Faiga Wizard i Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

Galuega i totonu Excel mafai ai ona e faʻatinoina ni gaioiga faigata tele i ni nai kiliki. Ose mea faigaluega talafeagai e pei o "Feololo Wizard". Sei o tatou vaʻai i le auala e faʻatino ai ma mea e mafai ona e faia i ai.

Galuega Taula Wizard

FAAALIA Wizard o se mea faigaluega i le tulaga o se tamai faamalama lea faʻavasega uma galuega i Excel i ni vaega, e faigofie ai ia i latou. E faʻapea foʻi ona faʻaavanoaina le faʻamatalaina o finauga e ala i le faʻatulafonoina o ata vaʻaia.

Alu i le Function Wizard

FAAALIA Wizard E mafai ona e amata amata i le tele auala faʻatasi. Ae e te leʻi faʻatinoina lenei mea faigaluega, oe manaʻomia le filifilia o le sela i le mea o le a maua le fuainumera ma, o lea, o le iʻuga o le a faʻaalia.

O le faigofie auala e alu ai i totonu o le i le kiliki i luga o le ki "Faaofi galuega"tu i le itu tauagavale o le formula bar. O lenei metotia lelei aua e mafai ona e faʻaogaina mai soʻo se laupepa o le polokalama.

Ma le isi, o le meafaigaluega matou te manaʻomia e mafai ona faʻalauiloa i le alu i le tab Fuafuaga. Ona e tatau ona kiliki i luga o le ki i le itu agavale agavale "Faaofi galuega". O lo o tu i totonu ole poloka mea faigaluega. Faʻataʻitaʻiga Faletusi. O lenei auala e sili atu le leaga nai lo le muamua i lena pe afai e te le o le tab Fuafuaga, ona tatau ai lea ona e faia ni faʻaopoopoga laasaga.

Oe mafai foi kiliki i luga o soʻo seisi lava meafaigaluega paʻu laupepa. Faʻataʻitaʻiga Faletusi. I le taimi lava e tasi, o le lisi o le a aliali mai i totonu o le mataʻu i lalo menu, i le pito i lalo o lea e i ai se aitema "Faaofi le aoga ...". Lenei e tatau ona kiliki i luga. Ae, o lenei metotia e sili atu le le mautonu nai lo le muamua.

O se faigofie tele auala e sui ai Matai o loʻo fetaomi le faʻavasega faʻasili Sifi + F3. O lenei filifiliga e maua ai se suiga vave e aunoa ma faʻaopoopoga "tino gaioiga". O lona autu faʻaletonu o le le faʻaaogaina uma tagata mafai ona tausia uma hotkey tuufaatasiga i lona ulu. Lea mo tagata amata i le atinaʻeina o Excel, o lenei filifiliga e le talafeagai.

Meafaitino i totonu o le Wizard

Po o fea lava metotia faʻamalosi oe filifilia mai luga, i soʻo se tulaga, pe a uma nei gaioiga, e amata le faʻamalama Matai. I le pito i luga o le faamalama o se sailiga fanua. Lenei e mafai ona ulufale i le igoa o le gaioiga ma fetaomi le faamau Sailie vave maua le aitema manaʻomia ma ulufale atu i ai.

O le ogatotonu o le faʻamalama o loʻo faʻaalia ai se lisi tuʻu-i lalo o vaega o galuega faʻasino Le matai. Ina ia maimoaina lenei lisi, kiliki i luga o le ata ile foliga o se tafatolu liliu i le itu taumatau. O lenei tatalaina ai se lisi atoa o avanoa avanoa. E mafai ona faʻataʻitaʻia i lalo i le faʻaogaina o le itu sikuluta pa.

Uma galuega vaevaeina i vaega nei 12:

  • Tusitusiga
  • Tupe;
  • Aso ma le taimi
  • Soʻotaga ma faʻasologa;
  • Fuainumera
  • Auiliili;
  • Galulue ma faʻamaumauga;
  • Faʻamaonia o mea totino ma tau;
  • Fetaui
  • Enisinia
  • Matematika;
  • Faaaogaina e le tagata faaaoga
  • Fesootai lelei.

