e tusa lava poʻo fea nofoaga, pe e oʻo foi i le taimi, o le netbook e sili sili atu ona lelei. Pe, o se filifiliga, e mafai ona e vaavaai agai i ultrabooks.

Mamafa
E fetaui lelei le faʻaititia o le tele o netbooks i ai se aʻafiaga lelei i o latou mamafa - e laititi tele latou i lo lapisi. Afai o le mea mulimuli o loʻo i ai nei i le laina o le 1-2 kilokalama (averesi, talu ai o faʻataʻitaʻiga o taʻaloga e sili atu le mamafa), o lona uiga e le muamua le tasi kilokalama. O le mea lea, o le faʻaiuga iinei e tutusa ma le parakalafa muamua - pe a fai e te manaʻomia i taimi uma e ave lau komepiuta ma oe ma i le taimi lava e tasi faʻaaoga ia mo isi mafuaʻaga i nofoaga eseʻese ese, o le netbook o le a avea ma se fofo aoga. Afai e sili atu le taua o faʻatinoga, e tatau ona e faʻaogaina se komepiuta, ae sili atu i lena mulimuli ane.

Faiga faʻapitoa

I lenei tulaga, netbooks le faʻatagaina le leiloa i le tele o laupepa, e le sili atu ona taʻua le paketi sui o le vaega lona lua ma le sili ona aoga o le muamua. O le mea moni, o se mea taua tele e faʻatonuina e le puʻupuʻu tele - e matua le mafai ona ofi i totonu o le puʻupuʻu mataupu le gaosi oloa uʻamea ma lava maalili mo ia. Ma, e le lava le faʻatusatusaga faʻatusatusaga.

CPU
'Upega tafaʻilagi, mo le tele o vaega, o faʻaavanoa ma le Atom Intel Atom gaosi maualalo, ma e naʻo le tasi le aoga - taugofie le taumafaina malosi. Lenei tuuina atu se maitauina faʻaopoopoina o le tutoatasi - tusa lava pe vaivai le pamu o le a umi le umi. Lenei ua na o ni mea le atoatoa i lenei mataupu, sili atu le taua - maualalo gaosiga ma le leai o se malosi e galue ai e le gata i polokalame faigata, ae faapea foi ma le "vaeluaina o le au faifaatoaga". O se leo poʻo le tagata puʻeina vitio, o se avefeau, o se faigofie tusitusiga tusitusiga, se mea e faʻaavanoaina ma ni nai nofoaga tatala - o le taualuga lea o le mea e mafai e se netbook masani ona taulimaina, ae o le a amata ona faʻasolosolo pe a e amataina uma faʻatasi pe naʻo le tatalaina o le tele o laupepa i luga o le web browser ma faʻalogo i musika .

I totonu o laupepa, e i ai foi ituaiga vaivai masini, ae na o vaega maualalo tau. Afai tatou te talanoa e uiga i le tapulaa - o onaponei fofo e toetoe lava e le sili atu i le le tumau komepiuta. E mafai ona faʻapipiʻiina masini feaveaʻi Intel i3, i5, i7 ma e oʻo lava i9, ma AMD tutusa ma latou, ma atonu o ni sui o augatupulaga lata mai. O ia mea faakomepiuta, faʻamalosia ma le talafeagai mea faigaluega mai vaega o loʻo lisiina atu i lalo, o le a mautinoa lava feagai ma le galuega o soʻo se lavelave - pe o se ata galuega, faʻapipiʻiina poʻo se punaoa-talosaga taʻaloga.

RAM
Faatasi ai ma RAM, mea i netbooks e toetoe lava a tutusa ma CPUs - e le tatau ona faʻamoemoe i luga maualuga faʻatino. O lea la, o le manatua i latou e mafai ona faʻapipiʻi 2 po o le 4 GB, lea, o le mea moni, ua faʻamalieina aiaiga laʻitiiti o le faʻagaioiga o le tele o polokalama ma le tele o "aso uma" polokalama, ae mamao mai le lava mo mea uma. Ma le isi, faatasi ai ma le faʻaaogaina faigofie o le tulaga o le web surfing ma isi lugalaina poʻo le offline avanoa, o lenei faʻatapulaʻa e le mafua ai faʻafitauli.

