Faaopopo se koluma i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

Ina ia galue i le Microsoft Excel, o le mea muamua e faʻamuamua o le aʻoaʻo lea pe faʻapefea ona faʻaopopo laina ma koluma i se laulau. A aunoa ma lenei tomai, toetoe lava a le mafai ona galulue ma faʻauaealesi faʻamatalaga. Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona faʻaopopo se koluma i Excel.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaopopo se koluma i le Microsoft Word spreadsheet

Faʻaofi koluma

I Excel, e tele auala e faʻapipiʻi ai se koluma i totonu o le pepa. Ole tele o na mea e faigofie tele, ae atonu e le malamalama uma tagata faʻaaoga laititi. Ma le isi, o loʻo i ai se filifiliga e otometi faʻaopopo laina i le itu taumatau o le laulau.

Metotia 1: faaofi atu i le faamaopoopo vaega

O se tasi o auala sili ona faigofie e faʻapipiʻi ai, e ala mai i le Excel horizontal coordinate panel.

  1. Matou te kiliki i le tafailagi laina faʻatasi ma igoa o pou i le vaega i le itu tauagavale o loʻo e manaʻo e faʻaofi se koluma. I lenei tulaga, o le koluma e faʻamamaina atoatoa. Taumatau kiliki. I le lisi e aliali mai, filifili Faapipii.
  2. Ina ua mavae lena, e vave ona faʻaopopo se pou fou i le itu tauagavale o le nofoaga filifilia.

Metotia 2: faʻaopopo sela e ala i le maimoaga menu

E mafai ona e faia lea galuega i sina auala teisi lava, e ala i le anotusi menu o le sela.

  1. Tatou kiliki i soʻo se sela o loʻo i le koluma i le itu taumatau o le pou fuafuaina mo le faʻaopopo. Matou te kiliki i lenei elemene ma le taumatau faamau isumu. I le tusiga menu e aliali mai, filifili "Faapipii ...".
  2. I lenei taimi o le faʻaopopoga e le tupu otometi. Ua tatalaina se tamai faamalama ia e te manaʻomia e taʻu tonu mai ai le mea tonu i le tagata e tatau ona faʻaofi:
    • Maina
    • Se manoa;
    • Cell ma se sifi i lalo;
    • Se sela ma le sifi i le taumatau.

    Matou te fesuiaʻi le ki i le tulaga Maina ma kiliki i le faʻamau "Ua lelei".

  3. A maeʻa nei sitepu, o le a faʻaopopo le koluma.

Metotia 3: lipine faamau

E mafai ona faʻaopopo koluma faʻaaoga se faʻamau faʻapitoa i luga o le lipine.

  1. Filifili le sela i le itu tauagavale lea e te fuafua ai e faʻaopopo se koluma. Ua i ai i le tab "Fale", kiliki i luga o le ata ile foliga o se tafatolu liliu ese o loʻo i tafatafa ole faʻamau Faapipii i le pusa meafaigaluega "Sela" luga o le mea faapipii. I le lisi e matala, filifili Faʻaopopo koluma i le pepa.
  2. A maeʻa, e faʻaopopo le koluma i le itu tauagavale o le mea filifilia.

Metotia 4: faʻaaoga kuki

E mafai foi ona faʻaopopo se pou fou e faʻaaogaina hotkeys. Ma le isi, e lua filifiliga mo le faʻaopopo

  1. Ole tasi o latou e tai tutusa ma le muamua faʻaofi metotia. Oe manaʻomia ona kiliki i le vaega i luga o le laina faʻafesoʻotaʻi uʻamea o loʻo tu i le itu taumatau o le vaega o loʻo faʻapipiʻiina le tuʻufaʻatasia ma ia tisaini i le faʻatasiga 'autu Ctrl ++.
  2. Ina ia faʻaogaina le filifiliga lona lua, e tatau ona e kiliki i soʻo se sela i le koluma i le itu taumatau o le nofoaga faʻaofi. Ona tusia lea i luga o le laupapa Ctrl ++. Ina ua mavae lena, o lena tamai faamalama o le a aliali mai ma le filifiliga o le ituaiga faʻaofi lea na faamatalaina i le auala lona lua o le faʻatinoina o le taotoga. O isi gaioiga e tutusa lelei: filifili le aitema Maina ma kiliki i le faʻamau "Ua lelei".

