Fatu se folasaga i luga ole laiga

Pin
Send
Share
Send

O le mafuaʻaga o soʻo se folasaga o le faʻalauiloa atu lea o faʻamatalaga manaʻomia i se aufaʻatasiga faʻapitoa. Faafetai i polokalama faapitoa, e mafai ona faʻavasega mea i totonu o ata faʻasolo ma tuʻuina atu i tagata fiafia. A i ai ni ou faʻafitauli e faʻatautaia ai polokalama faʻapitoa, luga o le initaneti fesoasoani e fesoasoani e fausiaina nei ata. O filifiliga na folasia i le tusitusiga e leai se totogi ma ua maeʻa siakiina e tagata faʻaaoga mai luga o le Initaneti.

Fatu se folasaga i luga ole laiga

Auaunaga i luga ole laiga ma le aoga mo le fausiaina o se folasaga e itiiti le manaʻomia nai lo le atoa. I le taimi lava e tasi, latou maua se seti tele o mea faigaluega ma o le a latou mautinoa lava mafai ona foia le faʻafitauli o le fausiaina faigofie slides.

Metotia 1: PowerPoint Online

Atonu o le auala sili ona lauiloa lea e fai ai se folasaga e aunoa ma ni polokalama. Sa tausia e Microsoft le maualuga pito o PowerPoint ma lenei tautua i luga ole laiga. OneDrive faʻatagaina oe e faʻafetauiina ata o loʻo faʻaaogaina i lau galuega i lau komepiuta ma fetuʻunaʻi o faʻamatalaga i totonu o le PaverPoint atoa. O mea uma o loʻo teuina o le a teuina i lenei ao puʻe.

Alu i le PowerPoint Online

  1. A uma ona alu i le 'upega tafaʻilagi, o le lisi mo le filifilia o se tapenapeniga fausaga tatala. Filifili le filifiliga e te fiafia i ai ma tauagavale-kiliki i luga.
  2. O loʻo aliali mai se taʻiala e faʻavasega ai meafaigaluega mo le galulue ma le folasaga. E tali tutusa ma le tasi lea ua fausia i totonu o se polokalame atoa, ma e toeititi tutusa tutusa le aoga.

  3. Filifili tab "Faaofi". O iinei e mafai ona faʻaopopo ata fou mo le faʻatonutonuina ma faʻapipiʻi mea i totonu o le ata.
  4. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona teuteu lau ata i ata, faʻatusa ma foliga. E mafai ona faʻaopopoina faʻamatalaga e faʻaaoga ai le mea faigaluega. "Le tusiga" ma faʻatulaga i se laulau.

  5. Faʻaopopo le manaʻoga o numera fou o slides i le kilikiina o le ki "Faaopopo ata" i le tasi laupepa.
  6. Filifili le fausaga o le ata e faʻaopopo ma faʻamaonia le faʻaopopoga i le oomiina o le ki "Faaopopo ata".
  7. O ata faaopoopo uma o loʻo faʻaalia i le itu tauagavale. O latou faʻatonutonu e ono mafai pe a e filifilia se tasi o latou, i le kilikiina o le agavale isumu agavale.

  8. Faʻatumuina ata faʻasolo i faamatalaga talafeagai ma faʻatumuina le auala e te manaʻomia.
  9. A o leʻi sefeina, matou te fautua e iloilo muamua le faʻaaliga. Ioe, oe mafai ona mautinoa le anotusi o faʻasee, ae i le uluaʻi vaʻaiga oe mafai ona vaʻai i le faʻaaogaina suiga suiga i le va o itulau. Tatala matau "Vaʻai" ma sui le faʻatonutonu ala ile "Faiga faitau".
  10. I le faiga vaaiga, e mafai ona tamoe "Ata faasolo" pe sui faʻasolo ata ma ufanafana i luga o le keyboard.

  11. Ina ia sefe le faʻaaliga uma, alu i le lau Faila i luga o le pito i luga control panel.
  12. Kiliki le aitema Sii mai e pei ma filifili se tasi talafeagai faila faila le filifiliga.