I le vaega Faaaogaina e le tagata faaaoga e i ai galuega tuufaatasia e le tagata faʻaaoga pe download mai i fafo atu. I le vaega "Talafeagai" elemene mai faʻamatalaga tuai o le Excel o loʻo i ai mo fou fou ua leva ona i ai. Sa faʻapotopotoina i latou i lenei vaega e lagolagoina le ogatasi ma faʻamaumauga na fausia i laupepa tuai o le talosaga.

Ma le isi, o le lisi lava ia e lua faʻaopopo isi vaega: "Atoa lisi faʻapitoa" ma le "10 Talu ai nei Faʻaaogaina". I le vaega "Atoa lisi faʻapitoa" O loʻo i ai le lisi atoa o galuega uma, e le faʻatatau i vaega. I le vaega "10 Talu ai nei Faʻaaogaina" o loʻo i ai le lisi o mea mulimuli e sefulu elemene na faʻaoga i ai le tagata faʻaaoga. O lenei lisi e faʻafou pea i taimi uma: o mea sa faʻaaogaina muamua ua aveese, ma ua fou faʻaopopo.

Filifiliga galuega

Ina ia alu atu i le faʻamalama faʻamalama, muamua lava, e tatau ona e filifilia le ituaiga manaʻomia. I le fanua "Filifili galuega" e tatau ona tusia le igoa e manaʻomia e faatino ai se galuega patino. I le pito i lalo o le faamalama o se faʻaaliga i foliga o se faʻamatalaga i luga o le mea filifilia. A uma ona filifilia se galuega faʻapitoa, oe manaʻomia le kiliki i le ki "Ua lelei".

Manatu finauga

Ina ua mavae lena, e matala le faʻamalama faʻamalama. Ole vaega autu ole faamalama lenei ole malae finauga. Eseese galuega eseese faʻamasinoga, ae o le faʻavae o le galulue ma latou e tumau lava le tutusa. Atonu e tele, pe tasi foʻi. O finauga e mafai ona avea ma numera, feʻau feʻaveaʻi, pe o ni soʻoga i soʻoga atoa.

  1. Afai tatou te galulue ma se numera, ua na ona tatou faʻaofi mai le keyboard i totonu o le malae, i le auala lava lea e tasi aʻo tatou tuliina numera i totonu o sela o le laupepa.

    Afai o loʻo faʻaaogaina fesoʻotaʻiga o se finauga, ona mafai foi lea ona e lesitala i latou i le lima, ae e sili atu ona faigofie le faia i se isi mea.

    Tuu le faʻataʻamilosaga i le vaega finauga. E aunoa ma le tapunia o le faʻamalama Matai, filifili le sela poʻo le atoa vaega o sela e te manaʻomia le faʻagaioia ma le faʻata i luga o le laupepa. Ina ua mavae lena, i le faamalama fanua Matai o faʻatonuina o le sela poʻo le laina e otometi ona faʻauluina. Afai o se galuega e iai le tele o finauga, ona tutusa lea e mafai ona e ulufale i ai faʻamatalaga i le isi malae.

  2. A uma ona taua uma faʻamatalaga ua kiliki, kiliki i le ki "Ua lelei", ma amata ai le galuega faʻagaioiga.

Faatinoina galuega

A uma ona e kiliki ile ki "Ua lelei" Le matai e tapunia ma o le faʻatinoga lava e faʻataunuʻuina. Ole iʻuga o le faʻatinoina e mafai ona sili ona tele. E faʻamoemoe lava i galuega e tuʻu atu i luma o le faʻavae. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le gaioiga PULE, lea na filifilia e fai ma faʻataʻitaʻiga, otooto uma finauga na ulufale atu ma faʻaalia le iʻuga i se isi sela. Mo isi filifiliga mai le lisi Matai o le taunuuga o le a matua ese lava.

Lesona: Uiga aoga Excel

E pei ona mafai ona e vaai FAAALIA Wizard o se sili talafeagai meafaigaluega e faigofie faigofie le galuega ma faʻasologa i Excel. I ai, e mafai ona suʻe mo mea e tatau ai mai le lisi, faʻapea foʻi ma le ulufale atu i finauga e ala i le faʻafanua ata. Mo amataga Le matai aemaise le taua tele.

Pin
Send
Share
Send