Faʻafefea ona e vaʻai i le ata pepa laupepa

Pin
Send
Share
Send

E taua tele le siakiina o le avega tulaga o mea komepiuta, aua o lenei e mafai ai ona e faʻaoga sili atu lelei ma, i le tulaga lea, fesoasoani e puipuia mai luga avega. I lenei mataupu, mataitu polokalame e faʻaalia ai faʻamatalaga e uiga i le tulaga o avega i luga o le ata vitio o le a suʻesuʻeina.

Vaʻai vaega uta uta

Pe a taʻalo i luga ole komupiuta pe faigaluega i ni polokalama faʻapitoa e iai le tomai e faʻaaoga ai punaoa ole ata vitio e faatino ana galuega, o le ata kisi ua utaina ma le tele o gaioiga. O le tele o latou faʻataʻatia i luga o ona tauau, o le vave foi le vevela ata faʻamafanafana. E tatau ona manatua i le mafaufau, o le tele maualuga o le vevela i luga o se umi taimi o le taimi e mafai ona faʻaleagaina ai le masini ma faʻapuʻupuʻu lona olaga tautua.

Faitau atili: O le a le TDP video card

Afai e te matauina o le coolers o le vitio pepa amata ona maua ai sili atu tele leo, tusa lava pe na o oe i luga o le komepiuta a le komepiuta, ae le o ni mea mamafa polokalama poʻo taʻaloga, o lenei o se mafuaʻaga manino o le faʻamamaina o le pepa vitio mai le pefu poʻo le faʻaeteete siakiina lau komipiuta mo siama. .

Faitau sili: Vitio Card Troubleshooting

Ina ia faʻamalosia lou fefe i se mea e ese mai le faʻaleaga lagona, poʻo le isi, tuʻu ese latou, e tatau ona e liliu i se tasi o le tolu polokalame i lalo ifo - latou te tuuina atu faʻamatalaga auiliili e uiga i avega i luga o le ata vitio ma isi tapulaʻa e aʻafia saʻo o le saʻo o lona faʻagaioiga. .

Faiga 1: GPU-Z

O le GPU-Z o se mea faigaluega malosi mo le vaʻaia o uiga o se ata vitio ma ona faʻailoga eseese. O le polokalama e mamafa tele ma e ofoina atu foi le agavaʻa e tamoe e aunoa ma le muamua tuʻuina i luga o se komepiuta. Lenei mea e mafai ai ona e togi i luga o le USB flash drive ma tamoe i luga o soʻo se komepiuta e aunoa ma le popole e uiga i siama e mafai ona faʻalavelaveina faʻafuaseʻi ma le polokalama peʻa fesoʻotaʻi i luga o le Initaneti - o le talosaga galue tutoatasi ma e le manaʻomia se fesoʻotaʻiga tumau fesoʻotaʻiga mo lona aoga.

  1. Muamua lava, faʻalauiloa le GPU-Z. I totonu, alu i le laupepa "Sensosi".

  2. I le laupepa e matala, eseese faʻailoga maua mai i le sensors luga o le pepa ata o le a faʻaalia. O le pasene o le ata kiki e mafai ona mauaina e ala ile vaʻai ile tau ile laina GPU Avega.

Faiga 2: Faʻagasologa Explorer

O lenei polokalama e mafai ona faʻaalia se manino manino ata o le avega o le puʻe ata vitio, lea e faia ai le auala o le auiliiliga o le mauaina mai faʻamaumauga faigofie ma faigofie. Ole mea lava e tasi GPU-Z e mafai ona maua ai naʻo le numera faʻatatau o le avega i pasene ma se tamai kalafi i le vaapiapi faamalama faafeagai.

Sii mai le Process Explorer mai le tulaga aloaia itulau

  1. Tatou te o atu i le 'upega tafaʻilagi faʻaogaina le sootaga i luga ma kiliki i le ki "Maua Faʻagasologa Explorer" i le itu taumatau o le itulau itulau. Ina ua mavae lena, e tatau ona amata le download o le zip faʻamaumauga ma le polokalama.