Ae i luga o laupepa i aso nei 4 GB o le laʻititi ma e toetoe lava a le talafeagai "faavae" - i le tele o ituaiga o aso nei o RAM, 8, 16 ma e oʻo lava 32 GB mafai ona faʻapipiʻiina. Uma i galuega ma faʻafiafiaga o lenei tusi e faigofie ona maua se aoga aoga. E le gata i lea, o komepiuta feaveaʻi, e le o mea uma, ae tele, e lagolagoina le agavaʻa e sui ma faʻalautele le manatua, ma e le o loʻo maua i le netbook ni mea aoga faʻapitoa.

Ata faʻapitoa
Le ata vitio o se isi netbook bottleneck. E le mafai ma e le mafai ona faʻaʻeseʻese ata i nei masini ona o lo latou laʻititi taugata. O se tuʻufaʻatasia ata autu i totonu o le masini e mafai ona faʻafetauiina i le faʻaogaina o le SD ma le HD vitio, i le initaneti ma le lotoifale, ae e le tatau ona e mafaufau atili. I komepiuta feaveaʻi, e mafai ona faʻapipiʻi se mea faʻafefiloi mea tau feaveaʻi, peiseai e laulalo ifo i lana laupepa papalagi, pe faʻapea foi "atoa", e tutusa ma ia i tulaga o uiga. O le mea moni, o le fesuisuiai i le faatinoga iinei e tutusa lava ma le tumau komepiuta (ae le o le aunoa ma le faʻasao), ma naʻo le paketi faʻatulagaina o sui o le tagata faigaluega e nafa ma ata gaosi.

Avetaavale
Tele taimi, ae le o taimi uma, netbooks e maualalo ifo i laupepa i tulaga o le aofaʻi o totonu teuina. Ae i mea moni i aso nei, ona o le tele o ao fofo, o lenei faʻailoga e le mafai ona taua o le faitio. Le itiiti ifo, pe a fai e te le o amanaia eMMC ma Flash-drive ma le aofaʻi o 32 po 64 GB, lea e mafai ona faʻapipiʻi i nisi ituaiga o netbook ma e le mafai ona suia - iinei pe e te teena le filifiliga, pe talia ia avea o se mea moni ma talia. I isi tulaga uma, pe a manaʻomia, o le muamua faʻatulagaina HDD poʻo SSD mafai faʻafaigofie ona suia ma se tutusa, ae i se lapoʻa tele.

Tuʻuina atu le mafuaʻaga na mafua ai ona faʻatatau i ai le upega tafailagi, o le tele o le teuina o mea e leai se mea o le sili ona taua tuutuuga mo lona faʻamafanafanaina faʻaaogaina. E le gata i lea, pe a fai o le hard drive e mafai ona sui, e sili le tuʻuina atu o se "laititi" ae mautu-tulaga drive (SSD) nai lo sili atu - o lenei o le a maua se mautinoa faʻaopopoina faatinoga.

Faaiuga: I tulaga o uiga faatekinolosi ma le aotelega mana, komepiuta feʻaveaʻi e sili i tulaga uma i netbooks, o lea o le filifiliga iinei e manino.

Laupapa

Talu ai o le netbook e sili ona tauagofie fua, e matua le mafai ona ofi se laupepa tele i luga o lona tino. I lenei itu, tagata gaosi oloa e tatau ona faia ni osigataulaga tele, lea mo nisi tagata faʻaaogaina e matua le taliaina. O le keyboard e le gata e faʻaititia tele i le lapoʻa, ae e leiloa foʻi le faʻailoga i le va o faʻamau, lea e faʻatupu laiti, ma o nisi o latou e le gata i le "leiloa mamafa", ae peitaʻi foʻi i nofoaga e le masani ai, aʻo isi e mafai ona aveeseina ina ia sefe le avanoa ma suia i hotkeys (ma e le o taimi uma), ma le numera numera (NumPad) i ia masini e leai atoa.

