Ubuntu Internet Connection Guide

Pin
Send
Share
Send

Tele tagata faʻafitauli o loʻo iai faʻafitauli i le taumafai e faʻatulaga se fesoʻotaʻiga Initaneti i le Ubuntu. Le tele o taimi e mafua mai i le le lava le poto masani, ae i ai isi mafuaaga. O le tusitusiga o le a maua faʻatonuga i le faʻafefea ona faʻatulaga le tele o ituaiga fesoʻotaʻiga ma se auiliiliga auiliiliina o faʻafitauli uma i le taimi o le faʻatinoina.

Faatuina se fesoʻotaʻiga i le Ubuntu

E tele ituaiga o fesoʻotaʻiga Initaneti, ae o lenei tusitusiga o le a aofia ai sili ona lauiloa: uaea uaea, PPPoE, ma DIAL-UP. O le a matou talanoa foi e uiga i se isi tulaga o le DNS server.

Faitau foi:
Faʻafefea ona fausia se bootable USB flash drive ma Ubuntu
Faʻafefea ona faʻapipiʻi ubuntu mai le flash drive

Sauniuniga Gaoioiga

Ae e te leʻi amataina ona faʻatuina se soʻotaga, e tatau ona e mautinoa o lau faiga ua sauni mo lenei. E tatau lava ona faʻamaninoina faʻatonuga e faʻatinoina i totonu "Tigaina", e vaevaeina i ni ituaiga se lua: manaʻomia le aia tatau a tagata (o le a muamua atu i se faʻailoga $) ma manaʻomia superuser aia (i le amataga o loʻo i ai se faʻailoga #) Vaʻai totoʻa i lenei, aua a aunoa ma aia tatau, toʻatele 'au e naʻo le musu e faʻataunuʻu. E taua foi le faʻamanino o mataʻitusi latou i totonu "Tigaina" leai se mea e ulufale ai.

E manaʻomia le faʻatinoina o ni mea se tele:

  • Ia mautinoa o loʻo tape le faʻaaogaina mo le otometi fesoʻotaʻi i luga o fesoʻotaʻiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻavasegaina e ala "Tigaina"E fautuaina oe e faʻaleaogaina Network Manager (le faʻailoga o le 'upega tafaʻilagi i le pito i luga taumatau).

    Faʻailoa: Faʻalagolago i le tulaga o fesoʻotaʻiga, e mafai ona faʻaalia foliga eseese o le Network Manager, peitaʻi e masani lava ona i le itu agavale o le gagana pa.

    Ina ia faʻamuta le aoga, faʻatino le mea lea:

    $ sudo taofi le 'upega tafaʻilagi-pule

    Ma e tamoe, e mafai ona e faʻaogaina lenei:

    $ sudo amata le network-manager

  • Ia mautinoa o le tapulaʻa o le 'upega tafailagi ua uma ona faʻatulagaina saʻo, ma e le faʻalavelave i soʻo se auala pe a faʻatulaga le upega tafailagi.
  • Teu ma oe le tusi tatau mai le kamupani, e faʻaalia ai faʻamaumauga talafeagai e faʻatulaga ai le fesoʻotaʻiga Initaneti.
  • Siaki le network card driver ma le tautua uaea eletise.

Faatasi ai ma isi mea, e tatau ona e iloa le igoa o le network adapter. Ina ia saili, ia e ulufale ile "Tigaina" lea laina:

$ sudo lshw -C 'upega o fesoʻotaʻiga

O lona iʻuga, o le ae vaʻai i se mea e pei o mea o i lalo:

Vaʻai foi: E masani ona faʻaaoga Poloaiga i le Linux Terminal

O le igoa o lau 'upega tafaʻilagi fetuunaiga o le a faʻafeagai o le upu "igoa talafeagai". I lenei mea "Iliili4". Ole igoa lea o le a aliali mai i totonu o le tala, masalo 'eseʻese mo oe.

