Aisea e le tatalaina ai tamaiti aʻoga

Pin
Send
Share
Send

Faʻatonu vasega - o se tasi lea o sili ona lauiloa fesoʻotaʻiga lautele i le Lusia-tautala vaega o le Initaneti. Ae, e ui lava i lona lauiloa, le '' upega tafaʻilagi galue i se tulaga le mautonu pe le aveina. E mafai ona tele mafuaaga mo lenei.

O mafuaaga autu Odnoklassniki e le tatalaina

Faʻaletonu, ona o lea nofoaga e le mafai ona utaina vaega pe o atoa, e tele lava i le itu o le tagata faʻaaoga. Afai o le nofoaga o loʻo faʻatinoina ogaoga galuega faʻaauau / faʻatekinisi, ona e mauaina lea o se lapataiga faʻapitoa. O nisi taimi e laiti ai galuega laiti o loʻo faia i luga, e le lipotia i tagata faʻaaoga, ae e seasea lava mafai ona faʻamuta atoa le fesoʻotaʻiga lautele (o le tele o taimi o mea e matauina e matauina i nisi vaega eseese o le tulaga).

A i ai le faʻafitauli i lou itu, e mafai lava ona foʻia na o oe, ae le o taimi uma. I lenei tulaga, Odnoklassniki e le tatalaina uma (paʻepaʻe paʻepaʻe), pe o le a le utaina i luga i le iuga (o le faʻaiuga, e leai se mea e aoga i luga o le tulaga).

I nisi tulaga, ma le fesili pe faʻapefea ona ulufale Odnoklassniki, pe afai ua tapunia avanoa, nei fesoasoani mafai:

  • Le tele o taimi, pe a utaina Odnoklassniki, o nisi ituaiga o faʻaletonu e tupu, lea e aofia ai le le aoga o le tele (uma) elemene o le upega tafailagi pe na o le utaina o se "paʻepaʻe screen". E masani lava e mafai ona faʻasaʻo i le toe faʻaopopoina le laupepa ina ia i ai i le taumafaiga lona lua e masani ona utaina. Faʻaaoga le ki mo lenei. F5 pe o se faʻailoga faʻapitoa i totonu pe latalata i le tuatusi pa;
  • Atonu o loʻo iai ni faʻafitauli ile browser e te faigaluega ai. A leai sau taimi e te iloa ai, ona e taumafai lea e tatala OK i se isi upega tafailagi. A o le vave faʻafitauli i le faʻafitauli o le a fesoasoani lenei, ae i le lumanaʻi ua fautuaina e saili ia le mafuaʻaga Odnoklassniki aua le tatalaina i totonu o le browser e masani ona e faʻaaogaina.

Mafuaʻaga 1: Ua le mafai e se tasi ona ulufale

Afai o loʻo e taumafai e ulufale i Odnoklassniki i le galuega, e le tatau ona e maofa pe a paʻepaʻe le paʻepaʻe / sese e ese mai nai lo le masani moli moli uila. Le tele o taimi, le pulega pulega i galuega galulue ma le loto i ai poloka avanoa i agafesootai i luga o komipiuta tagata faigaluega.

A faapea o poloka avanoa na o luga o lau PC, e mafai ona e taumafai e tatala oe lava. Ae ia e faʻaeteete, aua e iai faʻafitauli o le fetaiaʻi i faʻafitauli.

I le tele o taimi, o le tagata faigaluega poloka avanoa i fesoʻotaʻiga lautele faʻaaoga se faila o 'au. E mafai ona e vaʻai i la matou 'upega tafaʻilagi pe faʻapefea ona poloka le avanoa i Odnoklassniki, ona e faʻaaoga lea mo oe.

Afai o le poloka mai mai le itu o le Initaneti tautua, ona mafai lea ona aloese i auala e lua autu:

  • A e galue mai se komepiuta feaveaʻi poʻo se komipiuta ma le gafatia e fesootai atu i Wi-Fi, vaʻai pe o iai ni fesoʻotaʻiga avanoa mo fesoʻotaʻiga latalata ane. Afai ioe, ona fesoʻotaʻi lea ma latou pe siaki pe na maua e le Odnoklassniki;
  • Taumafai e download ma faʻapipiʻi se Tor browser i lau komepiuta. E faʻaopopoina le fesoʻotaʻiga i luga ole Initaneti, e faʻataga ai oe ona poloka le poloka mai le kamupani. O le faʻafitauli e naʻo le kamupanī e faʻatapulaʻaina le mafai ona faʻapipiʻi polokalame i luga o se komipiuta galue.

