Tatala DOCX faʻafanua pepa

Pin
Send
Share
Send

DOCX o se faʻamatalaga tusitusia o le Office Open XML faasologa o faʻatekinolosi faʻatulagaina. O se tulaga sili atu alualu i luma o le muamua Word DOC faʻatulagaina. Sei o tatou sailiili poo a polokalame e mafai ona e vaʻaia faila ma lenei faʻaopoopoga.

Auala e maimoa ai se pepa

I le gauai atu i le mea moni o le DOCX o se tusitusiga tulaga, o le mea moni o loʻo faʻaaogaina e le faʻatautaiga upu e talafeagai. O nisi tagata faitau ma isi polokalame e lagolagoina foi le galulue faʻatasi.

Metotia 1: Upu

Mafaufauina o le DOCX o se atinaʻe a Microsoft, o le faʻavae autu lea mo le Word apalai, amata mai le 2007 lomiga, tatou amata la tatou iloiloga ma lenei polokalama. Le igoa talosaga lagolagoina uma tulaga o le faʻapitoa faʻatulagaina, mafai ona vaʻaia DOCX pepa, fatuina latou, teuteu ma sefe.

Sii mai le Microsoft Word

  1. Faaoso Upu. Alu ile vaega Faila.
  2. I le itu menu, kiliki i luga "Tatala".

    Nai lo le lua laasaga i luga, e mafai ona e faʻagaioia ma se tuʻufaʻatasiga Ctrl + O.

  3. Ina ua maeʻa le faʻalauiloaina o le mea amata, agai atu i le faʻatonu o le malo taʻavale i le mea o loʻo manaʻomia elemene elemene. Faaigoa le la ma kiliki "Tatala".
  4. E faʻaalia le anotusi e ala i le Upu faʻavasega atigi.

E i ai se faigofie filifiliga mo le tatalaina DOCX i Upu. Afai o le Microsoft Office o loʻo faʻapipiʻiina i le PC, o lona uiga, o lenei faʻaopopoga o le a otometi lava ona fesoʻotaʻi ma le Polokalama a le Upu, seʻi vagana, o le mea moni, oe faʻailoaina faʻapitoa isi tulaga. O le mea lea, ua lava lea e alu ai i le faʻailoga o le faʻatulagaina faʻatulagaina i totonu o le Windows Explorer ma kiliki i ai ma le isumu, fai faʻalua i le agavale tauagavale.

O nei fautuaga o le a aoga pe a fai o le Word 2007 poʻo le fou fou o loʻo faʻapipiʻiina. Ae e le o iloa faʻamatalaga amata ona tatala DOCX i tulaga e le masani ai, ona sa faia muamua nai lo lea faʻaaliga foliga mai. Ae ui i lea, o loʻo iai le avanoa e faia ai ina ia mafai e ituaiga tuai o talosaga ona tamoe faila ma le faʻalauteleina faʻalauteleina. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia e faʻapipiʻi se patch faʻapitoa i le tulaga o se afifi afifi.

Faitau atili: Faʻafefea ona tatala DOCX i le MS Word 2003

Faiga 2: LibreOffice

O loʻo iai foʻi le faʻaaogaina e le ofisa oloa LibreOffice ma mafai ona galulue faʻatasi ma le vaega aʻoga. O lona igoa o Tusitala.

Sii mai LibreOffice mo fua

  1. Tasi i le amataga atigi o le afifi, kiliki i luga "Tatala faila". O lenei tusiga e maua i le itu menu.

    Afai ua e masani e faʻaogaina le laina uʻumi, kiliki i luga o aitema Faila ma le "Tatala ...".

    Mo i latou e fiafia e faʻaaogaina ki vevela, e i ai foi a latou lava filifiliga: ituaiga Ctrl + O.

  2. O nei gaioiga uma e tolu o le a taʻitaʻia i le tatalaina o le pepa faʻapipiʻi meafaigaluega. I le faamalama, agai atu i le vaega o le hard drive lea o lo o manaomia ai le faila faila. Faaigoa le mea lea ma kiliki i luga "Tatala".
  3. O mea i totonu o le pepa o le a aliali mai i luma o le tagata faʻaaoga e ala i le Shell Writer.

E mafai ona tamoe se faila elemene ma le faʻaopopoga i lalo o le aʻoaʻoga i le tosoina o se mea mai Avetaavale i le LibreOffice amataga atigi. O lenei togafitiina e tatau ona faia ma le agavale agavale agavale oomi.

Afai o oe ua amata ona tusia Tusitala, ona mafai lea ona e faʻatautaia le tatalaina o le faʻagasologa e ala i totonu o le atigi o lenei polokalama.

  1. Kiliki i le aikona. "Tatala", o loʻo i ai le foliga o se faila ma o loʻo i luga o le toolbar.

    Afai ua e masani i le faʻatinoina o gaioiga e ala atu i le uila menu, ona faʻasolosolo lea o aitema o mea e talafeagai mo oe Faila ma le "Tatala".