Faʻailoa: afai e faʻapipiʻi nisi masini komepiuta i lau komepiuta, o le a faitaulia faʻapena (enp3s0, enp3s1, enp3s2, ma isi). Filifili poʻo fea e te galue ai ma faʻaaoga i isi tulaga.

Metotia 1: Faʻamasinoga

"Tigaina" o se mea faigaluega lautele e faʻavasega mea uma i Ubuntu. Faatasi ai ma lana fesoasoani o le a mafai ona faʻavaeina se Initaneti fesoʻotaʻiga o soʻo se ituaiga, lea o le a talanoaina nei.

Uaea Network Seti

Faʻatuina se uaea fesoʻotaʻiga i Ubuntu ua faia e ala i le faʻaopopoina o mea fou i le faila faila "fesoʻotaʻiga". O le mea lea, muamua e tatau ona e tatalaina lenei lava faila:

$ sudo gedit / etc / network / interfaces

Manatua: o le faʻatonu faʻaaogaina le Gedit tusitusiga faʻatonutonu e tatala le faʻatulagaina faila, ae e mafai ona e faʻailoa mai soʻo seisi faʻatonutonu i le vaega talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga, vi.

Vaʻai foi: Lauiloa tusitusiga faatonu mo Linux

Ole mea lea e tatau ai ona e filifili poo le a le ituaiga IP e iai lau tautua. E lua ituaiga: static ma malosi. Afai e te le iloa tonu, ia valaʻau na mea. lagolago ma feutagai ma le tagata faʻafoe.

Muamua, tatou feagai ma le malosi IP - o lona faʻatulagaga e faigofie tele. Ina ua uma ona ulufale i le faʻatonuga muamua, i le faila na e tatalaina, faʻamaoti mea nei suiga:

iface [igoa igoa] inet dhcp
taavale [igoa igoa

Nofoaga:

  • iface [igoa igoa] inet dhcp - e faʻasino i le filifiliina o loʻo i ai ma e iai le tulaga IP tuatusi (dhcp);
  • taavale [igoa igoa - I le ulufale atu i le faiga faia se otometi sootaga i le faʻatulagaina fesoʻotaʻiga ma uma faʻatapulaʻaina faʻapitoa.

Ina ua uma ona ulufale atu e tatau ona e mauaina se mea faapenei:

Aua nei galo e teu uma suiga na faia e ala i le kiliki i luga o le ki talafeagai i le pito i luga taumatau o le faatonu.

O fuainumera IP e fai sina faigata tele. O le mea taua o le iloa o fesuiaiga uma. I le fausaga faila, e tatau ona e ulufale atu i laina nei:

iface [igoa igoa] inet static
tuatusi [tuatusi]
netmask [tuatusi]
faitotoʻa [tuatusi]
dns-nameservers [tuatusi]
taavale [igoa igoa

Nofoaga:

  • iface [igoa igoa] inet static - Faʻauigaina le tuatusi IP o le mea e faʻafesoʻotaʻi e faʻaletonu;
  • tuatusi [tuatusi] - e iloa ai le tuatusi o lau ethernet taulaga i le komupiuta;

    Faʻaaliga: E mafai ona e mauaina le tuatusi IP ile tamoe i le ifconfig poloaiga. I le taunuʻuga, e tatau ona e vaʻai i le taua pe a uma le "inet addr" - o le taulaga lea e tuʻuina atu.

  • netmask [tuatusi] - faʻauiga se subnet mask;
  • faitotoʻa [tuatusi] - faʻaalia le tuatusi o le faitotoʻa;
  • dns-nameservers [tuatusi] - faʻauigaina le DNS server;
  • taavale [igoa igoa - fesoʻotaʻiga i le faʻatulagaina network network pe a amata le OS.

Ina ua uma ona ulufale atu i vaega uma, o le ae vaʻai i se mea pei o mea nei:

Aua nei galo e teu uma faʻatulafonoina tapulaʻa aʻo leʻi tapunia le tusitusiga tusitusiga.

