Faatuina Windows 7 ma le Windows 8

Pin
Send
Share
Send

I lenei mataupu, o le a ou faia faigata galuega ma taumafai e talanoa e uiga i le auala e faʻapipiʻi ai Windows 7 poʻo le Windows 8. E le gata i lea, o le faʻapipiʻiina o le Windows o le a mafaufauina o le amanaia o isi nuʻu, faʻapipiʻi mai le disk ma le flash drive, i luga o se netbook ma le laptop, BIOS seti ma sili atu. O le a ou mafaufauina uma laasaga auiliili faʻapitoa ina ia mafai e tusa lava ona sili ona lelei tagata faʻaaoga fou, le manaʻomia fesoasoani komepiuta ma e leai ni faʻafitauli.

Le mea e manaʻomia muamua

Muamua lava, o le tufatufaina faʻatasi ma se sisitema faʻagaioiga. O le a le faʻasalalauga a Windows? - O faila uma ia e tatau ai mo lona manuia faʻapipiʻi i luga o se CD, i totonu o le CD poʻo DVD ata faila (mo se faʻataʻitaʻiga, iso), i luga o le USB flash drive, pe o loʻo i totonu foʻi o se faila i lau hard drive.

E lelei pe'āfai e i ai sau komepiuta komipiuta ma ni Windows. Afai ua le maua, ae o loʻo i ai se faʻa ata ata, faʻaoga polokalama faʻapitoa e susunuina le ata i se CD pe fatuina se bootable USB flash drive (lea e aoga tele pe a faʻapipiʻi i luga o se netbook poʻo le komepiuta ma se DVD na motusia).

Faʻafaigofie faatonuga i le auala e faia se bootable USB flash drive e mafai ona maua i sootaga:
  • Fausiaina se bootable USB flash drive ma Windows 8
  • Mo faamalama 7

Le mea e fai i faila, faʻamaumauga ma polokalame

A faʻapea o loʻo i totonu o le hard drive a lau komipiuta pepa ma isi faila, ata, ma isi e manaʻomia mo le galuega, o le mea sili e filifili ai peʻa fai e lua ni vaega o le hard drive (mo se faʻataʻitaʻiga, drive C ma drive D). I lenei tulaga, e mafai ona na e faʻaliliu i latou e ave taʻavale D ma i le taimi o le faʻapipiʻiina o Windows latou te le o atu i se mea. Afai o loʻo misi le vasega lona lua, ona mafai lea ona e faʻasaoina ia i latou i le USB flash drive poʻo le drive fafo, pe a iai se avanoa.

E taua le maitauina i le tele o tulaga (pe a fai e te le aoina se seasea aoina faʻaputuputu) ata tifaga, musika, ata malie mai le Initaneti e le taua ni faila e aoga le popole i ai.

A o mo polokalame, i le tele o tulaga o latou o le a tatau ona toe o, o lea ou te fautua ia te oe i taimi uma se ituaiga o faila ma tufatufaina uma polokalama talafeagai, pe i ai nei polokalame i luga o disk.

I nisi o tulaga, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a toe faʻaleleia mai le Windows XP i le Windows 7, poʻo le Fitu e seʻia oʻo i le Windows 8, o le tagata aʻoga e tamoʻe i totonu o le faʻagaioiga (e le o le ala lea i le BIOS, o le a talanoaina mulimuli ane) ma polokalame. E mafai ona e filifilia lenei filifiliga ma mulimuli i faʻatonuga a le taulaitu, ae ou te fautuaina le faʻaaogaina o se mama faʻapipiʻi ma le faʻatulagaina o le vaega o le vaega o le malo malosi, o le a faʻamamaina ai le tele o faʻafitauli mafai:

  • Tele avanoa avanoa malosi
  • Lisi mai nisi faʻamatalaga o Windows pe a fai o komepiuta oso i luga o le maeʻaeʻa OS faʻapipiʻi
  • A iai ni polokalame ma ni faʻailoga leaga, toe faʻagaioi ia pe a maeʻa ona tuʻuina atu
  • Sese faʻagaioiga Windows peʻafai ona toe faʻaleleia se laiga muamua ma sefeina faʻatonuga mai ia (o lapisi uma o loʻo teuina i totonu o le lesitala, etc.).
O nei mea, mea uma o totoe i lou faitalia, ae ou te fautuaina se mama faʻapipiʻi.

BIOS Faʻatulagaina mo Pupuni Faʻapipiʻiina

Faʻapipiʻiina se komipiuta komipiuta mai se boot disk poʻo le flash drive o se faigofie faigofie lea galuega, peitaʻi, o nisi kamupani e toe faʻaleleia komepiuta e mafai ona naʻo se a-le-tau-aofaʻi lelei mo lenei gaioiga. O le a tatou faia na oi tatou.

