Faʻatau komepiuta. Faʻafefea ona toe faʻafoi le komepiuta i le faleoloa?

Pin
Send
Share
Send

O lenei tala na musuia aʻu e tusi se tala na tupu ia te aʻu e tusa o le tausaga talu ai. Ou te leʻi mafaufauina faapea o le faatauina o oloa e mafai ona tupu na o aʻu: leai se tupe, leai se komepiuta ...

Ou te faamoemoe o lena poto masani o le a fesoasoani i se tasi i le foia o faafitauli, pe sili atu foi i le le laa i luga o le tutusa tutusa ...

O le a ou amata le faʻamatalaga i le faasologa, pe faʻafefea ona alu, avatu fautuaga i le ala, pe faʻapefea sili ona aua le faia ...

Ioe, ma fai sau tusi e mafai ona suia vave / faʻaopoopo tulafono i le tatou atunuʻu, ma i le taimi o lau faitauga, masalo o le tala e le talafeagai tele.

Ma faapena ...

I le lata mai o le tausaga fou, na ou filifili ai e faʻatau se iunite fou, talu ai ua tuai na galue mo le 10 tausaga ma ua leva na matua e le gata taʻaloga, ae e oʻo lava ofisa talosaga na amata lemu i totonu. Ae ui i lea, o le poloka tuai na filifili e le faʻatau atu pe lafoaʻi (e leʻo le taimi nei), tutusa uma le faʻatuatuaina mea na tautua e aunoa ma le motusia mo le tele o tausaga, ma, e pei ona i ai, e le faʻaleaogaina ...

Na ou filifili e faʻatau se komipiuta i se tasi o faleoloa tele (ou te le taʻuina le igoa), lea e faʻatau atu ai mea faigaluega i le fale: ogaumu, masini fufulu, pusaaisa, komepiuta, komepiuta feʻaveaʻi ma isi mea. Faigofie faigofie: e latalata i le fale, ma o lea e mafai foi ona avea le iunite o le lima i ou lima i le 10 minute. i le fale mautotogi. I le vaʻai atu i luma, o le a ou fai atu e sili atu le lelei le faʻatau o masini komipiuta i faleoloa e faʻapitoa i lenei oloa, ae le i faleoloa e mafai ai ona e faʻatau mai soʻo se meafaigaluega ... Ona o se tasi lea o aʻu mea sese.

Filifilia o le system unit i le faamalama, mo nisi mafuaaga, na pa'ū le mata i luga o se tau uiga ese: o le system unit na lelei i faatinoga, sili atu nai lo le tu i tafatafa o ia, ae na taugofie. Le taulaʻi atu i ai, na ou faʻatau atu. Mai le mea lea, tasi toe faigofie fautuaga: taumafai e faʻatau le metotia "faʻatau tau", e tele lava i luga o le fata, o le avanoa o le tagata faʻaletonu o le a matua iloga lava maualalo.

Ina ua ou suʻea le vaega o le faleoloa i totonu o le faleoloa, sa amio pei ona masani ai, o mea uma na galue, faʻapipiʻi, ma isi mea.

Ole aso muamua, na amio ai masani le iunite ole aufaigaluega, e leai ni faʻaletonu na tupu, e ui lava na galue mo le itula. Ae o le aso na sosoo ai, ina ua uma ona lalagaina mai taʻaloga eseese ma vitio ia te ia, na faʻafuaseʻi ona ia tape e aunoa ma se mafuaʻaga. Ona amata loa lea ona tape i le faʻavae soʻo: ona uma ai lea o le 5 minute. ina ua uma ona ki le ki, ona uma lea o le itula ... Galue i komupiuta mo le ova i le 10 tausaga, sa ou vaʻaia lenei mea mo le taimi muamua, na manino mai ia te aʻu o le faʻafitauli e le o i le polokalama, ae i le leaga o nisi fasi uʻamea (e foliga mai o le eletise.).

Talu ai 14 aso e leʻi mavae talu mai le faʻatau (ma sa ou iloa e uiga i lenei vaitaimi mo se taimi umi, o lea sa ou mautinoa o le taimi nei latou te aumaia ia te aʻu se oloa fou lava), alu i le faleoloa ma le vaega kesi ma pepa mo ia. O le mea ou te ofo ai, o tagata faʻatau na matua teena lava le suia o le oloa pe toe faʻafoʻi le tupe, ma ia taʻua le mea moni o se komepiuta o se tekinolosi atamai oloa, ma manaʻomia e le faleoloa pe tusa ma le 20 aso e suʻesuʻe ai * (o le taimi nei ou te le o manatuaina saʻo, ou te le pepelo, ae pe tusa ma le tolu vaiaso).

