Aisea e le ola ai le keyboard i luga o se komepiuta

Pin
Send
Share
Send

Tagata uma mafai ona feagai ma le faʻafitauli o le taʻe komepiuta i luga o komipiuta komipiuta. O le tali o le sui le masini i se mea fou pe faʻafesoʻotaʻi le paie masini i se isi fesoʻotaʻiga. Tulaga ese, tatalaina le pusa laupapa, e mafai ona e taumafai e fufulu mai le efuefu ma tamai vaega. Ae a pe a fai o le komipiuta feʻaveaʻi ua le lava tapena? Lenei tusitusiga o le a talanoaina le mafuaʻaga ma metotia o le toe faʻaleleia o le mea taua masini sao i luga o le komepiuta PC.

Toe Maua Keyboard

O malfungsi uma e fesoʻotaʻi ma le keyboard e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: polokalama ma mea faigaluega. Ile tele o taimi, e iai soli tulafono i totonu ole polokalame (mea sese i totonu ole system registry, avetaavale o le input device). O na faʻafitauli e fofo i le faʻaaogaina o le OS lava ia. O se vaega toʻatele o loʻo aofia ai faʻafitauli i mea e masani ona manaʻomia, e masani ona manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi o se nofoaga tautua.

Mafuaʻaga 1: Moega ma Faʻaletonu Faiga

Tele faʻaaogaina nai lo le tapunia a latou PC masani ona faʻaaoga i foliga aoga e pei o "Miti" pe Faapaologa. Lenei, o le mea moni, matua faʻaititia Windows boot taimi ma faʻatagaina oe e faʻasaoina le taimi nei tulaga o le faiga. Peitaʻi o le tuʻufaʻatasia o le faʻaogaina o na avanoa e iʻu i le le saʻo o le faʻaaogaina o polokalame a tagata nofomau. O lea la, o la matou fautuaga muamua o se masani toe faʻaleleia.

Tagata e faʻaaogaina le Windows 10 (faʻapea foi ma isi lomiga o lenei OS) o loʻo i ai le faʻaletonu "Faʻavave seevae", tatau ona fai ia faʻasili ai:

  1. Kiliki le ki Amata.
  2. Kiliki i le itu tauagavale "Filifiliga".
  3. Filifili "Ofisa".
  4. Alu i le vaega "Malosiaga ma le moe faiga" (1).
  5. Le isi kiliki "Polokalama tulaga maualuga" (2).
  6. Alu i le pa eletise, kiliki i luga o le tusifa "Gaioiga pe a tapuni le tapuni".
  7. Ina ia suia isi tapulaa, kiliki i le pito i luga sootaga.
  8. Taimi nei e tatau ona tatou le siaki Faʻafaigofie Faʻalauiloa (1).
  9. Kiliki i luga Sefe Suiga (2).
  10. Toe fai le komipiuta.

Mafuaʻaga 2: E le saʻo le faʻatulagaina o OS

Muamua, matou te mauaina pe o matou faafitauli e fesoʻotaʻi ma le Windows faʻatulaga, ona matou iloiloina lea o nisi fofo.

Keyboard boot suega

O le faʻatinoga o le keyboard e mafai ona siakiina i le amataga boot o le komepiuta. Ina ia faia lenei mea, naʻo le oomi i le ulufale ki ki i le BIOS. Mo faʻataʻitaʻiga uma a le komepiuta, o ki ia e patino, ae mafai ona e fautuaina mea nei: ("ESC","DEL", "F2", "F10", "F12") Afai o le taimi e tasi ona e pulea le ulufale atu i le BIOS pe oʻo atu i luga nisi lisi, o le faʻafitauli o loʻo taoto i le faʻatulagaina o Windows lava ia.

Faʻamalosia le sefe saogalemu

Siaki pe o le keyboard o loʻo saogalemu. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i soʻotaga i lalo e vaʻai pe faʻafefea ona lalagaina se komepiuta e aunoa ma isi vaega auai tagata.

Nisi faʻamatalaga:
Tulaga saogalemu i le Windows 10
Tulaga saogalemu i le Windows 8

O lea la, pe a fai o le faiga e le tali atu i keystrokes i amataga ma i sefe auala, ona faʻafitauli lea o le pepelo galuega. Ona tatou vaʻai atu lea i le vaega mulimuli o le tusitusiga. A leai, o loo i ai se avanoa e faʻasaʻo ai le keyboard faʻaaoga le manipulasi polokalama. E uiga i le faʻatulagaina o Windows - isi.

