Toe faaleleia Bootloader i le Windows 7

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o mafuaʻaga e le amataina ai le komepiuta i luga o le Windows 7 o loʻo galue ona o le boot record کرپشن (MBR). O le a tatou mafaufau i auala e mafai ai ona toe faʻafoi, ma, o lona uiga, o le avanoa masani masani i luga o le PC mafai foi ona toe faafoi.

Faitau foi:
Toe faaleleia OS i le Windows 7
Foiaina faʻafitauli ma utaina Windows 7

Bootloader toe faaleleia auala

O se faʻamaumauga o seevae e mafai ona faʻaleagaina mo le tele o mafuaʻaga, e aofia ai le faʻaletonu o le mea, le faʻafuaseʻi o le paʻu poʻo le pa le eletise, siama, ma isi O le a tatou iloiloina le auala e feagai ai ma le aʻafia o nei tulaga le fiafia, na mafua ai le faʻafitauli o loʻo faamatalaina i lenei tusitusiga. O lenei faʻafitauli e mafai ona faʻasaʻo faʻafuaseʻi faʻatasi lava Poloaiga laina.

Metotia 1: Taʻavale Toe Fuataina

O le Windows faagaoioia faiga lava saunia se mea faigaluega e faʻasaʻo ai se faila faʻamaumauga. I le avea ai o se tulafono, ina ua uma le le manuia amataga o le faiga, pe a e toe ki le komepiuta, e otometi lava ona faʻamalosi, oe naʻo le manaʻomia e malilie i le faʻasologa i le pusa talanoaga. Ae tusa lava pe e le tupu le otometi, e mafai ona faʻamalosi lima.

  1. I le muamua sekone o le amataina o le komepiuta, o le a e faʻalogo i se leo e faʻailoa mai ai le faʻasolosolo mai le BIOS. E manaʻomia le tuʻu vave i lalo le ki U8.
  2. O le faʻamatalaina gaioiga o le a mafua ai le faʻamalama e filifili le ituaiga o system boot e tatala. Faʻaogaina o ki Up i luga ma le "I lalo" luga o le keyboard, filifili se filifiliga "Puipuiga i faalavelave ..." ma kiliki Ulufale.
  3. Ua tatalaina le siosiomaga toe faaleleia. Iinei, ile auala tutusa, filifili le filifiliga Toe Maua Fuataina ma kiliki Ulufale.
  4. Ina ua mavae lena, o le otometi toe faaleleia meafaigaluega amata. Mulimuli i faatonuga uma o le a faʻaalia i lona faamalama pe a aliali mai. A maeʻa le faʻatulagaina faʻapitoa, o le a toe amataina le komepiuta ma i luga o se iʻuga lelei, o le a amata Windows.

Afai lava e le amata le siosiomaga toe faʻaleleia e tusa ma le metotia faʻamatalaina i luga, ona faʻatautaia lea o le faʻailoaina faagaoioiga e booting mai le faʻapipiʻi tisiketi poʻo flash drive ma filifilia le filifiliga i le amataga faamalama Faiga Toefuataiga.

Metotia 2: Bootrec

Ae paga lea, o le metotia faʻamatalaina i luga e le fesoasoani i taimi uma, ona e tatau lea i ai e toe faʻaleleia le faila o le boot.ini faila faʻaaoga tatau lava le Bootrec aoga. E faʻamalosia e le ulufale i le faʻatonuga i totonu Poloaiga laina. Ae talu ai e le mafai ona amata lenei meafaigaluega o se tulaga masani ona o le le mafaia ona fai boot le faiga, o le a tatau ai ona e toe toaga e ala i le toe faaleleia siosiomaga.

  1. Amata le toe faʻaleleia o le siʻosiʻomaga e faʻaaoga le metotia na faʻamatalaina i le auala muamua. I le faʻamalama e matala, filifili le filifiliga Poloaiga laina ma kiliki Ulufale.
  2. O le Ofisa e tatalaina Poloaiga laina. To overwrite the MBR i le muamua boot sector, ulu atu le faatonuga lea:

    Bootrec.exe / FixMbr

    Fetaomi se ki Ulufale.

  3. Le isi, fatu se fou seevae vaega. Mo lenei faamoemoe, ulufale i le tulafono:

    Bootrec.exe / FixBoot tatau

    Toe kiliki Ulufale.

  4. Ina ia le faʻatulagaina le aoga, faʻaaoga le faatonuga lenei:

    ulufafo

    Ina ia faʻataunuʻu, toe tata Ulufale.

  5. A uma lena, toe amata le komipiuta. E i ai le maualuga maualuga ai e mafai ona oso i le tulaga masani.

Afai e le fesoasoani lea filifiliga, ona iai lea o seisi metotia o loʻo faʻatinoina foi e ala ile Bootrec aoga.

  1. Tamoe Poloaiga laina mai le toe faaleleia siosiomaga. Ulufale:

    Bootrec / sikoa

    Oomi le ki Ulufale.

  2. O le faigata drive o le a suʻeina mo le i ai o faʻapipiʻi OS i luga o. A maeʻa lenei faiga, ulufale i le tulafono:

    Bootrec.exe / ToefausiaBcd

    Toe kiliki Ulufale.

  3. O le faʻaiuga o nei gaioiga, o OS uma na mauaina o le a tusia i le boot menu. E naʻo oe e faʻaogaina le faʻatonuga e tapuni ai le aoga:

    ulufafo

    A maeʻa ona faʻalauiloa, kiliki Ulufale ma toe amata lau komepiuta. Ole faʻafitauli ile faʻalauiloa e tatau ona foʻia.

Metotia 3: BCDboot

Afai e le o le muamua poʻo le lua metotia auala galue, ona i ai lea o le avanoa e toe faʻaleleia le bootloader faʻaaoga se isi aoga - BCDboot. Pei o le meafaigaluega muamua, e fealuai solo Poloaiga laina i le toe faaleleia faamalama. E toe faʻafou le BCDboot pe faʻatupu se mea e siosiomia ai le boot drive mo le tisiki gaioi a le hard drive. O lenei metotia e aoga tele pe a fai o le boot siosiomaga o se faʻaiuga o se faʻaletonu na faʻamatuu atu i seisi vaega o le hard drive.

  1. Tamoe Poloaiga laina i le toe faʻaleleia o le siʻosiʻomaga ma ulufale i le faʻatonuga:

    bcdboot.exe c: faamalama

    Afai e le faʻapipiʻi lau faʻagaioiga i se vasega I, i le faʻatonuga la e tatau ona sui le faʻailoga lea ma le tusi lea o iai nei. Le isi kiliki i le ki Ulufale.

  2. O le toe faʻagaoioiga o le a faia, uma ua maeʻa, e pei ona i ai muamua mataupu, ia toe amataina le komepiuta. O le bootloader e tatau ona toe faʻafoʻi.

E tele auala e mafai ona toe faʻaleleia se boot record i le Windows 7 pe a fai e faʻaleagaina. I le tele o tulaga, e lava ia faia se otometi resuscitation faʻagaioiga. Ae a faʻapea o lona faʻaaogaina e le oʻo atu ai i ni faʻaiuga lelei, na faʻapipiʻi mai le auʻiliʻili a le tautua Poloaiga laina i totonu o le OS toe faʻafouina le siosiomaga

Pin
Send
Share
Send