Faatasi ai ma isi mea, i le Ubuntu OS, e mafai ona e toe setiina vave lau Initaneti. E eseese i le faʻamatalaga faʻapitoa e le suia ai le faʻatulagaina faila i soʻo se auala, ma a uma loa le toe amataina o le PC, o mea muamua faʻatulagaina tulaga o le a toe setiina. Afai o se taimi muamua lea ua e taumafai ai e faʻavae se fesoʻotaʻiga uaea i luga o le Ubuntu, ua fautuaina e faʻaaoga muamua lenei metotia.

O vaega uma e setiina e faʻaaoga se tasi poloaiga:

$ sudo ip addr faʻaopoopo 10.2.119.116/24 dev enp3s0

Nofoaga:

  • 10.2.119.116 - IP tuatusi o le network card (atonu e ese mo oe);
  • /24 - le numera o bits i le muai vaega o le tuatusi;
  • enp3s0 - le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi ai le uaea tautua.

Ina ua uma ona ulufale i faʻamatalaga manaʻomia ma taufetuli mai le faʻatonuga i totonu "Tigaina", e mafai ona e siakiina a latou sao. Afai o aliali mai luga ole Initaneti ile PC, o lona uiga o suiga uma e saʻo, ma e mafai ona ulufale i totonu o le faila faila.

DNS seti

Faʻatuina se fesoʻotaʻiga DNS i vaega eseese o Ubuntu e ese. I faʻataʻitaʻiga OS e amata mai i le 12.04 - tasi le auala, muamua - se isi. O le a tatou iloiloina na o le tulaga static sootaga, talu ai o le malosi o lona uiga otometi le mauaina o le DNS servers.

Tuning i OS faʻamatalaga luga 12.04 tupu i se ua uma ona iloa faila "fesoʻotaʻiga". Ulu atu i le manoa i totonu "dns-nameservers" ma lisi mea taua i totonu o le avanoa.

Muamua tatalaina muamua "Tigaina" faila faila "fesoʻotaʻiga":

$ sudo gedit / etc / network / interfaces

Ma le isi, i le tusitusiga faʻatonutonu e tatalaina, ulufale i le laina lea:

dns-nameservers [tuatusi]

O lona iʻuga, e tatau ona e mauaina se mea faʻapenei, naʻo mea taua e mafai ona eseese:

Afai e te manaʻo e faʻatonutonuina DNS i Ubuntu muamua, o le faʻatulagaina faila o le a ese. Tatala i totonu "Tigaina":

$ sudo gedit /etc/resolv.conf

A maeʻa ona e setiina manaʻomia DNS tuatusi i ai. E tatau lava ona amanaia faʻapea, e le pei o le ulufale atu i totonu i "fesoʻotaʻiga"i totonu "fuatia.conf" tuatusi tusia i taimi uma faʻatasi ma se palakalafa, se faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaaogaina aʻo leʻi faia le taua "faʻaigoaina" (aunoa ma upusii).

PPPoE sootaga faʻatulagaina

PPPoE faʻatulagaina e "Tigaina" e le o faatatauina le faʻalauiloaina o le tele faʻatapulaʻa i totonu o faila faʻatulagaina faila i luga o le komepiuta. I se isi itu, e naʻo le tasi le 'au o le a faʻaaogaina.

O lea, ina ia faia se fesoʻotaʻiga i lea mea ma lea vaega (PPPoE), e tatau ona e faia mea nei:

  1. I totonu "Tigaina" faia:

    $ sudo pppoeconf

  2. Faatali seʻia e vaʻaia le komipiuta mo fesoʻotaʻiga masini ma ni modems e fesoʻotaʻi atu i ai.

    Manatua: afai e le maua le aoga le hub, ona siaki lea pe ua sao le uaea tautua, faʻapea foi ma le mana modem, pe a iai.

  3. I le faʻamalama e aliali mai, filifili le network network lea e fesoʻotaʻi ai le uaea tausi (pe a e tasi le network network, o lenei faamalama o le a oso atu).
  4. I le "lauiloa filifiliga" filifiliga pupuni, kiliki "Ioe".

