REFS faila faiga i le Windows 10

Pin
Send
Share
Send

Muamua, i le Windows Server, ma nei le Windows 10, o le REFS (Filifili faila System) faʻaonapo nei foliga mai lea e mafai ai ona faʻatulagaina lau komipiuta hard disk po o avanoa avanoa tisiki faia e mea faigaluega meafaigaluega.

O lenei tusitusiga e uiga i le mea o le REFS faila faiga, o lona, ​​eseʻese mai NTFS ma mafai tusi talosaga mo le averesi aiga tagata faʻaaoga.

O le a le REFS

E pei ona taʻua i luga, REFS o se faila faila fou e leʻi leva ona aliali mai i le "masani" lomiga o le Windows 10 (amata i le Creators Update version, e mafai ona faʻaaogaina mo soʻo ni taʻavale, na o muamua - na o avanoa avanoa). E mafai ona e faʻaliliuina i le gagana Rusia e pei o se "Lagolagoina" faila faila.

REFS na faʻatuina ina ia mafai ona faʻamutaina nisi o mea sese o le NTFS faila faʻatulagaina, faʻateleina le mautu, faʻaititia le ono leiloa faʻamaumauga, ma ia galulue ma le tele o faʻamaumauga.

O se tasi o mea taua i totonu o le REFS faila faiga o le leiloa o le puipuiga: i le faʻaletonu, siaki siaki mo metadata po o faila teuina i luga o disk. I le taimi o faitau-tusitusi galuega, o loʻo siaki le faʻamaumauga faila i siaki siaki na teuina mo i latou, o lea, i le tulaga o faʻamaumauga sese, e mafai ona vave "tosina mai lenei".

Muamua, REFS i faʻamatalaga masani o le Windows 10 sa naʻo avanoa mo avanoa disk (vaʻai Faʻafefea ona fausia ma faʻaaoga Windows 10 avanoa avanoa).

I le tulaga o avanoa tisiki, o ona foliga mafai ona sili ona aoga i le taimi masani faʻaaogaina: mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te faia faʻataʻitaʻiga avanoa avanoa ma le faila faila o le REFS, ona afai o faʻamatalaga i se tasi o laupepa ua le lelei, o le faʻaleagaina faʻamatalaga o le a vave ona toe lolomiina ma se mea leaga mai le isi disk.

Foi, o le faila faila fou o lo oi ai isi faiga mo le siakiina, tausia ma faʻasaʻoina o le faamaoni o faʻamatalaga i luga o disk, ma latou galulue i otometi auala. Mo le averesi tagata faʻaaoga, o lona uiga e itiiti se avanoa o faʻamaumauga leaga i mataupu e pei o se faʻafuaseʻi paʻu eletise i le taimi faitau / tusi faʻagaioiga.

Eseesega ile va ole faila ole REFS ma le NTFS

I le faʻaopopoga o galuega e fesoʻotaʻi ma le tausisia o faʻamaumauga uma i luga o sisitema, o loʻo iai i lalo ma le eseesega i le faiga faila a le NTFS: REFS:

  • E masani lava maualuga faʻatino, aemaise lava pe a faʻaoga avanoa avanoa.
  • O le faʻatulagaina tetele faʻatulagaina o 262144 exabytes (faʻasaga i le 16 mo ​​NTFS).
  • Le leai o se faila auala tapulaa o 255 mataitusi (32768 mataitusi i REFS).
  • E le lagolagoina igoa DEF igoa i REFS (i.e. avanoa i le faila C: Polokalame faila i le ala C: alualu i luma ~ 1 e le aoga). NTFS taofia lenei tulaga mo le ogatasi ma tuai polokalama.
  • E le lagolagoina e le REFS le faʻapipiʻi, isi uiga faʻapipiʻi, faʻamaufaʻailogaina e ala i le faila faila (i le NTFS o le tulaga lea, Bitlocker encryption galue mo REFS).

I le taimi nei, e le mafai ona faʻatulagaina le system disk i le REFS, o le galuega e avanoa na o masini e le o ni polokalama (e le lagolagoina mo drive drives), e faʻapena foi mo avanoa tisiki, ma, masalo, naʻo le filifiliga mulimuli e mafai ona aoga tele mo le averesi tagata e popole e uiga i le saogalemu faʻamatalaga.

Faʻamolemole ia matau mai ina ua maeʻa faʻatulagaina le disk i le faila faila o le REFS, o se vaega o le avanoa i luga o le a faʻatoa nofoia e le pulea faʻamaumauga: mo se faʻataʻitaʻiga, mo se gaogao 10 GB disk, o lea e uiga i 700 MB.

Masalo i le lumanaʻi, atonu e avea le REFS ma faila autu i totonu o Windows, ae i le taimi nei, e leʻi tupu. Faʻamatalaga aloaia a le faila i le Microsoft: //docs.microsoft.com/en-us/windows-server/storage/refs/refs-overview

Pin
Send
Share
Send