Faʻafefea ona siaki se nofoaga mo siama

Pin
Send
Share
Send

E leai se mea lilo aua e le saogalemu nofoaga uma i luga ole laiga. E le gata i lea, e toetoe lava o taʻutaʻua uma browser e mafai ona vaʻaia poloka nofoaga, ae le lelei i taimi uma. Ae peitai, e mafai ona tutoatasi siaki le 'upega tafaʻilagi mo siama, leaga o tulafono ma isi faʻamataʻu i luga o le initaneti ma i isi auala e mautinoa ai lona saogalemu.

I totonu o lenei tusi lesona, o loʻo iai metotia mo ia siakiina nofoaga i luga o le Initaneti, faʻapea foʻi ma nisi faʻaopopo faʻamatalaga e ono aoga i tagata e faʻaaogaina. O nisi taimi, e manaʻomia foi e tagata e suʻesuʻe upega tafailagi mo ni siama (pe a fai o oe o se webmaster, e mafai ona e taumafai quttera.com, sitecheck.sucuri.net, revan.pro), ae o se vaega o lenei mea, o le faʻamamafa o le siakiina na o tagata masani masani. Vaʻai foi: Faʻafefea ona e puʻeina se komipiuta mo siama i luga ole laiga.

Siakiina o le 'upega tafaʻilagi mo siama i luga ole laiga

Muamua lava, e uiga i le leai fua o auaunaga i luga ole laiga siakiina nofoaga mo siama, leaga o tulafono ma isi faʻamataʻu. Pau le mea e manaʻomia e faʻaaogaina ai o le faʻailoa mai lea o se soʻotaga i le tulaga itulau ma vaʻai i le iʻuga.

Manatua: pe a fai e siakiina nofoaga mo siama, e masani ona siakiina se itulau faʻapitoa o lenei '' upega tafaʻilagi. O le mea lea, e mafai le filifiliga pe a fai o le itulau autu e "mama", ma o se tasi o lona lua o loʻo e siiina le faila ua le o toe iai.

AvaTotofale

VirusTotal o le tautua e sili ona lauiloa mo le siakiina o faila ma nofoaga mo siama, faʻaaoga 6 tele o antivirus i le taimi e tasi.

  1. Alu i le //www.virustotal.com ma tatala le URL tab.
  2. Faapipii le tuatusi o le 'upega tafaʻilagi poʻo le itulau i le laufanua ma fetaomi Ulufale (pe ala i le suʻega faʻailoga).
  3. Vaʻai iʻuga o le siaki.

Ou te matauina o le tasi pe lua faʻamatalaga i VirusTotal e tele ina tautala e uiga i faʻasaga sese ma, atonu, o mea uma o loʻo lelei ma le tulaga nofoaga i le faasologa.

Kaspersky siama Desk

E faʻapena foʻi le auaunaga faʻamaonia a Kaspersky. O le faʻavae o faʻagaioiga e tutusa: matou te o i le '' upega tafaʻilagi //virusdesk.kaspersky.ru/ ma tuʻuina atu se fesoʻotaʻiga i le tulaga.

I le tali atu, Kaspersky VirusDesk tuuina atu se tala tauleleia lipoti mo lenei sootaga, lea e mafai ona faaaogaina e faamasino ai le itulau saogalemu i luga o le Initaneti.

Luga o le URL Siaki Dr. Upega tafaʻilagi

O le mea lava e tasi ma Dr. Upega tafaʻilagi: alu i le tulaga aloaia //vms.drweb.ru/online/?lng=en ma faʻapipiʻi le tuatusi tuatusi.

O lona iʻuga, na siaki le virusi ma le toe faʻaliliu i isi nofoaga, ma e ese foʻi le siakiina o mea e faʻaaogaina e le laupepa.

Suʻesuʻega faʻateleina mo le siakiina o nofoaga mo siama

Tele antivirus ua faʻapipiʻi lava faʻaopoopoga mo le Google Chrome, Opera, poʻo le Yandex Browser i taimi o latou faʻapipiʻi, lea e otometi ona siaki nofoaga ma fesoʻotaʻiga i siama.

