Faʻafitauli faigata vaega ma leaga vaega

Pin
Send
Share
Send

Mea taua e faʻamoemoeina i le setete o le malo tisiki - le faʻagaioiga o le faʻagaoioiga faiga ma le saogalemu o faila tagata faʻaaoga. Faafitauli e pei o faila faila mea sese ma leaga vaega e mafai ona taitai atu ai i le leiloa o faamatalaga a le tagata lava ia, crashes pe a utaina le OS, ma se atoatoa drive toilalo.

O le mafai ona toe faʻaola HDD e faʻalagolago i le ituaiga leaga leaga poloka. O faʻaletonu i le tino e le mafai ona toe faaleleia, aʻo mea faʻaletonu e tatau ona toe faʻaleleia. O le a manaʻomia se polokalama faʻapitoa e galue ma leaga vaega.

Metotia mo le aveeseina o mea sese ma leaga vaega o le tietiega

A o le i amataina le faʻamalologa aoga, e manaʻomia le faʻatinoina o faʻamatalaga. Ole a faʻailoa atu ai ia oe pe afai o loʻo iai ni faʻafitauli o vaega ma pe manaʻomia ona e galue ma i latou. I sili auiliiliga e uiga i leaga vaega, mai le mea na latou o mai ai, ma o le a le polokalama faʻataʻitaʻitaina le malo faigata mo latou i ai, ua uma ona tatou tusia i se isi tusitusiga:

Faitau atili: Siaki le malo tisiki mo leaga vaega

E mafai ona e faʻaogaina scanner mo le fausia-in ma fafo HDD, faʻapea foʻi ma se flash drive.

Afai ina ua uma ona siaki le iai o mea sese ma leaga vaega na maua, ma e te manaʻo e faʻateʻaina, ona toe o lea o le polokalama faʻapitoa o le a sau i le laveaʻiina.

Metotia 1: Faʻaaogaina polokalama lona tolu vaega

E tele taimi, e faʻaaoga e tagata faʻaaoga le faiga e faʻatautaia ai le togafitia o mea sese ma poloka leaga i se tulaga talafeagai. Ua uma ona matou tuufaatasia se filifiliga o ia aoga, ma e mafai ona e faamasani ia oe lava ia i latou i le fesoʻotaʻiga pito i lalo. O iina e te maua ai foʻi le fesoʻotaʻiga i le lesona i le disk recovery.

Faitau atili: Polokalama mo faʻafitauli ma toe faʻaleleia vaega o mea faigata

A filifilia se polokalama mo le HDD togafitiga, faalatalata i lenei ma le poto: ma le le aoga faaaogaina, e le gata e mafai ona afaina ai le masini, ae leiloa taua foi faʻamaumauga teuina i luga.

Metotia 2: Faʻaaogaina le Utuali Utility

O se isi auala e foia ai mea sese o le faʻaaoga lea o le polokalame chkdsk o loʻo fausia i totonu o Windows. E mafai ona ia vave scan uma drive na fesoʻotaʻi i se komepiuta ma faʻasaʻosaʻo faʻafitauli na maua. Afai o oe o le a faʻasaʻo le vasega lea o loʻo faʻapipiʻi ai le OS, ona amata lea o le chkdsk lana galuega i le isi komepiuta amata-pe, pe a maeʻa le toe faʻafouina le tusi lesona.

Ina ia galulue ma le polokalame e sili lava le faʻaaogaina o le laina faʻatonu.

  1. Kiliki Amata ma tusi cmd.
  2. Taumatau kiliki i le iuga. Poloaiga laina ma filifili le filifiliga Taufetuli o se pule.
  3. O le a vave ona tatalaina le faʻatonuga ma isi pule. Tusichkdsk c: / r / f. O lona uiga e te manaʻo e faʻatautaia le aoga chkdsk ma faʻafitauli.
  4. O le polokalama e le mafai ona amataina se faʻagasologa aʻo le faʻafoega o loʻo tamoe i luga o le disk. O lea la, o le a ofoina atu oe se siaki pe a uma le toe faia le faiga. Faamautu le maliega ma ki Ioe ma le Ulufale.
  5. A toe fai, o le a musuia oe e toesea le toe faaleleia e ala i le oomiina o se ki.
  6. A faʻapea e leai se faʻaletonu, o le suʻesuʻeina ma toe faʻafoe lelei gaioiga o le a amata.

Faʻamolemole e leai se tasi o polokalame e mafai ona faʻaleleia vaega leaga i le tulaga faʻamalositino, tusa lava pe o lea e faʻailoa mai e le tagata gaosi. E leai se polokalama e mafai ona toe faʻaleleia luga o le disk. O le mea lea, i le tulaga o le faʻaleagaina o le tino, e manaʻomia le suia le HDD tuai ma le fou i se taimi vave ae le i toe mafai ona galue.

Pin
Send
Share
Send