Mafuaʻaga 2: Initaneti Fesootaiga Mataupu

Lenei o sili lauiloa ma faigata ona fofo mafuaʻaga. E masani lava i lenei mea, e seasea e vaʻai i se paepae atoa paepae. Nai lo lena, o se faʻasilasilaga o loʻo faʻaalia mai le tagata suʻesuʻe e uiga i se soʻotaga le lelei ma le le mafai ona laʻuina mai i luga o le upega tafailagi. Ae o le tele o taimi nai lo le leai, e mafai e le tagata faʻaaogaina ona matauina se vaega tuʻufaʻatasia o le fesoʻotaʻiga lautele, o lona uiga, igoa ma / poʻo le faʻagaeʻetia faʻalavelave faʻataʻapeʻapeina salalau solo i luga o le lau.

E mafai ona faʻataʻitaʻiina ia faʻamalosia au fesoʻotaʻiga e faʻaaoga ai ni faitogafiti lautele. Peitaʻi, e leai se faʻamaoniga latou te fesoasoani tele ai, talu ai e ono e iai ni faʻafitauli ogaoga i lau Initaneti. Nei o ni fautuaga atonu e fesoasoani sina laititi:

  • Aua le tatalaina ni isi laupepa ile browser ile taimi e tasi, aua latou te faʻaaogaina uma Initaneti feʻaveaʻi i le tasi tikeri poʻo se isi. Afai o loʻo iai ni au laupepa matala e ese mai Odnoklassniki, ona tapunia uma lea, tusa lava pe o latou utaina atoa, ona latou tuʻuina atu ai lea o le mamafa i luga o le soʻotaga;
  • A download mai soʻo se mea mai le torrent trackers poʻo le browser, o loʻo i ai se mamafa i luga o le Initaneti, e mafua ai le mea moni o le tele o 'upega tafaʻilagi e le o utaina i le iʻuga. E naʻo le lua fofo i lenei mataupu - e faʻatali mo le download poʻo le faʻamalolo aʻo e faʻaaogaina le Odnoklassniki;
  • O ni polokalame i le komepiuta e iai le tomai e faʻaleleia i le pito i tua. E te le manaʻomia le faʻalavelaveina o latou download, aua e iai le aʻafiaga o le afaina ai le faʻagaioiga o le faʻafouga polokalame. Sili atu e faʻatali mo le faʻagasologa e maeʻa. Faʻamatalaga i polokalame uma faʻaleleia i le pito i tua e mafai ona vaʻaia i le itu taumatau. Tiute o tiute (e tatau ona i ai se polokalame polokalame). E masani lava, pe a maeʻa le faʻafouga, o le a logoina le tagata faʻaaoga e uiga i lenei i le itu taumatau o le lau;
  • Ole taatele o tagata o loʻo vaʻai faʻaonapo nei ua i ai se faʻapitoa faʻapitoa e faʻavavevave ma faʻaleleia le utaina o itulau uepesite e faʻaleleia sili i latou - Turbo. Soo se mea o loʻo faʻagaioia ai i auala eseese, ae afai ona faʻaavanoaina, e mafai ona e faʻaaogaina Odnoklassniki mo le faitauina o fetusiaiga ma vaʻai "Lipine", talu ai ma le maualuga avega, o le faiga o le a le galue lelei.

Lesona: Faatoagaina Mai "Turbo faiga" i Yandex.Browser, Google Chrome, Opera

Mafuaaga 3: O lapisi i totonu o le browser

O i latou e masani ma faʻaaogaina faʻaaogaina se tasi browser mo galuega ma faʻafiafiaga e ono oʻo ane i le faʻafitauli o se faʻapipiʻi cached. I lenei tulaga, e tele nofoaga e ono le atoatoa pe leai foi. O le browser suʻesuʻega ato i auala eseese, fuafua i foliga o lona faʻaaogaina. O le cache e tele iʻa ma toetoe a leai se aoga faila o loʻo teuina i totonu o le tagata suʻesuʻe - le talaʻaga o asiasiga, faʻamaumauga o lugalaina talosaga, kuki, ma isi.

