Faʻafefea ona e mauaina i le socket o le motherboard ma le faʻagasologa

Pin
Send
Share
Send

Ole mataitusi o loo i luga ole komipiuta a le komipiuta, o le mea e fai ai le soketi mo le tuʻuina i le masini (ma fesoʻotaʻiga i luga o le masini lava ia), ma, faʻatatau i le faʻataʻitaʻiga, e mafai naʻo ona faʻapipiʻi le tagata faigaluega i se socket faapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai o le CPU e filifilia mo le LGA 1151 socket, e le tatau ona e taumafai e faʻapipiʻi i luga o lau motherboard ma le LGA 1150 poʻo le LGA 1155. O filifiliga taatele i nei aso, faʻaopopo i isi ua maeʻa lisiina, o LGA 2011-v3, SocketAM3 +, SocketAM4, SocketFM2 +.

I nisi mea, oe ono manaʻomia e saili poʻo fea socket i luga o le motherboard poʻo le faila socket - o le mea lea o le a talanoaina i faʻatonuga i lalo. Manatua: ia faʻamaoni, e faigata ona ou mafaufauina poʻo a ni tulaga faʻapenei, ae e masani lava ona ou matauina se fesili i luga o le tasi lauiloa tautua o fesili ma tali, ma o lea na ou filifili ai e tapena le mataupu o iai nei. Vaʻai faʻapea: Faʻafefea ona e iloaina le faʻailoaina o le BIOS o se motherboard, Faʻafefea ona e iloaina se faʻataʻitaʻiga o le motherboard, Faʻafefea ona e iloaina pe fia ni cores a se processor.

Faʻafefea ona e iloaina le socket o le motherboard ma le faʻaaogaina luga o se komepiuta faigaluega

O le mea muamua e mafai ona o oe o le alu i le faʻaleleia o le komipiuta ma filifili se masini fou, lea e te manaʻomia e iloa ai le socket o le motherboard ina ia mafai ona maua le CPU ma le socket talafeagai.

E masani lava, o le faia o lenei e faigofie tele pe'āfai e tamoe Windows i luga o le komupiuta, ma e mafai ona faʻaaogaina uma fausia-i mea faigaluega meafaigaluega ma isi vaega-polokalama.

Ina ia faʻaaoga le Windows meafaigaluega e iloa ai le ituaiga o fesoʻotaʻiga (socket), fai mea nei:

  1. Faasolo i le Win + R ki o lau komepiuta komipiuta ma le ituaiga msinfo32 (pe a uma ona faʻamau Enter).
  2. E tatalaina se faʻamalama ma faʻamatalaga e uiga i masini. Gauai atu i aitema "Faataʻitaʻiga" (o le faʻataʻitaʻiga o le motherboard e masani ona faʻaalia iinei, ae o nisi taimi e leai se aoga), ma le (poo) "Processor".
  3. Tatala Google ma ulufale ile search bar pe ole faʻataʻitaʻiga ata (i laʻu faʻataʻitaʻiga i7-4770) poʻo le faʻataʻitaʻiga ole motherboard.
  4. O le suʻesuʻega muamua suʻega o le a taʻitaʻia oe i itulau aloaʻia o faʻamatalaga e uiga i le masini komipiuta poʻo le motherboard. Mo le tagata faigaluega ile Intel site, i le "Chassis Specifications" vaega, o le ae vaʻaia le lagolago lagolago (mo AMD processors, o le 'upega tafaʻilagi aloaia e le o taimi uma e muamua i iʻuga, ae i le va o faʻamatalaga o loʻo avanoa, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o cpu-world.com, o le a vave ona e vaʻai i le socket processor).
  5. Mo le motherboard, o le socket o le a lisiina o se tasi o faʻavae autu i luga o le fale gaosi 'upega tafaʻilagi.

Afai e te faʻaaogaina polokalame mai isi vaega, ona mafai lea ona e iloa e iloa le socket e aunoa ma se faʻaopopoga sailiga i luga ole Initaneti. Faʻataʻitaʻiga, o le faigofie Speccy freeware polokalama faʻaalia nei faʻamatalaga.

Manatua: Speccy e le masani ona faʻaalia faʻamatalaga e uiga i le soketi i luga o le motherboard, ae afai e te filifilia "CPU", ona i ai lea o le faʻamatalaga i luga o le soʻoga. Faʻatele: Polokalama fua e suʻe ai uiga o se komipiuta.

Faʻafefea ona e iloaina le mata uila i luga o le motherboard e le faʻafesoʻotaʻi poʻo se mea e faʻagaoioi ai

O le lona lua auala e mafai ai ona iloa faʻafitauli o le mea e manaʻomia e saili ai le ituaiga o fesoʻotaʻiga poʻo le socket i luga o se komipiuta e le aoga pe e le fesoʻotaʻi ma se masini poʻo se motherboard.

E masani ona faigofie foi ona faia:

  • Afai o le motherboard lea, toetoe lava o taimi uma faʻamatalaga e uiga i le socket o loʻo faʻaalia i luga o ia lava poʻo luga o le socket mo le faʻagasologa (vaʻai ata i lalo).
  • Afai o le mea lea e gaosi, o le mea lea e auala i le mea e faʻagaioia ai mea faigaluega (lea e toetoe lava o loʻo i luga o le igoa) faʻaaoga se Initaneti, e pei ona i ai i le metotia muamua, e faigofie ona iloa le lagolago socket.

Nao le pau lena, ou te manatu, o le a aoga. Afai o lau mataupu e sili atu i le tulaga masani - fai ni fesili i tala faʻaalia ma se faʻamatalaga auiliili o le tulaga, o le a ou taumafai e fesoasoani.

Pin
Send
Share
Send