Metotia 2: Google Faʻamatalaga

O se auala lelei e fatu ai ni faʻamatalaga ma le mafai ona galulue faʻatasi i latou, ua atiae e Google. O loʻo ia te oe le tomai e fai ma teuteu mea, liua mai le Google format i le PowerPoint ma le isi itu. Faʻafetai i le lagolago Chromecast, le faʻalauiloaina mafai ona tuʻuina atu i luga o soʻo se laupepa leai se fesoʻotaiga, faʻaaogaina se masini feaveaʻi faʻavae i luga o le Android poʻo le iOS.

Alu i le Google Slides

  1. A maeʻa le alu i luga o le upega tafaʻilagi, matou te vave alu i pisinisi - faʻatu se folasaga fou. Ina ia faia lea mea, kiliki i le aikona «+» i le pito i lalo taumatau o le mata.
  2. Suia le igoa o lau folasaga i le kiliki i luga o le koluma Lauga Faʻailoga.
  3. Filifili se tasi sauni-faia template mai le o loʻo tuʻuina atu i le itu taumatau o le upega tafailagi. Afai e te le fiafia i se tasi o filifiliga, e mafai ona e siiina lau oe lava autu i le kiliki i luga o le faʻamau Aumai le Autu i le faaiuga o le lisi.
  4. E mafai ona e faʻaopopo se fou fou i le alu i le laupepa "Faaofi"ma kilikiina "Ata fou".
  5. Ua maeʻa ona faʻaopopo ata faasolo e mafai ona filifilia, pei o le auala muamua, i le itu tauagavale.

  6. Tatala le muaʻi vaʻai e vaʻai i le maeʻa o le folasaga. Ina ia faia lea mea, kiliki "Mataala" i le pito i luga meafaigaluega.
  7. O le a le mea iloga, o lenei auaunaga e mafai ai ona maimoaina lau ata i le fomu o le a e tuʻuina atu i le aofia. E le pei o le tautua muamua, Google Presentations tatalaina le mea i le laupepa atoa ma ua i ai isi mea faigaluega mo le faʻamamafaina o mea i luga o le laupepa, mo se faʻataʻitaʻiga, o le laser pointer.

  8. Ina ia sefe le mea uma faʻauma atu, alu i le laupepa Failafilifili mea Sii mai e pei ma faʻatulaga le talafeagai foliga. E mafai e faʻasaoina uma le folasaga atoa ma le lemu nei lava vavaeʻese i tulaga JPG po PNG.

Metotia 3: Canva

Lenei le tautua i luga ole laiga e aofia ai ma le anoanoai o sauniuni e faʻatinoina mo le faʻatinoina o ou manatu fatuga. I tua atu o faʻasalalauga, e mafai ona e faia ni agafesootai faʻasalalauga ata, ata tepa, talaʻaga o ata, ma faʻafanua pou i luga o le Facebook ma le Instagram. Sefe le galuega faia i lau komepiuta pe faʻasoa atu i au uo i luga ole Initaneti. E tusa lava pe leai se aoga o le auaunaga, e te maua lava le avanoa e fausia ai se 'au ma galulue faʻatasi i luga o se poloketi, fesuiaʻi manatu ma faila.

