O faʻailoga autu o se uaʻa ua oti i luga o le motherboard

Pin
Send
Share
Send

E tofu le motherboard ma le fausia-in small baterai, lea e nafa ma le tausia o le faʻagaioiga o le CMOS-memory, lea e teuina BIOS faʻatulagaina ma isi tulaga komipiuta. Ae paga lea, ole tele o nei maa e le toe fafagaina, ma i le aluga o taimi ua latou le toe ola ai masani. O le aso o le a tatou talanoa e uiga i faʻailo autu o le uaea ua oti i luga o le system board.

Faailoga o se uaea ua oti i luga o se komepiuta motherboard

E tele mea e faʻaalia ai ua uma ona le aoga le peʻa pe o le a faʻaletonu. O nisi o faʻailoga i lalo na aliali mai i luga o na faʻataʻitaʻiga o lenei vaega, talu ai o tekinolosi o lona gaosiga e fai sina ese. Seʻi o tatou agai atu i a latou iloiloga.

Vaʻai foi: Masani motherboard malfunctions

Faailoga 1: Toe setiina taimi ole komipiuta

Mo le faitauina o le taimi taimi, tali mai le BIOS, o le faʻailoga o loʻo teuina i luga o se isi microcircuit o le motherboard ma ua taʻua CMOS. O le mana i lenei elemene na maua e ala i le maʻa, ma le lava le malosi e tele na tau atu i se toe setiina o le uati ma le aso.

Ae peitai, e le gata o lea e tau atu i taimi le toʻilalo, oe mafai foi ona maua isi mafuaʻaga i totonu o le isi a matou tusitusiga i le fesoʻotaʻiga i lalo.

Faitau atili: Faia le faʻafitauli o le toe setiina taimi ile komupiuta

Faailoga 2: BIOS toe setiina

E pei ona taʻua i luga, o le BIOS code o loʻo teuina i se isi nofoaga o loʻo manatua e le maa. Le faʻatulagaina o lenei polokalama polokalama e ono paʻu i taimi uma ona o le ua oti uaea. Ma o le komepiuta o le a boot ma le faʻavae o faʻatulagaina poʻo se feʻau o le a aliali mai o loʻo fai atu ia te oe e seti ia faʻatonuga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le a aliali mai se feʻau "Avega Optimized Defaults". Faitau atili e uiga i nei faʻaaliga i mea o loʻo i lalo.

Nisi faʻamatalaga:
O le a le uta Optimized Defaults i le BIOS
"Faʻamolemole ulufale seti e toe maua le BIOS faʻatulagaina" faʻasaʻoga sese

O auga 3: CPU cooler e le liua

O nisi motherboard faʻataʻitaʻiga e faʻalauiloa se masini e malu tele aʻo leʻi amataina isi vaega. O le mana muamua e maua e ala i le maa. A le lava le malosi, o le a le mafai ona amata i le mea uma. O le mea lea, afai o lau masini malu e fesoʻotaʻi i le CPU_Fan faʻafuaseʻi ona taofi le galue, o se taimi lea e mafaufau ai i le suiina o le CMOS batini.

Vaʻai foi: Faʻapipiʻi ma aveese se masini faʻaʻaisa

Faailoga 4: Tumau restart o Windows

I le amataga o le tusitusiga, matou faʻamamafaina o toesea eseese e aliali mai na o nisi motherboards mai kamupani taʻitoʻatasi. Lenei foi popolega i le le toe faʻafouina o le Windows. E mafai ona tupu a o leʻi oʻo i le desktop, pe a uma ona taumafai e tusi pe kopi ni faila. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo e taumafai e faʻapipiʻi se taʻaloga pe faʻaliliu ni faʻamatalaga i se USB flash drive, ma nai sekone i le maeʻa ai o le faʻagasologa lea, e toe faia e le tagata le PC.

E i ai isi mafuaaga mo se tumau reboot. Matou te fautua atu ia e faʻamasani oe ia i latou i mea mai se isi a matou tusitala i le fesoʻotaʻiga lenei. Afai o mea o loʻo tuʻuina mai e le aofia ai, o lona uiga o le faʻafitauli e tele na i ai le pamu.

Faitau atili: Faia le faʻafitauli o le toe amataina pea le komipiuta

Faailoga 5: E le amataina le komepiuta

Ua tatou agaʻi atu i le faʻailoga lima. E faʻaalia ia lava seasea seasea ma tele popole i tagata e ana motherboards tuai na fausia faʻaaogaina tekinolosi tuai O le mea moni o na faʻataʻitaʻiga e le tuʻuina mai lava se faʻailoga e amata ai le PC pe a fai o le uaea CMOS ua oti pe ua tasi laa le mamao ese mai lenei, aua latou te le lava le malosi.

Afai o loʻo e feagai ma le mea moni o le komipiuta ua liliu, ae e leai se ata i luga o le mataitu, o le ua oti paʻu o le a le fesoʻotaʻi ma lenei i soʻo se auala ma e tatau ona e vaʻai mo se isi mafuaʻaga. O le faʻatautaia o lenei mataupu o le a fesoasoani ia tatou isi taʻiala.

Auiliiliga: Aisea e le ola ai le mataitu pe a ola le komipiuta

Auga 6: Leo ma le gagau

Pei ona outou iloa, ole aki o le eletise eletise e faʻagaioia i lalo ole voltage. O le mea moni o le mea lea pe a faʻaititia le tau, mafai ai ona aliali nai pulou laiti, lea e faʻalavelave ai i masini maaleale masini, mo se faʻataʻitaʻiga, se masini faʻamomoli poʻo le mea e faʻalogologo ai. I mea o loʻo i lalo o le a e maua ni auala e faʻaitiitia ai le pisa ma le gagau leo ​​i luga o lau komepiuta.

Nisi faʻamatalaga:
Fauaina o le faʻafitauli o le gagau gofie
Matou te aveese le leo i tua ole leo faaleotele leo

Afai e leiloa metotia uma, siaki masini i le isi PC. Afai o le faʻafitauli e aliali mai i luga o lau masini, o le mafuaʻaga atonu o se le lelei uaea i le motherboard.

I luga o lenei mea tatou tusitusiga e oʻo i se faʻaiuga talafeagai. Luga, na e masani i ono autu faʻailoga e faʻailoa ai le leiloa o le paʻu i luga o le komiti komipiuta. Matou te faʻamoemoe o le faʻamatalaga tuʻuina atu na fesoasoani e malamalama ai i le faʻatinoga o lenei elemene.

Vaʻai foʻi: Toe sui le maa i luga o le motherboard

Pin
Send
Share
Send