O lea la, pe a fai e saunia mea uma mo oe e faʻaauau, e teuina faila, o le boot disk poʻo le USB flash drive o loʻo i luga o le komupiuta pe fesoʻotaʻi i ai (ia maitauina e le o se mea lelei le faʻaofi i le USB flash drive i totonu o taulaga o USB hubs poʻo splitters. - i tua o le desktop desktop po o le itu o le laptop case), ona tatou amata loa lea:

  • Toe amata lau komepiuta
  • I le amataga lava, pe a faʻatatau faʻamatalaga e uiga i masini poʻo le tagavai a le tagata gaosi (i luga o laupepa) luga o se uliuli mata, matou te oomi le faʻamau ina ia mafai ai ona ulufale i le BIOS. O le a le faʻamau o le a faʻalagolago i lau komipiuta ma o le a faʻailoaina i le pito i lalo o le mata pe'ā lalagaina pei o lenei: "Press Del e ulufale Setup", "Press F2 for BIOS Settings", o lona uiga e tatau ona e faʻaalu Del po F2. O ki ia e sili ona taatele, faʻatasi ai ma Del mo kesi ma F2 mo komipiuta ma upega tafaʻilagi.
  • A o le mea lea, e tatau ona e vaʻaia le BIOS faʻatulagaina menu i ou luma, o le foliga mai e ono ese mai, ae e foliga mai o le a mafai ona e iloa pe o le a lea.
  • I lenei lisi, fuafua i lona foliga, o le a manaʻomia oe e sailia se mea e taua Boot Boot Settings, poʻo le First Boot Device. E masani lava aitema ia i le Advanced BIOS Vaega (Seti) ...

Leai, e sili atu ou te tusi ai se isi tusitusiga e faʻatatau i le faʻatulagaina o le BIOS ia boot mai le USB flash drive po o le disk ma tuu na o le sooga: BIOS boot mai le USB flash drive ma tisiki

Faapipiiina faagasologa

O le faʻapipiʻiina o le gaioiga mo le vaega mulimuli e lua o loʻo galue mai Microsoft e matua leai lava se eseʻese, ma o le mea lea o le faʻamalama o le a tuʻuina atu naʻo le faʻapipiʻiina o Windows 7. I le Windows 8, o le mea lava e tasi.

Faʻamuta le laʻasaga muamua

I luga o le muamua pupuni o le faʻapipiʻiina Windows 7, o le a fesiligia oe e filifili lau gagana - Lusia poʻo Igilisi.

O le lua laʻasaga nei e le manaʻomia ni faʻamatalaga faʻapitoa - kiliki le "Install" faʻamau ma talia tuutuuga o le laisene maliega, pe a maeʻa ona e manaʻomia e filifili se tasi o le lua filifiliga - System Update poʻo le Full System Installation. E pei ona ou tusia i luga, ou te matua fautuaina se atoatoa faapipiiina.

Faʻamautu le hard drive mo le faʻapipiʻiina

O le isi laasaga i le tele o tulaga o se tasi o le sili ona taua - o le a fesiligia oe e filifili ma faʻatulagaina se avega mo le faʻapipiʻiina o Windows. I lenei laasaga e te mafaia:

  • Faatulagaina Vaega Tisiki Faigata
  • Vavaeʻa se masini malo
  • Filifili se vavae e faʻapipiʻi Windows

Lea, pe afai o loʻo ia te oe ni lua pe sili atu vasega i luga o lau masini malosi, ma e te le manaʻo e faʻapapa soo se vasega sei vagana le faiga tasi, ona:

  1. Filifili le muamua faiga partition, kiliki "Configure"
  2. Kiliki "format", faʻatali seʻia maeʻa le faʻatulagaina
  3. Filifili le vaega lea ma kiliki "Next", Windows o le a tuʻuina i luga.

Afai e naʻo le tasi le vasega i le tisiki malo, ae e te manaʻo e vaeluaina i se lua pe sili atu vasega:

  1. Filifili se vaega, kiliki "Configure"
  2. Aveese se vaega i le kiliki 'aveese
  3. Fatu ni vaega o mea manaʻomia ma faʻatulaga ia faʻaaoga e aitema talafeagai
  4. Filifili le system partition e faʻapipiʻi Windows ma kiliki Next.

Pupuni Faagaioia Key

Faatali mo le faʻapipiʻi e maeʻa. I le faiga, e mafai ona toe amataina le komipiuta, ma i le maeʻa, e ono sili ona faʻamalosia oe e ulufale i le Windows ki, username ma, pe a e manaʻo, password. Na pau lava o lea. O le isi laasaga o le faʻatuina o Windows ma faʻapipiʻi avetaavale.

Pin
Send
Share
Send