Faʻamaumauga faʻapipiʻi tusitusiga i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

O isi taimi pe a galulue ma laulau, e tatau ona e faʻaofi le tusitusiga i totonu o se sela faalata, nai lo le faʻalava, e pei ona masani ai. O lenei vaega faʻaavanoaina e Excel. Ae le o tagata uma e iloa ona faʻaaoga. Sei o tatou vaʻai i auala i totonu o Excel e mafai ona e tusia tusitusiga i luga o faʻafoliga.

Lesona: Faʻafefea ona tusia saʻo i luga ole Microsoft Word

Tusia o se faʻamaumauga faʻatu luga

O le faʻafitauli o le faʻatagaina o faʻamaumauga vailauga i Excel ua fofo e faʻaaoga ai meafaigaluega faʻailogaina. Ae, e ui lava i lenei, e eseʻese auala e faʻatino ai.

Metotia 1: ogatasi uma e ala i le anotusi menu

I le tele o taimi, e faʻaaogaina e tagata faʻaaogaina le sipelaina faʻataʻoto i luga ole faamalama. Feaveai Faigao fea e mafai ona e alu ai i le faʻasino mataupu.

  1. Tatou taumatau-kiliki i luga o le sela o loʻo aofia ai le faʻamaumauga, lea e tatau ona tatou faʻaliliu i se tulaga faʻavae. I le tusiga menu e tatalaina, filifili Feaveai Faiga.
  2. Ua matala matala Feaveai Faiga. Alu i le tab Ogatasi. I le itu taumatau o le matala matala o loʻo i ai ni faʻatulagaga poloka Fuafuaga. I le fanua "Tikeri" o le aseta o le "0". O lona uiga o le faʻatonutonuina laina o tusitusiga i sela. Tulia le aoga "90" i totonu o lenei malae faʻaaoga le keyboard.

    E mafai foi ona e faia teisi ese. I le poloka "Tusitusiga" e iai le upu "Tusi". Kiliki i luga, tuʻu i lalo i le itu agavale isumu agavale ma toso i luga seia oʻo i le upu ave se tulaga faʻamalosi. Ona toe tatala lea o le isumu isumu.

  3. A maeʻa le faʻatulagaina o i luga o loʻo faia i le faamalama, kiliki i le ki "Ua lelei".

Pei ona outou vaʻaia, pe a maeʻa nei gaioiga, o faʻamaumauga i le sela filifilia ua faʻaletonu.

Metotia 2: gaioiga i luga o le mea faapipii

E sili atu faigofie le faia o le tusitusiga tūlū - faʻaoga le faʻamau faʻapitoa i luga o le lipine, ua iloa e le tele o tagata faʻaoga e itiiti ifo nai lo le faʻailoaina o faamalama.

  1. Filifili se sela poʻo le mea tatou te fuafua e tuʻuina ai faʻamatalaga.
  2. Alu i le tab "Fale"pe a fai o le taimi lea ua matou i ai i leisi laupepa. I luga o le lipine i le pusa meafaigaluega Ogatasi kiliki i le ki Fuafuaga. I le lisi e tatala, filifili Suʻe tusitusiga i luga.

I le maeʻa ai o nei gaioiga, o le tusitusiga i totonu o le sela filifilia poʻo le siata o loʻo faʻaalia faʻaili.

E pei ona e vaʻaia, o lenei metotia e sili atu le fetaui nai lo le isi faiga muamua, peitaʻi, e ui i lea, e faʻaoga taimi. Po o ai lava e fiafia e faʻatino lenei faiga e ala i le faʻaleleia o faamalama, ona mafai lea ona e alu i le laina talafeagai mai le lipine foi. Ia faia lenei mea, i totonu ole laupepa "Fale", na o le kiliki i luga o le faʻailoga i le foliga o se sikuea aflique, o loʻo tu i le pito i lalo taumatau o le meafaigaluega vaega Ogatasi.

E maeʻa loa ona tatala mai le faʻamalama Feaveai Faiga ma mea uma faʻaaogaina tagata faaaoga tatau ona tutusa lelei i le muamua metotia. O lona uiga, o le a manaʻomia e faʻatautaia meafaigaluega i totonu o le poloka Fuafuaga i le tab Ogatasi.

Afai e te manaʻo i le faʻatulagaga o tusitusiga ile faʻataʻamilosaga, a o le mataitusi o loʻo i le tulaga masani, e faia foi lea i le faʻamau Fuafuaga luga o le mea faapipii. Kiliki i lenei ki ma filifili le aitema i le lisi e faʻaali. Tusitusiga sao.

Pe a uma ia gaioiga, o le tusitusiga o le a nofoia le tulaga talafeagai.

Lesona: Faia o laulau i Excel

Pei ona e vaʻai, e lua auala masani e fetuunai ai le faʻavae o tusitusiga: i le faʻamalama Feaveai Faiga ma ala i le faamau Ogatasi luga o le mea faapipii. Ma le isi, o nei auala e lua faʻaaogaina le faiga lava e tasi. I se faʻaopopoga, e tatau ona e nofouta o loʻo iai ni filifiliga se lua mo le faʻatulagaina o laina o elemene i totonu o se sela: o le faʻavae i luga o laina ma faʻasologa tutusa o upu i le aotelega. I le mataupu mulimuli, o tusi e tusia i la latou masani tulaga, ae i se koluma.

Pin
Send
Share
Send