Faiga 1: Faʻafouga System

Faiga Toefuataiga - O se fausia-mea meafaigaluega i Windows e mafai ai ona e toe faʻafoi le faʻatulagaina i lona tulaga muamua.

Nisi faʻamatalaga:
Toe Faʻaleleia System e ala ile BIOS
Pupuni auala toe faaleleia XP
Lesitala Toe faaleleia i le Windows 7
Faʻafefea ona toe faʻaleleia le Windows 8

Metotia 2: Faʻamaonia avetaavale

  1. Kiliki le ki Amata.
  2. Filifili "Pulea vaega".
  3. Le isi - Pule Pule.
  4. Kiliki le aitema Upusii. Le tatau ona i ai se lanu samasama faʻailoga i tafatafa o le igoa o lau masini ulufale.
  5. Afai e i ai se faʻailoga lea, taumatau kiliki i le igoa o lau keyboard ona - Tapē. Ona tatou toe fai lea o le PC.

Metotia 3: Aveese Polokalama Nofoaga

Afai o le komepiuta komipiuta galue i le saogalemu auala, ae mumusu e faʻatino galuega i le tulaga masani, o lona uiga o se tagata nofomau module faʻalavelave i le masani masani galuega o le sao masini.

O gaioiga nei o loʻo fautuaina pe afai ua le manuia metotia muamua. E le aoga le masini sao, ae o le lafoina o se faʻatonuga i le system e mafai lava. Mo tatou faʻaaoga lenei I-luga Keyboard:

  1. Tulei Amata.
  2. Le isi, alu i "Polokalama uma".
  3. Filifili "Avanoa" ma kiliki i I-luga Keyboard.
  4. Ina ia suia le faʻatulagaina gagana, faʻaaoga le aikona i totonu o le system tray. Matou te manaʻomia Latina, o lea filifili “En”.
  5. Toe kiliki Amata.
  6. I le pa suesue ma le I-luga Keyboard faʻailoa "msconfig".
  7. E amata le Windows mea faigaluega. Filifili "Amataga".
  8. I le tauagavale o le a kiina ese ia modules oe ua utaina ma le polokalama. O la matou galuega e faʻamuta i lalo i le faasologa faʻamaʻapeina taʻitasi i latou i le toe faʻafouina seia o le keyboard e masani ona galue ma se masani amata.

Mafuaaga: Faigofie masini

Afai o fesoasoani i luga auala e le fesoasoani, o lona uiga o le faafitauli e tele lava ina fesoʻotaʻi ma mea faigaluega. Masani lava o le matasele soliga. Ole mea e masani ona fai, o le tatalaina o le laptop case ma le alu i le lipine uaea, e leʻo se faʻafitauli. Ae le i faʻamavaeina lau komipiuta, ia mautinoa o loʻo aofia i lalo o le tuutuuga. Afai o lea, ona aua nei solia le faamaoni o le mataupu. Naʻo le puʻeina ole komipiuta ma ave mo le toe faaleleia. Lea ua faʻapea mai o oe lava oe ua faʻamalieina ai tulaga faʻagaoioiga (e leʻi liligi vai i luga o le keyboard, aua le lafoa le komipiuta).

Afai o e filifili pea oe e oʻo i le matasele ma tatala le faʻamasinoga, o le a le isi mea e sosoo ai? I lenei tulaga, vaʻai totoʻa le uaea lava ia - mo faʻaletonu le tino poʻo faʻailoga o le faʻamamaina o loʻo i luga. Afai ua lelei mea uma i le uaea, naʻo le solo ma se solo. E le fautuaina le faʻaaogaina o le ava malosi poʻo seisi lava suavai, ona e naʻo le mea e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le lipine uaea.


Ole faʻafitauli sili ona tele o le le lelei ole microcontroller. Aue, iinei oe le mafai ona faia se mea - o se asiasiga i se ofisa tutotonu e le mafai ona aloese.

O lea, o le toe faʻaleleia o le keyboard o se PC feaveaʻi, e aofia ai le faʻasologa o gaioiga e faʻatino i se faʻasologa faʻapitoa. Muamua lava, e aliali mai poʻo le leaga o le masini e fesoʻotaʻi ma le vaega lona tolu o talosaga. Afai o le tulaga lea, o le auala iloiloina mo le faʻatuina o le Windows o le a aveʻesea mea sese polokalama. A le o lea, e manaʻomia meafaigaluega faʻalavelave.

Pin
Send
Share
Send