Alu ile Canva Tautua

  1. Alu i le 'upega tafaʻilagi ma kiliki i le faʻamau "Ulufale" i le pito i luga taumatau o le itulau.
  2. Saini e ulufale Ina ia faia lenei mea, filifili se tasi o auala e vave ulufale atu i le '' upega tafaʻilagi pe fatuina se teugatupe fou i le ulufale atu i se tuatusi imeli.
  3. Fausia se mamanu fou i le kiliki i luga o le ki tele Fatu Mamanu i le menu i le itu tauagavale.
  4. Filifili le ituaiga o le pepa o lumanai. Talu ai o le a tatou faia se folasaga, filifili le tatau sikuea ma le igoa Ata Tufa.
  5. Oe o le a tuʻuina atu ia te oe ma le lisi o saunia-faia saoloto templates mo faʻailoa ata. Filifili lau mea e te fiafia iai i le tusiina i mea uma e mafai filifiliga i le itu tauagavale. A e filifilia se tasi o filifiliga, e mafai ona e vaʻaia pe faʻapefea foliga o itulau i le lumanaʻi ma pe o le a foi le mea e mafai ona suia i totonu.
  6. Sui le anotusi o le ata i lau oe. Ina ia faia lea mea, filifili se tasi o laupepa ma teuteu i lau filifiliga, faʻaaogaina ai faʻatapulaʻa eseese na saunia e le tautua.
  7. Faʻaopopo se laupepa fou i le faʻaaliga e mafai i le kilikiina o le ki "Faaopopo itulau" lalo ifo lalo.
  8. I le maeʻa o le pepa aloaia, download i lau komepiuta. Ina ia faia lenei mea, filifili le aitema i le pito i luga menu o le 'upega tafaʻilagi Sii mai.
  9. Filifili le talafeagai faʻatulagaina mo le faila faila i le lumanaʻi, seti manaʻomia faʻailoga i isi taua tapulaʻa ma faʻamautu le download i le oomiina o le faʻamau Sii mai ua i ai i le pito i lalo o le faamalama e aliali mai.

Metotia 4: Zoho Docs

Lenei o se meafaigaluega fou mo le fatuina o faʻaaliga, tuʻufaʻatasia le ono mafai o gatasi koleni i luga o le tasi poloketi mai masini eseese ma se seti o sitaili sauni-faia mamanu. O lenei auaunaga e mafai ai ona e faia e le gata ni faʻamatalaga, ae o isi tusitusiga, laulau ma sili atu.

Alu ile Zoho Docs tautua

  1. E manaʻomia e galue ai le resitalaina o lenei tautua. Ina ia faafaigofieina, e mafai ona e faia i totonu o le faʻatagaina faʻatonuga faʻaaogaina Google, Facebook, Office 365 ma Yahoo.
  2. A maeʻa le faʻatagaina, matou te agaʻi atu i le galuega: fausia se pepa fou i le kiliki i luga o le tusifaitau i le itu tauagavale Faia, filifili le ituaiga pepa - Ata Tufa.
  3. Ta i totonu se igoa mo lau folasaga e ala i le ulufale i totonu i le faamalama talafeagai.
  4. Filifili se ata talafeagai mo le lumanaʻi pepa mai le filifiliga tuʻuina atu.
  5. I le itu taumatau oe mafai ona vaʻaia se faʻamatalaga o le filifilia filifilia, faʻapea foi ma meafaigaluega mo le suia o le vai faila ma palet. Suia le ata lanu o le ata filifilia, pe a e finagalo ai.
  6. Faʻaopopo le numera mana o ata faʻaaoga e faʻamau le faʻamau "+ Ata faʻasolo".
  7. Suia le laulau o faasee taitasi i le talafeagai i le tatalaina o le filifiliga lisi ona filifili lea Suia le faataatiaga.
  8. Ina ia sefe le faʻaaliga uma, alu i le lau Faila, alu loa i le Auina atu I fafo ma filifili le faila faila e fetaui ma oe.
  9. Ile faaiuga, ulufale le igoa o le download faila faila.

Sa matou vaʻai i tautua e sili ona faʻaogaina luga o le initaneti i luga o le initaneti. O nisi o latou, mo se faʻataʻitaʻiga, PowerPoint Online, e faʻatauvaʻa lava i latou polokalama faʻapipiʻi i le lisi o foliga. I se aotelega, o nei 'upega tafaʻilagi e aoga tele ma e iai foʻi ni faʻamanuiaga i luga o polokalame atoa: o le ono mafai ona galulue faʻatasi, tuʻufaʻatasia o faila ma le ao, ma sili atu.

Pin
Send
Share
Send