    E mafai foi ona e apalai Ctrl + O.

  2. O nei togafitiina o le a taitai atu ai i le tatalaina o le launch tool a le mea, o isi gaioiga ia na uma ona faʻamatalaina muamua pe a mafaufau i le amataina filifiliga e ala i le LibreOffice startup shell.

Faiga 3: OpenOffice

O le tauvaga o LibreOffice o le OpenOffice. E i ai foi lana lava upu e faʻaigoaina, e faʻaigoaina Tusitala. Naʻo le eseʻesega ma filifiliga e lua na faʻamatala muamua atu, e mafai ona faʻaogaina e vaʻai ma toe faʻaleleia mea o loʻo i totonu o le DOCX, ae o le teuina o le a tatau ona faia i se isi faʻasologa.

Download le OpenOffice mo le leai

  1. Tago le amataga atigi o le afifi. Kiliki le igoa "Tatala ..."tu i totonu o le ogatotonu.

    E mafai ona e faia le faiga amata i le pito i luga menu. Ina ia faia lenei mea, kiliki i luga o le igoa Faila. Le isi e alu "Tatala ...".

    E mafai ona e faʻaogaina le masani tuʻufaʻatasia e tatalaina le mea faigaluega e tatala ai le mea Ctrl + O.

  2. Poʻo le a lava le gaioiga e te filifilia mai luga, o le a oʻo atu ai i le faʻagaioiga o le mea faʻalauiloa mea faigaluega. Alu i lenei faʻamalama i le faʻatonu o loʻo iai le DOCX. Faailoga le mea ma kiliki "Tatala".
  3. O le pepa o le a faʻaalia i OpenOffice Writer.

E pei o le talosaga muamua, e mafai ona e toso le manaʻo mai i le amataga atigi o OpenOffice mai Avetaavale.

Se mea e iai ma .docx faʻaopoopoga mafai foi ona faʻalauiloa pe a maeʻa le tatalaina o le Tusitala.

  1. To activate the launch window, kiliki i le aikona "Tatala". O loʻo i ai i se ituaiga o faila ma o loʻo i luga o le meafaigaluega meafaigaluega.

    Mo lenei faamoemoe, e mafai ona e faʻaaoga le lisi. Kiliki i luga Failama alu atu i ai "Tatala ...".

    Sui faʻaaoga se tuʻufaʻatasiga Ctrl + O.

  2. Soʻo se tasi o faʻailo e tolu o gaioiga faʻatulagaina le amataina o le mea e faʻatinoina meafaigaluega. Faʻagaioiga i totonu e tatau ona faia e tusa ai ma tutusa algorithm lea na faʻamatalaina mo le metotia ma le faʻasalalauina o se pepa aloaia e ala i le amataga atigi.

I se tulaga lautele, e tatau ona maitauina o upu uma faʻagaioiga suʻesuʻe iinei, OpenOffice Tusitala e sili ona talafeagai mo le galulue ma le DOCX, talu ai e le o iloa faʻafefea ona fausia pepa ma lenei faʻaopoopoga.

Metotia 4: WordPad

O le suesueina suʻega mafai foi ona faʻalauiloa e tagata tusia tusitusiga tagata faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Windows embedded polokalama, WordPad, e mafai ona faia lenei mea.

  1. Ina ia faʻatagaina le WordPad, kiliki i le ki Amata. Tusi i lalo o le lisi - "Polokalama uma".
  2. I le lisi e tatala, filifili le faila "Tulaga". E maua ai se lisi o tulaga faʻavaea polokalame a Windows. Saili ma kiliki lua ile igoa "Upu Pepa".
  3. WordPad o loʻo tamoe. Ina ia faʻasolo atu i le tatalaina o le mea faitino, kiliki i luga o le aikona i le itu tauagavale o le vaega igoa "Fale".
  4. I le lisi e matala, kiliki "Tatala".
  5. Lenei la faʻalauiloa ai le masani laiga faʻapolokalame meafaigaluega. Faʻaaoga, alu i le faʻasino e tu ai le mea faitino. Faaigoa le mea lea ma fetaomi "Tatala".
  6. O le pepa o le a faalauiloa, ae i le pito i luga o le faamalama o le a aliali mai ai se faʻamatalaga e taʻu mai ai e le lagolagoina e WordPad mea uma DOCX ma o nisi o mea e ono leiloa pe le faʻaalia sese.

Tuuina atu mea uma o loʻo i luga tulaga, e tatau ona fai mai o le faʻaaogaina o le WordPad e vaʻavaʻaia, ma sili atu lava teuteuga o mea a DOCX e sili le lelei nai lo le faʻagaoioiga mo nei faʻamoemoe o le atoatoa faʻatautaiga processors faamatala atu i auala muamua.