O le mea e lelei ai, o le tapeina oe lava e aunoa ma le fesoasoani a soʻo seisi vaega polokalama e matua faigofie lava, talu ai i le tele o tagata sailiili o faʻamatalaga le aoga uma ua kilia i le vaega "Talafaasolopito". Ole auala e faʻalagolago ai ile browser patino, ae i le tele o taimi e masani ma e leai ni faigata e oo lava i tagata e le masani ai PC. Mafaufau i le laasaga ma lea laasaga faʻatonuga ile faʻataʻitaʻiga o Yandex Browser ma Google Chrome:

  1. E alu i le tab lava "Talafaasolopito", na o le fetaomi atu o se ki faigofie e sui tau Ctrl + H. Afai e leʻi aoga lea tuʻufaʻatasiga mo se mafuaʻaga, ia faʻaaoga le fallback filifiliga. Kiliki i luga o le lisi ikon ma filifili "Talafaasolopito".
  2. O lenei e mafai ona vaʻavaʻai i luga o 'upega tafaʻilagi na e asia talu ai nei ma tape atoa le talaʻaga o asiasiga e faʻaogaina ai le faʻamau o le igoa e tasi i le pito i luga o le faʻamalama. O lona nofoaga saʻo lava e faʻalagolago i le browser o loʻo e faʻaogaina.
  3. I le aliali mai faamama o faʻamamaina nofoaga, ua fautuaina e tuʻu faʻailoga i autafa o mea uma o loʻo faʻamamafa faʻapitoa. E mafai foi ona makaina nisi mea faaopoopo ma unch o mea ua uma ona faʻailogaina.
  4. Gauai ifo i le pito i lalo ole faamalama. E tatau ona i ai se faʻamau e faʻamaonia le kilia o talaʻaga.
  5. I le maeʻa o le faʻagasologa, ua fautuaina e tapuni ma toe tatalaina le browser. Taumafai e faʻapipiʻi vasega.

Mafuaaga 4: OS lapisi

A pupuni pupuni i luga o lapisi ma mea lesitala sese, o faafitauli autu e aliae mai pe a faʻaaogaina polokalame ma le faʻagaioiga o ia lava, ae le o nofoaga. Ae ui i lea, i ni tulaga faʻapitoa, oe ono iloaina o le itulau uepesite e le o le a oʻo lava avega. E masani lava i mea faʻapena, ua leva ona amata ona galue le OS e le mautu, o lea e le faigata ai ona faʻapea pe i ai se faʻafitauli.

E faigofie lava le faamama o lau komepiuta o otaota ma solia resitala faʻamaumauga; o loʻo i ai le faʻapitoa polokalama mo lenei. O se tasi o sili ona lauiloa fofo o CCleaner. O le polokalama e leai se totogi (o loʻo i ai foi ma se tau totogi), e maeʻa ona faʻaliliu i le Lusia ma i ai se fesoʻotaʻiga talafeagai ma lelei. O se laasaga ma lea laasaga faatonuga e pei ona taua i lalo:

  1. E ala i fetuunaiga, a amata le polokalame, e tatalaina le faʻa "Faamamaina" (muamua ile itu tauagavale). Afai e te leʻi tatalaina, ona sui lea "Faamamaina".
  2. Amataina muamua, o lapisi uma ma mea sese o loo kilia mai le faafuaiupu. "Pupuni", o lea e tatala i le pito i luga o le mata (i le tele o tulaga, e tatala i le faʻaletonu). I lea vaega ua uma ona faʻailogaina. A faʻapea e te lelei i komupiuta, e mafai ona le siakiina pe, faʻapea foʻi, tuu i luma o ni mea. E le fautuaina o le faʻailoga uma aitema i le taimi e tasi, talu ai i le tulaga lea e te ono lamatia ai nisi taua taua i luga o komupiuta.
  3. Amata saili mo faila le tumau i le kiliki i luga o le faamau. "Auiliiliga"lea e mafai ona maua i le pito i lalo o le lau.
  4. A maea le siakiina, kiliki i "Faamamaina".
  5. Faʻafefea ona faʻamamaina e le polokalama ia lapisi uma mai le vaega "Pupuni"fesuiaʻi i "Talosaga" ma mulimuli i sitepu tutusa.