Peitai, o nisi o nei fegalegaleaiga e faigofie lava ona faʻaaogaina e mafai ona laʻuina fua fua mai i le ofisa lautele faʻalautele o nei browser ma faʻaaogaina e aunoa ma le faʻatulagaina o se antivirus. Faʻafou: Talu ai nei, Microsoft Windows Defender Browser Protection Extension mo Google Chrome mo puipuiga mai nofoaga leaga ua tatalaina foi.

Avast saogalemu i luga ole laiga

Avast Online Security o se faʻaoga fua fua mo Chromium-based browsers e otometi siaki fesoʻotaʻiga i faʻaiuga sailiiliga (faʻailoga saogalemu o loʻo faʻaalia) ma faʻaalia le numera o le siakiina o laupepa i luga o le itulau.

Faʻapea foi, o le faʻaopopoga e aofia ai ma le le puipuia puipuiga i le phishing ma le faitauina o nofoaga mo malware, puipuiga mai le faʻaleleia (redirects).

Sii mai Avast Initaneti Puipuiga mo Google Chrome i le Chrome Extensions Store)

Dr.Web antivirus luga ole laiga siaki (Dr.Web Anti-Virus Link Checker)

Dr.Web faʻaopoopoina galue teisi ese: o loʻo faʻapipiʻiina i le tusiga menu o soʻotaga ma faʻatagaina oe e amata siaki le soʻotaga patino e faʻasaga i le anti-virus database.

Faavae i luga o le faitauga taunuuga, oe maua se faamalama ma se lipoti i taufaamatau po o latou le i ai i luga o le itulau pe i le faila e ala i le faasinomaga.

E mafai ona e aumaia le faʻaopoopoga mai le Chrome faʻalautele faleoloa - //chrome.google.com/webstore

WOT (Uepisaite o Trust)

O le Upega Tafaʻilagi o le Trust o se sili lauiloa faʻalautele mo tagata suʻesuʻeina o loʻo faʻaalia le tulaga taʻutaʻua o le 'upega tafaʻilagi (e ui lava o le faʻaopopoga na i ai lava le taimi na afaina ai se igoa taʻutaʻua, sili atu i lena taimi mulimuli ane) i faʻaiuga suʻesuʻega, faʻapea foi ma luga o le faʻafanua faʻailoga aʻo asiasi atu i nisi nofoaga. A e asiasi i nofoaga mataʻutia, o se lapataiga o loo faʻaalia i tulaga masani

E ui i le lauiloa ma sili ona lelei iloiloga, 1.5 tausaga talu ai sa i ai se faʻataʻitaʻiga ma le WOT ona o le mea moni, e pei ona iloa ai, o tusitala o le WOT sa faʻatau atu faʻamaumauga (mama naʻo tagata) o tagata faʻaaoga. O le mea na tupu, o le faʻaopoopoga na aveʻese mai le faʻalautele faleoloa, ma mulimuli ane, ina ua taofia le aoina o faʻamaumauga (pei ona latou fai mai), toe faʻaalia i totonu oi latou.

Faamatalaga faaopoopo

Afai o loʻo e naunau e siaki le tulaga o loʻo i ai ni siama ae le i tuʻuina mai i ai faila mai ia, ona e manatua lea e tusa lava pe o faʻaiuga uma o siaki e faʻailoa mai ai o loʻo i totonu o le 'upega tafaʻilagi e le o iai ni malware, ae o le faila e te download e mafai lava ona aofia ai (ma sau foʻi mai i seisi nofoaga).

Afai oe i ai i le masalosalo, ona ou matua fautuaina lea pe a uma ona lalagaina soʻo se faila e le faʻatuatuaina, muamua siaki i luga o le VirusTotal ma naʻo le faʻatautaia loa.

Pin
Send
Share
Send