Wi-Fi sootaga e aunoa ma le initaneti - o le a le mea e fai?

Pin
Send
Share
Send

Tuuina atu le taua tele o mea i luga o le upega tafailagi i luga o le autu o le "faʻatuina le router," eseese faʻafitauli e aliaʻe pe a fetaiai se tagata faʻaaogaina uaea leai se router o se autu masani i faʻamatalaga i faʻatonuga. Ma o se tasi e sili ona masani ai - o se telefoni, tablet poʻo le komepiuta vaʻai se router, fesoʻotaʻi ala i le Wi-Fi, ae o le fesoʻotaʻiga e aunoa ma le ulufale atu i le Initaneti. O le a le mea e sese, o le a le mea e fai, o le a le mafuaʻaga? O le a ou taumafai e tali nei fesili iinei.

Afai o faʻafitauli e faʻaletonu le Initaneti i le Wi-Fi na aliali mai ina ua maeʻa ona faʻaleleia ia le Windows 10 pe faʻapipiʻi le faiga, ou te fautuaina le faitauina o le tusitusiga: O le Wi-Fi connection e faʻatapulaʻaina pe le galue i le Windows 10.

Vaʻai foʻi: Leiloa ai Windows 7 network (LAN connection) ma Faʻafitauli e faʻatulaga se Wi-Fi router

Ole sitepu muamua mo i latou e leʻi faʻatulaga se router mo le taimi muamua.

O se tasi o le masani ai faʻafitauli mo i latou e leʻi vaʻai muamua Wi-Fi routers ma filifili e faʻavasega latou lava latou o le le malamalama tagata e malamalama atoatoa pe faʻafefea ona aoga.

Mo le toʻatele o kamupani tautua Rusia, ina ia mafai ona e fesoʻotaʻi i luga o le Initaneti, oe manaʻomia le amataina o se ituaiga fesoʻotaʻiga ile komupiuta PPPoE, L2TP, PPTP. Ma, ona o le masani ai, ua uma ona faʻatuina le router, o loʻo faʻaauau ona faʻaaogaina e le tagata faʻaaogaina. O le mea moni o le amata mai le Wi-Fi router ua faʻatuina, e te le manaʻomia le faʻataʻavaleina, o le router na te faia, ma naʻo le taimi e tufatufa atu le Initaneti i isi masini. Afai e te faʻafesoʻotaʻi i se komupiuta, ae o loʻo faʻatulagaina foi ile router, ona mafai lea o filifiliga e lua:

  • Sese i le taimi o sootaga (e le faʻavae sootaga, aua ua uma ona faʻatuina e le router)
  • O le fesoʻotaʻiga ua faʻatuina - i le tulaga lea, i tulaga uma tau masani pe a naʻo le tasi faʻatasi fesoʻotaʻiga e mafai, o le Initaneti o le a naʻo luga o le tasi komepiuta - o isi masini uma o le a fesoʻotaʻi atu i le router, ae aunoa ma le ulufale atu i le Initaneti.

Ou te faʻamoemoe e sili atu pe faʻaalia foi. Ui i lea, o le mafuaʻaga foi lea o le faʻatulagaina fesoʻotaʻiga o loʻo faʻaalia i le "Lafoaia" tulaga i le router interface. يعني e faigofie le aano: fesoʻotaʻi i luga o se komupiuta poʻo se router - tatou te manaʻomia na o se router o le a ua uma ona tuʻuina atu le Initaneti i isi masini, mo na o loʻo iai moni.

Saili le mafuaaga o le Wi-Fi sootaga e faʻatapulaʻaina avanoa

Ae tatou te leʻi amataina, ma pe a fai o mea uma na galue i le afa itula talu ai, ma o lea ua faʻatapulaʻaina le fesoʻotaʻiga (afai e leai, o lona uiga la e le o lau mea lea), taumafai i le filifiliga e sili ona faigofie - toe amata le router (na ona tipi ese le mea mai le puipui o le puipui ma toe ki le toe), faʻapea foi ma le toe faia o le masini. e musu e fesoʻotaʻi - e masani ona fofo le faafitauli.

E le gata i lea, mo i latou e leʻi leva ona maua se fesoʻotaʻiga uaealesi ma le metotia muamua e leʻi fesoasoani - siaki pe o le Initaneti e galue saʻo e ala i le uaea (bypassing le router, e auala i le tautua a le uaea)? Faʻafitauli i le itu o tautua a le Initaneti - o le mafuaaga taatele mo "fesoʻotaʻi e aunoa ma le ulufale atu i le Initaneti", i soʻo se mea, i loʻu itumalo.

