Faʻafefea ona tatala se faʻatonuga vave i le Windows 10

Pin
Send
Share
Send

E ui lava i le mea moni e faapea o le fesili pe faʻapefea ona valaʻau i le laina faʻatonu atonu e foliga mai e le aoga ona taliina i le faʻatonuga o le tele o tagata, oe faʻafou i le Windows 10 mai le 7 poʻo le XP fesili atu i ai: talu ai i le nofoaga masani mo latou - le "All Programs" vaega o le laina faʻatonu leai.

I totonu o lenei tusitusiga, e tele auala e tatalaina ai le faʻatonuga vave i le Windows 10 uma mai le pule ma i le masani masani. E le gata i lea, tusa lava pe o oe o se tagata poto masani faʻaaogaina, ou te le faʻateʻaina o le a e mauaina ni mea fou fiafia filifiliga mo oe lava (mo se faʻataʻitaʻiga, amata se laina polo mai soʻo se faila i le Explorer). Vaʻai foi: Auala e tamoe ai se faʻatonuga ona o se Pule.

O le televave auala e maua ai le faʻatonuga

Faʻafou 2017:Amata i le Windows 10 1703 (Creative Update), o le lisi o loʻo i lalo e le o iai le Command Prompt, ae o le Windows PowerShell i le le mafai. Ina ia toe faʻafoʻi mai le laina faʻatonu, alu i le Settings - Personalization - Taskbar ma faʻamuta le filifiliga "Sui le laina faʻatonu ma Windows PowerShell", o le a toe faʻafoʻi mai le laina faʻatonu i le Win + X menu ma kiliki taumatau i le Amata faamau.

Ole auala e sili ona faigofie ma vave e tamoe ai se laina ole pule (filifiliga) o le faʻaogaina lea o se lisi fou (na aliali mai ile 8.1, e avanoa ile Windows 10), e mafai ona valaʻau i luga i le taumatau-kiliki i le "Amata" faamau poʻo le oomiina o ki a Windows (ki o le logo) + X.

I le aotelega, o le Win + X menu e maua vave ai avanoa i le tele o elemene o le faiga, ae i le aotelega o lenei tusitusiga matou te fiafia i mea

  • Poloaiga laina
  • Poloaiga laina (pule)

Faʻalauiloa, taʻitasi, le laina faʻatonu i se tasi o lua filifiliga.

Faʻaogaina Windows 10 Suʻega e Amata ai

O laʻu fautuaga, afai e te le iloa se mea amata i se Windows 10 pe le maua soʻo se faʻatulagaga, kiliki le faʻamau faamau i luga o le taskbar pe fetaomi le Windows + S ki ma amata ona tusia le igoa o lenei elemene.

A amata loa ona e tusia le "Command line", e vave lava ona aliali mai ile sailiga o iʻuga. Faatasi ai ma se kiliki faigofie luga o le, o le a tatalaina le faamafanafanaina i masani faiga. I le taumatau kiliki i luga o le mea maua, e mafai ona filifili le filifiliga "Tamoe pei pule".

Tatala se faʻatonuga vave ile Explorer

E le o tagata uma e iloa, ae i soʻo se faila e matala i Explorer (seʻi vagana ai nisi o "tafailagi" faila), e mafai ona e taofia i lalo Shift ma taumatau-kiliki i luga o se avanoa avanoa i le Explorer faamalama ma filifili "Tatala Poloaiga Faamalama". Faʻafou: I le Windows 10 1703 ua leiloa le aitema lea, ae mafai ona e toe faafoi mai le "Open Command Window" aitema i le Explorer mataupu menu.

Lenei gaioiga o le a mafua ai le tatalaina o le laina laina (e le mai le pule), i totonu o oe o le ai ai i le faila lea na faia ai nei laasaga.

Tamoe cmd.exe

O le laina o le faʻatonuga o se polokalama masani a le Windows 10 (ma e le gata i lea), o le tuʻu eseʻese lea o le faila cmd.exe, o loʻo tu i totonu o faila C: Windows System32 ma C: Windows SysWOW64 (pe a fai o oe x64 version o le Windows 10).

O lona uiga, mafai ona e faʻatautaia tuusaʻo mai iina, pe a fai e te manaʻomia le valaʻau i le laina o le sui o le pule - tamoʻe i le taumatau kiliki ma filifili le aitema manaʻo i le lisi menu. E mafai foi ona fatuina se auala 'alo cmd.exe i luga o le laupepa, i le amataga menu po o luga o le taskbar mo le vave maua i le laina faʻatonuga i soʻo se taimi.

I le tulaga masani, tusa lava pe faʻamatalaga i le 64-bit a le Windows 10, pe a e amata le laina faʻatonu i auala na faʻamatala muamua atu, cmd.exe mai le System32 tatala. Ou te le iloa pe o i ai ni eseesega i le galulue ma le polokalame mai le SysWOW64, ae o le faila tele e ese.

O le isi auala e vave faʻatulagaina ai le laina faʻatonu "tuusaʻo" o le tosoina lea o ki a le Windows + R i le keyboard ma ulufale i le cmd.exe i le "Run" window. Na o le kiliki le OK.

Faʻafefea ona tatala se Windows 10 command prompt - vitio faʻatonuga

Faamatalaga faaopoopo

E le o tagata uma e iloa, ae o le laina faʻatonu i totonu o le Windows 10 ua amata ona latou lagolagoina ni galuega fou, o le sili ona fiafia i ai o le kopiina ma le faʻaaoga i le faʻaaoga o le keyboard (Ctrl + C, Ctrl + V) ma le isumu. O le tulaga masani, o nei foliga ua le atoatoa.

Ina ia faʻaola, i le ua maeʻa faʻataʻitaʻi laina laina, taumatau kiliki i luga o le ata i le pito i luga tauagavale, filifili "Meatotino". Uncheck "Faʻaaoga le lomiga muamua o le console", kiliki "OK", tapuni le faʻatonu laina ma toe tamoe ina ia o le tuʻufaʻatasiga ma le Ctrl ki galuega.

Pin
Send
Share
Send