Aveesea itulau motusia i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

E tele taimi, o se tulaga e tupu pe a, pe a lolomiina se pepa, o le itulau malepe i le sili atu le talafeagai nofoaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vaega autu o le laulau atonu e aliali mai ile tasi itulau, ma le laina mulimuli i le lona lua. I lenei tulaga, o le mataupu o le fealuaʻi pe aveʻese lenei avanoa ua talafeagai. Seʻio tatou vaʻai i ai pe a mafai ona fai pe a galulue ma faʻamatalaga i totonu o le Excel spreadsheet processor.

Vaʻai foi: E faʻapefea ona aveese le itulau itulau i Excel

Ituaiga o vaega o laupepa ma taualumaga mo lona aveeseina

Muamua lava, e tatau ona e iloa o itulau malolo e mafai ona lua ituaiga:

  • Tusi faʻaaogaina e le tagata faʻaaogaina;
  • Otometi ona faʻapipiʻi e le polokalama.

O le mea lea, o auala mo le faʻaumatia o nei ituaiga e lua o feeseeseaiga e ese.

O le muamua o i latou e aliali mai i le pepa pe a fai o le tagata faʻaaogaina na ia faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o se mea faigaluega faapitoa. Ua mafai ona gaoioi ma tape. O le ituaiga lona lua o le filifilia o loʻo setiina otometi e le polokalama. E le mafai ona tape, ae peitaʻi e mafai ona faʻataʻitaʻi.

Ina ia mafai ona e iloa le mea o loʻo tuʻuina mai ai le vaega o laupepa i luga o le mataitu, e aunoa ma le lolomiina o le pepa lava ia, oe manaʻomia le fesuiaʻi i le itulau mode. E mafai ona faia i le kiliki i luga o le aikona. "Itulau", o le faʻailoga saʻo lea i totonu o le tolu faʻailoga vaʻai i le va o le itulau matamata faʻaleleia. O nei aikona o loʻo tu i le tulaga pa i le itu tauagavale o le zoom meafaigaluega.

O loʻo i ai foi le filifiliga e alu i le itulau mode i le alu i le laupepa "Vaʻai". O iina e te manaʻomia ai le kiliki i luga o le faʻamau, lea e taʻua - Itulau Faiga ma tuu i luga ole lipine ile poloka Tusi Vaaiga Faiga.

A uma ona sui i le itulau faiga, e mafai ona iloa ai vaega. O i latou o loʻo tuʻufaʻatasia e le polokalama faʻailo i se laina togitogi, ma i latou e faʻaaogaina faʻavasega e tagata faʻaaogaina o loʻo faʻailoaina e se laina lanumoana malosi.

Matou te toe foʻi i le masani ona masani o le galue ma le pepa aloaia. Kiliki i le aikona "Masani ai" luga o le tulaga pa pe o le tutusa aikona i luga o le lipine i le laupepa "Vaʻai".

A maeʻa ona sui ile masani masani vaʻaiga mai le itulau auala, o le faʻailoga o avanoa o le a faʻaalia foʻi luga o le pepa. Ae o lenei mea o le a tupu pe a faʻaliliu e le tagata faʻaaoga le itulau itulau o le pepa aloaia. Afai na te leʻi faia, ona i ai lea o le tulaga masani faʻailoga, e le iloa atu o ia. O lea la, i faiga masani, e faʻaalia eseese lava vaega. O i latou e otometi fausiaina e le polokalame o le a vaʻaia o se tamai laina togitogi, ma faʻafoliga fausia e tagata faʻaaoga e pei tele laina vavae ese.

Ina ia vaʻaia e faʻaalia se pepa o le "masaesae" i le lolomiga, agai atu i le laupepa Faila. Le isi, alu i le vaega "Lolomi". I le itu taumatau o le faʻamalama o le a matamata nofoaga. Oe mafai ona vaʻavaʻai i se pepa faʻataʻitaʻi e ala i le faʻasolo o le taʻavale ki luga ma lalo.

Ia tatou saili poʻo le a se auala e fofoina ai lenei faʻafitauli.

Metotia 1: tape uma faʻaaoga le gaʻo gaʻo

Muamua lava, tatou taulaʻi i le aveʻese lima faʻapipiʻi itulau motusia.

