Le taua e faʻatatau i siama komipiuta

Pin
Send
Share
Send

Se komepiuta a le virus o se polokalame leaga tele, o le ulufale atu i totonu o le tino, e mafai ona faʻaleagaina ona node eseese, uma polokalama ma mea faigaluega. E tele ituaiga o siama i le taimi nei, ma e tofu uma i latou ma sini - mai le faigofie "hooliganism" i le lafoina o faʻamatalaga a le tagata lava ia i le na faia le tulafono. I lenei tusitusiga, tatou auiliiliina auala autu e pulea ai meaola faalafua ua ati atu i lau komepiuta.

Faailoga o faʻamaʻi

Sei o tatou talanoa puʻupuʻu e uiga i faʻailoga e iloa ai le i ai o le malware. O le mea autu - amata le aunoa polokalame, foliga o faʻatalanoaga pusa ma feau poʻo le laina faʻatonu, o le mou ese atu poʻo le faʻaalia o faila i totonu o tuʻufaʻatasiga poʻo luga o le laupepa i luga o le komepiuta - faʻaalia manino mai lava o se siama na aliali mai i totonu o le polokalama.

E le gata i lea, ae e aoga ona uaʻi atu i le faʻaaogaina masani ona faʻaʻaisa, faʻateleina avega i luga o le masini komipiuta ma le malosi faʻataʻavaleina, atoa ai ma le le masani ai amioga o nisi polokalame, pei o le mea e suʻe. I le mulimuli mataupu, tabs mafai ona tatalaina e aunoa ma se talosaga, lapataiga feʻau o le a tuʻuina atu.

Faiga 1: Aoga Faʻapitoa

Afai o faʻailoga uma e faʻailoa mai ai le i ai o se polokalame leaga, ona tatau lea ona e taumafai e aveʻese le siama mai lau Windows 7, 8 poʻo le 10 komipiuta oe lava ia faʻaitiitia ni aʻafiaga le lelei. O le muamua ma le sili ona manino auala o le faʻaaoga lea o se tasi o faʻaoga fua. O oloa ia e tufatufaina e antivirus polokalame fausiaina. O mea autu o Dr.Web CureIt, Kaspersky Virus Removal Tool, AdwCleaner, AVZ.

Faitau atili: komepiuta 'aveʻesea polokalama siama

O polokalame ia e faʻatagaina oe e faitau vave ni taʻavale mo siama ma aveese le tele o latou. O le vave e te maua lau fesoasoani, o le sili ona aoga togafitiga.

Faitau atili: Sue lau komipiuta mo siama e aunoa ma faʻapipiʻi anti-virus

Metotia 2: Online fesoasoani

I le tulaga o le aoga na le fesoasoani e aveese le meaola faalafua, e tatau ona e faafesootaʻi tagata tomai faʻapitoa. E i ai punaoa i luga o fesoʻotaʻiga e lelei tele ma, o le mea taua, fesoasoani maua fua i le togafitia o faʻafitauli komipiuta. Naʻo le faitauina o se tamaʻi seti o tulafono ma fausia se autu i luga ole fono. Nofoaga faataʻitaʻiga: Safezone.cc, Virusinfo.info.

Faiga 3: Teteʻe

Ole aano o lenei metotia o le toe tuʻu atoa ole mea e fai. Moni, e tasi lava faʻaaliga - i luma o faapipiiina, e tatau ona faʻatulagaina le afaina afaina, sili atu i le faʻamutaina o vaega uma, o lona uiga, fai ia faʻamamaina atoa. E mafai ona faia lenei mea ile lima male faʻaaogaina o polokalame faʻapitoa.

Faitau atili: Faʻatulagaina se faila malo

Naʻo le faʻataunuʻuina o lenei gaioiga, e mafai ona e mautinoa o siama na aveesea atoatoa. Ona e mafai ona faʻaauau lea i le faʻapipiʻiina o le tino.

E mafai ona e aʻoaʻo atili e faʻatatau i le toe faʻatuina o le taotoga i luga o la matou 'upega tafaʻilagi: Windows 7, Windows 8, Windows XP.

Metotia 4: Puipuiga

Tagata uma e iloa le mea moni masani - e sili le puipuia o le faʻafitauli nai lo le feagai ai ma le iʻuga mulimuli ane, ae le toʻatele mulimuli i lenei tulafono. Lalo matou iloiloina mataupu faavae o le puipuiga.

  • Polokalama aneti. O na polokalame e tatau lava i mataupu o loʻo taua ai faʻamatalaga, galuega faila o loʻo teuina i luga o le komupiuta, faʻapea foʻi ma pe a fai o loʻo e soʻosoʻosaʻi ma asiasi i le tele o nofoaga e le masani ai. Antivirus ua tau totogi uma ma leai se totogi.

    Faitau atili: Antivirus mo Windows

  • Amio Pulea. Taumafai e asiasi naʻo punaoa masani. O le suʻeina o se "mea fou" e mafai ona oʻo ai i se siama poʻo se siama. E le manaʻomia le download o se mea. O le vaega lamatia e aofia ai nofoaga o tagata matutua, faila nofoaga talimalo, atoa ai ma nofoaga e tufatufaina polokalama faʻailogaina, ta, o ki ma ki i polokalame. Afai e te manaʻo e alu i se itulau faapena, ona e vaʻaia lelei muamua le faʻapipiʻi o le antivirus (vaʻai luga) - o le a fesoasoani e aloese mai le tele o faʻafitauli.
  • Imeli ma vave avefeau. E faigofie mea uma iinei. E lava le le tatalaina o tusi mai ni tagata e le masani ai, e le sefe ma le faʻailoaina faila na mauaina mai ia.

Faaiuga

I se faʻaiuga, tatou te mafai ona fai atu mea nei: o le tau faasaga i siama o se faʻafitauli e faavavau o tagata Windows. Taumafai e puipuia meaola faalafua mai le ulufale atu i lau komepiuta, ona o lona taunuuga e mafai ona matua faanoanoa, ma o le togafitiga e le masani ona aoga. Mo le saʻo, faʻapipiʻi se antivirus ma faʻafou pea taimi uma o ana faʻamatalaga, pe a fai o le otometi e faʻafouina galuega. Afai na tupu le faʻamaʻi, aua e te popole - o faʻamatalaga o loʻo tuʻuina mai i lenei tusitusiga o le a fesoasoani e aveese soʻo le tele o faʻamaʻi.

Pin
Send
Share
Send