Mataupu faʻavae o le faʻagaioiga ma le mafuaʻaga o sui

Pin
Send
Share
Send

O se sui sui o se sui tautua auala e pasi ai le talosaga mai le tagata faaaoga poʻo le tali mai le tagata faigaluega. Tagata fegalegaleaiga uma auai mafai ona nofouta i se soʻotaga fesoʻotaʻiga pe o le a natia, lea ua uma ona faʻamoemoe i le mafuaʻaga o le faʻaaogaina ma le ituaiga sui. E i ai le tele o mafuaʻaga mo sea tekonolosi, ma e i ai foʻi le malie faʻavae o gaioiga, lea ou te manaʻo e talanoa i ai i sili auiliiliga. Seʻi o tatou o ifo i le taimi nei e talanoaina ai lenei mataupu.

O le itu faatekinolosi o sui

Afai e te faʻailoaina le faʻavae o lona aoga i ni upu faigofie, e tatau ona e faʻalogo naʻo nisi o ana matata faʻapitoa e aoga i le tagata averesi. O le faʻagasologa ole galue ai e ala ile sui e pei ona taua i lalo:

  1. O oe e fesoʻotaʻi i le PC mamao mai lau komipiuta, ma e avea o se sui. O loʻo faʻapipiʻiina se vaega faapitoa o le polokalama, e faʻatautaia mo le faʻagaioia ma le tuuina atu o talosaga.
  2. Lenei komipiuta maua se faʻailoga mai ia te oe ma momoli atu i le faʻamaumauga mulimuli.
  3. Ona ia maua lea o le faʻailoga mai le faʻamatalaga mulimuli ma toe faʻafoʻi mai ia te oe, pe a tatau ai.

I se auala tuusaʻo, o le tagata vailauga faigaluega i le va o se filifili o lua komepiuta. O le ata o loʻo i lalo e faʻaalia le faʻavae o fesoʻotaʻiga.

Ona o lenei mea, e le maua uma le faʻamatalaga mulimuli le igoa o le komupiuta moni mai le mea na faia ai le talosaga, na o le a na ona iloa faʻamatalaga e uiga i le proxy server. Sei o tatou talanoa atili e uiga i ituaiga o tekonolosi i lalo o iloiloga.

Eseese o sui tautua

Afai na e masani ai faʻaaogaina pe ua e masani ai i proxy tekinolosi, oe tatau ona matauina o loo i ai le tele o ituaiga o latou. Taʻitasi o latou sao taʻutaʻua ma o le a sili ona talafeagai mo le faʻaaogaina i tulaga eseese. Talanoa puʻupuʻu e uiga i ituaiga le lauiloa i tagata masani:

  • FTP sui sui. O le FTP faʻataʻitaʻiga faʻatagaina oe e tuʻuina atu faila i totonu o tautua ma fesoʻotaʻi ia latou e vaʻai ma teuteu faʻatonutonu. FTP sui sui o loʻo faʻaaogaina e utaina ai aitema i ia ituaiga.
  • Cgi e faʻamanatu ane ai sina VPN, peitaʻi, e tutusa lelei lava. O lona autu autu o le tatalaina lea o soʻo se itulau i totonu ole browser e aunoa ma seti muamua. Afai na e maua se anonymizer i luga o le Initaneti i le mea e tatau ona e faʻaofi ai se fesoʻotaʻiga, ona e kiliki ai lea, e ono aliali mai o lenei alagalue galue ma CGI;
  • SMTP, Pop3 ma le FAʻAFIAʻI Aofia i imeli tagata e lafo ma maua imeli.

E tolu isi ituaiga e masani ona fetaiaʻi ma tagata masani. Ou te fia talanoa ia i latou i le tele o faʻamatalaga e mafai ai ina ia e malamalama i le eseʻesega i le va oi latou ma filifili sini talafeagai mo le faʻaaogaina.