  5. Ulufale le login na aumai e lau tautua ma faʻamautu le gaioiga. Ona ulufale lea o le upu faataga.

  6. I le faamalama mo le filifilia o se metotia mo le fuafuaina o DNS tagata faigaluega, kiliki "Ioe"pe afai o ni tulaga tuatusi IP e malosi, ma "Leai"pe a tulaga. I le tulaga lona lua, ulufale ile DNS server ile lima.

  7. Ona ole atu ai lea ole aoga mo le faatagaga e faʻatapulaʻa ai le lapoa o le MSS i 1452 bytes - avatu le faʻatagaina e ala i le kiliki "Ioe".

  8. I le isi laasaga, e tatau ona e tuuina atu se faatagaga e otometi fesoʻotaʻi ai i le PPPoE network pe a amata le komipiuta, i le kilikiina "Ioe".
  9. I le faamalama mulimuli, le aoga ole atu mo se faatagaga e fausia se sootaga i le taimi nei - kiliki "Ioe".

A maeʻa uma laasaga, o lau komipiuta o le a faia se fesoʻotaʻiga i le Initaneti, pe a fai o lau mea saʻo.

Faʻamolemole matau o le aoga aoga pppoeconf valaau le fausia fausia dsl-tausi. A e tatau ona vavaeeseina, fai "Tigaina" poloaiga:

$ sudo poff dsl-tausi

Ina ia toe faʻatulagaina le soʻoga, ulufale:

$ sudo pon dsl-tausi

Manatua: afai e te fesoʻotaʻi i le fesoʻotaʻiga faʻaaogaina le aoga pppoeconf, ona le mafai lea ona mafai le faʻatulagaina o fesoʻotaʻiga e ala i le Network Manager, ona o le aofia ai o faʻatapulaʻaina i totonu o le "interfaces" faila faila. Ina ia toe setiina uma tulaga ma faaliliuina pulega i Network Manager, oe manaʻomia le tatalaina o le "interfaces" faila ma sui uma mea i le tusi i lalo. Ina ua maeʻa ulufale atu, sefe le suiga ma toe amata le upega tafailagi ma le faʻatonuga "$ sudo /etc/init.d/networking restart" (aunoa ma le faʻamatalaina). Toe amata foi le Network Manager aoga e ala ile tamoe "$ sudo /etc/init.d/NetworkManager restart" (aunoa ma se upusii).

DIAL-UP sootaga seti

Le faʻamau o le DIAL-UP, e mafai ona faʻaogaina ni fesoasoani se lua: pppconfig ma le wvdial.

Faatulaga se sootaga faʻaoga pppconfig faigofie faigofie. I se lautele, o lenei metotia e tutusa lelei ma le muamua (pppoeconf): o le a fesiligia oe i fesili lava e tasi, ma tali e oʻo i le iʻuga e te faia ai se fesoʻotaʻiga i le Initaneti. Muamua tamoe le aoga lava:

$ sudo pppconfig

Ona mulimuli lea i faʻatonuga. A e le iloa nisi o tali, e fautuaina le faʻafesoʻotaʻi o le na faia. lagolago i lau tautua ma talanoa ma ia. A maeʻa uma tulaga, o le a faʻatuina le soʻotaga.

E uiga i le setiina ma wvdialona tupu tele ai lea. Muamua e tatau ona e faʻapipiʻi le afifi lava ia "Tigaina". Ina ia faia lea mea, faʻatino i lalo le tulafono lea:

$ sudo apt install wvdial

E aofia ai le faʻaaogaina mo le otometi faʻatulagaina o tapulaʻa uma. Na ia valaau "wvdialconf". Taumafai:

$ sudo wvdialconf

Ina ua maeʻa i le "Tigaina" Tele metotia ma uiga o le a faʻaalia - leai se mea e malamalama ai. E tatau ona e iloa o le aoga faia se faila faʻapitoa "wvdial.conf", e otometi ona ulufale i faʻatonuga talafeagai e ala i le faitauina mai i latou mai le modem. Le isi, oe manaʻomia le teuteuina o le faila faila "wvdial.conf"tatala i totonu "Tigaina":

