SQL fesili ile Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

SQL o se lauiloa polokalama faʻaaogaina gagana e faʻaaoga pe a galulue ma faʻamaumauga (DB). E ui lava o loʻo i ai se isi faʻaoga igoa ua faʻaigoaina Avanoa mo faʻamatalaga database i le Microsoft Office, Excel mafai foi ona galue ma faʻamaumauga e ala i le faia o SQL fesili. Seʻi o tatou iloaina pe faʻapefea ona fai se faʻapena talosaga i auala eseese.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona fatuina se faʻamaumauga i Excel

Fausia SQL fesili i Excel

O le SQL fesili gagana ese mai i tala faʻatusatusa i totonu o toetoe uma o aso nei faʻamaumauga o faʻamaumauga o faiga faʻatautaia faʻatasi ma ia. O le mea lea, e leʻo se mea e ofo ai, o se alualu i luma laulau gaioiga e pei o Excel, e tele galuega faʻapitoa, e iloa foʻi le auala e galulue ai ma lenei gagana. SQL tagata faʻaaogaina faʻaaogaina Excel mafai faʻatulagaina le tele o eseese eseese laupepa faʻamatalaga.

Metotia 1: faʻaaoga se faʻaopopo

Ae muamua, tatou vaʻai i le filifiliga pe a mafai ona e faia se SQL suʻega mai Excel e le faʻaaogaina mea faigaluega masani, ae faʻaaogaina se isi vaega-faʻaopoopo i totonu. O se tasi o le sili add-ons o faʻatino lenei galuega o le XLTools meafaigaluega, lea, faʻaopopo i lenei faʻaaliga, maua ai le tele o isi galuega. Moni, e tatau ona maitauina o le tau faʻaavanoa mo le faʻaaogaina o le mea faigaluega na o le 14 aso, ona e tatau lea ona faʻatau se laisene.