Na tusia se faʻamatalaga i totonu o le faleʻoloa na manaʻomia ai le suia o le oloa, ona o lenei oloa na aliali mai ma nana faaletonu. E pei ona aliali mai, o se faʻamatalaga sa faia fua, sa tatau ona tusi e faamuta le faʻatau atu, manaʻomia se tupe toe faʻafoʻi, ae le o se mea e sui ai masini. Ou te le o mautinoa atoa (e le o se loia), ae latou fai mai i puipuiga o tagata faatau, ua tatau ona faʻataunuʻuina e le faleʻoloa sea manaʻoga i totonu o le 10 aso pe afai o le oloa na faʻaletonu. Ae i lena taimi, ou te leʻi faia lenei mea, ma sa ou manaʻomia se komipiuta. I se faʻaopopoga, o ai na manatu o le faleoloa o le a suʻesuʻeina le komipiuta i le taimi atoa ua faʻasoaina o 20 * aso!

O le mea e ofo ai, ina ua maeʻa se suesuega maeʻaeʻa i le tolu vaiaso, na latou faʻailoa mai ia i latou lava, ma faʻamaonia ua i ai moni le faʻaletonu i le eletise sulu, ofo atu e piki i luga le mea e toe faʻaleleia pe filifili ai seisi mea mai le fata. I le totogiina o sina mea itiiti, na ou faʻatauina se komepiuta o le tau ogatotonu, lea e oʻo mai i le taimi nei o galue e aunoa ma ni mea le lelei.

 

Ioe, ou te malamalama e le mafai e se faleoloa ona suia mea lavelave meafaigaluega e aunoa ma le asia o se fomaʻi faʻapitoa. Ae, "malaia" (alaga o le agaga), e le tutusa ma le tuua o le tagata faʻatau mo le tolu vaiaso e aunoa ma se komepiuta ma aunoa ma tupe - le mea moni, o nisi ituaiga o gaoi. A suʻesuʻe nisi o mea, latou te avatu ia oe se faleoloa tutusa i le toe faʻafoʻi, ina ia aua nei tuua le tagata faʻatau e aunoa ma oloa taua, ae e le pa'ū le komipiuta i lalo o na mea e tatau ai.

Ae sili ona manaia na ou alu ai i le au faʻatau puipuiga loia: latou te leʻi fesoasoani. Latou fai mai e foliga mai o mea uma e i totonu o le tulafono. Afai e musu le faleoloa e sui mea i totonu o le taimi atofaina, o lona uiga e tatau ona ave le iunite o le masini i se tutoatasi suʻesuʻega, ma afai na faʻamaonia le faʻaletonu iina, ona faʻatasi ai ma pepa uma i le faʻamasinoga. Ae ou te manatu e le sue le faleoloa, aua a ituaiga "pisa" mo le igoa taʻuleleia o le a sau i fafo sili atu taugata. E ui lava, o ai na te iloa, latou te tuʻua e aunoa ma oloa ma tupe ...

 

Mo aʻu lava, na ou faia ni faaiuga ...

Faʻaiuga

1) Aua le togi pe faʻatau atu le mea tuai seiloga e siakiina le mea fou mai le ma i! E te le maua le tele o tupe mai le faʻatau atu o oloa tuai, ae a aunoa ma le mea saʻo e faigofie ona e nofo.

2) E sili ona faʻatau se komepiuta i totonu o faleoloa faʻapitoa e faʻasino tonu i lenei vaega faʻapitoa.

3) Siaki ma le faʻaeteete le komepiuta i le taimi o faʻatau, fai i le tagata faʻatau e tamoe se meataʻalo poʻo le suʻega i luga o le PC, ma vaʻai totoʻa i lana galuega. Tele vaivaiga e mafai ona iloa i totonu o le faleoloa.

4) Aua le faʻatauina taugofie oloa - "leai se totogi naʻo i totonu o le mailerap." Ole masani ole tekonolosi e le mafai ona taugofie atu nai lo le "averesi o tau" i le maketi.

5) Aua le faʻatauina oloa ma faʻaletonu vaaia (mo se faʻataʻitaʻiga, maosiosia). Afai na e faʻatau mai se tau paʻu (o ia mea e mafai ona sili atu le taugofie), ia e mautinoa ia faʻaali nei mea faʻaletonu i pepa i le taimi na faʻatau ai. A leai, o le mea lea, toe foʻi le masini o le a faʻafaigata. O le a latou fai mai na latou maosia i latou lava i le taia o mea faigaluega, o lona uiga e le paʻu i lalo o le tuutuuga.

Le manuia, ma aua le pa'ū i totonu o nei fusi ...

Pin
Send
Share
Send