$ sudo gedit /etc/wvdial.conf

Pei ona e vaʻai, o le tele o faʻatulaga ua uma ona tusia, ae o faʻamasinoga mulimuli e tolu e manaʻomia lava ona faʻaopoopo. Oe o le a manaʻomia e lesitala i latou le numera telefoni, username ma password. Ae peitai, aua le faʻatopetope e tapuni le faila; mo galuega sili atu ona faigofie, ua fautuaina e faʻaopopo nisi faʻatonuga:

  • Faʻamalu sekone = 0 - o le fesoʻotaʻiga o le a le motusia tusa lava pe umi le le gaoia i le komepiuta;
  • Filifili taumafaiga = 0 - faia ni mutaaga taumafai e faʻatuina se soʻotaga;
  • Vili Poloaiga = ATDP - o le viliina atu o le a faia i se pulsed ala.

O le iʻuga, o le faʻatulagaina faila o le a foliga faʻapena:

Faʻamolemole e matau o faʻatulaga e vaevaeina i ni poloka se lua, agavaa i igoa i totonu o puipui. Ole mea lea e manaʻomia e fausia ai ni faʻavae se lua ole faʻaaogaina o tapulaʻa. O lea, o tapulaa i lalo "[Tili Faafiliiliili]"e masani ona fasiotia, a o lalo "[Faila palasi]" - i le taimi e faʻataʻatia ai le filifiliga talafeagai i le faʻatonuga.

Ina ua maeʻa uma faʻatulagaina, e faʻatulagaina se DIAL-UP fesoʻotaʻiga, e tatau ona e tamoe lenei faʻatonuga:

$ sudo wvdial

Afai e te manaʻo e faʻatuina se fesoʻotaʻiga uaua, tusi le mea lea:

$ sudo wvdial uaua

Ina ia motusia le faʻavae faʻavae, i "Tigaina" manaʻomia le fetaomi o se ki tuufaatasi Ctrl + C.

Metotia 2: Network Manager

E iai le aoga faʻapitoa a Ubuntu e fesoasoani e faʻatuina ai le soʻotaga o le tele o ituaiga. Ma le isi, o loʻo iai se kalafi foliga. O le Network Manager, lea e valaʻau e ala i le kiliki i luga o le ki faʻapipiʻi i le itu taumatau o le panel pito i luga.

Uaea Network Seti

Tatou amata tonu tutusa ma le uaea network setup. Muamua e tatau ona e tatalaina le faʻaaogaina lava ia. Ina ia faia lea mea, kiliki i lona aikona ma kiliki Suia Fesootaiga i le anotusi menu. Le isi, i le faamalama e aliali mai, fai mea nei:

  1. Kiliki le ki Faaopopo.

  2. I le faʻamalama e aliali mai, mai le tusi paʻu i lalo lisi, filifili Ethernet ma kiliki "Fatu ...".

  3. I le faamalama fou, faamaʻoti mai le igoa o le fesoʻotaʻiga i le fesoʻotaʻiga sao fanua.

  4. I le laupepa Ethernet mai le lisi ifo lalo "Masini" iloa poʻo fea le upega tafailagi e faʻaaoga.

  5. Alu ile laupepa "Lautele" ma siaki pusa i autafa o aitema "Otometi ona fesoʻotaʻi i lenei upega tafaoga pe a avanoa." ma le "O tagata uma e mafai ona fesoʻotaʻi i lenei fesoʻotaʻiga".

  6. I le laupepa IPv4 Faʻatulaga fuafua pe faʻapefea ona faʻatulaga "Otometi (DHCP)" - mo le sili atu vavalalata. Afai e faʻaletonu, e tatau ona e filifili "Le lima" ma taʻu faʻamatalaina mea uma e tatau ona saunia e le tautua mo oe.