HTTP sui sui

Ole vaʻaiga lea e sili ona taatele ma faʻatulagaina le galuega ole browser ma faʻaaogaina e faʻaoga ai le TCP (Transmission Control Protocol). O lenei maliega e faʻamautu ma faʻauigaina pe a faʻavae ma faʻatumauina fesoʻotaʻiga i le va o masini e lua. O taulaga masani HTTP o 80, 8080, ma 3128. O le sui sui e faigofie lava - o le web browser poʻo le polokalama e lafoina se talosaga e tatala ai se fesoʻotaʻiga i le sui sui, na te mauaina faʻamaumauga mai le mea taua ma toe faʻafoʻi mai i lau komepiuta. Faʻafetai i lenei faiga, se HTTP sui e mafai ai ona e:

  1. Lolomi le puʻeina o faʻamatalaga e vave tatala i le isi taimi.
  2. Faʻatapulaʻa le faʻaaoga e tagata seisi nofoaga.
  3. Faʻamama faʻamaumauga, mo se faʻataʻitaʻiga, poloka faʻasalalauga i luga o se punaoa, tuʻua avanoa gaogao poʻo isi elemene nai lo.
  4. Seti se tapulaʻa i luga o le saoasaoa o fesoʻotaʻiga ma nofoaga.
  5. Tausia se faʻamau gaioiga ma vaʻai tagata faʻaaoga feoaiga.

O nei galuega uma e tatalaina ai le tele o avanoa i vaega eseese o fesoʻotaʻiga, e masani ona feagai ma tagata faʻagaoioiga. Ae mo le le amanaiaina i luga o le upega tafailagi, HTTP sui ua vaevaeina i ni ituaiga se tolu:

  • Vaʻa. Aua le nanaina le IP o le talosaga auina ma avatu i le faʻamatalaga mulimuli. O lea ituaiga e le talafeagai mo le faʻailoaina atu igoa;
  • Le iloa. Latou logoina le mea e uiga i le faʻaaogaina o le sui sooupu, peitaʻi, e le tatalaina le IP a le kalani. Le faailoaina o igoa i lenei mataupu e le o atoa, talu ai o le a mafai ona maua ai le mea e maua mai i le server lava ia;
  • Elite. Latou ua faʻatauina mo le tele o tupe ma galulue i luga o se faʻavae faʻapitoa ae e le o iloa le faʻamatalaga mulimuli e uiga i le faʻaaogaina o se sui sui, taʻitasi, o le moni IP a le tagata e le tatalaina.

HTTPS sui sui

HTTPS o le HTTP lava lea e tasi, ae o le soʻotaga e saogalemu, pei ona molimauina i le mataitusi S i le pito. O nei sui sui o loʻo faʻaaoga pe a manaʻomia e faʻaliliu faalilolilo poʻo le faʻailoaina o faʻamatalaga, o se tulafono, o loʻo iai logins ma passwords o faʻamatalaga i luga o le upega tafailagi. O le feʻaveaʻi faʻamatalaga e ala ile HTTPS e le mafai ona taofi ma tutusa HTTP. I le lona lua tulaga, interception galue e ala i le sui sui pe i se tulaga maualalo avanoa.

E mautinoa lava tagata uma e mauaina avanoa e ulufale atu ai i le feʻaveaʻi faʻamatalaga ma fausia ona faʻamau. O nei faʻamatalaga uma e teuina i luga o tautua ma avea ai ma faʻamaoniga o fesoʻotaʻiga gaioiga. O le saogalemu o faʻamatalaga a le tagata lava ia e saunia e le HTTPS faʻataʻitaʻiga, faʻailoaina uma feʻaveaʻiga ma se faʻapitoa algorithm lea e tetee atu i le taufaasese. Ona o le mea moni o le faʻasalalauga faʻamatalaga i se faiga faʻailogaina, o lea sui e le mafai ona faitauina ma faʻamamaina i latou. E le gata i lea, e le o aafia i le decryption ma nisi gaioiga.

SOCKS sui sui

Afai tatou te talanoa e uiga i le sili ona alualu i luma ituaiga o sui, o lona uiga mautinoa SOCKS. O lenei tekonolosi na muamua gaosia mo na polokalame e le lagolagoina le fegalegaleaiga tuusaʻo ma se sui feololo. O lenei SOCKS ua suia le tele ma e fesoʻotaʻi lelei ma ituaiga uma o maliega. Lenei ituaiga sui sui e le tatalaina lau tuatusi IP, ina ia mafai ona mafaufau atoa leai se igoa.

