O a ni kuki i le browser?

Pin
Send
Share
Send

O se tagata, e faʻaaogaina se komipiuta ma, ae maise, Initaneti, atonu na sopoia le upu kuki. Masalo na e faʻalogo, faitau e uiga ia latou, aisea o loʻo fuafuaina ai kuki ma o a mea e manaʻomia e fufulu ai, etc. Peitaʻi, ina ia malamalama lelei i lenei mataupu, matou fautua atu e te faitauina le matou tala.

O a kuki?

Kuki o se seti faamatalaga (faila) e maua ai e le upega tafailagi se faʻamatalaga manaʻomia mai se tautua ma tusi i se PC. A e asia itulau uepesite, o le fesuiaʻiga e tupu faʻaoga le faʻaogaina o le HTTP protocol. O lenei faila faila e teuina nei faʻamatalaga: faʻatatau i le tagata lava ia, logins, passwords, asiasi faʻamaumauga, ma isi. O lona uiga, pe a e ulufale i se upega tafailagi patino, o le browser e auina atu le server se i ai se kuki mo le faailoaina.

Cookies muta i le tasi sauniga (seʻia tapunia le browser), ona otometi lava ona tape.

Peitai, e i ai isi kuki na teuina le umi. Ua tusia i se faila faapitoa. "kuki. txt". E faʻaaogaina mulimuli ane le faʻamaumauga faʻamaumauga a le tagata faʻamaumauga. Lenei, o se mea lelei, ona o le uta i luga o le 'upega tafaʻilagi faʻaititia, aua e te le manaʻomia le ulufale i taimi uma.

Aisea manaʻomia kuki

O kuki e aoga tele, latou te faʻafaigofieina le initaneti. Mo se faʻataʻitaʻiga, ulufale i totonu o se itulau patino, ona e te le toe manaʻomia e taʻu se faʻamatalaga ma login i le taimi e ulufale ai i lau teugatupe.

O le tele o 'upega tafaʻilagi e le faʻatagaina ni kuki e aunoa ma kuki pe e leʻo galue. Sei o tatou vaʻai poʻo fea e mafai ona fesoasoani ai kuki:

  • I le faʻatulagaga - mo se faʻataʻitaʻiga, i masini suʻesuʻe e mafai ai ona setiina le gagana, itulagi, ma isi, ae ina ia aua neʻi sese, na manaʻomia kuki;
  • I faleoloa i luga ole laiga - kuki faʻatagaina oe e faʻatau oloa, e aunoa ma ia leai se mea e aoga. Mo le faʻatauina i luga ole laiga, e manaʻomia ona sefe mai faʻamaumauga i le filifiliga o oloa pe a suʻe leisi itulau o le tulaga.

Aisea e te manaʻo e fufulu kuki

O kuki e mafai foi ona aumaia le faʻalavelave i le tagata faʻatau. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaoga o latou, e mafai ona e mulimuli i le talaʻaga o au asiasiga i luga o le Initaneti, e mafai foʻi e se tagata mai fafo ona faʻaaogaina lau PC ma o i lalo o lou igoa i soʻo se nofoaga. O le isi faʻalavelave o le kuki mafai ona faaputuputu ma ave avanoa i luga o le komepiuta.

I lenei tulaga, o nisi e filifili e tape le kuki, ma e lauiloa browser maua ai le faʻatagaina lea. Ae a maeʻa lenei faiga, e le mafai ona e asiasi i le tele o uepesite, e pei ona latou fai atu ia te oe e faʻatagaina le kuki.

Faʻafefea ona tapeina kuki

E mafai ona faʻaavanoaina le faʻamamaina o taimi i se upega tafailagi ma le faʻaaogaina o polokalama faʻapitoa. Tasi masani masani fofo o CCleaner.

Sii mai CCleaner mo fua

  • A uma ona amata CCleaner alu ile laupepa "Talosaga". Latalata i le browser manaʻo manaʻo, siaki kuki ma kiliki "Manino".

Lesona: Faʻafefea ona fufulu lau komepiuta mai otaota faʻaaogaina CCleaner

Sei o tatou vaʻai ile faʻagasologa o le tapeina ole kuki ile browser Mozilla fafie.

  1. Kiliki le lisi "Tulaga".
  2. Alu i le tab "Faʻalilolilo".
  3. I le parakalafa "Talafaasolopito" saili mo se fesoʻotaʻiga Tapēina kuki taʻitasi.
  4. I le matala o loʻo tatalaina, o kuki uma ua faʻaalia o loʻo faʻaalia, e mafai ona aveeseina filifili (tasi i le taimi) pe mafai uma ona tape.

E mafai foi faʻataʻitaʻia atili e uiga i le kilia o kuki i taʻutaʻuga lauiloa e pei o Mozilla fafie, Yandex Suʻesuʻe, Google chrome, Initaneti suʻesuʻe, Pusa.

Na pau lava o lea. Matou te talosia ia e mauaina le tusiga lenei aoga.

Pin
Send
Share
Send