Matou te faʻafesoʻotaʻi le laupepa i fafo ole laptop

Pin
Send
Share
Send


O se komepiuta feaveaʻi o se mea e sili ona faigofie masini feaveaʻi ma ona lava lelei ma vaivaiga. O le mea e mulimuli ai e mafai ona faʻatatau i se faʻamaulalo le lau mata poʻo le laʻititi tele o nisi elemene, tusitusiga. Ina ia faʻalauteleina le agavaʻa o le komipiuta feaveaʻi, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi se laupepa tele-foliga i fafo, o le a talanoaina i lenei tusitusiga.

Fesootai se fafo siaki

E naʻo le tasi le auala e faʻafesoʻotaʻi ai le mataitu - e faʻafesoʻotaʻi masini e faʻaaogaina ai se uaea faʻatasi ma le isi faʻatulagaina. E tele nuʻu, ae muamua mea muamua.

Filifiliga 1: faigofie fesoʻotaʻiga

I lenei mea, o le mataitu e fesoʻotaʻi i luga o le komepiuta ma se uaea ma tali talafeagai. E faigofie ona mate faʻapea e tatau ona i ai uafu manaʻo i masini uma e lua. E na o le fa filifiliga - VGA (D-SUB), DVI, HDMI ma le Faaalia.

Nisi faʻamatalaga:
Faatusatusaga o DVI ma HDMI
Faʻatusatusa le HDMI ma le DisplayPort

O le faasologa o gaioiga e faʻapea:

  1. Tapē le komepiuta. Lenei e aoga le faʻamalamalamaina o nisi tulaga e le manaʻomia lea laʻasaga, ae tele komepiuta e mafai ona iloa ai le masini mai fafo i le na o le boot boot taimi. O le mataitu e tatau ona ki.
  2. Matou te fesoʻotaʻi masini e lua i se uaea ma ki le komepiuta komipiuta. A maeʻa nei sitepu, o le komipiuta o le a faʻaalia i luga o le mata o le fafo siaki. Afai e leai se ata, o lona uiga atonu e le o otometi ona iloa pe o le faʻatulagaga tulaga e le saʻo. Faitau e uiga i lalo.
  3. E matou te faʻamatalaina a matou lava faʻaiuga mo le masini fou e faʻaaogaina meafaigaluega masani. Ina ia faia lea, alu i le mea vave "Mataʻitusi iuga"i le valaʻauina o le anotusi lisi i se avanoa avanoa o le laulau.

    Lea matou maua le matou soʻotaga fesoʻotaʻi. Afai e le oi ai le masini i le lisi, ia mafai ona faʻaopopo le faʻamau o le faʻamau Saili. Ona matou filifilia le talafeagai le faʻatagaina.

  4. Le isi, fuafua pe faʻapefea ona matou faʻaaogaina le mataitu. Lalo o le faʻaali foliga faʻatulagaina.
    • Fafaʻi. I lenei mea, o le mea lava e tasi o le a faʻaalia i luga o itu uma e lua.
    • E faʻalautele. Lenei faʻatulagaina mafai ai ona e faʻaogaina se iva mataitu o se faʻaopopo fale faigaluega.
    • Faʻaalia le laupepa na o se tasi o masini e mafai ai ona e tape le faʻavaea e tusa ma le filifiliga filifilia.

    O gaioiga lava ia e mafai ona faia i le oomiina o le ki tuufaatasi WIN + P.

Filifiliga 2: fesootai faʻaaogaina Adapters

E faʻaaoga ia mea faʻaalu i taimi e le maua ai se tasi o masini. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le komepiuta feaveaʻi na o VGA, ma luga o le laupepa naʻo le HDMI poʻo le DisplayPort. E i ai le toe faʻafoi tulaga - i luga o le komepiuta komepiuta e na o le numera numera numera, ma luga o le mataitu - D-SUB.

O le mea e tatau ona e faʻalelei atu i ai pe a filifilia se mea faʻaopoopo o lona ituaiga. Mo se faʻataʻitaʻiga DisplayPort M-HDMI F. Tusi Aso Gafua o lona uiga "aliʻi"o lena tui, ma F - "fafine" - "mataala". E taua iinei aua le fenumiai poʻo fea le pito o le mea faʻapipiʻi le mea e ono i ai. Lenei fesoasoani le asiasia o taulaga i luga o le komepiuta ma mataitu.

O le isi nuʻu, i lona mafaufau lea e fesoasoani e aloese mai faʻafitauli pe a fesoʻotaʻi, o le ituaiga lea o mea. Afai e naʻo le VGA i luga o le komepiuta, ma e naʻo numera faʻatatau i luga ole mataitu, e te manaʻomia se tagata galue malosi. Lenei ona mafua i le mea moni e faapea i lenei tulaga e tatau ona liua le tala faʻailoga i numera. A aunoa ma lenei, e ono le aliali mai le ata. I le pueata mafai ona e vaʻaia se mea faʻapipiʻi, e le gata i lea, o loʻo iai se faʻaopoopoga AUX uaea mo le lafoina o le leo i se mataitu e faʻatinoina ma failauga, talu ai e le iloa e VGA faʻafefea ona fai lea mea.

Filifiliga 3: Fafo ata ata

Ole foʻia o le faʻafitauli ma le leai o ni soʻoga o le a fesoasoani foʻi i le faʻafesoʻotaʻi o le mataitu e ala i se isi ata vitio. Talu ai o ona po nei masini uma ua i ai numera numera, e leai se manaʻoga mo adapters. O se fesoʻotaʻiga, ma isi mea, o le a faʻateleina lava le faʻaleleia o le faʻatinoina o le ata faʻataʻitaʻi i le tulaga o le faʻapipiʻiina se malosi GPU.

Faitau atili: Faʻafesoʻotaʻi se ata vitio i fafo atu i se komepiuta komipiuta

Faaiuga

A oe vaʻai, e leai se mea faigata i le faʻafesoʻotaʻi o le fafo monitor i se laptop. Tasi se tasi e tatau ona sili atu faʻaeteete ma 'aua le misia faʻamatalaga taua, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a filifilia se mea faʻaopoopo. Mo isi mea, o se faiga faigofie tele e le manaʻomia ai le poto faʻapitoa ma tomai mai le tagata faʻaaoga.

Pin
Send
Share
Send