Aisea e manaʻomia ai se sui sui mo se tagata faʻaaogaina ma le auala e faʻapipiʻi ai

I mea moni o loʻo iai nei, toetoe lava o tagata faʻaaoga i luga ole Initaneti sa fetaiai ma ni loka ma faʻatapulaʻa i luga o fesoʻotaʻiga. O le faʻamamaina o faʻasaina o le mafuaʻaga sili lea o le tele o tagata e sailia ma faʻatulagaina sui i latou komepiuta poʻo le browser. E tele faʻapipiʻiina ma faʻagaioiga metotia, taʻitasi o itu e faʻaalia le faʻatinoina o nisi gaioiga. Siaki uma auala ile matou isi tusitusiga ile kiliki i lalo ole link.

Faitau atili: Mauaina o fesoʻotaʻiga e ala i se sui sui

E taua le maitauina o se fesoʻotaʻiga e mafai ona laititi pe e matua faʻaititia foi le saoasaoa o le Initaneti (lea e faʻamoemoe i le tulaga o le sui feololo). Ma e masani ona e manaʻomia e faʻamuta sui. O se faʻamatalaga auiliili mo le faʻatinoina o lenei galuega, faitau pea.

Nisi faʻamatalaga:
Faʻamuta le sui i le Windows
Faʻafefea ona faʻaleaogaina ai sui i Yandex.Browser

Filifilia i le va VPN ma sui sui

E le o tagata uma na suʻesuʻeina i le eseesega i le va o le VPN ma se sui sui. E foliga mai o laʻua e suia le tuatusi IP, faʻaavanoaina le ulufale atu i poloka punaoa ma tuʻuina atu le le faailoaina. Ae ui i lea, o le faʻavae o gaioiga o nei lua tekinolosi e matua ese lava. O le aoga o se sui sui o mea nei:

  1. O lau IP tuatusi o le a natia i totonu o le tele o mataʻupu faasolitulafono. O lona uiga, pe a fai o aʻoaʻoga faʻapitoa e le aʻafia i le mataupu.
  2. O lau nofoaga geo mea o le a natia, aua o le 'upega tafaʻilagi mauaina se talosaga mai se tagata faufautua ma vaai na o lona tulaga.
  3. O nisi sui sui sui faia tatau laiga afi, o lea e te puipuia mai leaga o faila mai masalosalo puna.

Peitaʻi, e iai foʻi mea le lelei ma e faʻapea:

  1. O lau feʻaveaʻiga i luga ole laiga Initipeti e le o faʻapipiʻiina pe a pasi atu i se tasi tagata faigaluega.
  2. O le tuatusi e le o lilo mai i metotia suʻesuʻe agavaʻa, o lea pe a manaʻomia, e faigofie ona maua lau komepiuta.
  3. O fegasoloaʻiga uma e pasi le server, o lea e mafai ai e le gata e faitau mai ai, ae le gata i lea ae ia vavao mo nisi gaioiga le lelei.

O le aso tatou te le alu i totonu o auiliiliga o le VPN, ua na ona tatou maitauina e pei o tumaoti tumaoti maua i taimi uma feʻaveaʻiga i se faiga faʻailogaina (lea e aʻafia ai le saoasaoa soʻotaga). Ae peitaʻi, latou te saunia lelei puipuiga ma lē amanaiaina. I le taimi lava e tasi, o le lelei VPN e sili atu le taugata nai lo se sui sui, talu ai o faʻailoga e manaʻomia ai le tele o le mana komipiuta.

Vaʻai foi: Faʻatusatusaga o VPN ma sui sui o le auaunaga HideMy.name

O lenei ua e masani i mataupu faʻavae o gaioiga ma le mafuaʻaga o le sui sui. O aso nei na mafaufauina o faamatalaga autu e sili ona aoga ile averesi tagata faaaoga.

Faitau foi:
Lelei VPN faʻapipiʻi luga o se komepiuta
VPN Suafa Ituaiga

Pin
Send
Share
Send