Le mataupu faavae o le faʻagaioiga o se komipiuta komepiuta faʻaonapo nei

Pin
Send
Share
Send

O le ogatotonu gaosi o le autu ma sili ona taua elemene o le polokalama. Faʻafetai i ai, o galuega uma e fesoʻotaʻi ma faʻamaumauga o faʻatonuga, faʻatonuga o gaioiga, faʻatulagaina ma faʻatinoina gaioiga. Tele iloa e tagata faaaoga se CPU, ae latou te le malamalama pe faʻafefea ona aoga. I totonu o lenei tusitusiga, o le a tatou taumafai e faʻamatala faigofie ma manino pe faʻafefea ona aoga ma pe o le a le CPU o le komipiuta e nafa.

Faʻafefea ona galue se komipiuta komipiuta

Ae le i faʻamavaeina ai faʻavae autu o le CPU, o loʻo fautuaina e te faʻamasani ai oe i ona vaega, aua e le naʻo se maʻa tafatafa o loʻo faʻapipiʻi i luga o le motherboard, ae o se mea faigaluega faigata e fausia mai le tele o elemene. Oe mafai ona faʻamasani oe i le CPU masini i la tatou tusitusiga, ma o lenei ia tatou o ifo i lalo i le autu autu o le tusitusiga.

Faitau atili: Masini o se komepiuta komepiuta

Taʻotoga o lo o faagasolo

O le gaioiga e tasi pe sili atu gaioiga e faʻagaioia ma faʻatino e masini komipiuta, e aofia ai se masini faʻalavelave. O gaioiga latou lava vaevaeina i ni vasega:

  1. Maua ma galuega faatino. Ole tele o masini i fafo atu, pei ole keyboard ma le mouse e manaʻomia e fesoʻotaʻi atu i le komepiuta. E fesoʻotaʻi saʻo i latou ma le faʻagaoioiga ma e tuʻuina atu se isi gaioiga mo i latou. O loʻo faʻataunuʻuina faʻamaumauga i le va o le CPU ma isi masini, ma mafua ai foʻi ni gaioiga e tusi ai ni faʻamatalaga i mea e manatua poʻo lona galuega fai i fafo atu.
  2. Faiga faʻagaioiga O i latou e nafa ma le taofia o le galuega a le polokalama, faʻatulaga ia gaosiga o faʻamaumauga, ma, sili atu i mea uma, o latou e nafa mo le mautu o le faʻagaioiga o le PC system.
  3. Tusi ma lafoina faʻagaioiga. Faʻamaumauga o faʻamaumauga i le va o le masini ma le manatuaina o loʻo faia i le faʻaaogaina o le fanua. O faʻatinoga o loʻo tuʻuina atu e ala i taimi e puʻeina poʻo le utaina o vaega o tulafono poʻo faʻamaumauga.
  4. Fuafua ole mafaufau. O lenei ituaiga o faʻagaioiga fuafua le taua o gaioiga, e nafa ma le faʻagaioiga o numera, ma faʻaliliuina i latou i le eseese calculus system.
  5. Suiga. Faʻafetai i le fesuiaʻiga, o le saoasaoa o le faiga e faʻateleina tele, aua latou te faʻatagaina oe e faʻafesoʻotaʻi le pule i soʻo se polokalame faʻatonu, tutoatasi tisaini tulaga sili ona talafeagai suiga suiga.

Uma galuega e tatau ona galulue faʻatasi, aua i le taimi o gaioiga o le polokalama e tele polokalame tuʻufaʻatasia i le taimi. E faia lea i le tuʻufaʻatasia o faʻamaumauga e le tagata gaosi, e faʻatagaina ai oe e faʻamuamua galuega ma faʻatino i latou i le tutusa.

Faatonuga ole faʻatinoga

O le faʻagasologa o le faʻatonuga ua vaevaeina i vaega e lua - o le faʻagaioiga ma le faʻagaioiga. O le faʻagaioiga vaega faʻaalia ai le atoa faiga mea e tatau ona galue ai i le taimi, ma o le faʻagaioiga faia tutusa, naʻo le faʻaʻeseʻese ma le tagata e gaosia. O iʻa e aofia i le faʻatinoina o poloaiga, ma o gaioiga e faia i le faasologa. Muamua, atinae e tupu, ona faʻapagotaina lea, o le faʻatinoina o le tulafono lava ia, se manaʻoga e manatua ma sefe le iʻuga na maeʻa.

Ona o le faʻaaogaina o le cache manatua, o le faʻatonutonuina o galuega vave ona e te le manaʻomia e ulufale pea i le RAM, ma faʻamaumauga e teuina i ni tulaga faapitoa. Taʻitasi cache tulaga e iloga i le aofaʻi o faʻamaumauga ma le saoasaoa e faʻapipiʻi ai ma tusitusi, o loʻo aʻafia ai le faʻatinoina o faiga.

Manatu o fegalegaleaiga

ROM (faitau-na o mea e manatuaina) naʻo le teuina o faʻamatalaga e le mafai ona suia, ae o le RAM (faʻailoga avanoa avanoa) o loʻo faʻaaoga e teuina ai le polokalama faʻatulagaina, tagata o loʻo vaʻaia. O le tagata faigaluega e fegalegaleai ma nei lua ituaiga manatua, ole talosagaina ma le lafoina o faʻamatalaga. O le fegalegaleaiga e fai i le faʻaogaina o masini fafo, tuatusi pasi, faʻatonutonuina, ma faʻatonutonu eseese. Faʻapitoa, mea uma o loʻo faʻaalia i le ata i lalo.

Afai e te vaʻai i le taua o RAM ma ROM, mafai ona e faia e aunoa ma le muamua pe a fai o le teuina tumau masini e tele naua manatua, lea e toetoe lava a le mafai ona faʻatinoina i le taimi nei. A aunoa ma se ROM, le o le a le mafai ona galue, e le mafai lava ona amataina, talu ai o masini o loʻo faʻataʻitaʻi muamua le faʻaaogaina o le BIOS faʻatonuga.

Faitau foi:
Faʻafefea ona filifili le RAM mo se komepiuta
Decoding BIOS faailoilo

Faagasologa galuega

Mea faʻapitoa a Windows faʻatagaina oe e siaki ai le avega i luga o le masini, vaʻai galuega uma ma faʻagasologa. E faia lenei mea Galuega Pulelea e taʻua e ki vevela Ctrl + Siitiaga + Esc.

I le vaega Faatinoga faʻaalia le talaʻaga o le uta i luga o le CPU, le numera o filo ma faʻagaioiga gaioiga. I se faʻaopopoga, faʻasolosolo ma le itulau iʻa manatua e faʻaalia. I le faʻamalama Punaoa Mataituina o loʻo iai faʻamatalaga auiliili e uiga i faʻagaioiga taʻitasi, o loʻo faʻaogaina auaunaga ma fesoʻotaʻiga faʻatulagaina.

O aso nei ua tatou maua ma iloiloina maeʻa le faʻavae o le faʻagaioiga o se komipiuta komepiuta. Malamalama i gaioiga ma 'au, le taua o mea taʻitasi i le CPU. Matou te faʻamoemoe o lenei faʻamatalaga e aoga ia te oe ma ua e aʻoaʻoina se mea fou.

Vaʻai foi: Filifilia o se masini e faʻaaogaina ai le komipiuta

Pin
Send
Share
Send