Sii mai XLTools Faʻaopopo

  1. Ina ua uma ona e siiina le faʻapipiʻi faila xltools.exee tatau ona alu i le faʻapipiʻiina. Ina ia amata le tagata faʻapolopolo, kiliki lua-kiliki le isumu tauagavale i luga o le faila faila. Ina ua uma lena, o le a tatalaina se faʻamalama lea e te manaʻomia ai e faʻamaonia lau maliega ma le laisene maliega mo le faʻaaogaina o oloa Microsoft - NET Framework 4. Ina ia faia lenei mea, na o le kiliki i le ki “Ou te talia” i le pito i lalo o le faamalama.
  2. A maeʻa lena, ona faʻapipiʻi mai lea e le tagata faʻapipiʻi faila manaʻomia ma amata le gaioiga o le tuʻuina i latou.
  3. Ona tatalaina se faʻamalama lea e tatau ona e faʻamaonia lau faʻatagaga e faʻapipiʻi ai lenei faʻaopopo. Ina ia faia lea mea, kiliki i le ki Faatuina.
  4. Ona amata loa lea ole faʻagaioiga o le faʻaopoopo i totonu.
  5. A maeʻa, e matala se faʻamalama o le a lipotia mai ai o le faʻapipiʻi na maeʻa faʻataunuʻuina. I le faamalama faapitoa, na o le kiliki i luga o le ki Tapunia.
  6. O le add-in ua faapipiiina ma o lenei ua mafai ona e faʻatautaia le faila Excel lea e te manaʻomia e faʻatulaga le SQL fesili. Faatasi ai ma le Excel pepa, e tatalaina se faʻamalama mo le ulufale atu i le XLTools laisene tulafono. A iai sau faʻailoga, e tatau ona e ulufale i le laufanua talafeagai ma kiliki i le ki "Ua lelei". Afai e te manaʻo e faʻaoga le lomiga fua mo aso 14, ia na ona e kiliki i le ki Laisene Faʻamasino.
  7. A filifilia se laisene tofotofoga, tatalaina se isi tamai faamalama, lea e te manaʻomia ai e taʻu mai lou igoa ma lou igoa (e mafai ona e faʻaaogaina se alias) ma imeli. Ina ua mavae lena, kiliki i le faamau "Amata le faʻamasinoga taimi".
  8. Le isi, matou toe foʻi i le laisene laisene. A oe vaʻai, o tulaga faatauaina na faʻaalia ua uma ona faʻaalia. Ole mea lea e tatau ona e kiliki ile ki "Ua lelei".
  9. A maeʻa ona e faia i luga manipulations, o le a aliali mai se laupepa i lau Excel faʻaaliga - "XLTools". Ae tatou te le o faanatinati e alu i ai. Ae le i fausiaina se fesili, tatou te manaʻomia le liliuina o le faʻasologa laulau ma o le a tatou galulue i totonu o le mea e taʻu o le "poto" laulau ma tuu i ai se igoa.
    Ina ia faia lea mea, filifili le faʻapitoa faʻapitoa poʻo soʻo se elemene o iai. Ua i ai i le tab "Fale" kiliki i le aikona "Faatusa o se laulau". Ua avane i luga o le lipine i totonu o le pusa mea faigaluega. Faiga. Ina ua mavae lena o se filifiliga lisi o eseese sitaili tatalaina. Filifili le sitaili e te manatu e talafeagai ai. O le filifilia faʻapitoa ole a le afaina ai le faʻagaioiga o le laulau, o lea faʻavae lau filifiliga i luga o le faʻavae o le faʻaali faʻaaliga manaʻoga.
  10. Mulimuli ane, amata se tamai faamalama. E faʻasino le fesoʻotaʻiga o le laulau. I le avea ai o se tulafono, o le polokalama lava ia "pikiina" le tuatusi atoa o le laina, tusa lava pe e te filifilia naʻo le tasi sela i totonu. Ae o lesi tulaga, e le faʻalavelave e siaki faʻamatalaga o loʻo i le malae "Taʻu mai le tulaga o le laulau faʻamaumauga". Faalogo foi i tagata latalata mai aitema Ulutala Laulau, sa i ai se siaki pe afai o ulutala i lau laina o loo iai moni. Ona kiliki ai lea i le ki "Ua lelei".
  11. Ina ua maeʻa, o le atoa faʻavasegaina faʻapitoa o le a faʻatulagaina e pei o se laulau, o le a afaina ai uma lona lua meatotino (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaloaloa) ma le faʻaaliga vaaia. Le laulau faʻapitoa o le a tuʻuina atu se igoa. Ia iloa ai ma suia i lona loto i ai, kiliki i soʻo se vaega o le tuatusi. O le isi vaega o afifi foliga i luga o le lipine - "Galulue ma laulau". Alu ile tab "Fuafua"tuu i totonu. I luga o le lipine i le pusa meafaigaluega Meatotino i le fanua "Lisi igoa" le igoa o le faʻasologa e faʻailoa i ai le polokalama e otometi.
  12. Afai e manaʻo i ai, e mafai e le tagata faʻaaoga ona suia lenei igoa i se sili atu ona faʻamatalaga i se mea, naʻo le ulufale i le filifiliga manaʻo i le fanua mai le keyboard ma faʻamau le ki Ulufale.
  13. Ina ua mavae lena, ua saunia le laulau ma e mafai ona e agaʻi saʻo i le faʻatulagaga o le talosaga. Alu ile tab "XLTools".
  14. Ina ua uma alu atu i le lipine i le pusa meafaigaluega "SQL fesili" kiliki i le aikona Tamoe SQL.
  15. Ua amata le faʻamau SQL suʻega faʻatulagaina. I lona itu tauagavale, tatau ona faʻailoa le laupepa o le pepa ma le laulau i luga o faʻamaumauga laʻau o le a faʻatulagaina le talosaga.

    I le taumatau pane o le faamalama, lea e nofo ai le tele o ia, o le SQL suega faatonu lava ia. E manaʻomia le tusi o le polokalame code i totonu. O le igoa igoa o le laulau filifilia o le a uma ona faʻaalia otometi. Laina mo le galueaina e filifilia e faʻaaoga le faʻatonuga FILIFILI. E manaʻomia le alu i le lisi na o koluma e te manaʻo ai le faʻatonuga faʻapitoa e faʻagaioi.

    Le isi, tusi le faʻatonuga o loʻo e manaʻo e faʻaaogaina i mea filifilia. Vaega o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai faʻapitoa 'au faʻatautaia. Nei o le faavae SQL faamatalaga:

    • SAUNIA E - faʻavasegaina o tau;
    • Auai - auai i laulau;
    • VAEGA E TUPU - faʻavasegaina o tau;
    • PULE - faʻasologa o mea taua;
    • Iloga - aveeseina o kopi.