Metotia 5: AlReader

Lagolago mo le vaʻavaʻaia o suʻesuʻega tulaga ma nisi o sui o le polokalama mo le faitauina o tusi faʻaeletonika ("tagata faitau"). Moni, o le taimi nei e le o iai lenei faʻatinoga i polokalama uma a lenei kulupu. E mafai ona e faitauina le DOCX, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaoga le AlReader "tagata faitau", o loʻo i ai se numera tele tele o faʻatulagaina mamanu.

Sii maia le AlReader mo le leai

  1. I le maeʻa ai o le tatalaina o le AlReader, e mafai ona e faʻatinoina le faʻalauiloaina o le faʻamalama faʻamalama e ala i le laina uila poʻo le tala. I le tulaga muamua, kiliki Faila, ma laia i le mataʻu i lalo lisi, tusi i le "Tatala faila".

    I le tulaga lona lua, taumatau-kiliki i soo se mea i le faamalama. O le lisi o gaioiga e amata. E tatau ona filifilia se filifiliga "Tatala faila".

    Tatala se faʻamalama e faʻaaoga ai hotkeys i AlReader e le aoga.

  2. O loʻo tamoe le tusi tatala meafaigaluega. E i ai se uiga ese. I lenei faamalama, alu i le faʻasino i le mea DOCX mea o loʻo faʻafanua ai. E manaʻomia ona fai se igoa ma le lolomiina "Tatala".
  3. A maeʻa lea, o le tusi o le a faalauiloa e ala i le AlReader atigi. O lenei talosaga e faitau atoatoa faʻalelei le faʻatulafonoina o le faʻatulagaina faʻapitoa, ae faʻaalia faʻamaumauga e le i ona foliga masani, ae i le fetuutuunai mo le faitauina tusi.

Tatalaina se pepa e mafai foi ona faia e ala i le toso mai Avetaavale i totonu o le atigi ata o le tagata faitau.

O le mea moni, faitau tusi DOCX faʻatupu sili sili atu ona manaia i le AlReader nai lo tusitusiga tusitusiga ma tagata e gaosia, ae o lenei talosaga na o le ofoina atu o le lava agavaʻa e faitau ai se pepa ma liliu i se tapulaʻa numera o ituaiga (TXT, PDB ma HTML), ae le maua ni mea faigaluega mo le faia o suiga.

Metotia 6: ICE Tusi Faitauga

O le isi "tagata faitau" e mafai ona e faitauina ai le DOCX - ICE Book Reader. Peitaʻi o le faiga o le faʻalauiloaina o se pepa i totonu o lenei talosaga, o le a fai sina faigata tele lava, talu ai e fesoʻotaʻi ma le galuega o le faʻaopopo o se mea i le polokalame faletusi.

Sii mai fua le ICE Book Reader

  1. E maeʻa loa le tatalaina o le Book Reader, ona tatalaina loa lea o se faamalama ole faletusi. A le tatalaina, kiliki i le aikona. "Faletusi" i luga o le meafaigaluega meafaigaluega.
  2. A uma ona tatala le faletusi, kiliki i le aikona "Auina mai le tusitusiga mai le faila" i le foliga o se pixogram "+".

    Nai lo lea, e mafai ona faia nei faiga faʻataʻitaʻiga: kiliki Failama o lea "Auina mai le tusitusiga mai le faila".

  3. O le tusi faʻaulufale mai meafaigaluega tatalaina e pei o se faamalama. Alu i totonu i le faʻatonu o loʻo nofoaga le faila o le suʻesuʻega tulaga. Faaigoa le la ma kiliki "Tatala".
  4. A maeʻa lenei gaioiga, o le faʻavaea matala o le a tapunia, ma o le igoa ma le ala atoa i le mea filifilia o le a aliali mai i le lisi lisi. Ina ia amata se tusitusiga e ala i le Tusi Faitau Tusi, faailoga le aitema faaopoopo i le lisi ma kiliki Ulufale. Ou kiliki-lua i luga o le ma le mumū tauagavale button.

    E i ai le isi filifiliga e faitau le pepa. Taʻu mai aitema i le lisi o faletusi. Kiliki i luga Faila i le lisi ona sosoo ai lea "Faitau se tusi".

  5. O le pepa o le a tatalaina e ala i le Tusi Faitau Tusi ma le natura foliga o le fausiaina playback.

I le polokalame e naʻo oe faitau le pepa, ae le mafai ona faasaʻoina.

Metotia 7: Caliber

O se sili atu malosi tagata faitau ma le aoga o lisiina tusi o Caliber. Na ia iloa foʻi ona faʻatautaia le DOCX.

