Faʻafefea ona siaki lelei le aufaigaluega leaga mo le leaga vaega

Pin
Send
Share
Send

O se hard drive o se mea taua tele o soʻo se komupiuta. I le taimi lava e tasi, e nofouta ma faigofie i faafitauli eseese. O lea, o vaega malepelepe i luga o le laualuga e mafai ona taʻitaʻia ai le le atoa o le galuega ma le le mafai ona faʻaaoga se PC.

E sili atu ona faigofie le puipuia o le tulaʻi mai o se faʻafitauli nai lo le tagofia o ona faʻaiuga. Ole mea lea, e taua mo tagata taʻitasi o loʻo manaʻo e puipuia ni mea sese e fesoʻotaʻi ma le le faʻagaioia lelei o le HDD e mataituina ai le i ai o vaega leaga.

O a vaega masani ma malepe

Vaega o vaega o faamatalaga teuina i luga o le hard disk i ai lea ua vaevaeina i le gaosiga tulaga. I le aluga o taimi, o nisi o latou e ono le lelei, le mafai ona tusia ma faitau faʻamaumauga. O vaega leaga poʻo le faʻaigoa o poloka leaga (mai le Igilisi leaga poloka) e faʻaletino ma talafeagai.

O fea e sau ai vaega leaga?

O paʻu leaga e mafai ona aliali mai i mea nei.

  • Fale gaosi faaipoipoga;
  • Matini faʻaleagaina - paʻu, alu i le ea ma le pefu;
  • Lulu leotele pe patupatu aʻo tusia / faitau faamatalaga;
  • HDD vevela.

O na vaega, oi talofa, e le mafai ona toe faʻafouina; naʻo le puipuia o loʻo tupu pea.

Folafolaga leaga vaega foliga mai i mea sese polokalama ona o siama poʻo le faʻafuaseʻi o le eletise i le taimi a puʻeina i le malo malosi. O taimi uma e siaki ai le HDD ae leʻi pueina, e le faia i nofoaga faʻafitauli. I le taimi lava e tasi, i le tino faʻapea vaega ia e matua faʻagaioia tele, o lona uiga e mafai ona toe faʻaleleia.

Faailoga o vaega leaga

Tusa pe faʻapea e le siakiina e le tagata faʻaoga lana hard drive, leaga vaega o le a latou lagona pea latou lagona:

  • O le faʻamaʻaʻaina faʻapitoa faʻapitoa i le taimi o le tusitusi ma faitau faʻamaumauga mai mea faigata;
  • Faʻafuaseʻi toe oso ma le le mautonu PC;
  • Le faagaoioiga faiga maua ai ni sese se tele;
  • O loʻo maitauina le faʻaititia o le saoasaoa o faʻagaioiga;
  • O nisi faila po o faila e le tatalaina;
  • O le disk faia ni leo ese (teteʻe, kiliki, popo, ma isi);
  • O le lau o le HDD e vevela.

Ole mea moni, e ono iai nisi faʻailoga, o lea e taua tele le faʻalogo ile faʻagaioiga o le komipiuta.

Le mea e fai pe a fai e leaga vaega

Afai o le leaga poloka na aliali mai o se aʻafiaga o le tino, pei o le pefu ma lapisi i totonu o le masini, pe o le leaga galuega o mea tisiki, ona o lenei e matua lamatia. I lenei tulaga, leaga vaega o le a le gata e le mafai ona faʻasaʻo, ae o le a le mafai ona puipuia ai lo latou toe tupu faʻatino ma faiga uma avanoa i faʻamatalaga tusitusia i le disk. Ina ia aloese mai le leiloa atoa o faila, o le tagata e manaʻomia le faʻaititia le faʻaaogaina o le malosi taʻavale i se mea laʻitiiti, i se taimi vave e mafai ai ona faʻaliliu faʻamatalaga i se HDD fou ma toe sui ma le mea tuai i le system unit.

Dealing ma logical leaga vaega o le a sili faigofie. Muamua, e tatau ona e faʻataʻitaʻia le faʻaaogaina o se polokalama faʻapitoa e fesoasoani ia te oe e saili ai pe o se faʻafitauli o loʻo i ai i lau disk i le mataupu. A maua, e tumau lava ona amata faʻasaʻo mea sese ma faʻatali mo le latou sala ese.

Metotia 1: faʻaaoga le aoga e suʻesuʻe ai le tulaga

E mafai ona e mauaina pe a iai se faʻafitauli i lau HDD i le faʻaaogaina o polokalama faʻapitoa. Faigofie, taugofie ma aunoa ma se Crystal Disk Info. I lona aoga, se faʻamaoniga atoatoa o le faigata drive, i le ripoti o oe tatau ona faʻalogo i manatu 3:

  • Toe tofia vaega;
  • Vaega le mautonu;
  • Mafuaʻaga mea sese.

A faʻapea o le tulaga o le taʻavale ua faʻailogaina o "Ua lelei", ma i tafatafa o i luga faailoilo lanumoana moli ua i ai, ona e le mafai lea.

Ma o iinei o le tulaga o le taʻavale - "Atuatuvale!peLe leaga"ma lanu samasama poʻo mumu faʻaalia e tatau ona e faʻaeteete le faia o se faaleoleo i se taimi vave."

E mafai foi ona faʻaogaina isi aoga mo le faʻamaoniga. I totonu o le tusitusiga, sosoʻo mai le fesoʻotaʻiga i lalo, 3 polokalama ua filifilia, e tofu le tasi ma le aoga mo le siakiina leaga vaega. Filifilia o se mea aoga aoga e faʻavae i luga o lou poto masani ma iloa mo lona saogalemu faʻaaogaina.

Nisi faʻamatalaga: Polokalama mo le siakiina ole malo malosi

Metotia 2: faʻaaoga le fausia-in chkdsk aoga

Ua leva ona i ai le polokalame a le Windows mo le siakiina o le disk mo le leaga poloka, e fetaui lelei ma lana galuega e leai se mea leaga nai lo le isi vaega polokalama.

  1. Alu i le "O lenei komepiuta" ("Lau komepiuta"I le Windows 7,"Komepiuta"i luga o le Windows 8).
  2. Filifili le manaʻomia drive, taumatau-kiliki i luga ma kiliki "O meatotino".

  3. Sui ile le "Tautua"ma i le poloka"Siaki mo mea sese"kiliki i le ki
    "Siaki".

  4. I le Windows 8 ma le 10, o le a sili ono e vaʻai i se faʻaaliga e le manaʻomia le drive le faʻamaoniga. A e manaʻo e amata se faʻamalosi tino, kiliki i le "Siaki le taʻavale".

  5. I le Windows 7, o le faʻamalama o le a tatalaina ma filifiliga e lua, lea e te manaʻomia le uncheck ma kiliki i le "Faaoso".

O lenei ua e iloa le auala e mafai ona e siaki lau HDD mo faʻafitauli ma vaega. A faʻaalia e le asiasiga ni vaega ua faʻaleagaina, toe tuʻu mai uma ni faʻamatalaga taua i se taimi e mafai ai. E mafai ona faʻalautele le faʻaogaina tautua faʻaaogaina le faʻaaogaina le toe faʻaleleia o le ala, le fesoʻotaʻiga lea ua matou faʻaalia i luga luga.

Pin
Send
Share
Send