    I se faʻaopopoga, faʻaaogaina tagata faʻaaogaina e fausia se fesili MAX, Minu, Avaga, TUPE, Agavale ma isi

    I le pito i lalo o le faamalama e tatau ona e faailoa ai le mea o le gaioiga o le a faʻaalia. Lenei mafai ona avea ma se laupepa fou o le tusi (e ala i le faʻaaogaina) poʻo seisi faʻapitoa i luga o le pepa o iai nei. I le faʻaiuga, oe manaʻomia le tulei o le fesuiaʻiga i le tulaga talafeagai ma faʻamautu faʻamaopoopo o lenei ituaiga.

    A maeʻa le talosaga ma faia faʻatulagaina talafeagai, kiliki i le ki Tamoe i le pito i lalo o le faamalama. A maeʻa, o le ulufale atu i le faia o le a faia.

Lesona: Laulau Atamai i Excel

Metotia 2: faʻaaoga le fausia-i Excel meafaigaluega

E i ai foi se auala e fausia ai se SQL fesili e faasaga i se filifilia filifilia punaoa faʻaaoga le Excel fausia-i totonu o mea faigaluega.

  1. Tatou amata le polokalame Excel. A uma lena, alu i le laupepa "Faʻamatalaga".
  2. I le pusa meafaigaluega "Maua faʻamaumauga mai fafo"tu i luga o le lipine, kiliki i le aikona "Mai isi punavai". Ua tatalaina se lisi o isi filifiliga. Filifili aitema o i ai "Mai le faʻamaumauga o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga".
  3. Amata i luga Wizard Faʻamatalaga Soʻotaga. I le lisi o ituaiga o faʻamaumauga puna, filifili "ODBC DSN". Ina ua mavae lena, kiliki i le faamau "Le isi".
  4. Ua matala matala Talosaga Fesootaiga Faamaumaugai totonu e te manaʻo e filifili le ituaiga mafuaʻaga. Filifili se igoa "Faʻamatalaga MS Access Database". Ona kiliki ai lea i le ki "Le isi".
  5. Ua tatalaina se tamai folasaga faamalama, ia e tatau ai ona e alu i le nofoaga autu o faamatalaga i le mdb poʻo le accdb format ma filifili le faʻatatau faila faila. Navigation i le va o faʻamasinoga lelei e faia i se faʻapitoa fanua. Tisiketi. I le va o faʻasino, o se suiga e faia i le ogatotonu o le faʻamalama e taʻua "Tusitusiga". O faila i le lisi o loʻo iai nei o loʻo faʻaalia i le itu tauagavale o le faʻamalama pe a fai e iai le faʻaopoopoga mdb poʻo le accdb. Ole vaega lea e te manaʻomia le filifiliina ole igoa faila, ma kiliki ile faʻamau "Ua lelei".
  6. Le mulimulitaʻi i ai, o le laulau filifilia faʻamalama i totonu o le faʻamatalaga faʻapitoa ua tatala. I le ogatotonu, filifili le igoa o le laulau manaʻomia (pe a iai o iai), ona kiliki ai lea i le ki "Le isi".
  7. Ina ua mavae lena, e tatalaina le faʻamaumauga o fesoʻotaʻiga faila faila. O mea taua ia e uiga i le fesoʻotaʻiga ua tatou faʻatulagaina. I lenei faamalama, na o le kiliki i luga o le ki Faia.
  8. O le Excel data import window ua tatalaina i luga o le Excel worksheet. I totonu, e mafai ona e faʻamaninoina poʻo fea ituaiga pepa e te manaʻo ai e tuʻuina atu faʻamaumauga:
    • Laulau;
    • PivotTable Lipoti;
    • Aotelega siata.

    Filifili le filifiliga oe manaʻomia. E manaʻomia teisi laititi ifo e faʻailoa ai le mea e tatau ona tuʻuina i ai faʻamaumauga: luga o se laupepa fou poʻo luga o le pepa oi ai nei. I le mulimuli mataupu, e mafai foi ona filifili nofoaga faamaopoopo. O le tulaga masani, o faʻamatalaga e tuʻuina i le pepa o loʻo iai nei. O le pito i luga tauagavale o le faʻaulufale mai mea e tu i totonu o le sela A1.

    Ina ua uma faʻataʻitaʻina tulaga faʻatulagaina ua kiliki i luga o le ki "Ua lelei".