Tele laptop, e oʻo lava i mea sili ona puʻupuʻu, e leai se mea sese - o loʻo ia i latou ki keyboard atoa, ma e faʻamanuiaina pe leai foi mo le faʻailoaina ma le faʻaaoga i aso uma e faʻatatauina, o le mea moni, e ala i le tau ma le vaega o loʻo faʻataʻitaʻi atu i ai le faʻataʻitaʻiga. O le faʻaiuga iinei e faigofie lava - afai o oe e tatau ona galue tele ma pepa, faʻamalosi tusia ituaiga tusitusiga, o le netbook o le sili ona talafeagai fofo. O le mea moni, ma se tamai keyboard e mafai ona e maua ai le tautau o le typing vave, ae e aoga?

Le faagaoioia polokalama ma polokalama

Ona o le laʻititi tau faʻafailoaina o netbook, o le tele o taimi latou faʻapipiʻi le Linux faʻagaoioiga faiga ia i latou, ae le o le masani a Windows. O le mea e faapea o le OS o lenei aiga e le gata faʻaaogaina itiiti laupepa avanoa, ae le masani ai e le faʻateleina maualuga punaoa manaʻoga - latou lelei lelei mo le galue i vaivai masini. O le faʻafitauli o le masani ai tagata Linux e tatau ona aʻoaʻo mai le valu - o le faiga lea e galue ai i se eseʻesega faʻavae nai lo le "Windows" mataupu faʻavae, ma le filifiliga o polokalama e fuafua mo ia e matua faʻatapulaʻaina, e le o taʻua ai vaega o lona faʻapipiʻiina.

I le mea moni, o fegalegaleaiga uma ma se komepiuta, e feaveaʻi ma le tumau, e faia i totonu o le siosiomaga o le faiga o galuega, ae e te leʻi filifili i luga o se netbook, e aoga le filifili pe ua e sauni e aʻoaʻo se lalolagi fou software. Peitaʻi, mo na galuega ia sa masani ona matou faʻataʻoto atu i luga, o soʻo se OS o le a faia, o se mea e masani ai. Ma afai e te manaʻo ai, e mafai ona e lafoina Windows i luga o le netbook, e ui i lea, naʻo lona tuai ma le faʻavaeina. I luga o le komepiuta feʻaveaʻi, tusa lava poʻo le paketi tasi, e mafai ona e faʻapipiʻiina le lata mai, tulaga sefulu o le OS mai Microsoft.

Tau

Matou te faaiʻuina le tatou aso faʻatusatusaina mea ma le itiiti ifo ma le tonu finau i le fiafia i le filifilia o se netbook nai lo lona puʻupuʻu tele - i se tau. E oʻo lava i le paketi lapoʻa o le a tau tele atu nai lo lona pepa faʻatasi, ma o le gaioiga o le mea mulimuli atonu teisi maualuga atu. O le mea lea, afai e te le o sauni e faʻaalu tupe totogi, sili atu se lelei laʻititi ma e faʻamalieina ma le maualalo le gaioiga - e tatau ona e avea moni se netbook. A leai, oe le faʻatapulaʻaina lalolagi o laupepa, mai masini taifau i le sili malosi tomai faapitoa poʻo taʻaloga fofo.

Faaiuga

I le aotelega o mea uma o loʻo i luga, matou te maitauina mea nei - netbooks e sili puʻupuʻu ma sili atu feaveaʻi, aʻo latou e le taua tele nai lo komepiuta feaveaʻi, ae sili atu ona taugofie. E pei lava o se laulau ma se keyboard nai lo se komepiuta, o le masini e le mo le galuega, ae mo faʻafiafiaga tauagafau ma fesootaiga i luga o le Initaneti e leai se fesoʻotaʻiga i le nofoaga - o le netbook e mafai ona faʻaaogaina uma i le laulau, i felauaiga lautele pe i totonu o aʻoga, ma nofo, ma ona taoto i luga o le nofoa umi.

Pin
Send
Share
Send