  7. Fetaomi faamau Sefe.

A maeʻa uma laasaga, e tatau ona faʻatuina se uaea Initaneti. Afai e le tupu lenei mea, siaki uma faʻatulagaina tapulaʻa, masalo na e faia se mea sese i se mea. Aua foʻi neʻi galo e siaki pe o le mea e siaki ai e feteʻenaʻi. Network Pulega i le dropdown menu o le aoga.

O isi taimi e fesoasoani le toe amataina o le komepiuta.

DNS seti

Le faʻavaeina o se fesoʻotaʻiga, e ono manaʻomia e oe le faʻatonutonuina o manulele DNS server. Ina ia faia lenei mea, ia faia mea nei:

  1. Tatala le fesoʻotaʻiga upega tafailagi i le Network Manager e ala i le filifilia mai le lisi mea aoga Suia Fesootaiga.
  2. I le isi faamalama, faailoga le sootaga na faia muamua ma kiliki LMB "Suiga".

  3. Le isi, alu i le tab IPv4 Faʻatulaga ma i le lisi "Faʻatulagaina Metotia" kiliki i luga "Otometi (DHCP, naʻo tuatusi)". Ma i le laina Tagata faigaluega DNS ulufale i faʻamatalaga taua, ona kiliki lea ole faʻamau Sefe.

A maeʻa, o le DNS faʻatulagaina e mafai ona manatu e maeʻa. A leai ni suiga, taumafai e toe amataina le komepiuta mo i latou ina ia aoga.

PPPoE faʻatulagaina

Faʻatuina se soʻotaga PPPoE i le Network Manager e faigofie lava e pei ona i ai i totonu "Tigaina". Ole mea moni, e tatau ona e faʻaalia naʻo le login ma upu faʻapitoa na mauaina mai le kamupani tautua. Ae mafaufau atili ma sili auiliili.

  1. Tatala le faʻamalama mo soʻotaga uma i le kiliki i luga o le Network Manager aoga aikona ma filifili Suia Fesootaiga.
  2. Kiliki i luga Faaopopo, ma mai le lisi paʻu i lalo, filifili "Isi". A uma kiliki "Fatu ...".

  3. I le faʻamalama o loʻo aliali mai, faʻaofi le igoa o le soʻotaga o le a faʻaalia i totonu o le lisi aoga.
  4. I le laupepa "Isi" tusi username ma upu faataga i fanua talafeagai. Pule oe pe a fai, e mafai foi ona faamaʻoti se igoa tautua, ae e sili atu le filifiliga.

  5. Alu i le tab "Lautele" ma siaki pusa i tafatafa o mea muamua e lua.

  6. I le laupepa Ethernet i le lisi i lalo ifo "Masini" Faʻamatala lau network network.

  7. Alu i le IPv4 Faʻatulaga ma faʻamatala le faʻatulagaina metotia pei "Otometi (PPPoE)" ma sefe lau filifiliga e ala i le kilikiina o le ki talafeagai. Afai e te manaʻo e ulufale faʻatulagaina le DNS server, filifili "Otometi lava (PPPoE, naʻo tuatusi)" ma seti mea e manaʻomia, ona kiliki lea Sefe. Ma i le mea e tupu e te manaʻo e ulufale uma auiliiliga i le lima, filifili le aitema o le igoa e tasi ma ulufale i latou i fanua talafeagai.

Lenei ua aliali mai le fesoʻotaʻiga DSL fou i le Network Manager menu, filifili pe o le a oe maua le avanoa Initaneti. Manatua o nisi taimi e tatau ona e toe amataina lau komepiuta mo suiga e aoga.

Faaiuga

O le iʻuga, e mafai ona tatou fai atu o le Ubuntu o loʻo galue ai le tele o mea faigaluega mo le faʻatulagaina o le soʻotaga Initaneti. O le faʻatulagaga o le Network Manager o loʻo i ai se kalafi foliga, lea e faʻafaigofie tele le galuega, ae maise mo tagata amata. E ui o lea "Tigaina" faʻatagaina le sili atu fetuʻutuʻuga faʻauigaina i le ulufale atu i na tapulaʻa e le o aoga.

Pin
Send
Share
Send