  9. A o e vaʻai i ai, o le laulau mai faʻamatalaga o loʻo siʻitia atu i le pepa. Ona tatou see atu lea i le laupepa "Faʻamatalaga" ma kiliki i le faʻamau Fesootaiga, lea e tu i luga o le mea faapipii i totonu o le pusa meafaigaluega o le igoa tutusa.
  10. A maeʻa, faʻalauiloa le faʻamalama e fesoʻotaʻi i le tusi. I totonu o loʻo tatou vaʻaia le igoa o le laina fesoʻotaʻiga muamua. Afai o loʻo iai ni faʻamatalaga fesoʻotaʻiga, ona filifili lea o le mea tatau ma filifiliina. Ina ua mavae lena, kiliki i le faamau "Fanua ..." i le itu taumatau o le faamalama.
  11. Le fesootai meatotino faamalama amata. Matou te o atu i ai i le laupepa "Faʻauiga". I le fanua Tusitusiga Teamtu i le pito i lalo o le faamalama o loo i ai nei, matou tusia le SQL poloaiga e tusa ma le syntax o lenei gagana, lea sa matou talanoa puupuu e uiga i le taimi mafaufau Faiga 1. Ona kiliki ai lea i le ki "Ua lelei".
  12. A maeʻa, e otometi lava le toe faʻafoi mai o le tusi i le tusi o fesoʻotaʻiga. E naʻo matou kiliki i le ki "Faʻafou" i totonu. O se talosaga na faia i le nofoaga autu o faamatalaga, ina ua maeʻa ona toe faʻafoʻi mai e le database faʻaiuga o ana faʻagaioiga toe oʻo atu i le Excel pepa, i le laulau na matou faʻaliliu muamua atu.

Metotia 3: Faʻafesoʻotaʻi i le SQL Server

I se faʻaopopoga, e ala i mea Excel, e mafai ona fesoʻotaʻi i le SQL Server ma lafo ni fesili i ai. Fausiaina se talosaga e le ese mai le filifiliga muamua, ae muamua lava, oe manaʻomia le faʻatuina o le soʻotaga lava. Seʻio tatou vaai pe faʻafefea ona fai.

  1. Matou te amataina le polokalame Excel ma matou pasia le laupepa "Faʻamatalaga". Ina ua mavae lena, kiliki i le faamau "Mai isi punavai", lea e tuu i luga ole lipine i totonu ole poloka meafaigaluega "Maua faʻamaumauga mai fafo". Lenei taimi, mai le lisi paʻu i lalo, filifili le filifiliga "Mai le SQL Server".
  2. O lenei e tatalaina le faʻamalama mo le fesoʻotaʻi i le database server. I le fanua "Server igoa" faʻaali le igoa o le server lea matou te fesoʻotaʻi. I le vaega kulupu Tala o Tala e tatau ona e filifili pe faʻafefea ona tupu le fesoʻotaʻiga: faʻaaogaina Windows faʻamaoniaina pe ala i le ulufale i se username ma upu faataga. Tatou seti le ki e tusa ma le faʻaiuga. Afai e te filifilia le filifiliga lona lua, ona e le gata i lea e tatau ona e ulufale i se username ma upu faataga i fanua talafeagai. A maeʻa uma tapenaga, kiliki i le ki "Le isi". Ina ua maeʻa faia lenei faʻatinoga, o se fesoʻotaʻiga i le tautua faʻapitoa e faia. O isi laasaga mo le faʻatulagaina o se suʻesuʻega ile faʻamatalaga e tutusa ma mea na matou faʻamatalaina i le metotia muamua.

E pei ona e vaʻai, i le Excel Excel, e mafai ona faʻatulaga se fesili e faʻatasi ai ma mea-fauina i totonu o le polokalama ma le fesoasoani o isi-vaega faaopoopo. Tagata taʻitoʻatasi mafai ona filifilia le filifiliga e sili atu talafeagai mo ia ma sili atu talafeagai mo le fofoina o se galuega patino. E ui lava, o foliga o le XLTools faʻaopopo, i se tulaga lautele, ua sili atu le alualu i luma nai lo le fausia-i Excel meafaigaluega. O le tulaga le lelei tele o XLTools o le upu mo saoloto faʻaoga o le faʻaopopo e faʻatapulaʻaina naʻo le lua kalena vaiaso.

Pin
Send
Share
Send