Lesona: Excel hotkeys

Metotia 5: Faʻaofi tele koluma

Afai e te manaʻo e faʻaopopo ni koluma i le taimi e tasi, ona i ai lea i Excel e le manaʻomia e faia se isi taotoga mo elemene taʻitasi, talu ai o lenei faiga e mafai ona tuʻufaʻatasia i le tasi gaioiga.

  1. Oe tatau muamua filifili o le tele o sela i le laina faalava poʻo vaega i luga o le faʻamaopoopo panel pei o le tele o koluma e tatau ona faʻaopopo.
  2. Ona faʻaaoga lea o se tasi o gaioiga e ala i le anotusi menu pe faʻaaogaina le ki vevela na faʻamatalaina i metotia muamua. Le numera tutusa o pou o le a faʻaopopo i le itu tauagavale o le nofoaga filifilia.

Metotia 6: faʻaopopo se koluma i le pito o le laulau

O metotia uma o loʻo i luga e talafeagai mo le faʻaopopoina o pou i le amataga ma i le ogatotonu o le laulau. E mafai foi ona e faʻaogaina latou e faʻaofi ai pou i le pito i tua o le laulau, ae i lenei tulaga o le a tatau ona e faʻatulagaina e tusa. Ae o loʻo i ai auala e faʻaopopo ai se koluma i le pito o le laulau ina ia vave iloa e le polokalama o lona toe vaega. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia se mea ua taua "poto" laulau.

  1. Matou te filifilia le laulau 'ai matou te manaʻomia e liliuina i se "atamai" laulau.
  2. Ua i ai i le tab "Fale"kiliki i le ki "Faatusa o se laulau"tu i totonu o le meafaigaluega poloka Faiga luga o le mea faapipii. I le mataʻu i lalo lisi, filifili se tasi o le tele o le lisi o laulau mamanu sitaili i la matou filifiliga.
  3. A maeʻa, faʻaavanoaina se faʻamalama e faʻaali ai fesoʻotaʻiga o nuʻu filifilia. Afai ua e filifilia se mea le saʻo, ia i lea iinei e mafai ona e faia faʻaleleia. O le mea taua e tatau ona faia i lenei sitepu o le siaki pe o le siaki faʻailoga e siakiina i tafatafa o le parameter Ulutala Laulau. Afai o lau laulau e i ai le ulutala (ma i le tele o tulaga o loʻo i ai), ae leai se faʻailoga o lenei mea, ia e tatau ona e faʻapipiʻiina. Afai o tulaga uma e saʻo lelei, ia na ona kiliki ile ki "Ua lelei".
  4. Ina ua maeʻa nei gaioiga, sa faʻavasegaina le laulau filifilia e avea ma laulau.
  5. O lenei, ina ia mafai ona aofia ai se pou fou i lenei laulau, ua lava e faʻatumu i totonu soʻo se sela i le itu taumatau o ia ma faʻamaumauga. O le koluma i totonu o lenei sela o le a vave ona avea ma laulau.

E pei ona e vaʻaia, e iai le tele o auala e faʻaopopoina ai pou fou i se Excel worksheet, i le ogatotonu o le laulau ma i le ogaoga laina. Ina ia faia le faʻaopoopoga e faigofie ma faigofie pe a mafai, e sili le faia o se mea e taʻu o le laulau atamai. I lenei tulaga, pe a faʻaopopo faʻamatalaga i le laina i le itu taumatau o le laulau, o le a otometi lava ona aofia ai i totonu i le faʻavae o se pou fou.

Pin
Send
Share
Send