O le a le igoa o igoa i luga o lau malo

Pin
Send
Share
Send

O le Windows OS o loʻo iai se vaega o le vaega e nafa ma le faʻavasegaina o faila i luga o le hard drive. O lenei tusitusiga o le a talanoa ai pe aisea ua faʻaoʻo ai lenei tautua, pe faʻafefea ona galue, pe e afaina ai le faʻatinoina o se komipiuta a le tagata lava ia, ma pe faʻapefea ona tape.

Fai igoa faasino faigata

O le faila faʻavasegaina auaunaga i totonu o Windows faʻafoe faiga na atiaʻe ina ia faʻateleina ai le saoasaoa o le sailia o pepa i luga o tagata faaaoga masini ma pisinisi komepiuta 'upega tafaʻilagi. E galue i le talaʻaga ma "toe tusi" le nofoaga o tuʻufaʻatasi uma, auala 'alo ma isi faʻamaumauga i luga o le disk i lana faʻamaumauga. O le iʻuga o se ituaiga o card index lea e faʻamatalaina manino uma faila faila i le drive. O lenei lisi faʻatulagaina o loʻo maua foʻi e le faʻaogaina o le Windows pe a manaʻo le tagata e sailia se pepa ma ulufale i se mea e suʻe ai "Suʻesuʻe".

Tulaga lelei ma leaga o faila faasino igoa

A faʻamaumauga tumau i le lesitala o le tulaga o faila uma i luga o se komepiuta mafai ona afaina ai le faʻatinoga o le faiga ma le umi o le hard drive, ma afai e te faʻaaogaina le mautu-tulaga drive, o le a leai se aoga i le faʻavasegaina - o se SSD e vave lava na o ia lava ma o le a na o le faʻaaluina i luga o se tumau faamaumauga o faʻamaumauga leai se mea. O mea i lalo o le a maua ai se auala e faʻaleaogaina ai lenei vaega vaega.

Ae ui i lea, afai e masani ona e suʻeina faila e faʻaaoga ai mea faigaluega ua fausia i totonu o le faiga, o lenei vaega o le a sili ona talia lelei, aua o le sailiga o le a tupu vave ma o le faʻagaioiga o le a faia i taimi uma le tusiga igoa o faʻamaumauga uma i luga o le PC, e aunoa ma le suʻea o le disk atoa i taimi uma e taunuu ai. suʻega mai le tagata faaaoga.

Faʻamuta le faila faʻasino igoa

O le tapeina o lenei vaega e tupu i nai kiliki.

  1. Tamoe le polokalame "Auaunaga" i le omiga o le Pupuni faamau (luga o le ki poo le taskbar). Tau lava o le tataina ole upu tautua. I le Amata menu, kiliki i luga o le ata o lenei vaega vaega.

  2. I le faʻamalama "Auaunaga" maua le laina "Saili Windows". Taumatau-kiliki i luga ma filifili se filifiliga. Meatotino. I le fanua "Ituaiga amata" tuu Vavaeeseinai le kalafi "Tulaga" - Taofi. Faaaoga tulaga ma kiliki Ua lelei.

  3. O lenei e tatau ona e alu i le "Suʻesuʻe"le faʻamuta le faʻavasegaina mo taʻavale tisiki faʻapipiʻi i totonu o le polokalama. Fetaomi auala 'alo "Manumalo + E"ia vave taunuu atu, ma tatala le meatotino lisi o se tasi o avega.

  4. I le faʻamalama Meatotino Matou te faia mea uma e pei ona faʻaalia i le ata ata. Afai o iai ni au mea teu i lau PC, toe fai mo nei mea taʻitasi.

  5. Faaiuga

    O le Windows indexing service atonu e aoga mo nisi, ae o le toʻatele latou te le faʻaaogaina i soʻo se auala ma o lea la e le maua se lagona i lana galuega. Mo i latou e faʻaaogaina, o nei mea saunia faʻatonuga i le faʻapefea ona faʻaleaogaina lenei vaega vaega. Na talanoa foʻi le tala e uiga i le mafuaʻaga o lenei tautua, pe faʻafefea ona galue, ma lona aʻafiaga i le faʻatinoina o le komepiuta atoa.

    Pin
    Send
    Share
    Send