O lapisi i luga o le komepiuta e afaina ai le faʻatinoina o le system ma polokalame o loʻo faʻapipiʻi ai i totonu, ae o le lesitala, ua pupuni ma mea sese, e aʻafia tele i le faʻapipiʻi o nofoaga. Ina ia faʻasaʻo mea sese i le lesitala, e mafai foi ona e faʻaogaina le CCleaner - i le tele o taimi, e feagai ma le galuega lea e le leaga. Laasaga ma lea laasaga faatonuga e pei ona taua i lalo:

  1. A e amataina le polokalame, sui mai le fala "Faamamaina" on "Resitala".
  2. Fai ia mautinoa i lalo ole ulutala Lesitala Faʻamaoni e iai faʻailoga o loʻo i luma o mea uma. Afai e leai se mea pe leai mea uma o loʻo faʻailogaina, ona tuu loa lea o mea o loʻo misi.
  3. Amata saili mo mea sese e ala i le faʻagaioia otometi saili faʻaaoga le faʻamau "Saili Faʻafitauli"tu i le pito i lalo ole faamalama.
  4. A maeʻa le sailiga, ona saunia lea e le polokalama se lisi o mea na maua. Ia mautinoa e siaki pe o latou foi ua siaki, a leai, o mea sese o le a le faasaʻoina. I le tele o taimi, o le polokalama maua sese sese e le afaina ai le faʻagaioiga o le PC. Afai o oe lelei i lea, ona mafai lea ona e filifilia mea mai le lisi lisi filifiliina. O le taimi lava e siaki mea uma, kiliki i luga "Faaleleia".
  5. A maeʻa ona faʻaaoga le ki lea, o le a tatalaina se tamai faamalama i le mea o le a fesiligia ai oe e fai se kopi faaleoleo o le lesitala, e sili atu le teena. I le kiliki i luga Ioe o le a tatalaina Tagata suʻesuʻemea e te manaʻomia ai le filifilia o se nofoaga e sefe ai le kopi.
  6. A maeʻa ona toe faʻalelei e le poloka mai le lesitala, tatala se faʻamatalaga ma taumafai e amata Odnoklassniki.

Mafuaaga 5: Malware Penetration

Ole tele o siama e leai se sini o le faʻalavelaveina le gaioiga / poloka o nisi nofoaga. Ae ui i lea, e lua tulaga masani masani malware lea e mafai ona afaina ai le faʻagaioiga o le tele o 'upega tafaʻilagi - o spyware ma adware. O lona lua e faigofie lava e fuafua, aua afai e te aafia ai i ia mea, o le ae fetaiai ma faʻafitauli nei:

  • Faʻasalalauga o le a aliali mai lava "Desktop" ma totonu Galuega, faʻapea foʻi i nisi polokalama e le tatau ona i ai. A e tape le Initaneti, faʻavalea o fuʻa, osooso, ma isi. e le mou atu i se mea;
  • Oe vaʻaia se tele o faʻasalalauga lapisi i luga o nofoaga uma, tusa lava pe leai ni faʻasalalauga (mo se faʻataʻitaʻiga, i Wikipedia). AdBlock e le faʻasaoina oe mai nei mea uma (pe poloka na o se tamai vaega o le mea vaʻaia lapisi);
  • A o le matamata Galuega Pule E te matauina o le پروسي, hard disk, RAM po o se isi mea e masani ona 100% utaina ma se mea, ae i le taimi lava e tasi, soʻo se "mamafa" polokalama / faʻagaioiga e le o tatalaina i luga o le komepiuta. Afai e toe faia lenei mea mo se taimi umi, ia e foliga mai e iai lou siama i lau komepiuta;
  • E te leʻi faʻapipiʻi pe faʻapipiʻia se mea, ae i luga "Desktop" masalosalo auala 'alo ma fuainumera na aliali mai mai se mea.

E tusa ai ma spyware, e mafai ona faigata tele ona iloa i latou ona o mea patino, talu ai o la latou galuega autu o le aoina mai faʻamatalaga mai lau komepiuta ma lafo i le e ona e le iloa. O le mea e malie ai, o le tele o ia polokalame fai mai e faʻaaluina le tele o Initaneti punaoa pe a lafoina faʻamatalaga. I le ala, ma le tonu ona o lenei, nisi nofoaga e le mafai ona utaina.

