"Filemu Mea sese" - Faʻafitauli Faʻafitauli Komepiuta

Pin
Send
Share
Send

Sa ou faitau i uaea ma ou filifili e faʻaliliu. O le tusitusiga, e moni, o loʻo i le maualuga o Komsomol, ae mafai ona manaia.

Pe tusa o le tausaga talu ai, na tele ai faʻafitauli a Stephen Jakisa i lana komepiuta. Na latou amata i le taimi na ia faʻatuina le Battlefield 3 - o se tagata muamua e puʻeina le gaioiga e faia ai le gaioiga i se taimi lata mai. E leʻi umi, faʻafitauli e le gata i totonu o le taʻaloga, ae o lana polokalama suʻesuʻeina "paʻu" i le 30 minute pe a. Ole iʻuga, na le mafai ona ia faʻapipiʻi ni polokalame i lana PC.

Na oo lava i le tulaga o Setefano, o se tagata polokalame faapolofesa, ma o se tagata e masani ai le poto, filifili o ia "maua" le siama pe, masalo, faapipiiina nisi polokalama ma ogaoga meaola. Ma se faʻafitauli, na ia filifili ai e liliu atu i lana uo John Stefanovici, o ia naʻo le tusiaina o se faʻataʻitaʻiga i luga o le faʻatuatuaina o komipiuta.

Ina ua uma se laʻasaga puʻupuʻu, sa faʻailoa e Setefano ma Ioane se faʻafitauli - o le leaga o le faʻamanatuina o le komipiuta a Jakis. Talu ona aoga le komepiuta pe a ma le ono masina ae le i tupu le faʻafitauli, e leʻi masalosalo Setefano i se mea faigata i le mea tauva ina ua faʻatonuina e lana uo o ia e tamoʻe i se suʻega faʻapitoa e iloiloina le manatua. Mo Setefano, e ese le masani ai. E pei ona ia fai mai: "Afai e tupu lenei mea i se tasi i luga o le auala, i se tasi e le iloa se mea e uiga i komepiuta, atonu o ia o le a i le oti."

Ina ua uma ona aveʻesea e Jakisa le faʻafitauli na e manatuaina i luga o le komipiuta, o lana komipiuta o lo o galue lelei masani.

A gagau komipiuta, latou te masani lava ona mauaina o faʻafitauli faafitauli. Peitaʻi, i nai tausaga ua tuanaʻi, ua amata ona totogi e saienitisi komipiuta le tele o maitauina le faʻaletonu o masini ma e oʻo atu i le faʻaiʻuga o faʻafitauli e mafua mai ia i latou e tele naua taimi nai lo le tele o manatu o tagata.

Sese mea sese

Blue screen o le oti i le Windows 8

O loʻo faia galuega faigata a le au gaosi Chip e faʻataʻitaʻi ai a latou lipine aʻo leʻi tuʻuina i latou, ae latou te le manaʻo e talanoa e uiga i le mea moni e faigata tele le faʻatumauina o le soifua maloloina o chips mo se taimi umi. Talu mai le tuai o 70s o le seneturi talu ai, gaosi chip ua iloa o se numera o meafaigaluega faigata e mafai ona mafua mai i se suiga i le tulaga o mea i totonu microprocessors. A o le tele o transistors faʻaititia, o le amio o totogia vaega i totonu latou avea itiiti matauina. Tagata gaosi valaʻau na mea sese "vaivai sese", e ui lava e le o fesoʻotaʻi ma polokalama.

Peitaʻi o nei mea sese e na o se vaega o le faʻafitauli: i le lima tausaga talu ai, o tagata suʻesuʻe e suʻesuʻeina lavelave ma lapoʻa komipiuta ua oʻo i le faʻaiʻuga e tele i vaega tele o mea komepiuta tatou te faʻaaogaina ua na o le malepe. Ole maualuga ole vevela poʻo gaosiga faʻaletonu e mafai ai ona mafua ai vaega ole eletonika e toilalo ile aluga o taimi, faʻatagaina ai electrons e tafe saoloto i le va o transistors po o ala o se malamala mamanuina e lafoina faʻamaumauga.

O saienitisi na aʻafia i le atinaʻeina o le isi augatupulaga kipi e matua popole lava i ia mea sese, ma o se tasi o itu taua o lenei faʻafitauli o le malosi. A o le isi augatupulaga o komipiuta ua gaosia, latou te mauaina le tele o le tele o sipili ma laiti vaega. Ma, o se vaega o nei tamai transistors, sili atu malosi e manaʻomia e taofi ai le umu i totonu.

Le faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma faʻavae taua fisiki. A o fai gaosi tufaina kili electrons ala laiti ma laiti auala, o le electrons na tuʻituʻi atu ia i latou. O le laiti o laina faʻatonutonu, o le tele o electrons mafai ona "leiloa fafo" ma o le tele o le tele o le malosi manaʻomia mo le masani faagaoioia o komepiuta. O lenei faʻafitauli e faigata tele ma o loʻo galulue Intel ma le US Department of Energy ma isi lala sooupu a le malo e foia. I le lumanaʻi, o loʻo fuafua Intel e faʻaaogaina le tekonolosi 5nm e fai ai ni chips e sili atu nai lo le 1,000 taimi faʻatopetope nai lo mea e faʻamoemoe i le faaiuga o lenei sefulu tausaga. Ae ui i lea, e foliga mai o sipika foi o le a manaʻomia ai le tele o le malosi.

"Matou te iloa faʻafefea ona fai nei chips pe a fai e te le tau popole fua i le faʻaaogaina o le malosi," o le tala lea a Mark Seager, o loʻo avea ma ofisa o tekonolosi mo le faʻatupuina lelei o mea tau pisinisi i le Intel, "ae afai e te fai mai matou te tali foi i lenei fesili, e i luga atu a matou tomai faʻapitoa. "

Mo tagata e masani ona faʻaaoga komipiuta, pei o Stephen Jakis, o le lalolagi o ia mea sese, o se nofoaga e le iloa. E le fiafia le au gaosi Chip e talanoa e uiga i le tele o taimi a latou oloa le lelei, e sili ai le puipuia faalilolilo o nei faʻamatalaga.

Pin
Send
Share
Send