  2. Unpack le archive pe tamoʻe le faila tuusao mai iina. O le a iai le lua faila faʻatinoina: "Procexp.exe" ma le "Procexp64.exe". Afai o iai sau 32-bit version o le OS, tamoe le muamua faila, pe a fai o le 64, o lona uiga e tatau ona e tamoe le lona lua.

  3. A maeʻa ona amata le faila, o le Process Explorer o le a avatua ia i matou se faʻamalama ma se laisene maliega. Kiliki le ki "Malilie".

  4. I le faʻaaoga autu faamalama e tatalaina, e lua auala e te alu ai i le lisi "Faʻamatalaga faʻatulagaina", lea o le a iai le faʻamatalaga tatou te manaʻomia e download ai le vitio pepa. Fetaomi auala 'alo "Ctrl + Ou", a maeʻa ona manaʻomia le tatalaina o le lisi. E mafai foi ona kiliki i le ki. "Vaʻai" ma i le mataua i lalo lisi, kiliki i le laina "Faʻamatalaga faʻatulagaina".

  5. Kiliki le laupepa GPU.

    Lenei ua tatou maua se faʻailoga o le moni-taimi faʻaalia le tulaga o le uta i luga o le ata vitio.

Faiga 3: GPUShark

O lenei polokalame ua faʻataʻatitia naʻo le faʻaalia o faʻamatalaga e uiga i le tulaga ole ata vitio. E fai ifo lona mamafa nai lo le megabyte ma e ogatasi ma faʻailoga uma faʻaonapo nei.

Sii mai GPUShark mai le tulaga aloaia itulau

  1. Kiliki i luga o le lapoa lanu samasama "Sii mai" i luga o lenei itulau.

    Ina ua mavae lena, o le a toe faʻatautaia matou i le isi itulau itulau, lea ua uma ona i ai se faʻamau Sii mai GPU Shark o le a lanumoana. Tatou kiliki i luga ma ave le faʻamaumauga ma le sipi faʻaoga i totonu o loʻo tumu le polokalama.

  2. Aveese le faʻamaumauga i soʻo se mea e faigofie mo oe i luga o le disk ma faʻasolo le faila GPUShark.

  3. I le faamalama o lenei polokalame tatou mafai ona vaʻaia le avega taua o le fiafia ia tatou ma tele isi tapulaa, pei o le vevela, sili atu faʻavavevave saoasaoa ma isi. I le laina "GPU Faʻaaogaina:" i mata lanumeamata o le a tusia "GPU:". O le numera pe a uma lea upu o lona uiga avega i luga o le vitio pepa i se taimi tuʻuina. Le isi upu "Max:" o loʻo iai le aoga ole maualuga tapulaa o avega ile ata vitio talu mai le tatalaina ole GPUShark.

Metotia 4: "Task Manager"

I le "Task Manager" o le Windows 10, faʻaopopoina le lagolago mo le mataitu mataituina na faaopoopo, lea na amata ai ona aofia ai faʻamatalaga e uiga i le uta i luga o le ata vitio.

  1. Tatou faalauiloa Galuega Pulei le omomiina o le keyboard keyboard auala "Ctrl + Sifi + Sola Ese". E mafai foʻi ona e maua i totonu i le saʻo-kiliki i luga o le taskbar, faʻasolo i le drop-down lisi o filifiliga, kiliki i luga o le auaunaga tatou te manaʻomia.

  2. Alu i le tab "Faʻafiafiaga".

  3. I le vaega o loʻo i le itu tauagavale Galuega Pulekiliki i le sikuea GPU. O lenei ua e maua le avanoa e vaʻai i kalafi ma numera faʻatauga e faʻaalia ai le avega tulaga o le vitio pepa.

Matou te faʻamoemoe o le nei fesoasoani na fesoasoani ia te oe e maua mea taua e uiga i le faʻagaioiga o le vitio pepa.

Pin
Send
Share
Send