Polokalama aneti-siama o aso nei, mo se faʻataʻitaʻiga, Avast, NOD32, Kaspersky, mafai vave ona iloa uma spyware ma adware, faia faʻatulagaina sipaina o le komepiuta i le pito i tua (e aunoa ma le faʻaaogaina o tagata). Afai e leai sau antivirus i lau komipiuta, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le faʻaaogaina o le Windows Defender. O ona tomai ma faʻagaioiga e maualalo ifo i le fofo o loʻo faʻamatala atu i luga, ae ua lava lo latou faʻailoaina o le tele o le malware i le tusi faʻavasega sikoa.

Mafaufau i faatonuga i luga o le faʻataʻitaʻiga a Windows Defender, aua o loʻo tuʻufaʻatasia i komepiuta uma o loʻo faʻatautaia Windows.

  1. Faaoso le Windows Defender. Afai e i ai ni faʻafitauli na maua a o suʻesuʻeina le komepiuta i talaʻaga o le polokalama o le a liua moli ma o le a avanoa se faʻamau i le ogatotonu o le mata "Fufulu komepiuta". Manatua ia faʻaaoga. Ina ua le iloa e le polokalama ni faʻamataʻu i le pito i tua, o lona Ofisa e tumau lanumeamata ma le kiliva faʻamalama e le aliali mai.
  2. Ole mea lea e te manaʻomia e fai se vaʻaiga tuʻufaʻatasia sisitema faitau. Mo lenei, i le poloka "Filifiliga Filifiliga" i le itu taumatau tuu se faʻailoga faʻafeagai "Atoa" ma kiliki i "Amata".
  3. O lenei siaki e masani lava ona i ai le tele o itula. I le taimi lava e muta ai, o le ae mauaina se lisi o iloa uma taufaʻamataʻu ma ono ono lamatia polokalama. I tafatafa o latou taʻitasi, kiliki i le ki Tapē pe "Karantina". O le mea mulimuli e fautuaina e naʻo le faʻamalosi pe ae le o mautinoa o lenei polokalame / faila o se faʻamataʻu i le komupiuta, ae e te le manaʻo e tuʻua.

Mafuaaga 6: Faʻaletonu i antivirus faʻamaumauga

O nisi antivirus e ono poloka Odnoklassniki ona o se polokalama le lelei, ona latou manatu o se '' upega tafaʻilagi o loʻo avea ai ma lamatiaga i le saogalemu o lau komepiuta. O se faʻafitauli e tasi e masani ona tupu i alualu i luma o siama siama, mo se faʻataʻitaʻiga, tutusa Kaspersky poʻo Avast. A faʻapea e tupu lenei mea, ona tatau lea ona e maua ni faʻamatalaga mai lau antivirus i taimi uma e te taumafai ai e ulufale i le tulaga i totonu o lenei punaoa atonu e lamatia.

O le mea e lelei ai, Odnoklassniki o se lauiloa tele agafesootai ma e le i ai ni siama ogaoga i totonu, o lea o le faʻaogaina o le 'upega tafaʻilagi lava e matua saogalemu mo lau komipiuta.

A faʻapea ona e fetaiaʻi ma se faʻafitauli e poloka e le antivirus le '' upega tafaʻilagi Odnoklassniki (e tupu seāseā tupu lenei mea), ona mafai lea ona e faʻatulagaina Tuusaunoaga pe Lisi Faamaoniaina Lisi. Fuafua i le polokalama lava ia, o le faiga e faʻaopopo Odnoklassniki i le paʻepaʻe lisi e ono eseese, o lea ua fautuaina e te faitau i faʻatonuga faʻapitoa mo lau antivirus.

E manatua la pe a na o le Windows Defender ua e faʻapipiʻiina, o le mea lea e le faʻamataʻu ai oe ona e le iloa le auala e poloka ai upega tafailagi.

Lesona: Faʻaopoopoina Tuusaunoaga i Avast, NOD32, Avira

Afai o loo e mafaufau: "E le mafai ona ou alu i Odnoklassniki: o le a le mea e fai," ona manatua lea o le 80% o mataupu, o le faʻafitauli i le ulufale atu OK o le a i ou tafatafa, aemaise lava pe a fai e leai ni mea e tutusa ai au uo. Matou te faamoemoe o fesoasoani o loʻo i luga o le a fesoasoani e aveese.

Pin
Send
Share
Send