Matou te faʻafesoʻotaʻi le fale talaʻi i le PC

Pin
Send
Share
Send


O komepiuta o fale i aso nei e mafai ona faʻatinoina le tele o galuega eseese, o se tasi o ia le talaʻaga o multimedia mea. I le tele o tulaga, matou te faʻalogologo i musika ma matamata i ata tifaga e faʻaogaina le komepiuta ma faʻalogo, e le masani ona faigofie. E mafai ona e suia nei vaega i lou fale faletifaga e ala i le faʻafesoʻotaʻi i se PC. O le a matou talanoa e uiga i le auala e faia ai lenei mea i lenei tusitusiga.

Fale Tifaga Faʻafesoʻotaʻiga

Fale faʻaaoga fale mataaga uiga ese seti o masini. Lenei o se tele-channel akoustics, poʻo se seti o TV, tagata taʻalo ma failauga. Le isi, matou te iloiloina auiliiliga e lua:

  • Faʻafefea ona faʻaaogaina se PC e avea ma mea e maua ai leo ma ata e ala i le faʻafesoʻotaʻi o le TV ma failauga.
  • Faʻafefea ona tuusaʻo fesoʻotaʻiga au failauga o loʻo iai nei ile komepiuta.

Filifiliga 1: PC, TV ma failauga

Ina ia mafai ona toe maua mai le leo i luga o failauga mai le fale faletifaga, o le ae manaʻomia se mea faʻamalosia, e masani ona galue o se atoatoa DVD player. I nisi o tulaga, e mafai ona fausia i totonu o se tasi o failauga, mo se faʻataʻitaʻiga, o se subwoofer, module. O le soʻotaga faʻavae e tutusa i tulaga uma e lua.

  1. Talu ai o le PC connectors (3.5 miniJack poʻo AUX) e ese mai lo latou i luga o le tagata taalo (RCA poʻo "tulip"), tatou te manaʻomia se talafeagai fetuunai.

  2. Faʻafesoʻotaʻi le 3.5 mm faʻapipiʻi i le stereo output i le motherboard poʻo le pepa leo.

  3. "Tulip" faʻafesoʻotaʻi le leo leo i luga o le tagata taʻaʻalo (faʻamalosia). E masani lava, o nei ato, ua taʻua o “AUX IN” poo le “AUDIO IN”.

  4. O failauga, faʻapea, o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le faʻapipiʻi DVD talafeagai.

    Faitau foi:
    Faʻafefea ona filifili ni failauga mo lau komepiuta
    Faʻafefea ona filifili se leo pepa mo se komepiuta

  5. Ina ia faʻaliliuina se ata mai se PC i se TV, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻia latou i se uaea, le ituaiga o loʻo fuafua lava e le ituaiga o soʻoga o loʻo avanoa i masini uma e lua. E mafai ona VGA, DVI, HDMI poʻo le DisplayPort. Le mulimuli tulaga lua lagolago foi faasalalauga lafoina, lea e mafai ai ona e faʻaaogaina le fausia-i failauga i le TV seti e aunoa ma le faʻaogaina o faʻaopoopo faaopoopo.

    Vaʻai foi: Faʻatusatusaga o HDMI ma DisplayPort, DVI ma HDMI

    Afai e eseese konektor, oe manaʻomia se masini komepiuta, e mafai ona faʻatau i le faleoloa. Leai ni ia masini ile faʻatauga oloa e le maitauina. Faʻamolemole ia matau e ono eseese fetuʻu i totonu o le plug type. Ole faʻapipiʻi lea o le "male" ma le socket pe "fafine". Ae le i faʻatau, e tatau ona e faʻamaonia poʻo le a le ituaiga toso o loʻo i ai i luga o komupiuta ma TV.

    Sootaga e matua faigofie lava: tasi "pito" o le uaea e fesoʻotaʻi i le motherboard poʻo le pepa vitio, le lona lua i le TV. I lenei auala o le a tatou liliu ai le komepiuta i se tagata taʻalo maualuga.

Filifiliga 2: Faʻatonu fesoʻotaʻiga failauga

Se soʻotaga e mafai pe a fai o le faʻaleleia ma le komipiuta o iai le fesoʻotaʻiga talafeagai. Mafaufau i le faʻavae o gaioiga i luga o le faʻataʻitaʻiga o akoustics ma 5.1 auala.

  1. Muamua, matou te manaʻomia ni adapters se fa mai le 3.5 mm miniJack i le RCA (vaʻai luga).
  2. Sosoo ai, ma nei uaea matou te fesoʻotaʻi le tutusa taunuʻuga i le PC ma le mea e ulufale ai i le faʻamau. Ina ia faia lenei mea saʻo, e tatau ona fuafuaina le mafuaʻaga o le connectors. O le mea moni, o mea uma e matua faigofie lava: o mea talafeagai e tatau ona tusia i tafatafa o faleʻaiga taʻitasi.
    • R ma L (Taumatau ma Tauagavale) tutusa i le stereo galuega faatino i luga o se PC, masani lanumeamata.
    • O le FR ma le FL (Luma Taumatau ma Luma Tauagavale) o loʻo fesoʻotaʻi atu i le uliuli “Rear” jack.
    • SR ma SL (Itu Taumatau ma Itu Tauagavale) - e lanu efuefu ma le igoa "Itu".
    • O failauga tutotonu ma subwoofer (CEN ma SUB poʻo S.W ma C.E) e fesoʻotaʻi i le moli moli.

A faʻapea e leai ni slot i luga o lau motherboard poʻo le card card e leai ni mea e faʻaaoga. Le tele o taimi, naʻo le faʻaaogaina stereo oloa. I lenei mea, o AUX sao (R ma L) ua faʻaaogaina.

E tatau ona manatua i nisi taimi, pe a fesoʻotaʻi uma 5.1 failauga, le stereo sao i luga o le faʻaaogaina atonu e le faʻaaogaina. E fuafua lava ile aoga. Atonu e eseese lanu lanu. O faʻamatalaga auiliili e mafai ona maua i faʻatonuga mo le masini poʻo luga o le upega tafaʻilagi aloaʻia o le tagata gaosi.

Leo tulaga

A maeʻa ona faʻafesoʻotaʻi le failauga komipiuta i le komupiuta, e ono manaʻomia lou faʻatonutonuina. E faia lenei mea i le faʻaaogaina o le polokalama e aofia ai ma le avetaʻavale leo, pe faʻaaogaina tisaini faʻamaumauga meafaigaluega.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻatulaga le leo i luga o le komepiuta

Faaiuga

O le faʻamatalaga i lenei tusitusiga o le a faʻatagaina oe e faʻaogaina le masini o loʻo lima mo lona faʻamoemoe faʻamoemoe. O le faʻagasologa o le fausiaina o se faʻataʻitaʻiga o se fale faletifaga ma se komepiuta e faigofie tele, ua lava lea e tatau ona i ai ni mea faʻapipiʻi talafeagai. Gauai atu i ituaiga o mea i luga o masini ma mea fuafua, ma afai oe fetaiai ma faigata i le fuafuaina o latou mafuaʻaga, faitau tusi.

Pin
Send
Share
Send