O le a le mea e fai pe a fai e iai se siama i luga o le komepiuta

Pin
Send
Share
Send

A faʻapea na faʻafuaseʻi ona lipotia e lau antivirus, ua iloa ai le mea lea e leaga ai le malware i luga o le komupiuta, pe e iai foi isi mafuaʻaga e talitonu ai, e le o lelei mea uma: faʻataʻitaʻiga, e faʻalesegese lemu le PC i se auala uiga ese, e le tatalaina itulau i le browser, pe sese foʻi le tatalaina, i lenei tusitusiga I O le a ou taumafai e taʻu atu i tagata fou tau le mea e fai i nei tulaga.

Ou te toe fai atu, o le tala e faʻapitoa lautele i le natura ma e faʻataʻatia na o mea faavae e ono aoga ia i latou e le masani ai ma tagata uma na faʻaaogaina faamatalaina. E ui lava, o le vaega mulimuli atonu e aoga ma sili atu le poto masani e ona komepiuta.

Na tusia e Antivirus na iloa ai se siama

A e vaʻai i se faʻasilasilaga o se polokalama antivirus ua faʻatuina ua iloa se virus poʻo trojan, o lenei e lelei. Ui i lea e te iloa mautinoa e le alu i mataʻitu ma e foliga e pe seʻi aveʻesea pe taofia i faleoloa (pei ona e vaʻai ile anti-virus program report).

Manatua: Afai e te vaʻai i se feʻau o loʻo i ai ni siama i lau komepiuta i nisi o upega tafaʻilagi i luga o le Initaneti, i totonu o le browser, i le tulaga o se pop-up window i se tasi o tulimanu, pe o le itulau atoa, ma se manatu e fofoina nei mea uma, ou Ou te fautuaina na o le tuʻua o lenei 'upega tafaʻilagi, leai se mea e ala i le kiliki i luga o matata fautuaina ma soʻotaga. Latou te mananao e faasese oe.

O le faʻamatalaga e faʻatatau i le malware e le faʻapea e tupu se mea na tupu i lau komepiuta. Ole tele o taimi nai lo le mea nei, o lona uiga e tatau ona faia ni faiga talafeagai aʻo leʻi faia se mea afaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a asiasi atu i se tulaga masalosalo, sa puʻeina se tusitusiga leaga, ma na vave ona tape pe a maua.

I se isi faaupuga, o se taimi e tasi o se siama iloa le savali pe a faʻaaogaina se komepiuta e masani lava e le faʻamataʻu. Afai e te vaʻai i se feʻau faʻapea, masalo o oe na e siiina se faila ma ni mea leaga ma ua i luga o se upega tafailagi le talitonuina i luga o le Initaneti.

E mafai lava ona e alu i totonu o lau antivirus ma vaʻai ni auiliiliga o lipoti i mea ua maitauina.

Afai e leai sou aneti

Afai e leai se antivirus lau komepiuta, ma i le taimi lava lea e tasi, o le faiga ua avea ma le mausali, tuai ma tulaga ese, e i ai le avanoa o le faʻafitauli o loʻo i ai ma siama poʻo isi ituaiga o malware.

Maua fua Avira Antivirus

A leai sau antivirus, faʻapipiʻi mai, pe a fai mo se taimi e siaki ai. E i ai le fuainumera tele o lelei atoatoa saoloto antivirus. Afai o mafuaʻaga o le le lelei faia komepiuta ua mauaʻa i gaioiga a le virus, ona i ai lea o le avanoa e mafai ona vave maua oe mai lenei.

Ou te manatu o le antivirus e le mafai ona maua siama

Afai ua maeʻa maua sau antivirus, ae e i ai masalosaloga o loʻo i ai ni siama i luga o le komupiuta e leʻo iloaina, e mafai ona e faʻaaogaina se isi oloa antivirus e aunoa ma le suia o lau antivirus.

E tele taʻitaʻi antivirus gaosia e ofo atu e faʻaaogaina ni mea aoga mo le tui e tasi. Mo se maualuga, ae lelei aoga faʻamaonia o faʻagasolo taualumaga, ou te fautua atu e faʻaaoga le BitDefender Quick Scan aoga, ma mo se loloto iloiloga - Eset Online Scanner. Oe mafai ona faitau atili e uiga i mea uma na e lua i le tusitusiga Faʻafefea ona e puʻeina se komipiuta mo siama i luga ole laiga.

O le a le mea e fai pe a le mafai ona e aveese le siama

O nisi ituaiga o siama ma le malware e mafai ona tusia i latou i le faiga i se auala e matua faigata ai ona aveeseina, tusa lava pe na iloa e le antivirus. I lenei tulaga, e mafai faʻataʻitaʻiina ona faʻaogaina ni disk disk e ave ese ai siama, ma o loʻo iai:

  • Kaspersky Rescue Disk //www.kaspersky.ru/virusscanner
  • Avira Rescue System //www.avira.com/en/download/product/avira-rescue-system
  • BitDefender Rescue CD //download.bitdefender.com/rescue_cd/

A faʻaaoga i latou, na o le pau le mea e manaʻomia o le susunuina o le disk image i le CD, oso mai lenei taʻavale ma faʻaaoga le virus scan. A faʻaaoga le boot mai le disk, e le o boot Windows, o lea e le "toaga" virus, o lea la o le faʻamoemoe o lo latou manuia faʻateʻaina e sili atu.

Ma le mea mulimuli, afai e leai se mea e fesoasoani ai, e mafai ona e avea ni auala tetele - toe faafoi le komepiuta i le fale gaosi tulaga (ma PC lauiloa ma mea uma-i totonu e mafai foi ona faia i se auala tutusa) pe toe tuʻu Windows, e sili pe a faʻaaogaina se mama mama.

Pin
Send
Share
Send