Sii mai fua le Caliber mo leai

  1. Faaoso Caliber. Kiliki le ki "Faaopopo tusi"o lo oi le pito i luga o le faamalama.
  2. O lenei gaioiga e taua ai le mea faigaluega. "Filifili tusi". Ma ai, e te manaʻomia le mauaina o le sini faʻamoemoe i luga o le hard drive. I le maeʻa ai o lona igoa, fetaomi "Tatala".
  3. O le polokalama o le a faʻatinoina le faʻagaioiga o le faʻaopoopoina o se tusi. Mulimuli ane i lenei, o lona igoa ma faʻamatalaga autu e uiga i ai o le a faʻaalia i totonu o le autu Caliber window. Ina ia amataina se pepa, faʻalua-kiliki le agavale agavale agavale i luga o le igoa pe, pe a uma ona faʻailoaina, kiliki i le ki Vaʻai i le pito i luga o le kalafi atigi o le polokalama.
  4. I le maeʻa ai o lenei gaioiga, o le pepa o le a amataina, ae o le tatalaina o le a faʻatinoina e faʻaaogaina ai le Microsoft Word poʻo seisi apalai lea ua tofia e le mafai ona tatala DOCX i lenei komupiuta. Ona o le mea moni e le o le muamua pepa o le a tatalaina, ae o lona kopi faʻaulufale mai i Caliber, ona tuʻufaʻatasia lea o se isi igoa (naʻo Latina e faʻatagaina). I lalo o lenei igoa, o le mea o le a faʻaalia i Word po o seisi polokalame.

I se tulaga lautele, Caliber sili atu ona talafeagai mo lisiina DOCX mea faitino, nai lo le vave matamata.

Faiga 8: Lautele Maimoaga

O pepa e iai le faʻaopopoga o le DOCX e mafai foʻi ona vaʻavaʻaia e faʻaogaina ai seisi vaega o polokalame o loʻo iai tagata maimoa. O nei talosaga e mafai ai ona e vaʻaia faila o faʻatonuga eseese: tusitusiga, laulau, ata vitio, ata, ma isi. Ae, o se tulafono, latou maualalo ifo i le sili ona faapitoa polokalame i le avanoa galuega ma ituaiga faapitoa. E moni lava lenei mo DOCX. O se tasi o sui o lenei ituaiga polokalama o le Universal Viewer.

Sii maia fua Universal Viewer

  1. Tamoe le Universal Tour Viewer. Ina ia amataina le mea faigaluega, e mafai ona e faia se tasi o mea nei:
    • Kiliki i luga o le ata ile foliga o se faila;
    • Kiliki le faaupuga Failai le kiliki i luga ole lisi ile "Tatala ...";
    • Faʻaaoga tuʻufaʻatasiga Ctrl + O.
  2. O nei gaioiga uma o le a faʻalauiloa le mea e tatalaina meafaigaluega. I totonu o oe o le a tatau ona e alu i le faʻasino i le mea o loʻo iai le mea, o le mafuaʻaga lea o faʻasolosolo. A maeʻa le filifiliga e tatau ona e kiliki "Tatala".
  3. O le pepa o le a tatalaina e ala i le atigi o le Universal Viewer talosaga.
  4. O le sili faigofie filifiliga e tatala le faila o le seʻe mai Avetaavale i le faamalama o le Universal Viewer.

    Ae, pei o faitauga polokalame, o le lautele tagata matamata na o oe faʻatagaina oe e matamata i mea i totonu o le DOCX, ae le faʻatonutonuina.

E pei ona e vaʻai, i le taimi nei, o le tele aofaʻi o talosaga o faʻatonuga eseese ma mea faʻatino mea e mafai ona faʻatinoina faila DOCX. Ae, e ui lava i se tele, na o le Microsoft Word atoatoa lagolagoina uma foliga ma tulaga o le tisaini. O lona tala fua mai a LibreOffice Writer, e iai foʻi le toetoe o le seti mo le faʻagaioiga o lenei faʻatulagaga. Ae o le OpenOffice Writer upu faʻatonutonu na o le a faʻatagaina oe e faitau ma faia suiga i le pepa, ae o le a tatau ona e sefe le faʻamaumauga i se isi foliga.

Afai o le DOCX faila o se komepiuta tusi, ona faigofie ai lea ona e faʻaaogaina le faʻaogaina "Al reader" i le AlReader. Ole faʻaopopoina o se tusi i le faletusi, e talafeagai lelei le ICE Book Reader poʻo le polokalame Caliber. Afai e te manaʻo e vaʻai poʻo a mea o loʻo i totonu o le tusitusiga, ia mo mea ia e mafai ona e faʻaogaina le faʻaaliga lautele Universal Viewer. O le WordPad tusitusiga faatonu tusia i totonu o le Windows o le a mafai ai oe e matamata i mea i totonu e aunoa ma le faʻapipiʻi polokalama tolu-vaega.

Pin
Send
Share
Send