  1. Alu i le tab Itulau Lisi. Kiliki i le lipine aikona Malepetuu i le poloka Itulau Faatulagaina. Ua aliali mai le mataʻu i lalo lisi. Filifiliga o loʻo folasia i totonu, filifili Toe Faʻatonu Itulau Malepe.
  2. Ina ua uma lenei laasaga, o itulau uma malologa i luga o le Excel pepa lea o loʻo tuʻuina atu i le lima le faʻaaogaina e tagata faʻaaogaina o le a soloia. O lenei, a lolomi, o le itulau o le a malepe naʻo mea faʻaalia e le talosaga.

Metotia 2: tape tagata taʻitoʻatasi faaofiina avanoa

Ae e mamao mai i tulaga uma, e manaʻomia le tape uma tusi faʻailo tusi malologa ua faʻaofi e tagata e faʻaaogaina. I nisi tulaga, se vaega o le incitions tatau ona tuua, ma se isi vaega aveese. Sei o tatou vaai pe mafai faapefea ona faia lenei mea.

  1. Filifili soo se sela o loʻo tuʻuina saʻo i lalo ole va e manaʻomia ona aveese mai le lala. Afai o le tisiki o se mea i luga, o lea i le tulaga lenei tatou filifilia le elemene i le taumatau o ia. Alu ile tab Itulau Lisi ma kiliki i le aikona Malepe. Taimi nei oe manaʻomia le filifilia o se filifiliga mai le mataʻu i lalo lisi. "Aveese le itulau malologa".
  2. Ina ua maeʻa lenei gaioiga, naʻo le taotoga na i luga atu o le sela filifilia o le a aveʻesea.

A manaʻomia, i le tutusa auala, e mafai ona aveese mea na totoe i luga o le pepa, lea e leai se mea e manaʻomia.

Metotia 3: aveese se faʻaaoga le gaʻo lima i le faʻaleleia

Oe mafai foi ona aveeseina le faʻaaoga le avanoa vaʻai i le sifi i latou i tuaoi o le pepa.

  1. Alu i le itulau matamata o le tusi. Faatu le faʻataʻoto i se gaogao vaʻai faʻailogaina e se laina lanumoana malosi. I lenei tulaga, o le faʻatautasi e tatau ona suia i totonu o le it-bi-direction. Uu i le agavale isumu agavale ma toso lenei laina mautu i tuaoi o le laupepa.
  2. A e taunuu i le tuaoi o le pepa, tatala le isumu faamau. Lenei vaega o le a aveʻesea mai le pepa o iai nei.

Metotia 4: faʻafuasei otometi malologa

O lenei sei o tatou vaʻavaʻai i le faʻafetauia itulau otometi fausiaina e le polokalama e mafai ona aveʻesea, pe a le o tapeina, ia sili atu ona faʻagaioi pe a manaʻomia e le tagata.

  1. Alu i le itulau mode. Faasino i luga le vaega o loʻo faʻaalia e le laina motumotu. O le ala ua liua i se u e lua-faʻataʻitaʻi. Faapipiʻi le agavale agavale agavale. Toso le avanoa i le itu tatou te manatu e tatau ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻafitauli e masani ona faʻaseʻe atu i le tuaoi o le pepa. O lona uiga, matou te faia se faiga e tutusa ma le faiga na faia i le muamua metotia o gaioiga.
  2. I lenei tulaga, o le otometi malologa o le a aumaia i fafo i tuaoi o le pepa aloaia, pe siitia atu i le nofoaga saʻo mo le tagata faʻaaoga. I le mataupu mulimuli, ua liua i togafiti faʻamaonia. O lenei i le taimi tonu a le lolomiina o le a solia le itulau.

E pei ona e vaʻai, aʻo le i faia le faʻagaioiga mo le aveʻesea o se avanoa, e tatau ona e sailia poʻo le a le ituaiga o elemene mea e i ai: otometi pe faʻaaoga-tagata. Ole auala ole aveeseina ole a faalagolago tele ile mea lea. Ma le faʻaopopoga, e taua tele le malamalama i mea e manaʻomia ona fai i ai: faʻateʻa atoa pe naʻo le faʻaseʻe atu i se isi nofoaga i le pepa. O le isi itu taua o le faʻapipiʻi o le mea ua aveeseina i isi tipi i luga o le pepa. A uma mea uma, a e tape pe faʻamauina se tasi elemene, o le tulaga i luga o le pepa ma isi avanoa o le a suia. Ole mea lea, e taua tele lenei nuʻue mafaufau lelei i le taimi aʻo leʻi amataina le faiga e aveʻesea ai.

Pin
Send
Share
Send