CPU faatinoga faʻapitoa

Pin
Send
Share
Send


O se nei suiga ole komepiuta o se mea faigaluega malosi e mafai ai ona tele mea e faʻaogaina ma o le mea moni o le faiʻai. E pei lava o isi masini, o le CPU e tele naua uiga e faʻaalia ai ona foliga ma galuega.

CPU auiliili

Pe a filifilia se "maa" mo la matou PC, o loʻo matou feagai ma le tele o faʻamasaniga upu - "faʻafiafiaga", "autu", "cache" ma isi mea. Tele taimi i totonu o kata o nisi faleoloa i luga ole laiga, o le lisi o uiga e matua tele ma naʻo le faʻaseseina ai se tagata e le masani ai. Le isi, tatou talanoa e uiga i le uiga o nei mataʻitusi ma fuainumera ma pe faʻafefea ona latou fuafuaina le mana o le CPU. Mea uma o le a tusia i lalo e talafeagai mo uma Intel ma AMD.

Vaʻai foi: Filifilia o se masini e faʻaaogaina ai le komipiuta

Tupulaga ma Tusiata

O le muamua ma atonu e sili ona taua tapulaʻa o le matua o le faʻatulagaina, pe i ai, lona tusiata. Faʻataʻitaʻiga fou faia i luga o le tulaga o se sili atu lelei faʻatekinolosi faʻaitiitia le vevela ma le faʻateleina o le malosi, lagolago mo faʻatonuga fou ma tekinolosi, faʻafaigofie le faʻaaogaina vave RAM.

Vaʻai foi: O lenei masini komepiuta

O iinei e te manaʻomia e iloa ai le mea "le fou faʻataʻitaʻiga". Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e iai sau Core i7 2700K, ona sui loa lea i le isi augatupulaga (i7 3770K) o le a le maua ai se faʻateleina faʻateleina o faʻatino. Ae i le va o le augatupulaga muamua i7 (i7 920) ma le lona valu po o le iva (i7 8700 poʻo le i79700K) o le eseesega o le a matua iloa gofie.

E mafai ona faʻauigaina le "manaia" o se tusiata e ala i le ulufale i lona igoa i soʻo se masini suʻesuʻe.

Ole aofaʻi o filo ma filo

Ole aofai ole cores o laupepa e mafai ona ese mai le 1 i le 32 ile faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi. Ae ui i lea, tasi-autu CPUs ua matua seasea lava ma na o le sekone maketi. E le o uma uma multi-core e "tutusa aoga", o le mea lea, pe a filifilia se tagata e faia i lenei tulaga, e taua le taʻitaʻia e le galuega o loʻo fuafua e fofo faʻatasi ma lana fesoasoani. I se tulaga lautele, "maa" faʻatasi ai ma se anoanoai o cores ma filo e faʻavavevaveina nai lo le faʻaʻauʻuina lelei.

Faitau atili: O a ni aʻafiaga o mea e gaosi aʻi

Uati saosaoa

O le isi mea taua o le numera o le CPU uati saoasaoa. E fuafua le saoasaoa e faʻatino ai fua i totonu o le tino ma e faʻasalalau atu faʻamatalaga i le va o vaega uma.

O le maualuga o le faʻafiafiaina, o le maualuga o le gaioiga gaosia pe a faʻatusa i se faʻataʻitaʻiga ma le numera tutusa o cores, ae i lalo ifo o gigahertz. Parakalafa E leai se mea faaalia o le faʻataʻitaʻiga lagolago overclocking.

Faitau atili: O le a le mea ua afaina ai le faʻasolosolo uati saoasaoa

Cache

O le tagata faigaluega cache o se ultrafast RAM na fausia i totonu o le malamala. E faʻatagaina oe ona e ulufale i faʻamaumauga na teuina i totonu i le sili atu le saoasaoa nai lo le taimi e ulufale ai i RAM masani.

L1, L2 ma le L3 - o vaega ia. E i ai gaosi ma ma L4fausia i luga o Broadwell tusiata fale. E i ai se tulafono faigofie: o le maualuga le tau, sili atu. E moni lava lenei mo tulaga L3.

Tagaʻi foʻi: Faʻagasologa mo socket LGA 1150

RAM

Ole saoasaoa ole RAM e afaina ai le faagaoioiga o le atoa faiga. O loʻo i ai i masini vaʻai uma ni mea e faʻaaogaina e mafai ona iai.

Lenei matou fiafia i le ituaiga o lagolago modules, maualuga taimi ma le numera o auala. Ole faʻatagaina mea taua e taua foi, ae pe a fai o loʻo fuafua e fausia se galuega malosi i luga o se tulaga maualuga e mafai ona "toso" sea faʻapitoa o manatua. O le tulafono "sili atu sili atu" foi galue e tusa ai ma faʻatonuga o le RAM e pulea.

Faitau atili: Faʻafefea ona filifili RAM mo se komepiuta

Faaiuga

O isi uiga faʻaalia ai sili atu i luga o foliga o se faʻataʻitaʻiga faapitoa, nai lo lona malosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, le tapulaʻa Vevela Dissipation (TDP) faʻaalia poʻo le a le tele o le gaioiga e alu i luga i le taimi o taotoga ma fesoasoani e filifili se mea e fai ai le faʻamamaina.

Nisi faʻamatalaga:
Faʻafefea ona filifili se sili gole mo le pulu
Tulaga maualuga o le faʻagasologa o le gaosi

Filifili ma le faʻaeteete vaega mo lau faiga, aua nei galo e uiga i galuega ma, ae a, e uiga i le paketi.

Pin
Send
Share
Send