Afai e le fesoasoani lea mea, ona faitau lea.

Lea masini e tatau ona tuʻuaia i le le mauaina o le ulufale atu i le Initaneti router, komipiuta poʻo komepiuta?

Muamua, afai ua uma ona e siakiina le Initaneti e ala i le faʻafesoʻotaʻi le komipiuta tuʻusaʻo i se uaea ma mea uma e galue ai, ae a e fesoʻotaʻi e ala i se uaea uaea router, leai, tusa lava pe a uma ona toe faia le router, ona i ai lea e masani lava lua filifiliga:

  • E saʻo le leiloa seti ile komepiuta.
  • Le faʻafitauli i avetaavale mo le Wi-Fi Wireless module (o se tulaga masani ma tamaʻi komipiuta na suia tulaga masani a Windows).
  • E iai se mea o loʻo tupu i le router (i ona setiina, poʻo seisi mea)

Afai o isi masini, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tablet e fesoʻotaʻi atu i Wi-Fi ma tatala itulau, ona tatau lea ona sailia le faʻafitauli i komepiuta feaveaʻi poʻo se komipiuta. Lenei, eseese filifiliga e mafai foi: afai e te leʻi faʻaaogaina lava le initaneti uaealesi i luga o lenei komepiuta, ona:

  • Afai o loʻo iai le komipiuta ole komipiuta na faʻatau atu ma e te leʻi toe faia se mea - saili le polokalame mo le faʻatautaia o fesoʻotaʻiga uaealesi i polokalame - e avanoa lea i luga o komepiuta feʻaveaʻi o soʻo se ituaiga - Asus, Sony Vaio, Samsung, Lenovo, Acer ma isi . Lea e tupu lava e tusa lava pe o le uaea fetuunai ua faʻapea ua liliu i totonu o Windows, ae le o le faʻavae faʻaaogaina, ona le aoga lea o le Wi-Fi. Moni, e tatau ona matauina iinei o le savali e ese ese - e le o le fesoʻotaʻiga e aunoa ma le ulufale atu i le Initaneti.
  • Afai o le Windows na toe tuʻuina atu i se isi, ma tusa lava pe o le komipiuta e fesoʻotaʻi i isi uaealesi fesoʻotaʻiga, o le mea muamua e tatau ona faia, ia mautinoa o le saʻo avetaʻavale ua i luga o le Wi-Fi mea faʻatatau. O le mea moni o na avetaʻavale e faʻapipiʻi e Windows ia lava i le taimi o le faʻapipiʻi e le masani ona galue lelei. O le mea lea, alu i le '' upega tafaʻilagi a le laptop laptop gaosi ma faʻapipiʻi avetaavale aloaʻia i luga o le Wi-Fi mai iina. E mafai ona fofo le faʻafitauli.
  • Atonu e iai se mea e sese i le uaea seti i Windows poʻo seisi faʻagaoioiga I Pupuni, alu i le Network ma Fetufaaiga Nofoaga Autu, filifili "Suia fetuunaiga tulaga" i le itu taumatau, kiliki taumatau i luga o le "uaealesi Connection" faailoga ma kiliki "Properties" i le anotusi menu. O le ae vaʻai i se lisi o fesoʻotaʻiga vaega, lea e tatau ai ona e filifilia "Initaneti Protocol version 4" ma kiliki le "Properties" faʻamau. Ia mautinoa e leai ni faʻaaliga i fanua "IP tuatusi", "Main gateway", "DNS server address" - o nei tapulaʻa uma e tatau ona mauaina otometi (i le tele o mataupu - ma afai e galue lelei le telefoni ma le tablet i luga o le Wi-Fi, ona o ia te oe le tulaga lenei).

Afai e le fesoasoani uma nei mea, ia e tatau ona vaʻai mo se faʻafitauli i le router. Masalo se suiga o auala, pei o faʻamaoniaina, itulagi o le uaealesi fesootaiga, ma 802.11 tulaga faʻapitoa e mafai ona fesoasoani. Lea ua tuʻuina mai o le router lava ia na faʻatuina saʻo. E mafai ona e faitau atili i ai i lenei mataupu Faʻafitauli pe a faʻatuina se Wi-Fi router.

Pin
Send
Share
Send